• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mantıklı yorumlara ihtiyacım var..

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
merhaba kızlar.. lafı uzatmadan direk konuya girmek istiyorum...
biz ani bir tayin sonucu memleketimize 7 saat uzaklıkta oturduğumuz ilden, kendi memleketimizin küçük bir ilçesine taşındık.. herşey çok ani gelişti ve iki gün içinde oldu bittiye geldi..
bulunduğumuz ilçe küçük ve ev sıkıntısı var.. kolay kolay kiralık ev bulunmuyor, o yüzden bizde taşınırken teras katta 1+1 bir eve mecbur razı olduk ve taşındık.. şükür elbette halimize... yaklaşık 3 aydır burda oturuyoruz.. haliyle evi benimseyemedik eşyalarımın çoğu terasta kaldı.. zar zor sığdık.. herşekilde yaza kadar sabrederiz demiştik ama hesapta olmayan bir sorun var... ev sobalı ve aşırı derecede soğuk.. öyle ki mutfağa gidip yemek yapmaya bile çekiniyorum.. çünkü çok aşırı soğuk.. küçük bir çocuğum var.. sürekli hastalanıyor üşütüyor...
oturduğumuz oda bile ısınmıyor..malum ters kat olunca...
eşim taşınalım diyor.. bi ev bulduk 400 lira kirası.. ve merkezi sistem ısıtma... yaklaşık 700 lira aylık gider olacak... ve bizim aylık 1000'er lira ödediğimiz taksitimiz var...
eve 700 taksitlere de 1000 ödersek bize çok az bir mebla kalacak?
siz olsanız yerimde napardınız??
bu evin soğukluğuna dayanıp, taksitler bitince mi taşınırdınız, yoksa biraz maddi sıkışıklığı sorun etmez sıcak bir eve mi geçerdiniz??

Benim evimde sobalı ve teras kat ama Allaha sukur ısınıyor evim. Mutfaga gittigimde ocak acık oldugnuda hemen ısınıyor ocak kapalıysa ufo yakıyorum ve cocugum yok. Ama sizin cocugunuz var ve hastalanıyormus Allah korusun bronşitten zatürreye gidebilir. Bence tasının derim cocugunuz icin..

Benim evimde sobalı ve teras kat ama Allaha sukur ısınıyor evim. Mutfaga gittigimde ocak acık oldugnuda hemen ısınıyor ocak kapalıysa ufo yakıyorum ve cocugum yok. Ama sizin cocugunuz var ve hastalanıyormus Allah korusun bronşitten zatürreye gidebilir. Bence tasının derim cocugunuz icin..

ben sobalı olmasını falan hiç sorun etmiyorum canım.. önceki evimde sobalıydı... şükür sobamızla güzelce geçinip giderdik :) ama önceki evim ısınırdı... aynen mutfağımda ufo var.. onu yakardım ufak bir mutfaktı da hemn ısınırdı...
ama bu ev aşırı soğuk..neden bilmiyorum ama sanırım yalıtım yok ondan... mutfak da büyük ve ufo yaksam bile banamısın demiyor.. oğlumu odadan dışarı çıkarmıyorum.. ama gerçekten soğuktan bıktım.. geceleri sık sık uyanıp sobayı açıp ısıtıyorum... bilemedim ki napsak?

şuan ki kiramız gayet uygun. teras kat ve 1+1 olunca 250 kira ödüyoruz..
bulduğumuz ev 400 lira kira ve artı merkezi sistem ısıtmalı olduğu için 300 lira yakıt gideri olacakmış...
Bence taşının çünkü çocukcağıza da yazık. Hem merkezî ısıtmalı bir eve taşınırsanız eviniz sıcak olur, ayrıca ısıtıcı yakıp elektrik masrafı yapmamış olursunuz.

Bence taşının çünkü çocukcağıza da yazık. Hem merkezî ısıtmalı bir eve taşınırsanız eviniz sıcak olur, ayrıca ısıtıcı yakıp elektrik masrafı yapmamış olursunuz.

çevremizde herkes yaza kadar sabredin diyor...kafamız allak bullak..

Merkezi sistem degılde dogalgazlı başka bı ev bulamazmısınız..

canım burda ev sıkıntısı var.. doğalgazlı evler hep dolu.. boş olan üç beş ev var onlarda hep merkezi sistem..

Mantıklı yorum. Ben Ankarada oturuyorum aidat ve merkezi ısınmaya 170 ödüyoruz. 300 çok değil mi ya. Yoksa sadece kış aylarında mı ödeniyor bu para. Öyleyse taşınıp biraz dişini zi sıkın derim ben

yani eğer biraz kendimizi sıkar idare eder en azından çocuğumuz hasta olmaz hem rahat oluruz diyorsanız geçin ama yok biz rahat para harcayalım, diken üstünde olsamda çocuğa çok daha fazla dikkat ederim, belki bizde hasta oluruz ama yine de olsun derseniz kalın. ama sonuçta oraya vermez Allah korusun hastaneye ilaçlara verirsiniz parayı... bunu eşinizle geniş hesaplı konuşun ama sanki geçmeniz daha matıklı geliyor siz bilirsiniz.

Ac kalmaya, kit kanaat gecinmeye dayanirim da soguga asla..
Zemin katta oturan bi arkadasim var. Evi korkunç soguk. Hem kendileri, hem cocuklari nasil dayaniyolar anlayamıyorum. Lavaboya falan gittigimde resmen d.tüm donuyor. Cocuklarin banyo yaparken halini düşünemiyorum..
Zaten kucuk kizi 3 gündür hastanede yatıyor. Gezmeye tozmaya para ayirip, evde donmak da tuhaf doğrusu.

Back
X