mantıklı düşünemiyorum :(

esının o kızla aralarında bırsey olmus mu ?
ve esının aılesı yokmu anlatsan durumunu ?

esının o kızla aralarında bırsey olmus mu ?
ve esının aılesı yokmu anlatsan durumunu ?

canım bu sözü belkide bu konuda 10 kere demısımdırr

ailesi oglunu savunacaktır cunku bu hep böyle olmuşturr

kimse yoğurdum eşki demezz...

artk o kızda eşimde umrumda degıl takıbı bıraktım ne hallerı varsa gorsunler
yoruldum ben artık

Senin babanda da iş yok güzelim..Şikayet etmeye indiğinde agzını burnunu eline verecekti..

10 dönüm bağ bostan yan gel yat Osman hesabı hem evinde kirada oturuyor hem de ''Amcaaaaa'' diyerek şikayete iniyor..Çakacaksın ağzına iki sille feleğini şaşacak

Yok güzelim yok sizin ailenizde erkek kısmına had bildirecek adam yok ama kadınları ezecek erkek müsvetteleri çok..İşte sorun burada

Baban seni agaç kavuğundan peyda etmediya aslan kesilip arkanda durması gerekirken tek diyebildiği ''Sabret kızım '' neyine sabredeceksin bu adamın ?

Yahu ALLAH aşkına herkes anne-baba olmamalı...Sahip çıkamayacağı arkasında duramayacağı ''Bu evden gelinlikle çıktın, kefenle girersin ancak'' gibi saçma bir felsefeyi şiar edinenler anne baba olmasın ! Ne ipime yarıyor bunların anne-babalığı ?

daha birkaç sayfa önce markete gittik herşeyi aldık çok mutluyum diyorsunuz şimdi de pilav ve mercimek çorbası yemekten gına geldi diyorsunuz,bu çocukların bezini kim alıyor mamasını kim alıyor ben bunu anlamadım...madem böyle sıkıntılar çekiyorsunuz ki maddi sıkıntı bu bayanla oluşmuş bişey değildir (size müzik kutusu,çerçeve alırken çocukların sütü maması ekmek varmıydı evde??) neden 2.çocuğu yapıyorsunuz çocukların günahına giriyorsunuz???herşeyi ne güzel eşinize söylüyorsunuz madem bizim sıkıntımız var 2.çocuğu sonra düşünelim demediniz??bakın bir bayan benim ailem orada tanınmış kişiler yardımcı olayım her konuda aramızda kalır diyor neden yardımı çeviriyorsunuz??belki ailesi evde yapabileceğiniz işlerde yardımcı olurdu??bu işler yalnızca ağlamakla çocuklara hüzünle bakmakla olmuyor biraz silkelenin sizde de hata var aslında var olan yanlışlara göz yummuşsunuz şimdi başkası yüzünden diyorsunuz??bir erkek eve bakmıyorsa büyük bir suç....şimdi ağlama değil silkelenme herkese karşı ayağa kalkma zamanı eğer çocuklarınızı gerçekten düşünüyorsanız....eşiniz kadar size de kızdım

o babana da ne diyeyim ki ben, memurken çalışırken çocuk başına sen de dahil çocuk yardımı alırken iyiydi devletten, o babanın aldığı emekli maaşında bile senin geçmiş hakkın var yahu. her ay başı koşa koşa bankaya gidiyor ama maaşını çekmeye. o zaman hakkını versin. deli olacağım kime nasıl saracağımı şaşırdım, bir babana ayar oluyorum bir kaynanana vs.

çocuklarının hakkını yedirtme güzelim kimseye git o kocana nafaka davasını aç devlet alsın madem sen alaqmıyosun evinin rızkını kocandan, rezil kepaze olsun, gidip devletten yardım iste o baban da utansın, pek kıymetli emekli polis kızını yardım almaya göndermiş desinler de utansın baban da deli olacağım

