Mantıklı yorumlarınıza ihtiyacım var.

Hakkım da hakkım demenin manası yok. Eşiniz hakkını talep etmiş vermemişler, iç acısı olsa da yokmuş gibi davranmak zorundasınız.
Pek çoğumuzun başıma benzer şeyler geliyor. Kimi ev kimi araba kimi çok daha büyük şeyler kimi çok daha küçük şeyler. Ancak çözümü aynı. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü... Kalkıp surat asmayın seviyenizi düşürmeyin mal için böyle davrandılar dedirtmeyin ama sınırınızı da en iyi şekilde çizin.
Not olarak eşinize de mal konusunda seslenmeyşn. Destek olun. Kıymet bilecektir adaletli biri ise. Zaten aileden beklediğini göremiyor yanında durun dırdır etmeyin.

Eşinize bir şey söylemeniz yersiz olur. O zaten şuanda çok üzgün ve kırgındır. Ayrıca öyle aileden gelecek hayır Allah'tan gelsin. Umarım evlat hasretiniz sona erer ve o bebek size uğur bereket getirir.

Esinize odaklanin. Esinize destek olun. Insallah evlat sahibi de olursunuz. Kendinizi böyle insanlara mecbur etmeyin hicbir zaman. Bence siz annesi oraya tasininca baska bir yere tasinin görsün bir :D bence hic onlara bulasmayin. Esinz zaten stresli. Üstüne cocuk konusunda üzüntülüdür. Esinize sarilin. Biraz maddi acidan ferahlasaniz ve stresiniz azalsa belki kendindende bebek olur insallah

Herkese selamlar,
Sorun şu ki.Kayınvalidemlerin oturduğumuz mahallede boşta evleri var.Biz kiradayız.O eve geçmek istediğimizi söyledik böyle bişeyin asla olmayacağını o eve kendisinin geçeceğini söyledi.Ama keyfi ne zaman gelirse o zaman geçecek.Ben geçene kadar boş kalacak diyor ama eşimde o evi kendisinin ödediğini söylüyor 5 yıl. eşim memur.düğünü biz yaptık borç ödedik ödüyoruz şuanda eşim çocuk tedavisi görüyor.Ben kpss hazırlanmak için işten çıkmıştım.Ev kira.Maaş yetmiyor aylık bize 3 kuruş kalıyor karttan harcıyoruz.Bi de kart borcu geliyor.Onların kalem kalem kaç yerden gelirleri var.Kaç tane evleri var .Durumumuzu izah ettik biz geçelim yarı kirasını verelim dedik tedaviyi bırakın Allah'tan bekleyin çocuğu dedi.Zaten Allah'tan istiyoruz ama tedavi de gerekiyor.Eşime tavır yapıp mesafe koydular eşimin başı ağrıyor stresten.Nasıl davranmalıyım çünkü ailesi hakkında konuşunca daha önce çok kavga etti benimle incitmeden neler söyleyebilirim.
Düşünen ebeveynler olsaydı siz istemeden zaten verirdi bırakın üstesinden siz gelin sonra zaten yeri geldiğinde hatırlatırsınız ve bir şey daha eşiniz ve ailesi arasına katiyen girmeyin onlar iyi olur siz kötü olursunuz. Bilinen senaryolar bunlar

Bu çocuk bakma konusuna benziyor. Çoğu insan annelerin, kayınvalidelerin bebek bakımına destek olması mevzuna bakmak zorunda değil gözüyle bakıyor. Onlara güvenerek mi yapıyorsunuz deniyor. Sizin durumunuz için de bize mi güvendiniz de evlendiniz ya da işten çıktınız denilebilir.

Ha ben bunu desteklemiyorum, aile olmak bu gibi durumlarda imkanınca destek olmayı gerektirir bana kalırsa. Ama kabul etmedilerse çok da yapacak birşey yok. Eşiniz zaten kendi ödediği evde hak iddia edemeyip aptal yerine konduğu için fazlasıyla üzgündür. Sınavınız ne zaman? İşe ne zaman dönebilirsiniz?

Allah sizi korumuş bence hiç ses etmeyin konusunu bile açmayın. Bebek konusunu erteleseniz mi acaba? Kpss yi kazanırsanız hem maddi olarak toparlanırsınız? Eşine sakın bu konu hakkında birşey söyleme kendisi açarsa benlik bir durum yok halimden memnunum sen sağlıklı olda gerisini hallederiz tarzında konuşup motivasyon edersiniz. Adalet li bir eş ise kıymetinizi bilecektir emin olun.

