• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantıksız mı olur?

Milamila9494

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2019
321
341
33
Gıda yüksek mühendisiyim 1 yil calistim bayadir is ariyorum ama yok yok yok bulamiyorum :( . Su an kpss ye hazirlaniyorum. 95 civari puan hedefim. Ama bu aralar şunu da düsünmeye basladim.

Şöyle; bizim kpss 2 yilda bir oluyo yani 2 kez sinava girmem demek 4 yilim demek.bi yandan ona calisirken bi yandan atamasi yuksek 4 yillik bi bolummu bitirsem? Mesela sınıf ögretmenligi gibi? Sacma gelebilir ama yani sıkıldım artık herkesten herseyden is bulamadi o da muhendisti garsonluk yapiyo laflarindan. Insanlar cok acimasiz nefret ettim.
Bi yandan da esim 4 yil sonra belki okudugun bolumun de atamasi duscek diyo..cunku ben okurken de gida muh atamasi iyiydi en azindan 95 gerekmiyodu..
Bilemiyorum mantiksiz mi düşünüyorum?
Özel sektör olsa o da yok dedigim gibi bulamiyorum is.

Mühendisliği bilmem de sınıf öğretmenleri ilk etapta doğuya atanıyor, atanırsanız gidecek misiniz?

İlk başlarda staj gibi girip daha sonra işe alınmayı mı bekleseniz? 4 yıl çok fazla.. Sınıf arkadaşlarınızdan çalışanlara haber salsanız onlar önerseler sizi daha kolay girersiniz işe.

bence mantıksız. ilk sene kazansanız dahi hemen atanamayabilirsiniz. bir de başka il yazıp gidebilecek misiniz? belli değil. 4 sene sınıf öğretmenliğine sırf iş imkanı var diye yatırım yapmak saçma. hani kariyer hedefiniz filan da o değil sırf iş için yani.
bir de mühendis her sene sınava girebilir.
çift yıllardaki puanı ile b grubu kadrolara, tek yıllardaki puana göre a grubu kadrolara başvurur.

Mühendisliği bilmem de sınıf öğretmenleri ilk etapta doğuya atanıyor, atanırsanız gidecek misiniz?
Kesinlikle giderim zaten babam memur oldugundan alisigim ordan oraya gitmeye
bence mantıksız. ilk sene kazansanız dahi hemen atanamayabilirsiniz. bir de başka il yazıp gidebilecek misiniz? belli değil. 4 sene sınıf öğretmenliğine sırf iş imkanı var diye yatırım yapmak saçma. hani kariyer hedefiniz filan da o değil sırf iş için yani.
bir de mühendis her sene sınava girebilir.
çift yıllardaki puanı ile b grubu kadrolara, tek yıllardaki puana göre a grubu kadrolara başvurur.
Emin misiniz baya bi araştırmıştım tek yillarda sinava girebiliyoruz ama tercih yapamiyoruz diye biliyorum🤔

Kesinlikle giderim zaten babam memur oldugundan alisigim ordan oraya gitmeye

Emin misiniz baya bi araştırmıştım tek yillarda sinava girebiliyoruz ama tercih yapamiyoruz diye biliyorum🤔
araştırın bence çünkü a grubu kadrolar için tek yıllardaki puanınızı da kullanabiliyorsunuz diye biliyorum.
atıyorum tarım orman bakanlığı müfettiş yardımcılığı için tek yıllar puanı kullanabilirsiniz, çünkü a grubu kadrosudur.

Back
X