Mantikli mi sizce fikrim

4ppty4

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2016
34
2
1
29
Merhaba arkadaslar ben 21 yaşındayım ve kendi dukkanımı almak istyrum . Kozmetik üzerine çok bilgim olduğu için kozmetik dükkanı açmak istyrum ve hayalim yani :) evliyim ve kenarda 30 bin param var kuşadasındayım orda yasiyrum .. kolay mi zor mu nasıl açabilirim

bence yalnız değilde ailenizle destekli yaparsanız olabilir. Babam hep patron olmak işçi olmaktan daha zor diyor bilmiyorum :21:

Merhaba arkadaslar ben 21 yaşındayım ve kendi dukkanımı almak istyrum . Kozmetik üzerine çok bilgim olduğu için kozmetik dükkanı açmak istyrum ve hayalim yani :) evliyim ve kenarda 30 bin param var kuşadasındayım orda yasiyrum .. kolay mi zor mu nasıl açabilirim
öncelikle ben yerinizde olsam bi kozmetik firmasında deneme amaçlı işe başlardım.

zaten gelir gider olayını kar getirip getirmediğini az çok anlarsınız.

ondan sonra dükkan açmayı düşünürdüm.

Lokasyon önemli. Kuşadası'nda kışın ölü sezon. Sadece AVM'de hayat var, orda da kira yüksek olur. Artı eksilerine bakıp karar verin.

arştırıp kararını vermelisin..ama yinede ticaret işi kısmet işi...tutmaz derler tutar..tutar derler tutmaz...

zor.en dandik firmalar bile bir sürü franchise parası istiyor.mal alcaksın, dükkan kirası, çalışan parası vs.en az 50 bin gerek.

Lokasyon ve ne çeşit şeyler sattığınız önemli.
Merkezi bir yerde daha çok giren çıkan olur.

Ama ben de önce başka birinin yanında çalışmanızı tavsiye ederim.

Mesela dükkanınıza astığınız tabela için tabela vergisi vermeniz gerektiğini biliyor muydunuz?
Stopaj nedir fikriniz var mı?
Sizden başka çalışan olacak mı? Maaşı, sigortası size ne kadara malolur haberiniz var mı?
Dükkanı su bassa ne yaparsınız?
Muhasebeci tutacak mısınız? Aylık sizden ne kadar ister fikriniz var mı?
Hasta olsanız dükkana bakan kişi sizin yerinizi tutabilir mi?
Eşinizle 1 hafta tatile gitmek isteseniz gönül rahatlığı ile dükkanınızı bırakabilir misiniz?
Cumartesi çalışacak olmak konusunda ne düşünürsünüz?

kozmetik bilgin ne seviyede? eğitimli misin alaylı mı?
kuşadası benim bildiğim tatil beldesi. kış sezonu nasıl olur bunları düşündün mü?

Back
X