mantıklı düşünemiyorum :(

Canım diyecek söz bulamıyorum ya. Tam yazacagım birsey siliyorum. Neden böyle olmak zorunda anlamıyorum ya. Canım bunları okuyunca inan acım ikiye katlandı. Allah yardımcın olsun. Ama sende ne kadar güclüymüssün canım benim ya. Kendin nelerle bogusuyorsun, ama baskalarına yardım etmekten de bıkmıyorsun. Ne iyisin! Bu halinle bana da yardım ediyorsun :( Yanımda olmak istiyorsun. Bende hep yanındayım unutma... Bir dost,arkadas nasıl kabul edersen. Bu günlerde bitecek inanıyorum,hep birlikte asacagız.... Üzme,yıpratma kendini ne olur... Gercekten zorla yazıyorum bunları ya.

Anlamadığım şey baban neden kendi kızına güvenmek yerine elin oğluna güvensin ki , Ondan önce sen vardın . Önceden bi olay mı oldu sana güvenmiyor arka çıkmıyor ? Hayır normalde babalar kızlarına çok düşkün olurlar , hissederler yaşadıklarını anlarlar . Baban bu adama niçin böyle?

canım benım babam ailesine cok duskundur yiğenlerinede..

ben asla onun başını yere egdırecek hıcbır hareket yapmadım bekarlıgımdada evlılıgımdede..

ama cok aşırı doldurusa gelıyor

Anlamıyorum, kafam basmıyor..Eve gelince ne lazım diye sormuyor mu ? Ya da sen arayıp ekmek al demiyor musun ?

Eşinin maaşı nereye gidiyor ?

eşinin haftalık kazancı minimum 150 tl imiş ayda 600 tl eder

ev kirası yok ayda 100 tl fatura ödüyorlar

geriye kaldı 500 tl ayda bir 150 lıralık maksımum alışveriş yapıyorlar desek 350 tl elde var ki bu da minimum çünkü adam maaşını az söylüyor asgarı ücret bile 780 tl civarı

bu geriye kalan para bir bankada kuzu kuzu beklıyor bence bırıktırıyor

adam tam bir kronık cimri...

Anlamıyorum, kafam basmıyor..Eve gelince ne lazım diye sormuyor mu ? Ya da sen arayıp ekmek al demiyor musun ?

hayır bır gunde ağzından duymadım işe gıderken yada benı aradıgı zaman "birşey lazımmı "sözünüü

aradıgındada 10 dakkaya ordayım yemeği hazırla vs gıbı ssyeler demek ıcın arar..

2 hafta önce dedım iştee ekmek la dıye ttm dıyen adam hala almadıı artık ebnde utanıyorm yaa ona muhtacmıs gıbı yalvarıyormus gıbı offf

bu onun görevı kendının dusunmesı lazım:14:

yemin ediyorum kocanı öldüresim geldi okudukça sinir kat sayılarım arttı .bu nasıl bir baba ya hatta ne babası ne tür bir yaratık çözemedim, zıkkımın pekini yesin çok afedersiniz.
senin konunu okudukça yeminle evdeki soluk domatesimin bile kıymetini bilir hale geldim,kızıma zorla süt içirirken bile kıymet anlamaya başladım, hatta kocamı ne kadar çok sevdigimi anladım.. Allah bin kere razı olsun kocamdan çocuğunun gözlerinin içine baktıkça içi titrer, bazen kızarım kızım oyuncaklarını niye dağıtıyosun çabuk topla görmeyecem bidaha diye, eşim hemen kızını sarar kucağına alır aşkım nolur kızma ben toplarım der..... evde kızımın çikolatasımı bitmiş eşime tık bi telefon akşam işten eve gelirken bi bakıyorum koca poşet almış bebeğim bunu dolaba koy yüksek yerine bitane bitane ver yoksa yemek yemiyo der... yemin ediyorum kocamın kıymetini nasıl anladım anlatamam yaaaa............
senin kocana bela okurdum ama şimdi beni durduk yere günaha sokacak ama dayanamayacam Allah kocanın belasını versin ya Allah ıslah etsin, tez zamanda aklı başına gelir inş ama artık seni kırıp üzdükten sonra bunun ne faydası olcak, kırılan paramparça olmuş vazo geri düzelirmi ??? :14: :14:

bende anlamıyorum ya o kıza mı yediriyor ya..
o kızı da kocasını da şöyle evire çevire dövesim geldi şimdi ya.. evde çocuklar zar zor karnını doyururken kusura bakmayın ama adam hiç keyfinden olmuyor..
allah ıslah etsin...söyleyecek kelime bulamıyorum..

