Marka Takıntısı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Meyveliturta19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
4.215
7.876
158
Merhaba bayanlar..
Çok büyük bir dert değil sadece ne yapacağıma karar veremedim ondan paylaşayım dedim.
Nişanlımın çok iyi bir insan, çok merhametli ve 5 yıldır birlikteyim bir hatasını görmediğim için düzgün karakterli bir insan olarak nitelendirebilirim.
Fakat marka takıntısı var ve beni rahatsız ediyor.
Kız kardeşim herkesin bildiği bir markanın genel merkezinde işe başladı.. stilist departmanında (Kıyafet üzerine bir marka).
O marka her ay çalışanlarına özel mağazalarından %40 a varan indirim imkanı sağlıyor. Tabi aylık bir limiti var bu durumun.
Buraya kadar bir sıkıntı yok. Kardeşim bu hakkını kullanmayacağı için bana söyledi.. Dün bunu nişanlıma söyledim.. gideriz biraz alışveriş yaparız dedim.
"Ben oradan almam istiyorsan senin için gidelim" dedi.
Benim şalteller attı! ( Normalde tartışmalarımız sakin ve saygıyı aşmayacak şekilde olur.)
Sen kimsin ya dedim ? Sen kimsin kim! Oradan giyinmem diyorsun.. Bu nasıl bir egodur dedim!
"Abartıyorsun şuanda bana hitap etmiyor" dedi.. "ne demek sen kimsin" dedi bana..
Ben de "bir kıyafeti görürsün sana hitap etmez bunu giymem dersin" dedim.. "ama sen hiç görmediğin bir kıyafeti sırf markasından dolayı nasıl almazsın." dedim.
"Resmen oradan giyinen insanları aşağlıyorsun" dedim.
Bana tartışmak için zemin hazırladığımı.. hala çok abarttığımı olayı farklı boyutlara taşıdığımı söyledi..
Ben de ona insanlar giyecek kıyafet bulamıyorlar, sen marka seçiyorsun.. hayat bu kadar adil işte dedim!
Bana ikimiz de çalışıyoruz ve istediğimiz yerden giyinme özgürlüğüne sahibiz dedi..!
Ben de ona senin bu egoların yüzünden ileride inşallah tepetaklak olmayız dedim.!
Olayları saptırdığımı ve çok başka boyutlara taşıdığımı.. hatta ve hatta tartışmak istediğim için böyle söylediğimi.. sakinleştiğimde konuşacağını söyledi.. ve sustu!
Ne söylesem cevap vermedi.. ben de arabadan inerken " Gerçekten çok terbiyesizsin dedim." çok sinirlendim çünkü.
Her şeyi söyleyen sensin terbiyesiz olan benim dedi. Umarım bu söylediğin için bir gün utanırsın dedi.

Şimdi ikimiz de konuşmuyoruz.
Arasam konuşuruz ama aramakta istemiyorum. Genel de tartıştığımız da o hep arardı, o da aramadı. Haklı olduğunu düşünüyor.
Ben ne yapayım sizce..

Bir de şöyle bir takıntısı var ( Örneğin bir şey alacak.. Beyaz eşya mesela. Kazıklanacağımızı bile bile gidip o markanın kendi yerinden alıyor. Aynı ürünü araştırıyorum başka bir yerde daha uyguna buluyorum bu sefer deliriyorum. Anlatıyorum bak garantileri de aynı.. ne gerek var fazla para vermeye.)

GÜNCELLEME :
İş yerinde cevap veremedim ögleden sonra yoğundum baya..
Nişanlıma genelde, bana da istisnaden hak verenler olmuş. Saygı çerçevesinde yapılan yorumlar için teşekkürler.
Benim asıl sorunum marka giyinmesi değil.. tabi ki de istediği markadan alma özgürlüğüne sahip!
Mesleğini oturttmuş parasını kazanan bir birey karışmak ne benim haddime ne de başka birinin.
Fakat benim kızdığım nokta.. ben ordan giyinmem lafı.. belki de o anki uslubu!
Bana beğenmiyor, küçük görüyor gibi geldi.. ki mağaza dandik bir mağaza değil. Öyle olsa bile o kadar insan giyiniyor sen kimsin ki oradan giyinmiyorsun? Dedim.. Yani nişanlımın o kelimesini ego olarak algıladım.
Hayatta en nefret ettiğim şey egolu insanlar.
Ve ben onu değiştirmedim sadece eleştirdim.. uslubum ağır olabilir. O an ki ortam bunu gerektirdi bunu da bilemiyorum.
Ben de iyi kazanan ve istediğim kıyafeti alabilen bir insanım.. ve sürekli alışveriş yaptığım belirli mağazalar var ama yeri gelir bir butikten çok beğenirsem markasız bir ürünü de alabilirim. Bu konuda ki kesin ve net çizgileri ben takıntı olarak algılıyorum!
Herneyse bütün gün nişanlımla konuşmadık.. akşam yine her zamanki gibi beni işten almaya geldi.. o yine konuşmuyordu ben konuyu daha sakince açtım. Bana bunu küçümsemekle bir alakasının olmadığını bir tane çok kaliteli bir marka ismi söyledi örnek vermek için mesela ben oradan da giyinmem dedi. Çünkü çizimleri ve tasarımları beni yansıtmıyor dedi.
Ben onu anladım.. kendimi de ifade ettim o da beni anladı.
Tartışmanak için sustuğunu söyledi.. çok sinirli olduğumu ve olayı büyütmemekadına cevap vermediğini söyledi.
Ben de ona beni dikkate almadığını düşünerek cevap vermediğini düşündüğüm icin terbiyesiz dediğimi ve bunun için özür dilediğimi söyledim.
Ve konuyu kapattık.