Onlarla ilgili laf edince eşinizle kavga ediyorsanız iyi şeyler demediginiz kesin. Hatta baya kötü şeyler de diyor olabilirsiniz. Eşiniz haklı olsa bile siz değilsiniz. Sizle evli değilken ödememiş ki o evin kredisini. Sizi ilgilendiren pek de bir şey yok. Eşiniz kendi ağzıyla laf etmiyorsa onlara sizin bir şey demeye hiç hakkınız yok. Onlar zamanında öyle uygun görmüş. Eşiniz de kendi kazandığı parayı öyle harcamayı uygun görmüş. Belki de bekarken onlarla yaşıyorsa kira yemek vs derdi olmayınca ben de öyle yardım edeyim demiştir çalışırken. Onlarla yaşıyorsa gerçekten o zaman çok da yardım olmuyor yaptığı. Siz kötü konuşmayın yani. Belki de kadın sizi sevmiyor ve evini önün için vermek ıstemiyor o bile olabilir. Oğluna sevgisini değil de size sevgisizligini düşünüyor falan. Bu sadece tahmindi. Ama eşinizi kızdıracak kadar kötü yorum yapıyorsanız kayınvalide de size aynıdır sanırım. Ne gerek var ya. O ev tapusu eşinizde bile olsa mesela hukuk bile size vermiyor bekarken aldığı için. Yani hiç karışmayın kötü yorum hele hiç yapmayın bırakın ana oğul ne yapıyorsa yapsın. Eşiniz de doğruyu görür zaten bir şekilde

Size herhangi maddi bir sey vermek zorunda degiller.
Kimseden birsey beklemeyin. Kimseye guvenip hayatinizi kurmayin.
Tekrar ise girip calisin, es zamanli sinava da hazirlanirsiniz.
Biz de borc oduyoruz, aile destegimiz yok. Esimin ailesinden destek gorecek pozisyonda olmamiza ragmen kimseden birsey beklemiyoruz.
Aldigimiza gore yasiyoruz, daha dogrusu idare eediyor ve sukrediyoruz. Allahtan baska kimseye muhtac degiliz sukurler olsun

Sadece bu ev degil baska evleri de var demissiniz, esinizin kardesleri var mi? Varsa digerleri de basinin caresine mi bakiyor esiniz gibi..
Konuyu anlayamadim gercekten, insanin evladi zor durumdaykan yardim istedigi halde o evi nasil bos bos tutabiliyorlar. Oyle aile kotu gunumde yanimda degilse iyi gunumde de olamaz artik.

Bu çocuk bakma konusuna benziyor. Çoğu insan annelerin, kayınvalidelerin bebek bakımına destek olması mevzuna bakmak zorunda değil gözüyle bakıyor. Onlara güvenerek mi yapıyorsunuz deniyor. Sizin durumunuz için de bize mi güvendiniz de evlendiniz ya da işten çıktınız denilebilir.

Ha ben bunu desteklemiyorum, aile olmak bu gibi durumlarda imkanınca destek olmayı gerektirir bana kalırsa. Ama kabul etmedilerse çok da yapacak birşey yok. Eşiniz zaten kendi ödediği evde hak iddia edemeyip aptal yerine konduğu için fazlasıyla üzgündür. Sınavınız ne zaman? İşe ne zaman dönebilirsiniz?
20 gün kaldı sınava sonra iş aramaya başlıcam hemen

Sadece bu ev degil baska evleri de var demissiniz, esinizin kardesleri var mi? Varsa digerleri de basinin caresine mi bakiyor esiniz gibi..
Konuyu anlayamadim gercekten, insanin evladi zor durumdaykan yardim istedigi halde o evi nasil bos bos tutabiliyorlar. Oyle aile kotu gunumde yanimda degilse iyi gunumde de olamaz artik.
Başka kardeşleri de var 2 kardeş daha kirada.Onlarında geçen yıl zor durumları oldu sağlıkla ilgili bir konuydu birine 10.000 verdi diğerine hiç vermedi diyeceksiniz bunlar aileye mı güveniyor bu evleri çocuklar almış ailesine 3 tane evi ailede evlenirken borçlu evlendirmiş şimdi kirada pandemi süreci zorlanıyor herkes