canım bana kalırsa bız cok guzel gecınırız aldıgı paraylaa
ev babamın evet kıra derdı yok elektrık su toplam 100 tl gelıyor

eşimin aldıgı haftalık 150 tl (ama inanmıyorum ben bunaa mayısta 200 veya 250 olacaktı)
hatta sordum eşime yok hala 150 dedi ..patronu arıcam ama oda eşimden az degıl dogruyu söyleyecegını snamıyorum
kıyafet masrafım yok hala bekarlık gıysılerımı gıyıyorum ...görümcelerimden gelenleri gıydırıyorum evlatlarıma ve bazen banada yollarlar esorfman falan alır gıyerım tereddut etmeden
aSLA küçümsemem gelenı gıdenı fakat ..bende gencım yenı eşyler istoyrum ama ..4 yılda toplasan elbıse konusunda abartmıyorum 100 tl zor harcamıstır ( bana)
....

başka bir masrafımız yok 2 yaftada bır kendı sebze alır gelır (çürük çarık beceremez )
şimdi karpuz kestım evlatlarıma kelk çıktıı ha tmm eşim ne bılsın karpuzun kelek olup olmadıgını ama herseyın ucuzuna kaçıyor karpuz minnacık yaa tahmın bıle edemıyor sanırım kelek cıkar mı dıyee

sadece markete borcumuz var onuda her haftalıgıyla öduyor zaten bır alısverıs yapsam 1-1.5 ay alışverıs lafı olmaz bızım evde..o borç kapanmadan yenısı açılmaz ..en dogrusuda bu... ama herseyın ucuzuna kaçıyor ...

sütü yan komsumuzdan alıyorum...
inekleri gözümün önünde bahcede yayılıyor makine ile sağıyorlar yanı ınsan alı degmıyor tertemıs ve mıs gıbı ahır kokmuyor
5 kılosu 6 tl
kadıncagız ALLAH var para vermezsende olur yada ayda ver haftda ver kzıım önemlı degıl desede olmuyor ıste ben alamıyorum...

b ir kere bana 30 tl vermıstı hala bana onu sayıklıyor yaa 3 kez süt aldım 10 tl yıde harcadım dedım kendıme toka falan almıstım

sankı çok büyük suç işledim kii benı babama kadar sikayte gıttı..evden cıkmayı yasakladı (aklınca)
.........

Allahım ben 2 gunde bır 6.5 lıraya sıgara alıyorum
senın cok ıyı nıyetlı saf tertemız bı ınsan oldugun bellı
suanda senı kollarımın arasına alıp aglamak ıstedım ınankı
o kadar samımıyımkı suanda
tabıkı cok gencsın tabıkı yenı seyler almak ıstıyorsun
adam cımrı
hadı dıyelım yok durumun herkezın aynı olamaz elbette
yazıcak bısey bulamıyorum
baban yan komsudan veresıye sut aldıgınıb ılmıyormu
sen reglı gormuyormusun?
ped alıyrmu sana :47:

baban eve ekmek alınca annenle kardesın oldugunda sende oradan alıyordun degılmı ?

baban demıyormu kocan almıyormu dıye

keske baban sana ev degılde
gızlıcene evın kırasını verseymıs be kardesım
haftalık 150 lırada cok az
ne dıyım kocana da kızıyorum ama suanda bunları soyleyınce dıyecek bısey bulamadım kardesım

kendımden utandım emınım benım gıbı hısseden bır cko ınsan var
benımde evladım var 27 aylık
dogumdan sonra ayrıldık bızde
oglunu aramıyor sormuyor gormuyor bnu gecıyorum
zor tabı ayrılıkta
neyse demem sukı
oglumun gıysılerını vermıstım ben eskımıyor bılırsın kuculuyor vermemıs olsaydım bır dakıka dusunmeden sana yollardım esyaları

hayır bır gunde ağzından duymadım işe gıderken yada benı aradıgı zaman "birşey lazımmı "sözünüü

aradıgındada 10 dakkaya ordayım yemeği hazırla vs gıbı ssyeler demek ıcın arar..