daha birkaç sayfa önce markete gittik herşeyi aldık çok mutluyum diyorsunuz şimdi de pilav ve mercimek çorbası yemekten gına geldi diyorsunuz,bu çocukların bezini kim alıyor mamasını kim alıyor ben bunu anlamadım...madem böyle sıkıntılar çekiyorsunuz ki maddi sıkıntı bu bayanla oluşmuş bişey değildir (size müzik kutusu,çerçeve alırken çocukların sütü maması ekmek varmıydı evde??) neden 2.çocuğu yapıyorsunuz çocukların günahına giriyorsunuz???herşeyi ne güzel eşinize söylüyorsunuz madem bizim sıkıntımız var 2.çocuğu sonra düşünelim demediniz??bakın bir bayan benim ailem orada tanınmış kişiler yardımcı olayım her konuda aramızda kalır diyor neden yardımı çeviriyorsunuz??belki ailesi evde yapabileceğiniz işlerde yardımcı olurdu??bu işler yalnızca ağlamakla çocuklara hüzünle bakmakla olmuyor biraz silkelenin sizde de hata var aslında var olan yanlışlara göz yummuşsunuz şimdi başkası yüzünden diyorsunuz??bir erkek eve bakmıyorsa büyük bir suç....şimdi ağlama değil silkelenme herkese karşı ayağa kalkma zamanı eğer çocuklarınızı gerçekten düşünüyorsanız....eşiniz kadar size de kızdım

kesinlikle aramızda kalacağından emin olabilirdi evet, ailem tanınmış kişilerdir orada iş arıyosa yardımcı da olurlardı ama kabul etmedi bende ısrar etmek istemedim belkide utandı bilemem ama eğer öyleyse bu durumda utanılacak en son kişisin bilgin olsun...

o babana da ne diyeyim ki ben, memurken çalışırken çocuk başına sen de dahil çocuk yardımı alırken iyiydi devletten, o babanın aldığı emekli maaşında bile senin geçmiş hakkın var yahu. her ay başı koşa koşa bankaya gidiyor ama maaşını çekmeye. o zaman hakkını versin. deli olacağım kime nasıl saracağımı şaşırdım, bir babana ayar oluyorum bir kaynanana vs.

çocuklarının hakkını yedirtme güzelim kimseye git o kocana nafaka davasını aç devlet alsın madem sen alaqmıyosun evinin rızkını kocandan, rezil kepaze olsun, gidip devletten yardım iste o baban da utansın, pek kıymetli emekli polis kızını yardım almaya göndermiş desinler de utansın baban da deli olacağım

Bi de emekli polis ha babası ?

Vah canım ülkem vah..

kimseye kızmayın olayda bir sürü anormallikler var,bayan kocasını şikayet etmek için konu açıyor sonra asıl sorunun maddiyat olduğunu öğreniyoruz biz 2 kişi deli gibi sabahtan akşama kadar çalışalım ev yüzü görmeyelim neden kimseye muhtaç olmayalım diye aksine ailemize sıkıştıklarında yardımcı olalım diye...kimse kimseye eşler haricinde bakmak zorunda değil...kira vermiyor,ilçelerde b.şehirlerde olduğu gibi elek.su tel.daha az geliyor,market alışverişini eline para geçtikçe ödüyor,bence o kız kim diye dedektiflik yapacağına asıl sorun olan maddi durumunuzu çözmeniz gerekiyor paranın hesabını sorun...bu hikayede bir gariplik var

kesinlikle aramızda kalacağından emin olabilirdi evet, ailem tanınmış kişilerdir orada iş arıyosa yardımcı da olurlardı ama kabul etmedi bende ısrar etmek istemedim belkide utandı bilemem ama eğer öyleyse bu durumda utanılacak en son kişisin bilgin olsun...

Bu arkadaşla irtibata geç konu sahibesi yabana atma..Evlatlarını düşünen bir anne olarak harekete geç.

konuyu en baştan beri okuyorum .....

allah yardımcınız olsun ilk önce...

ama bende sende de hatalar görüyorum.. en azından devletten yardım isteyebilirdin.

belediyeler yardım kolileri dağıtıyor kömür odun dağıtıyor..

ya ne bileyim yada komşuların yardımı olabilirlerdi sana bir zenginin yardım etmesini sağlayabilirlerdi.

çevremde var senin gibi insan hem devlet yardım ediyor hemde çevre bence yardımları geri çevirme buradan bile çok yardım çıkar sana...

bunda utanılacak bişey yok ihtiyacı olana yardım etmek sevabtır.

bilmiyorumm, en son baban yumuşamıştı, sana hak vermişti ya canım.Ne oldu? Her şey başa sardı deme lütfen.