Son düzenleme:
bu anlattıklarınız marka takıntısı gelmedi bana.
beyaz eşya mesela bos... markasından alırım ben de ,gidip başka marka pek bakmam ,kalitelidir,uzun zaman kullanılacak bir şeyayı ,ucuz diye başka marka almam..
ya da kıyafette,bana hitap etmeyen,tarzım olmayan kalitesini beğenmediğim markalar var,gidip bakmam da almam da..hele durumunuz varsa ve seviyorsa giyinmeyi,gidip istediği yerden alır..bu yüzden suçlayamazsınız adamı..
durumu olmasa da ısrarla gidip borç harç belli markayı alıyorsa sıkıntı odur sadece,takıntı olur..

Beyaz eşya örneğini anlamadınız sanırım.. aynı marka ve modeli başka bir yerden daha uyguna alma şansımız varken.. mağazasından alıp daha fazla para veriyor.
Örneğin saat.. kendim e-ticaret firmasında çalışıyorum ben işin içindeyim daha aynı garantide aynı marka saati daha uyguna alabiliyorken.. almıyor! gidip mağazadan daha fazla para veriyor!
Bu bence kesinlikle bir takıntı.
Bence bir insan kıyafete bakar.. kaliteli mi bana uygun mu değil mi diye.. sırf markaya göre giyinmemeli.

Eşimde de marka takıntısı var. Çok takmamaya başladım,iyisini alsın daha uzun süre giysin napayım diye diye kendimi alıştırdım. Kıyafette olmasa da benim de bazı hassas olduğum konular var,o da bana laf söylemez

Son düzenleme:
Ben de marka ve pahalı ürün severim. Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.

Nişanlınızı haksız bulmadım.

Ucuzdan kastı benim söylediğim marka da çok ucuz bir marka değil. Herkesin bildiği veya bir çok kişinin giyindiği bir marka.
Ben direk ön yargıyla yaklaşmasına sinirleniyorum. Gideriz bakarız beğenmezsen almazsın..

Neden o kadar sert tepki verip olayı kavgaya çevirdiniz anlayamadım..

Beyfendi olay büyümesin diye elinden geleni yapmış, çok sakin davranmış.. Ben olsam bu kadar alttan alamazdım.. Ki son nokta terbiyesiz demişsiniz..

Bi otokontrol ve bi vicdan muhasebrsi tavsiye ediyorum.. Hata sizdeyken ondan bu adım beklemek anlamsız fikrimce..

Bence abartıyorsunuz.
Adamın markayı sevmemesi, beğenmemesi, giymek istememesi o markayı giyinen insanları aşağılamak değildir bence. Kaliteyi, tasarımı beğenmiyorsa beğenmiyordur bunu diğer insanları aşağılamaya getiremezsiniz. Bilindik bir markaysa daha önce görmüştür, almıştır, beğenmemiştir bir daha almaz.

Ülkemizde çok sayıda dar gelirli, kısıtlı bütçeli insan var. O markayı beğenmemeyi geç, çöpten yiyecek çıkaran insanlar var. Bizim ülke gerçeğimiz bu, serbest piyasa adı altında zenginlerin fakirleri sömürmesi, b.ku çıkmış topluma zararlı bir kapitalizm. Bu durumda sizin isyanınız yaradana :) Ben de ülke şartlarımızdan hiç memnun değilim açıkçası ya neyse konuyu dağıtmayayım.
Parası olan istediği gibi yaşıyor, parası olmayan bütçesine uygun takılıyor. Bunu böylece kabul edin derim. Ben kabul etmeyip gelir dağılımı ve refah düzeyinin daha iyi olduğu bir ülkede yaşıyorum mesela. Seçenekler ya kabul etmek ya gitmek.

buna bakarak bir şey demek zor genel durumu nedir? parasını çar çur eder mi? kazancını pahalı seylere mi yatırır? yoksa nişanlınızın yaptıgı mantıklı bir nebze

sebebini sordunuz mu beyaz eşya konusunda? garantisi servisi hizmeti gibi şeylerini beğeniyordur alır.
saat konusunda da ,mağazada bakıp denemeyi,netten almaya tercih ederim ben de.
son cümle sadece sizin kararınız..kişiden kişiye değişir ve bu konuda yargılama hakkınız da yok bence..eşim de mesela 300 tl ye 3 kazak alabilecekken ,sevdiği bir markadan 1 tane almayı tercih eder.senede 10 kazak yerine 2 tane alır ve bundan mutludur..ve bu bencillik falan değil,bırakın insanların kendi karalterleri olsun,neden illa sizden farklı birini eleştiriyor değiştirmeye çalışıyorsunuz..ilerde eşiniz olacak üstelik,az rahat bırakın adamı istediği gibi alsın giysin.