2 hafta önce dedım iştee ekmek la dıye ttm dıyen adam hala almadıı artık ebnde utanıyorm yaa ona muhtacmıs gıbı yalvarıyormus gıbı offf

bu onun görevı kendının dusunmesı lazım:14:

sen bı yerlerden bulup bulusturuyormusun ekmegı
aksam ne yıyor?

Allah razı olsun ıyı dılekelrın ıcın bu sözler bıle bana yardımcı oluyor dualarınızı eksık etmeyın lütfen dua edın abna bır rızk kapısı açılsın çalısayım... bu bana yetr

Dua edicem sana, hem iş bulman için hem de bu adamdan kurtulman için, Allah o adamı bildiği gibi yapsın. ama üzülme arkadaşım kimsenin yaptığı yanına kalmaz, nice zalimler vardı kendilerine hiçbişey olmaz sanan, bu devran böyle gider sanan ama yaptıkları yanlarına kalmadı, kime ne ettilerse buldular. senin kocanda bu eziyetlerinin bedelini öder elbet, belki bi sene sonra belki on sene ama öder. sen dua et kendin için evlatların için, her zmn bi çıkış yolu ara mücadele et, Allah yardımcın olsun.

şu adama yemek falan hazırlama lütfen.

yemek yok de kendın ve çocuklarının yıyeceği kadar pişir siz yiyip bitirin evde hazır yemek bırakma

canım acilen iş lazım evde imkanın yokmu dantel masa örtüsü falan yapsan dolma sarsan hazır mantı yapsan eşinden gizli

oturduğunuz yerde okul falan var mı bak oradakı kadın öğretmenlere satabılırsın

benım teyzem öğretmen bir kadın masa örtüsü satmış boncuk işi takım 100 tlye

mantı satıyorlar dolma sarıp sartıyorlar senın böyle imkanın var mı?

artık okuyan arkadaşlrım yuhhh abarttın ,yalan söyluyorsun dıyebılırler

ekmegimi babam alıyordu ama artık oda ekmek almıyor cunku evde kımse yokk kıme alsın

annem tatılde memlekette kız kardesımde ekmek yemıyorr

babam bılmıyorkı eşimin eve ekmek almadıgını

söylesem yıne suçlu ben olcamm
bana desene o ne kazanıyorkı parasımı varr( en bilindik koruma yöntemii acındırarakk parasımı varkii)

............

eşim 2.5 ay oldu eve ekmek almıyor ve ben 1 haftalık ekmegı yedım sabah evlatlarımlaa
ama ekmek kokuyordu artık hemen kaldırdım ..öyle yedık boş boş kahvaltıyı

adamın umrunda bıle degılkıı

idrak edmıyorr..

bır kez dolabı aç yaa ,bır kez bak ne var ne yok ne eksikk..

