• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mantıklı düşünemiyorum :(

karışmış işler kocası yine eski haline döndü
ufak tefek şeylerde kavga çıkardı
sonra babasına şikayete gitti kocası
ama babası bu sefer konusahibini korudu
biraz daha sabret dedi
konusahibi artık kocasından soğudu
babasının onu korumasına çok mutlu oldu
kocasına da pas vermiyor artık sadece yemeğini koyuyor önüne
babasının daha çok sahipleneceği zamanı bekliyor

özet burda :ssz:

Merhaba , konunuzu uzun zamandır görüyorum benzer yorumlar yapılmış olduğundan izlemekle yetinmiştim..

Durumunuza gerçekten üzülmekle beraber hala o insan müsvettesini nasıl eve aldığınıza şaşırıyorum ? Otel gibi gelip gidiyor sadece..

Pahalı şeyler deseniz anlarım da evine ekmek almayan adam değildir.

Ev sizin değil mi ? Onu def etme hakkına sahipsiniz.. :34:

Vazgeçilemeyecek birşeyi yok yani ? Ekmeğinizi suyunuzu vermiyor , sevgi saygı zaten nanay :50:

Tüküreyim ben o binadakilerin erkekliğine..

sular duruldu diye 2 gün bakmadım

yine ortalık toz duman olmuş yaaf:44:

bir kez daha görmüş olduk

HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMİYOR işte :6:

Son düzenleme:
Bilmiyorum;
Gercekten hayatta insanin aklina bil gelmeyecek dramlarin yasandigini biliyorum.
Ama su yukarda ki yazdiklari oku bir kere lütfen.

Adam eve 2-3 aydir ekmek almiyor, babaniz aliyordu oda, anneniz memlekete gittigi, kardesinizde ekmek yemedigi icin artik ekmek almiyor ( kendinide saymiyor demek ki , bir anneniz icin ekmek aliyormus babaniz, oda giidince ekmeksiz kaldi ev)

Siz evde ekmek yok deseniz, babaniz size kizacak, cünkü esinizin parasi yok, aslinda var ama babaniza yok diye acindiracak ve babnizda onu hakli görecek ( Oglum sen calisiyorsun o kadar, kazandigin para bir ekmek alacak kadar bile yokmu diye sormak aklina gelmeyecek)

Sizse hala o evde yasamaya devam edeceksiniz, bir haftalik küflü ekmekleri yiyerek.

Peki ben simdi size ne demek istiyorum, bu anlattiklariniz gercek degil mi demek istiyorum sizce?

Hayir. Sadece bu anlattiklariniz aynen bu sekilde yasaniyorsa, sizde hala o evde oturuyorsaniz birsey yapmadan bu iste gercekten cok büyük bir tuaflik var diyorum.
Gercek disidir, abartili anlatimdir, eglence icindir bilemiyorum ama bu kadarinada olmaz artik diyorum.

ben garip düşünmüyorum demekki sadece benim aklıma kötü şeyler gelmiyor konu kadın dayanışması iken ne hale geldi.arkadaşım bu kadar ekmek süt diye ağlayacağına önce evde en az 30 TL.verdiğiniz interneti kapatın,sonra b.sayarı satın...off içim şişti ya...konu başlığı ne sonu ne...kardeşim ekmek getirdi diye ağlıyorsun yardımı kabul etmiyorsun biri dalga falanmı geçiyor ya,yemek hazır değil diye bağıran adam aynı yemekleri yediğinde küflü ekmeği gördüğünde bağırmıyormu?büyük çocuğun kaç yaşında baba bana para ver süt alalım desin...o kız da olmasaymış sen akıllanıp açlıktan ölürdün demekki...bence yat kalk o kıza dua et...

