Market alısverişi ve anksiyete

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar lutfen benide linçlemeyin bu konu yüzünden.herzaman bu tarz konular açmıyorum. 6 aylık bebegim var uzun zamandan sonra ilk defa markete gittim. Normalde eşim alıyordu ihtiyaç oldukça. Eşim bebeğe baktı .sen çık bir hava al hemde alısveriş yaparsın dedi. (Demez olaydı 😢) markete girdim yağ yok. neyse 2 3 marketten sonra buldum. Yağ 150tl , yumurta 45tl , zeytin 50tl ,peynir 40tl ,kızın maması 180tl vs. Resmen elim ayağım suratım titredi . Yıllar sonra anksiyeten bugün tavan yaptı. Bu ne yahu. artık insanlar yumurtada mı yiyemeyecekler. Rahmetli ananeciğim iyikide yumurta var fukara aşı derdi. Yumurta sabah öğle akşam yenir derdi. Eskiden yokluk zamanlarında 2 3 yumurta kırar yerdi insanlar. Şimdi o da lüks oldu. Kadının biri yumurta reyonunda artık sabahları 4 kişiye 3 yumurta kaynatıp dilimliyorum diyordu. Yollarda her köşede tek muhabbet bugün yağ şu fiyat. minübüse bindim insanların tek muhabbeti un yağ şeker. Eve kendimi zor attım . Resmen yaprak gibi titredim ve içime büyük bir korku girdi. şuandada sanki dayak yemiş gibi heryerim ağrıyor. Allah sonumuzu hayır etsin herkesin evine bolluk bereket versin. Ama bunlar kötü günlermi yoksa daha kötü günlerin başlangıcımı bilemedim 😦
Dün 125 tlye aldim bimden 5 kilo sıvı yağ 150 den az ama yine de pahalı.. bebek bezi maması daha dapahalı zaten.. moralimi bozmaktan başka işe yaramadıgi icin ben konuşmuyorum.. daha da kötüye gider zaten

Dün 125 tlye aldim bimden 5 kilo sıvı yağ 150 den az ama yine de pahalı.. bebek bezi maması daha dapahalı zaten.. moralimi bozmaktan başka işe yaramadıgi icin ben konuşmuyorum.. daha da kötüye gider zaten

Bende Bim şok migros denedim ama oralarda yağ (5kg) yok dediler. Yine şanslıymışsıniz bulmuşsunuz

Yalnız niye linç yiyesiniz orasını anlamadım?Dünkü konuda üye hep aynı şeyi konuştuğu ve hastalıklı düzeyde olduğu için eleştirildi

Umarım bu günler bazılarına ders olur da en azından ders alıp aydınlığa çıkarız. Bundan sonrası önemli, zarardan dönebilmek önemli. Ben bir yandan da umut ediyorum ki toplum olarak dersimizi alıp yaralarımızı saracağız

Valla söylenecek çok şey vardaaaaaaa . Susuyorum. Gelmekte olanı bekliyoruz sadece

Yalnız niye linç yiyesiniz orasını anlamadım?Dünkü konuda üye hep aynı şeyi konuştuğu ve hastalıklı düzeyde olduğu için eleştirildi

Yani bazı arkadaşlar çok seviyorlar sivrilmeyi ,laf sokmayı, insanların sinirlerini törpülemeyi oyüzden yazdim. Diger arkadasin baska bir konusuna bende yazmiştim artik bir uzmana gitmen getekiyor diye.

Bende Bim şok migros denedim ama oralarda yağ (5kg) yok dediler. Yine şanslıymışsıniz bulmuşsunuz
Bende önce şok a baktim 5 kilo 119 90 di ama dediginiz gibi yoktu, sonra bime gittim bayaa bi vardi koca kolilerde 2 tane üst üste her kolidr de en az 20 30 tane vardir.. olmamasınin sebebi şey diyr okumuştum bir yerde sakliyorlar depo da zam gelince koyuyorlar rafa, yani zamlı fiyatı bekliyorlar rafa cıkarmak için, bir nevi stokçuluk yani.. tabi ne kadar dogru bilmem

Deniz Dülgeroğlu’nun dediği gibi bedava yapabileceğimiz sadece bi mastürbasyonumuz kaldı.

Eskiden içme suyunu parayla satmaya başladıklarında insanlar VAYYYYY BEEE suyuda mı parayla içeceğiz. Allah tan hava bedava diye dalga geçiyorlardı. Şimdi hava alabilmek için de maske kullaniyoruz

Bende önce şok a baktim 5 kilo 119 90 di ama dediginiz gibi yoktu, sonra bime gittim bayaa bi vardi koca kolilerde 2 tane üst üste her kolidr de en az 20 30 tane vardir.. olmamasınin sebebi şey diyr okumuştum bir yerde sakliyorlar depo da zam gelince koyuyorlar rafa, yani zamlı fiyatı bekliyorlar rafa cıkarmak için, bir nevi stokçuluk yani.. tabi ne kadar dogru bilmem

Evet migrostaki kasiyerde bilinçli gönderilmiyor dedi

Onceden alisverisi tek bir marketten yapar cikardim. Simdi deterjani bir marketten, kahvaltiligi farkli yerden sebze meyveyi baska yerden aliyorum. Ne nerede daha ucuzsa. Bir marketten cikip digerine. Deterjan icin artik markayi falan biraktim. Yasamak sadece karin doyurmak oldu artik. Kitap okumayi cok severim. Onlar da bir dunya oldu. Bu gidisle sadece ekmek yiyecegiz. Kimsenin yuzu gulmuyor artik.