hadı onu gectım agzımla dedım ekmek al dıyee dıyelı 2 hafta oldu yaa almadı :(
gunlerdir takip ediyorum konunu benimle ayni dusuncede olan arkadaslarim oldugu ici ayni msj lari bende yazmak istemedim zaten cogu hislerime tercuman oluyor
ama bu msj i gordukten sonra dayanamadim hersey biryana cocugum bir yana cocuk soz konusu olunca bende akan sular durur ben senin yerinde olsm isyerine gider o ekmegi yedirirdim ona,ne demek yaa eve ekmek almamak bu nasil erkeklik herseyden once bu nasil isanlik is yataga gelince kokune kadar erkek ama 1liralik ekmek almaya gelince ortafa yok annen baban sana ekmek alabilir ama bir zahmet oda kendi dogurduguna alsin 2cocuk sahibi olmus ama daha babalik duygulari daha dogrusu insanlik duygusu gelismemis belki diyeceksiniz daha 24yadinda diye ama o yasta insan doktor bile oluyor bir suru canin sorumlulugunu aliyor ama bey efendi daha ergenlikten cikamamis hala kucucuk kizlarin pesinde evinde cocuklarinin ekmegi sutu yok O elalemin kizina yaranacak diye olan 3kurusunuda o dukkanda harciyor ama karisina 5lirlik ayakkabi icin yapmafigini birakmiyor millet hergun cocugunun cebine harclik koyuyor 5lirayi bu adam 5lirayla zengi olacak zannediyor
sizi boyle magdur ettikce bir hayir duani almadikca onun iki yakasi bir araya gelmez

şu adama yemek falan hazırlama lütfen.

yemek yok de kendın ve çocuklarının yıyeceği kadar pişir siz yiyip bitirin evde hazır yemek bırakma

canım acilen iş lazım evde imkanın yokmu dantel masa örtüsü falan yapsan dolma sarsan hazır mantı yapsan eşinden gizli

oturduğunuz yerde okul falan var mı bak oradakı kadın öğretmenlere satabılırsın

benım teyzem öğretmen bir kadın masa örtüsü satmış boncuk işi takım 100 tlye

mantı satıyorlar dolma sarıp sartıyorlar senın böyle imkanın var mı?

masa ortusuyapamaz ıkı ufak cocuklada

yemek yapmasın
yok desın
yapamadım oda dıcek neden yapamadın
var ya dıcek
ne dıyım
asagı tukursen sakal yukarı tukursen bıyık

Canım diyecek söz bulamıyorum ya. Tam yazacagım birsey siliyorum. Neden böyle olmak zorunda anlamıyorum ya. Canım bunları okuyunca inan acım ikiye katlandı. Allah yardımcın olsun. Ama sende ne kadar güclüymüssün canım benim ya. Kendin nelerle bogusuyorsun, ama baskalarına yardım etmekten de bıkmıyorsun. Ne iyisin! Bu halinle bana da yardım ediyorsun :( Yanımda olmak istiyorsun. Bende hep yanındayım unutma... Bir dost,arkadas nasıl kabul edersen. Bu günlerde bitecek inanıyorum,hep birlikte asacagız.... Üzme,yıpratma kendini ne olur... Gercekten zorla yazıyorum bunları ya.

sagol bırtanem yaa bend eburda azcık kafa dagıtıyorum ıstee...

nice nice dertler varr ahlime bınlerce kez şükürler olsun

sagol bırtanem yaa bend eburda azcık kafa dagıtıyorum ıstee...

nice nice dertler varr ahlime bınlerce kez şükürler olsun

Öyle tabi canım. Peki ne yapacaksın? Nasıl gidecek bu adamla böyle? Anlasılan aclık,sefillik nedir bilmeyen biri... Ama önemli olan sen ve cocukların. Daha ne kadar dayanacaksın.??? (nasıl dayanacaksın daha dogrusu)