ne kadar sert yorumlar yapıyorsunuz yahu,konu sahıbı zaten ıcınden cıkılmaz bır durumda daha neyı dusunsun aıle ,cevre baskısı,acaba ne derler endısesı,ve dıklense dık duramıcanı bıldıgı bır yasantısı var bu kız restı cekıp kocasından ayrılmaya kalksa hangınız yanında olacaksınız

ya bu sürekli dönen ekmek ve süt muhabbeti bana bi garip geldi. evde yiyecek herşey var ama ekmek yok??süt neden yok??ikisi de temel gıda ve alınabilecek en ucuz şeyler.çok enteresan. :44:

ya bu sürekli dönen ekmek ve süt muhabbeti bana bi garip geldi. evde yiyecek herşey var ama ekmek yok??süt neden yok??ikisi de temel gıda ve alınabilecek en ucuz şeyler.çok enteresan. :44:

haftalık ya da aylık alışverişlerde alınan şeyleri geçen gün marketten almışlar, ama ekmekle sütü hergün tükettiklerinden kocası da eve günlük harçlık bırakmadığından alamıyor konu sahibi

Ya bana 4 yıllık evlılıgımızde tokat attı sırf nednen bılıyormusunuz altına yatmadım dıye :43:

Ve ben bunu bıle babama anlatamadım ...eşim bana tokat atınca evden gıttı ve telefonuma msj atmıs cocuklarım sana emanet ben gıdıyorum gelmıcem diye

kışın ayazıydı dağa çıkmıs kurtlara kuşlara yem olcaktı tırsmış gerı geldı

o ara ben babamı aradım işte baba benı dövdu evden gıttı başına bıse gelıcek korkuyorum dedım

babam gecenın 2 sınde geldı evıme o arada eşim geldı eve

bana dedıgı tek kelıme babamın

o deliyse sen akıllı ol ..itaat et ...

Ya daha sebebını b ılmıyor neden vurdu bıle demedı ..

Diyorumya arkamda kımsem yok
allah yardımcın olsun baska hıcbısy dıemıyorum yazdıklarını okuyorum sonuna gelmeden artık bunda dayanamadım yorum yapıcam o nasıl baba ya nasıl bı candır ya dovdun ıtaat et nalet olsun boyle aıleyede boyle esede ya

avrupanin gobeginde oturuyorum ve konu sahibesinin ne cektigini anliyorum
neden? cunku var bu yasanilan durumlar
cok anormal gelmiyor
benim arkadasim her gun ekmek parasini babasinin takildigi kahveden aldi babasindan
yavasca masaya yanasip babasi onu farketmeden sesini cikartmazdi
babasi gordugu zaman bozuk cikartip verirmis bazi zamanlarda yavasca bok yiyin dermis
babamda bir kac kez sahit olmus bu duruma
avrupa gobeginde cocuk parasini en yuksek sekilde alinan ulkelerden biri mesela
sutcuden sut alabilmek icin bir kadin kocasindan gizli temizlige giderdi
neden cunku kocasi para birakmiyordu
o kadin yarin kocasini terk etse ortalik birbirine girer kesin
cunku onlarin kitabinda bosnamak yokmus

bu yuzden konu sahibesini urkutmeyin akilli zeki gencecik bir kadin
bu kadinin eline gecse zehir gibi okurdu !
cokta guzel basarili olurdu
kimbilir yine olur
hic bir sey imkansiz degildir
yardim bagis edilecek bir durum yok
zaten konu sahibesi kabul etmiyor
gidip babasina cemkirmesi lazim!
beni bu adamla evlendirmeyi bildin ama evine sut ve ekmek almaktan aciz biri
diyebilmeli
ben olsam ortaligi yikardim beni doverlersede gider sikayet ederdim
birazda delilik lazim aileye karsi
burda kac birimiz evli iki cocukluyken babamizdan izin aliyoruz markete carsiya gitmek icin?
ayni evin icindeysek haber verir cikariz ama izin almak ?!

Uzaktan kolay geliyor ama evde bir tl dahi yoksa ve eş sorumluluklarını bilmiyorsa ekmekte olmaz sütte.
Hergun zaten süt parası isteniyormuş, ''bilmiyorum'' parayı alana kadar çok zorlanıyormuş.