2. çocuk kazayla olmuş, bayan korunuyomuş ama buna ramen olmuş işde, ztn kocası olacak köp.k cinsellik düşkünü bi canavar. yoksa kadında istememiştir ztn 2. çocuğu, bu adama bi çocuk bile fazla. o oyuncakları da dükkandaki kıza hava atmak için almış yksa çocuklarının mutluluğunu fln düşündüğünden değil. müzik kutusuna gelecek olursak, karısı sürekli alınan pahalı oyuncaklardan şikayetçi olmasın, şüpelenmesin, sesini kessin diye göz boyama amaçlı alınmış hediyeler onlar.

onun dışında yardımları geri çevirme konusundaki tepkinize bende katılıyorum, ona çok uzak olsam bile bende yardım etmek isterim, maddi anlamda da. ama kendisi istemiyo, bencede hata yapıyo geri çevirmekle ama ne diyimki. çok gururlu bi kadın belli, durumunu buraya yazarken bile zmn zmn utanıyor ama, bence de gururu fln bırakıp teklif edilen yardımları kabul etmeli, ya da babasına ne kocasının ne kendinin ona çocuklarına bakmadığını, çocuklarının bakımsızlıkdan hasta olmaması için kaymakamlıkdan valilikden belediyeden vs. yardım alacağını söylemeli. belki utanır ve maddi anlamda destek olur. onu bile yapmasa en azından günü geldiğinde ben bu adamdan ayrılmak istiyorum dediğinde ona hiçbi sebebin yok diyemezler.

daha birkaç sayfa önce markete gittik herşeyi aldık çok mutluyum diyorsunuz şimdi de pilav ve mercimek çorbası yemekten gına geldi diyorsunuz,bu çocukların bezini kim alıyor mamasını kim alıyor ben bunu anlamadım...madem böyle sıkıntılar çekiyorsunuz ki maddi sıkıntı bu bayanla oluşmuş bişey değildir (size müzik kutusu,çerçeve alırken çocukların sütü maması ekmek varmıydı evde??) neden 2.çocuğu yapıyorsunuz çocukların günahına giriyorsunuz???herşeyi ne güzel eşinize söylüyorsunuz madem bizim sıkıntımız var 2.çocuğu sonra düşünelim demediniz??bakın bir bayan benim ailem orada tanınmış kişiler yardımcı olayım her konuda aramızda kalır diyor neden yardımı çeviriyorsunuz??belki ailesi evde yapabileceğiniz işlerde yardımcı olurdu??bu işler yalnızca ağlamakla çocuklara hüzünle bakmakla olmuyor biraz silkelenin sizde de hata var aslında var olan yanlışlara göz yummuşsunuz şimdi başkası yüzündeen diyorsunuz??bir erkek eve bakmıyorsa büyük bir suç....şimdi ağlama değil silkelenme herkese karşı ayağa kalkma zamanı eğer çocuklarınızı gerçekten düşünüyorsanız....eşiniz kadar size de kızdım

teşekkür ederim düşünceleriniz için..
evet alışveriş yaptık ama sizin oralarda alışveriş nasıl oluyor bılmıyorum ama benım gıttıgım dukkanda ne varsa aldım herseyden bırer tane
çocukların bezını mamasını deterjan vs aldım yıyecek olarakta aldım tabıkı ama nasıl desem gunluk yenecek seyler kahvaltı vs
makarna .pirinç mercimek bulgurr bunları aldım daha en alınırkı onuda bılmıyorum olanlar bunlardı...

.........
evet müzik kutusunu,çerçeveyı ,oyuncagı ben al demedım hıcbırındede haberım yoktuu
hatta kızdım bunlara para verecegıne bana ver o parayıda süt alayım dedim
evet o anda evde sutte yoktu ekmektee o yuzden kızdım zaten
.......
evet bana gelen yardımları gerı cevırıyorum ..çünkü duyulmasından kokruyorum ve halıyle kımsye guvenemem ...
ayrıca kımsenınde vaktını almak benımle ugrasmasını ıstemıyorum
ALLAH hepsınden razı olsun ama olmaz kabul edemem o kadarda düşmedim diye dusnuyorum benden dahada kötüleri varr
..............
evet yanlışlara göz yumdum inkar etmıyorum ama yapacak bırseyım yoktu ailem arkamda degıldı ne yapsaydım ufak bbeeklerımle nereye gıtseydım
.............
evlılıgımızın ılk ayları cok guzeldıı ılk bebegımı kendı ıstegımle yapmıstım ama ıkıncı bebegım süpriz oldu
ve ben ALLAH'IN bahşettiği bu muciyeyii bazı ınsanlar bulamazken bile bile yook edemezdım (haşa)
.............
zaten suan da korunuyorum spıral ile
ilk bebegimden sonra taktıracaktım fakat dogumum cok zor olmustu içimdeki yaralarımın henuz ıyılemedıgını soyleyerek takamadılarr
eşim kendi yontemlerıyle korunmadı (bişe anlamıyromuş)
geri çekme yöntemıyle korunuyordum ama olmadı rabbım verdı bır tane daha...

