mantıklı düşünemiyorum artık.

sultane

gelin kız...
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2011
853
4
96
37
Bursa
................................................................

Son düzenleme:
Canım kusura bakmada biraz olsun noktalama işaretlerine dikkat edemez misiniz...

Bu şekilde hem okuması hem anlaşılması zor oluyor...

Erkek arkadaşınız işini orada kurmuşsa, Bursa'ya gelip en baştan iş imkanı oluşturmaya çalışması çok akla yatkın gelmiyor.

Fakat eğer erkek arkadaşınızın ailesiyle beraber yaşayacaksınız bunu BİN kez daha düşünün derim....

Madem ayrı bir eve çıkma imkanınız yok; o imkan elde edilene kadar bekleyin.

"Sonra ayrı eve çıkarız" derler fakat bu forumdan öğrendiğim kadarıyla o sonralar hiç gelmez. Belki aileniz bundan dolayı tepkili davranıyor olabilir.

Bursayı veya oradaki ortamınızı sevmiyorsunuz diye kararlarınızda acele etmeyin.

Kendi istegimle univ sonrasi annemlerin yanina geldim. Burda evlendim. Annemle ayni sehirde yasamanin her turlu avantajini yasiyorum cok sukur, iyiki diyorum yanlarindayim.

Ama bu konuda sana baski yapmamalilar. Mutsuz olacaklarini soylemisler tamam uzatmamalilar. İnsan nerede mutluysa orda yasamali bence. Syle dusun Allah korusun onlarla ayni sehirde olup mutsuzda olabilirsin.

Senin yerinde olsam bool bol dua edip rabbimden yol gostermesin ister ve yuregimin sesini dinlerdim. Allah yardimcin olsun...

Erkek arkadaşının ailesini şu an ne kadar tanıyosun canım?
Yakın oturmanın çok fazla dezavantajı var,tanımadan böyle bi karar verme bence.
Hergün neler okuyoruz,eşinin ailesi yüzünden yuvası yıkılan çok fazla bayan var.
Sen kendi ailenden uzakta bi şehirde olacaksın ve aileyle yakın oturacaksın.
Tamam sevdiğin için başka bi şehire gitmen mantık dışı değil ama aileyle altlı üstlü oturma konusunda destek olamayacağım.
Ev ev üstüne olmaz,uzak olan tatlı oluyor kesinlikle.
Madem o da seni seviyor o senin için fedakarlık yapsın.
Önce başka bir ev olmalı :50:

OFF yine aynı sorun gündeme geldim bunaldım daraldım artık annemim bi komşulara olayı anlatmadığını kalmıştı onuda yaptıya ne diyeyim:14::14::2:

OFF yine aynı sorun gündeme geldim bunaldım daraldım artık annemim bi komşulara olayı anlatmadığını kalmıştı onuda yaptıya ne diyeyim:14::14::2:
Biz bazen herşeyin bizim istediğimiz gibi olmasını ve öyle cereyan etmesini isteriz.
Ama ne olursa olsun, büyüklerin de "gerekçeleri" var ise bunlara bir kulak vermeli derim.
Seçim yine elbetteki senin olacaktır, sonuçta senin hayatın ve senin yaşacağın tecrübeler bunlar.

Bir arkadaşında dediği gibi, kesinlikle acele etmemeni tavsiye ederim.
Eğer erkek arkadaşın dediğin kadar düzgün karakterli biri ise, zaten sana sahip çıkacak ve kollayacaktır.
Ama unutmaki bir erkeği en iyi ailesinin yanında tanıyabilirsin.
Ailesi ile birlikte görmedin sanırım hiç, değil mi? Bunları da düşünmen gerekli, o zaman nasıl davranacak?
Oluşabilecek herhangi bir problemde ailesinin yanında mı yoksa senin yanında mı duracak?
Yani Elma ile Armutu ayırd edebiliyor mu öyle durumlarda??
Bir ömür geçireceğin insanın davranışları, kendi ailesini kurduğuna dair olan düşünceleri ve bu konuya adapte olması çok önemli.
Ama bunu yaşamadan da anlaman biraz zor...

Seçim senin. Aileni ikna etme konusunda aşırı bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.
Sonuçta zamana bırakarak birşeylerin üstesinden gelebilirsin, onlarda ikna olacaklardır.
Ama burada asıl önemli olan sen ne yapmak istiyorsun? Bu hayata göğüs gerebilecek misin?
İlerde sorunlar yaşadığında ailenden belki tam destek bulamayabilirsin (uzaklık unsurlarını da dahil edersek), bunun neticesinde yaşayacaklarını kaldırabilecek misin?
Niyetim moralini bozmak değil, elbetteki hakkında en hayırlı olmasını dileriz her zaman, ama asıl nokta senin ailen bu durumu kabullendiği taktirde, sonrasında ne olacağı?

Öyle konular okuyoruz ki forumda, o yüzden çok çok üzerine kafa yorman gereken bir durum.