kızlar bugun hersey yolundaydı.esım yıne 8.30 da eve geldi
gayet yuzu guluyordu.oturdu bı 5 dk.yemek yokmu dedı.
bende ufak cocugu uzatarak"al oglumuzuda hazırlıyayım"dedım
tam mutfaga gıdıyordum"dur hele dur bugun neler oldu neler"dedı
hayırdır dıye sordum??
dukkandakı kızı anlatmaya basladı.bunun patronu dun aksam o dukkandaymıs.
dukkan sahıbı bu kızdan cay ıstemıs patron ıcın.kızda"burası ıyıce çayhaneye dondu"demıs
patronda bu lafa cok kırılmıs.tam patron kalkıp dukkandan cıkarken dukkan sahıbı zorla oturtup cay ıcırtmıs.
patron almıs dukkan sahıbını arabayla bı yere ıcmeye gıtmısler..sarhos olduktan sonra dukkan sahıbı
"kovacagım o kızıı.sana bu ayıbı nasıl yapar"patronda"yokk benım yuzumden kımsenın ekmegıyle oynama demıs"
neyse patron eve gelmıs.dukkan sahıbıde dukkana kızı kızı cekmıs arka tarafa bır ton azarlamıs.
gerı bu kız patronu evdeyken patronun telefonuna msj atmıs.msjıda patronun hanımı okumus.
mesajda yazan su patrona w dıyelım.."w abı nolur benı kahretme ozur dılerım bır anlık agzımdan cıktı.senı ne kadar ıcten sevdıgımı bılırsın"
w'ın esıde bu msj neyın nesı demıs kopmus bır kavga.w"x'ın hanımı bıttı senmı baslıyorsun sımdıde.bu kızdan ne ıstıyorsunuz???"
ve karısına kes sesını dıyıp kapatmıs konuuyu.ve esım bu olayı bana kahkahalar atarak anlatıyor.tam o ara patron aradı eşimi
"eşim yaa abi naptım hanımla rayı dıye gulduu..patronda şimdi dükkana gıdıyorum"demiş..
...........
gelelim ikinci fasıla
sonra eşim abna hadı yemek hazırlamıyormusun dedı bende dedım ya hem benı dınle dıyorsun hemde yemek hazırla dıyorsun kendımı böleyım ortadan ıkıye bırı senı dınlesın dıgerı yemek hazırlasın dedim ...

sinirlendi hazrılamazsan hazırlama dedii.
ya dedım valla sende bır kac gundur bırsey var olur olmadık her lafımdan bır seyler çıkartıyorsun ve kavga ortamı yartaıyorsun dedım..
neyse bu ustunu cıkartıyordu bende sofrayı hazırladım...
......
x dedim çocukların sütü bitti paran varsa verde yarın alayım dedim...
sana para verdım naptın parayı dedı 1.5 hafta öncekı parayı soruyor bana
yaa dedım 2 gune bır süt alıyorum bıttı para dedım ..bir bölümünüde harcadım canım toka aldım dedım.....

film burda kopuyor kızlar
yeter artık bıktım sütünüzdende mamanızdanda dedı..ne dıyosun sen yaa nasıl bır ınsan oldun sen nasıl babasın cocugun sutu yok acmı yatsın dedım..aç aytsın süt müt alama ben dedı bagırdı cagırdı o an tiksindim eşimden ..sinirle bile söylemıs olsa asla affedılemez bu

sen ne hakla alırsın kimsin sen benden habersız nasıl çarsıya gıdersın ..ben burda kimim nasıl benı arayıpta izin istemezsın vs
bağırdı çağırdı
bende dedım "sesinin tonunu yukseltme cocuklar korkuyor dedım "başlarım cocuklarında sanada yeter bıktım senden ,bır daha bu evden dısarı adımını atarsan ben sana yapacaklarımı bılıyorum ,eziyet ederım sana ,süründürürüm senı dedı