Evet, maddi yönden çok şükür bir sıkıntımız yok.. ikimizin de geliri iyi kendi ayaklarımızın üstünde duruyoruz.
Ama anlayamıyorum cidden anlayamıyorum.. Ben onu giymem ne demektir.
Benim anlayamadığım nokta. Markaya bakmam.. kıyafete bakarım güzel mi ?değil mi ? tarzım mı? Kaliteli mi duruyor?
Sırf markasından dolayı bir mağazaya girmem.
Gerçekten anlayamıyorum..

sizin tarzını olmayan marka yok mu cidden?? o zaman modaya ya da giyinmeye hevesli değilsiniz demektir.mesela bazı markalar pahalı ve kaliteli olsa da daha ağır kıyafetler satılır,içeri girip bakmam bile.her maraknın az çok tarzını bilirim,ve uygun olmadığını düşünüdklerime girmem..

Abartmışsın.
Marka alabilcek durumu imkanı varsa alır giyer.
İstemediği bir yerden sorf sen mutlu ol diye niye alışveriş yapsınki.
Ayrıca pek takıntılı gelmedi.
Eşimin bi ayakabı firmasıNa takıntısı vardır ayakabı dolabı sırf o markanındır.
Gömlekte bir marka
Trikoda bir
Başka hiç bi firmanın almaz saygı duyarım bu bi alışkanlık.

Bence sen abartmussin adam ben ordan giymem diyebilir bu normal bazi insanlarin giyindigi yerler aldigi markalar bellidir o cizgiden cikmaz bazi magazalarin markalarin urunlerini sevmeyebilir ne var bunda adam sana sen istiyosan al ben giymem demis gayet normal odami ordan almak veya bakmak zorunda

Ben anlatamıyorum.. aynı marka, aynı ürün, aynı model, aynı garanti.. yani biri daha uyguna biri daha pahalı satıyor. Neden daha fazla para vermeli. Her şeyi aynı!
Saat örneğinde de .. gidip mağazadan bakıp beğeniyoruz.. oradan alma ben sana aynısını ve aynı garantide daha uyguna getiririm diyorum yok. Kendim işin içindeyim. Sonuçta koluna taktığını getireceğim.
Mağazalar çok fazla indirim yapamıyorlar. Mesela kendi çalıştığım firma toptan fiyata alıyoruz. Uyguna alıyoruz karsız aynı ürünü alabiliyorum. Mağaza fazla kar payı koyuyor. Bunu söylemek istiyorum.

Ve sizin de dediğiniz gibi ileri de evleneceğim adamın yanlış bulduğum karakterini söylüyorum.. söyleme özgürlüğüne sahibim. Asla karakterini değiştirme gibi bir çabam yok.
Zaten insanların karakterleri değişmez.. sadece törpülenir.

Ama o markanın ürünlerini genel olarak beğenmiyor. tarzına yakıştırmıyor olabilir.
Ben de Koton'a gitmem mesela. Tarzıma uygun nerdeyse hiçbir şey yok. Bu durumda ben bu markayı aşağılamış olmuyorum ki, bana hitap etmiyor, tarzıma uymuyor. Koton kötü demem, sadece ben sevmem.

Markayla kalite/ürün arasında mutlaka ilişki oluyor. Mesela örme ürünleri güzel, suit tarzı ürünleri cazip olmayan mağaza da var, tersi de. Markanın genel kalitesi için de kafadan istatistik tutabilirsiniz. Belli markaların kumaşları daha kaliteli, bazılarınınki de daha sıradan; adam da sizin mağazayı daha önce denemiş beğenmemiş, kaliteli bulmamış olabilir. Kaliteli ürün üretmeyle marka arasında genelde sıkı bir ilişki oluyor, adam da bunu gözardı etmemiş. Ben adamı haksız bulmadım.

Sürekli alışveriş yapan bir insanım ve her şeyi yakından takip ederim.
Ama asla giymem dediğim de bir marka yok. Hoşuma giderse oradan da kıyafet alırım.

Katiliyorum bazi markalarin urunlerini az cok bilirim bana hitap etmiyosa girip bakmak dogal olarak icimden gelmez birde duzenli olarak bi avm ye filan girdigimde ilk gircegim magazalar vardir ilk onlara bakarim kimini urunleri bildigimden teget gecerim ne var bunda boyle bi konuda esim bana cikissa aaa aaaa delimi ne derim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…