Herkese selamlar,
Sorun şu ki.Kayınvalidemlerin oturduğumuz mahallede boşta evleri var.Biz kiradayız.O eve geçmek istediğimizi söyledik böyle bişeyin asla olmayacağını o eve kendisinin geçeceğini söyledi.Ama keyfi ne zaman gelirse o zaman geçecek.Ben geçene kadar boş kalacak diyor ama eşimde o evi kendisinin ödediğini söylüyor 5 yıl. eşim memur.düğünü biz yaptık borç ödedik ödüyoruz şuanda eşim çocuk tedavisi görüyor.Ben kpss hazırlanmak için işten çıkmıştım.Ev kira.Maaş yetmiyor aylık bize 3 kuruş kalıyor karttan harcıyoruz.Bi de kart borcu geliyor.Onların kalem kalem kaç yerden gelirleri var.Kaç tane evleri var .Durumumuzu izah ettik biz geçelim yarı kirasını verelim dedik tedaviyi bırakın Allah'tan bekleyin çocuğu dedi.Zaten Allah'tan istiyoruz ama tedavi de gerekiyor.Eşime tavır yapıp mesafe koydular eşimin başı ağrıyor stresten.Nasıl davranmalıyım çünkü ailesi hakkında konuşunca daha önce çok kavga etti benimle incitmeden neler söyleyebilirim.
Ne biçim insanlar ya😔

Yazık adamın cahil bir ailesi var üzerine konuşulması hoşuna gitmeyecektir.
Bu arada evi eşiniz ödediyse keşke tapusu onun adına olsaydı olması gereken gibi.
Kaç kardeşler bilmiyorum ama birine bir şey yapıyorsak diğerlerine de yapmak zorundayız zihniyeti olabilir.
Kpssye girdiniz mi seneye mi gireceksiniz orayı anlamadım ama iş bulun çalışın. O eve güvenerek işten çıkmadınız değil mi?

Hakkım da hakkım demenin manası yok. Eşiniz hakkını talep etmiş vermemişler, iç acısı olsa da yokmuş gibi davranmak zorundasınız.
Pek çoğumuzun başıma benzer şeyler geliyor. Kimi ev kimi araba kimi çok daha büyük şeyler kimi çok daha küçük şeyler. Ancak çözümü aynı. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü... Kalkıp surat asmayın seviyenizi düşürmeyin mal için böyle davrandılar dedirtmeyin ama sınırınızı da en iyi şekilde çizin.
Not olarak eşinize de mal konusunda seslenmeyşn. Destek olun. Kıymet bilecektir adaletli biri ise. Zaten aileden beklediğini göremiyor yanında durun dırdır etmeyin.

Eşinin hakkı olup olmadığı kesin değil ki
Belki olaya “biz okuttuk, yetiştirdik, zaten ona harcadığımızı geri ödedi, hatta az bile ödedi” diye bakıyor olabilirler.

Eşler de az akıllı olsun da tapusu kendi üzerine olmayan evlerin kredilerini ödemesinler. Neyi nasıl ispatlayacak? Ailesinin düşünce yapısını biliyordur zaten adam, buna rağmen hukuki olarak ispatlanamayacak bir davranışta bulunuyorsa bedelini de ödeyecek.

Konu sahibi: Ailesi yokmuş, varsa da hiç mal mülk yokmuş gibi davranın. Yarın onlar muhtaç olduğunda da siz onlara yokmuşsunuz gibi davranırsınız. Beklenti ne kadar az olursa mutluluk o kadar çok olur.

Başka kardeşleri de var 2 kardeş daha kirada.Onlarında geçen yıl zor durumları oldu sağlıkla ilgili bir konuydu birine 10.000 verdi diğerine hiç vermedi diyeceksiniz bunlar aileye mı güveniyor bu evleri çocuklar almış ailesine 3 tane evi ailede evlenirken borçlu evlendirmiş şimdi kirada pandemi süreci zorlanıyor herkes
3 kardeş de aptallık etmiş öyleyse. Neden evleri kendilerine değil de anne babalarına almışlar. Hadi bir tane alırsın da 3 eve ne ihtiyaçları varmış. Kendi ödediklerini ispat edebiliyorlarsa dava etsinler haklarını alsınlar. Daha da görüşmesinler. Öyle aileye ancak bu yapılır.

Boşverin ozaman öyle gerekmiş ödemiş. Böyle aile sizi o eve oturtsa bile yarın öbür gün burnunuzdan getirir. Oturdugunuza pişman olursunuz. Bu durumda bile ailesine laf söyletmiyosa ozaman hiç dedirtmez. Aylıpınızı yetirip geçinmeye bakın derim

Back
X