ben şok oldum benım eşim ilk kez benı bu kadar aşagıladı ve bu sözlerı safr ettı
..bende neler dıyorsun sen farkındmaısın dedım ..ben carsıya gıttıgımde babamı arayıp söyledım zaten onun haberı var dedım
sankı kac kere gıttım kı bana bunları söleyebılıyorsun hem ben ne yapıyorum çarsıda kotu bırseymı yapıyorum ddım
benden habersız mama aldın sustum benden habersız tooka moka lamıssın sustum ne sanıyorssun kızım kendını dedı
bundan sonra cok degıstım ben evın reısı oldugumu sana hatırlatma vaktım geldı dedı iiyice aray gıttım sen dedi
bende gayet kendımden emın bır sekılde
ben bır bıreyım x sen bana bu denlı karısamazsın ,eger bu evın dıregıysen cocugunu mamadan sütten ihmal etme bende gıddıp alma geregı duymamayım dedım
ayrıca kontör yukledınmıkı senı arayıp ızın alayım dedım
eve ekmek alıyormusunkı benım ekmek almam kızıyorsun dedım
hıc ses soluk yok
hem ben babamdan izin aldım kontorumu babam yukledı ...
bak dedı kendımı zortutuyorum şimdi agzını burnunu kıracam zor sabredıyorum defol gıt dedı
bende dedım zaten amacın o o el kalktı bır kere dedım gel vur umrumda degıl gucun anca bana yetıyor dedım
ben babamdan ızın alıpta gıttım carsıya deım uzatma ve sus dedım sen bır daha carsıya benden habersız gıt valızınle senı aşagı ındırırım dedı (yanı babamlara)
o anda cıldırdı ve babanın yanına ınıyorum dogrumu degılmı gorucez ddı ama burnundan soluyor
tmm dedım ınelım ebnım alnım ak dedim
..........
gelelım son fasıla kızlar
bu başladı sımdı amca ben kızını şikayete gelmedım ama bendne habersız carsıya gıdıyor vs işte yasanaları anlattı
bugunde carsıya gıtmıs dedı :53::53:
ben orda şokk oldum yalana bak yaa
bende yalan söyluyorsun x dedım
babamda oglum nerenden uyduruyorsunben butun gun evdeydım bır yere gıtmedı
kızlar babam benı ılk kez savundu yaa hala ınanamıyorum
benden ızın aldı evet bır ıtırazınmı var dedı eşimee
eşim baktı umdugunu bulamadı neyse amca ben gıdıyorum dıyıp cıktı yukarıı
eskıden babam onu savunurdu anlatırda anlatırdı kotulerde kotulerdı benı
ama bugun hala şoktayım babam benım yanımda yaaa
bu cıktı yukarı baba dedım ben artık dayanamıyorum nolursun halımı gör dedım
hıc kızmadı kızlar yaa cok mutluyum gercekten kızmadıı
kızım sabret dedı sadece
goruyorum ebn senı dedı
az kaldı sabret ..hadı cocuklarını al eveıne cık hıc bıse deme ben halledıcem dedı
...
benden sonra kız kardesımle konusmus babam az kaldı alıp gelıcem kızmı ben ezılsın bukulsun dıyemı evlendırdım demış
adama bak yaa kızımı ne hale getırdı demıss hep benı savunmuss
şükürler edıyorum rabbımee yaaa çok mutluyum benı savundugu ıcın
.....
yukarda beyfendı banyosunu yaptı cıktı gıttı nereye dedım ısım var dedı bagırarak cektı gıttı
eminimki o dukkanda cunku suan patronda ordaa...

kızlar cok kotuyum yazmıstımyaa babam bana kızacak dıye öyle yamzıstım ama kızmadı suan eşim zeerre kadar umrumda degıl hıcte uzumuyorum artık babam benı savundu yaaa iananmıyorum benı savunduu

bu bana yeterde artar bılee
eşim eblliki artık ıstemıyo benı yola getırmeye calısyor avucuna lmaya calısıyor en ufacık seyden prüz cıkartıyor...ben anladım yaa istemyıor..bende onu ıstemıyorum ama babama guvenıyorum sabret dedıyse vradır bır bıldıgı