Ekmek konusunda bir tek merak ettiğim konu, neden akşamları eşi geldiğinde istemiyor, sabah gittiğinde ekmek yok denmiyor ?

Bazen konu dallanıp budaklanınca anlatılanlarda anlaşılmayabiliyor..Asıl mesele unutuluyor, konunun aslı kaçırılıyor.

''Bilmiyorum'' ben olsam konumu kapatırdım ve hayatımı düzenlemek için şimdiden başlardım değişimler yapmaya..
Buranın bir yerden sonra faydası olmuyor.Hepimiz bilg. kapatıyoruz ve hayatımıza bakıyoruz..

Toparlan ve birşeyler yapmaya çalış.Fevri davranmadan yapacaklarını düşün ve sıraya koy.
...

haftalık ya da aylık alışverişlerde alınan şeyleri geçen gün marketten almışlar, ama ekmekle sütü hergün tükettiklerinden kocası da eve günlük harçlık bırakmadığından alamıyor konu sahibi

Ve de ekmek almaya çıktı, ek olarak toka aldığı için olay çıkarıyor..

Ve de ekmek almaya çıktı, ek olarak toka aldığı için olay çıkarıyor..

evet bir de bu var tabii, adam kendisi almıyor, karısının alması için para vermiyor, kız kendisi çıkınca da bu sefer neden dışarı çıkıyorsun diyor. çünkü adam alıştı bilmiyorumun annesinin ekmeği vermesine.

e valla ne güzel istanbul, adam şöyle düşünüyor olmalı; ben günlük ev iaşesini vermiyorum, nasılsa karım anasından babasından bulup buluşturur, sokağa da çıkmaz böylece, öyle vakitli vakitsiz ortalarda mesela o salak kızın çalıştığı dükkanda falan da dolaşamaz. yeter işte ekmek nelerine yetmiyor onu da kaynanam versin diyor.

sayfa 100 lere kadar okudum kac saat oldu bılmıorm en son alıswerıse gıtmıs cok mutlulardı kız dukkanda yoktu falan
allah rızası ıcın bana son olarak ne oldugunu bırı anlatsın ya:18:

bu yuzden konu sahibesini urkutmeyin
hic bir sey imkansiz degildir
yardim bagis edilecek bir durum yok
zaten konu sahibesi kabul etmiyor!

Herkes durumu çok farklı anlamış, arkadaşlar yardım derken; para yardımı,yiyecek giyecek yardımı yapacaz demedik ki....

konusahibesi şehrin hangi ilçesinde olduğunu söyleyecekti,bende elimden geldiği kadarıyla yardımcı olacaktım...

benim ailemde o şehirde tanınmış bir aile olduğu için ( övmek için demedim) bende aileme okul arkadaşım iş arıyor varmı tanıdığınız bayan elemana ihtiyacı olan bi yer diye soracaktım ( benim ailem kadar internette konuşmalara görüşmelere karşı daha başka kimse yoktur o yüzden ben aileme okul arkadaşım diye tanıtacaktım oda beni ailesine öyle tanıtacaktı asla renk vermezdik böylece inanırlardı ), kendi ister eşiyle ister babasıyla gidip iş yerini kendi gözleriyle görüp karar vereceklerdi hepsi bu, benim derdim kendi çalışsın hem kafasını dağıtır hemde ekmek süt parası diye eşine kıvranmazdı, alnının teriyle ellerinin emeğiyle kendi parasını kazanacaktı.. ama bu konuyu artık tamamıyla kapatıyorum herkes beni çok yanlış anlamaya başladı lafı oraya getiriyorlar. benim eşim devlet memuru zaten, kötü bi durum olsa hem eşimin itibarı söz konusu hemde ailemin itibarı... kötü bir niyetle söylemedim bir nebze olsun belki iş konusunda yardımcı olurum diye söylemiştim... kimse kimseye muhtaç değil isteyen taşı sıkar suyunu çıkartır.......

Back
X