Bu ülkenin bu duruma geleceği çok önceden belliydi.Kapağı bir şekilde bir yere atmış insanlar artık bana birşey olmaz kafasıyla hiçbirşeye sesini çıkarmadı.Adaletin olmadığı yerde hiçbirşey olmaz diye boşuna demiyorlar.Ekonomi de bitti işte…
Yurt dışında yaşıyorum ama Ülkemin durumunu gördükçe içim yanıyor.Son zamanlarda anksiyetem arttı resmen.Arkadaşlarım sana ne oluyor sanki burada yaşıyorsun diyor.Ama öyle değil şu anda insanların yaşadığı adaletsizliği,işsizliği,parasızlığı zamanında çok yaşadım o ülkede.Umarım kısa sürede herşey yoluna girer🙏

Sağlik durumumdan dolayi haber izlemiyorum. Elbette artislardan haberim var ama dışarı çıkıpta kendim alınca birde yağ bulamayınca sanki kendimi bir kaosa girmiş gibi hissettim. Birde 3 4 gün önceye göre bile %10 %20 artiş var. Buna alısmak mümkün değilki
Haklisiniz da alisverisi esiniz bile yapsa alisveris fişlerinden görmüşsünüzdür diye düşündüm.
Sadece yag bulunmamasi degil, bir de kotali satis var.
Gecen pazar esimle toplu alisveris yapalim diye buyuk bir zincir markete gittik. Bir markanin 1 lt sütü 14 15 tl oldugundan marketin kendi markasini alalim dedik 5 lira gibi bir fiyati var. Normalde 12li koli halinde alir esim hep. Yine oyle alalim dedik ama kapalı koli yoktu 6 tane aldik tasimak zor diye. Kasada kasiyer 4ten fazla veremiyorum dedi.
Sadece sut değil yag, seker, un, tuvalet kagidi gibi urunlerde de varmis bu.
Gercekten de alisilacak gibi degil.

ülke memnun halinden daha dün bir tanıdık asgari ücrete zam aldığı için sevinç çığlığı atıyordu reis sağolsun zam yaptırdı diye
verdiğini almaya başladı bile.. ki kimbilir kaç kişi verebilecek bu maaşı. benim patronum veremeyecek bunu biliyorum. işten çıkacağım mecburen ocakta. daha işten çıkartılanları saymıyorum. off içim darlanıyooo

Ülke fokur fokur kaynıyor aylardir. Biz boşuna cırlamıyorduk. Anca görmüş olmanıza şaşırdım.

5 litrelik yağ yok bu arada. Şansa bulmuşsunuz. Var olan yerlerde de 1 tane alma hakkı var.

Kahve, benzin, kâğıt ve un fiyatlarindan hic söz etmeyelim size o zaman kalp krizi geçirirsiniz.

Biz aylardır korkuyoruz. Sağlık sorunum yoktu ama şimdi var. Rüyalarımda parasız kalıyoruz eve bi şey alamiyoruz filan gibi şeyler görüyorum.

Sürekli kurları kontrol ediyorum. Kuruş kuruş iniş çıkışları hesaplıyorum. Çünkü tl değer kaybettikçe yeni zamlar yolda demektir.

Kapının arkasından geçen doğalgaz borusuna asılırsam bacaklarım nereye kadar uzanır ve kac dakikada ölürüm diye hesaplıyorum .

Böyle böyle hep birlikte delireceğiz Allahın izniyle. Hepimiz doğduğumuz coğrafyanın cehaletini çekmek zorundayız.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Valla lafım size değil ama iki kafa dağıtalım diye kk ya giriyorum, burada da zam konuları.
Çok sıkıldım artık.
Sonumuz hayrolsun.
Bu bir kriz ve geçecek böyle düşünelim, öyle ya da böyle, değişecek bu durum.
Yani inşallah 😵

Ülke fokur fokur kaynıyor aylardir. Biz boşuna cırlamıyorduk. Anca görmüş olmanıza şaşırdım.

5 litrelik yağ yok bu arada. Şansa bulmuşsunuz. Var olan yerlerde de 1 tane alma hakkı var.

Kahve, benzin, kâğıt ve un fiyatlarindan hic söz etmeyelim size o zaman kalp krizi geçirirsiniz.

Biz aylardır korkuyoruz. Sağlık sorunum yoktu ama şimdi var. Rüyalarımda parasız kalıyoruz eve bi şey alamiyoruz filan gibi şeyler görüyorum.

Sürekli kurları kontrol ediyorum. Kuruş kuruş iniş çıkışları hesaplıyorum. Çünkü tl değer kaybettikçe yeni zamlar yolda demektir.

Kapının arkasından geçen doğalgaz borusuna asılırsam bacaklarım nereye kadar uzanır ve kac dakikada ölürüm diye hesaplıyorum .

Böyle böyle hep birlikte delireceğiz Allahın izniyle. Hepimiz doğduğumuz coğrafyanın cehaletini çekmek zorundayız.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ancak görmedim sadece uzun zamandan beri kendim çıkmadığım için bir anda farklı bir zamana uyanmiş gibi oldum. Ayrica mesela en son yaģı 100tl ye almistik bugün ben 150tl ye aldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X