Allah yardımcın olsun, inşallah kendin için en iyi kararı verirsin...

gerçekten onlarıda anlamaya çalışıyorum bana ailesinin yada sevgilimin şu huyunu beğenmedik onlar şöyle insanlar deseler tamam dicem ama dünyanın en iyi insanı dahi olsalar olmaz asla diyo dizimin dibinde oturucaksın alk katı sana kiralıcaz orda oturursun diyo ki annemde uzağa gelin gitmiş birisi ve hiç pişmanda değil iyiki gtmişim diyo

tek kızım bide ondan dolayı sorun yapıyo sanırım şu an 25 yaşındayım 3 sene snra evlenmeyi planlıyoruz o zamana kadar herşey oturur sanırım ama beni bu kadar bunaltmasını herkeze yaymasını anlamış değilim.Ki ben o kadar mücadeleci yetiştimki bu zamana kadar kendi işimi kendim hallettim bununda üstesinden geliceğimi düşünüyorum ama aileyi ikna etmek o kadar kolay olmuyo:26:

gerçekten onlarıda anlamaya çalışıyorum bana ailesinin yada sevgilimin şu huyunu beğenmedik onlar şöyle insanlar deseler tamam dicem ama dünyanın en iyi insanı dahi olsalar olmaz asla diyo dizimin dibinde oturucaksın alk katı sana kiralıcaz orda oturursun diyo ki annemde uzağa gelin gitmiş birisi ve hiç pişmanda değil iyiki gtmişim diyo

tek kızım bide ondan dolayı sorun yapıyo sanırım şu an 25 yaşındayım 3 sene snra evlenmeyi planlıyoruz o zamana kadar herşey oturur sanırım ama beni bu kadar bunaltmasını herkeze yaymasını anlamış değilim.Ki ben o kadar mücadeleci yetiştimki bu zamana kadar kendi işimi kendim hallettim bununda üstesinden geliceğimi düşünüyorum ama aileyi ikna etmek o kadar kolay olmuyo:26:

Tabiki başka şehire gidebilirsin nasibin nerde olacağı belli değil bak annende uzağa gitmiş diyosun..Yeterki sen kararında emin ol arkasında durduğun insanı aynı eve girene kadar zaten tanıyamazsın.Malum evlilik bir kumar bunu herkez söyler. ha birde yakın oturma falan demişler lütfen arkadaşlar hepimizin ailesi var aynı evde olmaz onda hem fikirim ama yakın olmasının hiçbir sakıncası yok..Aksine başka şehire gidiyorsun sana destek olurlar..Emin ol sen kararında kesinsen eninde sonunda ailen arkanda olacak bunun örnekleri çok..Tabi bu süreç çok zorlu konuşacaklar yıpratcacaklar ama pes edicekler...Allah yolunu açık etsin umarım mutlu olursun

aaaaaahhhhh ahhhhhhhhhhhhhh...
katlanırım, kendim seçtim fln da fln..
ne olur dinle aileni...
bilmediğin bi şehirde helede aile apartmanında yaşamayı kolaymı sanıyosun sen canım benim...
şimdi göremediğin, kabul etmek istemediğin, bi kulağından girip diğerinde çıkan ve ileride yaşadığın zaman seni üzecek o kadar çok şeyler olabilirki...
tanımadığın bilmediğin biyere ve insanların arasına böyle gözünü karartıp gitmen seni hayal kırıklığına uğratabilir...
hepimiz evli barklı iyi kötü tecrübeli insanlarız...
burada herkese tek tek sor bakalım..
annesini dinlemeyipte hayatından çok çok memnun olan annesinin yanıldığını söylecek bi kişi bile varmı....

aaaaaahhhhh ahhhhhhhhhhhhhh...
katlanırım, kendim seçtim fln da fln..
ne olur dinle aileni...
bilmediğin bi şehirde helede aile apartmanında yaşamayı kolaymı sanıyosun sen canım benim...
şimdi göremediğin, kabul etmek istemediğin, bi kulağından girip diğerinde çıkan ve ileride yaşadığın zaman seni üzecek o kadar çok şeyler olabilirki...
tanımadığın bilmediğin biyere ve insanların arasına böyle gözünü karartıp gitmen seni hayal kırıklığına uğratabilir...
hepimiz evli barklı iyi kötü tecrübeli insanlarız...
burada herkese tek tek sor bakalım..
annesini dinlemeyipte hayatından çok çok memnun olan annesinin yanıldığını söylecek bi kişi bile varmı....

kendi annemden yola çıkayım yne annemede ananem gtme yapamzsın edemezsin bak zorlık çekiceksin pişman olucaksın demişler annem yne gtmiş pişman olmadım diyor. Tabikide evlilikte zorluklar olucak hiçbir şekilde dört dörtlük olmuyor ama bi yerdende başlamak lazım ben bu kadarda karamsar olmamalıyız diye düşünüyorum

işin zor kolaygelsin

Back
X