umarım açıklayıcı olmusturr...
şımdı silkindim evet bazı şeylerin farkına vrdım ışıgı goruyorum az kaldı biticek bu çilee

banada daha yeni alışveriş yapmış birinin kuru ekmekle kahvaltı yaptık demesi garip geldi.
ama konuya çok hakim olmadığımdan kaçırdığım bir yer vardır diye birşey demedim.
sizde yazınca tek garipseyenin ben olmadığını görmüş oldum.

konuyu en baştan beri okuyorum .....

allah yardımcınız olsun ilk önce...

ama bende sende de hatalar görüyorum.. en azından devletten yardım isteyebilirdin.

belediyeler yardım kolileri dağıtıyor kömür odun dağıtıyor..

ya ne bileyim yada komşuların yardımı olabilirlerdi sana bir zenginin yardım etmesini sağlayabilirlerdi.

çevremde var senin gibi insan hem devlet yardım ediyor hemde çevre bence yardımları geri çevirme buradan bile çok yardım çıkar sana...

bunda utanılacak bişey yok ihtiyacı olana yardım etmek sevabtır.

zaten ebn köyde oturdugumda devletten kömür alıyorduk

buradad babam alıyor kömuru

evet alışveriş yaptık ama sizin oralarda alışveriş nasıl oluyor bılmıyorum ama benım gıttıgım dukkanda ne varsa aldım herseyden bırer tane
çocukların bezını mamasını deterjan vs aldım yıyecek olarakta aldım tabıkı ama nasıl desem gunluk yenecek seyler kahvaltı vs
makarna .pirinç mercimek bulgurr bunları aldım daha en alınırkı onuda bılmıyorum olanlar bunlardı...

.........
evet müzik kutusunu,çerçeveyı ,oyuncagı ben al demedım hıcbırındede haberım yoktuu
.......
evet bana gelen yardımları gerı cevırıyorum ..çünkü duyulmasından kokruyorum ve halıyle kımsye guvenemem ...
ALLAH hepsınden razı olsun ama olmaz kabul edemem o kadarda düşmedim diye dusnuyorum benden dahada kötüleri varr
..............
evet yanlışlara göz yumdum inkar etmıyorum ama yapacak bırseyım yoktu ailem arkamda degıldı ne yapsaydım ufak bbeeklerımle nereye gıtseydım
.............
evlılıgımızın ılk ayları cok guzeldıı ılk bebegımı kendı ıstegımle yapmıstım ama ıkıncı bebegım süpriz oldu
ve ben ALLAH'IN bahşettiği bu muciyeyii bazı ınsanlar bulamazken bile bile yook edemezdım (haşa)
.............
ilk bebegimden sonra taktıracaktım fakat dogumum cok zor olmustu içimdeki yaralarımın henuz ıyılemedıgını soyleyerek takamadılarr

şımdı silkindim evet bazı şeylerin farkına vrdım ışıgı goruyorum az kaldı biticek bu çilee

Canım benim bitecek tabiki de. Sabrı veren Allah selametinide veriyor hic merak etme. Bak bende bugüne kadar sabrettim dedim hep biliyorsun. Sabrettigim icin hala güclü,dimdik ayaktayım. Canım kimseye muhtac degiliz biz. Rabbimiz var bize yetiyor. Kaldıramayacagımız yükü zaten vermiyor. Bunlar sana da bana da birer imtihan... Umarım bu imtihanı en dogru sekilde verecegiz. Ben inanıyorum canım benim. Allah sana ve yavrularına hayırlısını versin. Hic sıkma canını. Hep yanındayım tatlım.

arkadaşım senin için demiyorum
ama lütfen bebek sahibi olmayı düşünmeyenler geri çekilme yöntemini kullanmasınlar
çok mantıklı bi korunma yöntemi değil

.........
.......
..............
.............
.............

Tamam da nasıl?

Akşam eşin gelse, elinde ciceklerle, yelkenlenleri suya indirirsin gibi bir his var icimde.

Back
X