Market alısverişi ve anksiyete

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklisiniz da alisverisi esiniz bile yapsa alisveris fişlerinden görmüşsünüzdür diye düşündüm.
Sadece yag bulunmamasi degil, bir de kotali satis var.
Gecen pazar esimle toplu alisveris yapalim diye buyuk bir zincir markete gittik. Bir markanin 1 lt sütü 14 15 tl oldugundan marketin kendi markasini alalim dedik 5 lira gibi bir fiyati var. Normalde 12li koli halinde alir esim hep. Yine oyle alalim dedik ama kapalı koli yoktu 6 tane aldik tasimak zor diye. Kasada kasiyer 4ten fazla veremiyorum dedi.
Sadece sut değil yag, seker, un, tuvalet kagidi gibi urunlerde de varmis bu.
Gercekten de alisilacak gibi degil.

En son fişte yağ 100tl idi bugün 150tl . Kotalı alısverişe denk gelmedim. Zaten toplu almam mümkünde deģil. Ama sütte kota olması şaşırtıcı

Bence yakında artacak şeyler:

Hırsızlık
Kapkaç
Kaçarak evlenme

Kimin gücü söz nişan nikah düğün ev dizme gelinlik vs yeter ki?
Benim en büyük korkum ilk iki madde. Toplumsal çöküntü kendini çok ciddi şekilde hissettirecek insanlar karınlarını doyuramayınca.

Bence yakında artacak şeyler:

Hırsızlık
Kapkaç
Kaçarak evlenme

Kimin gücü söz nişan nikah düğün ev dizme gelinlik vs yeter ki?
ya gitsinler bir nikah kıysınlar, o kadar trajik bir şey değil, düğün de olmayıversin.

ama ben asayişin bozulmasından, intihar vakalarından
dahası çocukların yeterince beslenememekten büyüme geriliği, gerekli müdahelelerin zamanında yapılmadığından kalıcı hasar, zeka geriliği vb. yaşanmasından çok korkuyorum

ortopedi ve beyin ameliyatları bildiğin durdu. bir yerinizi kırmayın. kafanıza sahip çıkın. ne diyim ki başka...

gelir düzeyim iyi, büyük oranda tek yaşayan bi' insanım... ben yıllardır hele son aylarda hep diyorum, felaket geliyor diye...hep kötümser olmakla suçlanıyordum.

keşke ben kötümser olsaydım.

1 sene önce bugün, hayat görüşü olarak benzer bir hocamla "ne olacak bu işin sonu" konuşması yaptığımızda "kurtuluş savaşı" demişti. ama onun kast ettiği malum kişinin dediği ekonomik kurtuluş savaşı değil. muhtemelen bildiğiniz kurtuluş savaşını vereceğiz anadolu halkları olarak durum onu gösteriyor.

neyse konu sahibesi,
anksiyete dediğiniz lafın gelişi değil de tanılı hastalığınız varsa, aman ha! ruh sağlığınıza sahip çıkın. sağlık olmadan hiçbirşeyin önemi yok. kronik hastayım. atak geçirdiğim gün dünyam bitiyor. Allah herkesin yardımcısı olsun.

ama ben asayişin bozulmasından, intihar vakalarından
dahası çocukların yeterince beslenememekten büyüme geriliği, gerekli müdahelelerin zamanında yapılmadığından kalıcı hasar, zeka geriliği vb. yaşanmasından çok korkuyorum
Aynı şeylerden endişe duyuyorum ben de. İnsanlar yakında sokağa çıkamayacak hale gelecek, dediğiniz gibi çocuklar yeterli beslenememekten ciddi gelişim geriliği yaşayacaklar. Orta kesim artık yok olduğu için ya zengin ya da fakir olacak insanlar, ortası olmayacak ve sınıf kini denen bir şey ortaya çıkacak.