çok uzun oldu özür diliyorum hepınızden...ama mutluyum yaa cok mutluyum canım babam benım benı savunduu:16::16::16::16::16::16:
bunlari yeni okudum ve sok oldum..senin bu kocan adam olmaz güzelim.olsa bile en az 20 yil sonra..gücün varmi bu duruma 20 katlanip kocan denecek adami büyütmeye..bu adamdan ne koca ne baba olur.daha cocuklarinin sorumlulugunu almaktan aciz mahluk , tutmus birde evli barkli kadini babasina sikayet ediyo..kendi coook sorumluluklarinin bilincindeymis gibi..senin evden bir saat cikman yasak , ama o gece yarilarina kadar patronu olacak ipsizle dolassin dukkanlarda..yazik ..valla yazik..bu adamdan ne köy olur nede kasaba..hatirladigim kadari ile görücü usulü ile evlenmistiniz..yani sen illa ben bununla evlenicem demedin..ailen öyle uygun buldu ve evlendin..madem öyle senin ve cocuklarinin icinde bulundugu bu durum onlari alakadar ediyor...bak güzelim , müsait oldugunda babana git ve, babacigim seninle konusmak istiyorum de..adamin ekmek, süt almayisini,gece yarilarina kadar gezmesini ve hatta su dukkadaki mevzulari bile babana bir bir anlat...bak buradaki insanlar sana inandi dimi..senin anlatim dilin cok güzel.kendini gayet yalin ve güzel ifade edebiliyosun..buda bir meziyettir unutma..hem o senin baban. eminmki senin karakterini herkesten iyi bilir...sen diyosun ki önceki konularinda, cocuklarinin sesinden falan baban rahatsiz olmus...sende kirilmisin..belirli bi yastan sonra insanin kafasi cocuk sesini götürmüyor inan..yani bu sadece senin babana has bir durum degil..onun icin alinma ona..ama sen onun kizisin..seni eminimki cok iyi taniyodur..cocuk sesini duyan adam, kocan olacak o densizi hicmi duymuyo sence..evine alinmayan ekmekten sütten hicmi haberdar olmuyo sence...bana kizma canim..ama inan coook sinirlendim ..lütfen ne sen nede cocuklarin katlanmayin artik bu zulume..ac yatmak ne demek yaaaaaaaaaa......

Son düzenleme:
bak bilmiyorumm. bu adam da, baban da, annen de, kaynanan da vs. kim olursa olsun bu kadar insan eğer iki çocuğun rızkını karşılayamıyolarsa hiç yaşamasınlar daha iyi.

ne bu ya, bu kadar insan iki küçük çocuğa bakamıyor mu? senin o kocan olacak adamı insandan bile saymadığım için onu katamıyorum bile ama baban, kayınpederin vs. gözleri kör mü Allah aşkına ?

bu yavrular bakımsızlıktan yarın birgün hasta olursa Allah korusun ne olacak ? o kaynananla kayınbaban köydeymiş ya çok mu zor her hafta sana sütünü yoğurdunu gönderseler. kaç para eder kaç para ya haftada en fazla 20 liraları gider ya. sebzesini meyvesini baban alsa ölür mü ya ?

yavrum bak istemek ayıp değil madem hayatını yaktılar böyle elbirliğiyle şimdi de yedikleri haltın ceremesini çekmek zorundalar. günahtır ya.

kocanı şmöyle mi tehdit etsen diyorum ama korkuyorum da o mal adam değişik bir tepki verir diye, gider nafaka açarım çocuklarıma nafakasını vermek zorundasın desen ? hatta babana da böyle söylesen '' baba bu adam eve bakmıyor istiyorum çocuklar aç yatsın diyor, ben boşanma davası değil ama öncelikle bir nafaka davası açmak zorunda kalacağım bu gidişle çocuklarım hastalanacak, yoksa gidip kaymakamlıktan, belediyeden yardım mı isteyeyim ? '' desen babanın çok zoruna gider bence ve sana destek olur gibime geliyor.

eşinin haftalık kazancı minimum 150 tl imiş ayda 600 tl eder

ev kirası yok ayda 100 tl fatura ödüyorlar

geriye kaldı 500 tl ayda bir 150 lıralık maksımum alışveriş yapıyorlar desek 350 tl elde var ki bu da minimum çünkü adam maaşını az söylüyor asgarı ücret bile 780 tl civarı

bu geriye kalan para bir bankada kuzu kuzu beklıyor bence bırıktırıyor

adam tam bir kronık cimri...

kesinlikle katılyıorum adım gıbı emınım bendne para saklıyorr..

bazne cebınde para buluyorum 10 tl falan hemen baslıyor emante para..benım degıl dıye

şu hamile halimle o kocana çok beddua edesim geliyor ya yavruların gözümün önüne geliyor onların hatrına edemiyorum Allah ıslah etsin diyorum

Back
X