Ancak görmedim sadece uzun zamandan beri kendim çıkmadığım için bir anda farklı bir zamana uyanmiş gibi oldum. Ayrica mesela en son yaģı 100tl ye almistik bugün ben 150tl ye aldım
ancak görmüş de olabilirsiniz.
ne var ki bunda herkes dakika dakika kur takip edecek her gün alışveriş yapacak diye bir şart mı var? (ben ediyorum, o ayrı)

belki gebeyken hep yattınız ve daha yeni dışarı çıktınız.
belki yoğun bakımdaydınız? belki cenazeniz vardı ve ruh haliniz müsait değildi?
ülkede insanın 3-4 ay markete gitmeme fiyat takip etmeme "lüksü" olamaz mı yav?

lükse bak!
bunları takip ettikçe moralim bozuluyor, verimim azalıyor bir yandan o da var....

ancak görmüş de olabilirsiniz.
ne var ki bunda herkes dakika dakika kur takip edecek her gün alışveriş yapacak diye bir şart mı var? (ben ediyorum, o ayrı)

belki gebeyken hep yattınız ve daha yeni dışarı çıktınız.
belki yoğun bakımdaydınız? belki cenazeniz vardı ve ruh haliniz müsait değildi?
ülkede insanın 3-4 ay markete gitmeme fiyat takip etmeme "lüksü" olamaz mı yav?

lükse bak!
bunları takip ettikçe moralim bozuluyor, verimim azalıyor bir yandan o da var....

Hay ağzınıza sağlık ya kadını bir linç etmedikleri kalmış.

Herhalde eşiniz az daha tasarruflu olun diye markete yolladı sizi, yoksa hava almak için markete gidilmiyor artık. havamızı alıp geliyoruz aylardır🙄

Ülke fokur fokur kaynıyor aylardir. Biz boşuna cırlamıyorduk. Anca görmüş olmanıza şaşırdım.

5 litrelik yağ yok bu arada. Şansa bulmuşsunuz. Var olan yerlerde de 1 tane alma hakkı var.

Kahve, benzin, kâğıt ve un fiyatlarindan hic söz etmeyelim size o zaman kalp krizi geçirirsiniz.

Biz aylardır korkuyoruz. Sağlık sorunum yoktu ama şimdi var. Rüyalarımda parasız kalıyoruz eve bi şey alamiyoruz filan gibi şeyler görüyorum.

Sürekli kurları kontrol ediyorum. Kuruş kuruş iniş çıkışları hesaplıyorum. Çünkü tl değer kaybettikçe yeni zamlar yolda demektir.

Kapının arkasından geçen doğalgaz borusuna asılırsam bacaklarım nereye kadar uzanır ve kac dakikada ölürüm diye hesaplıyorum .

Böyle böyle hep birlikte delireceğiz Allahın izniyle. Hepimiz doğduğumuz coğrafyanın cehaletini çekmek zorundayız.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Neredeyse her gun markete gidiyorum her gun ayri şok oluyorum. Küçük bir büskivi 4 lira olmuş en son şokum buydu. Kadin pek alisverise cikmiyormuş şasırması normal

Geçim sıkıntısı , sağlık problemleri o kadar çok ki yemin ediyorum KK ya geldiğimde aşk acısı çeken konular lüks gelmeye başladı.. hani böyle aşk meşk derdi resmen dertsizlik gibi geliyor can sıkıntısı gibi.. şanslı dertler bence bu aşk olayları böyle böyle deliriyoruz inceden

Son üç gündür, her boşluğumda dolar kuruna bakıyorum. Bende de anksiyete var, dün falan korkunç takıntı yaptım. Dakika başı bakıyordum. Başım çatladı, ilaç içtim, eve gelince erken uyudum. Herkes yapma böyle, iyice hasta olacaksın diyor ama adı üstünde hastalığın, elimde değil. Psikolojik olarak gerçekten yıprandım. Sizin durum aylardır böyleyken bunu bugün anlamanız çok garip. Dünyada battığını kabul etmeyen tek ülke Türkiye olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X