Market alısverişi ve anksiyete

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En son fişte yağ 100tl idi bugün 150tl . Kotalı alısverişe denk gelmedim. Zaten toplu almam mümkünde deģil. Ama sütte kota olması şaşırtıcı
Diger markalar onun 3 kati oldugu icin stoklanmasin diye sanirim.
Ama asiri sacma esim 4 alip gecse arkasından ben 4 alip gecsem kim ne diyebilir.

ancak görmüş de olabilirsiniz.
ne var ki bunda herkes dakika dakika kur takip edecek her gün alışveriş yapacak diye bir şart mı var? (ben ediyorum, o ayrı)

belki gebeyken hep yattınız ve daha yeni dışarı çıktınız.
belki yoğun bakımdaydınız? belki cenazeniz vardı ve ruh haliniz müsait değildi?
ülkede insanın 3-4 ay markete gitmeme fiyat takip etmeme "lüksü" olamaz mı yav?

lükse bak!
bunları takip ettikçe moralim bozuluyor, verimim azalıyor bir yandan o da var....

Tesekkür ederim evet beyin ameliyatli oldugumdan hamilelikte 9 ay yattim . Son aylardada hastanede yattim. Sürekli tansiyon ve şskerim çikıyordu oyüzden haber vs izlemiyorum. Ya zaten ben gözlerim kapalı hicbirseyden haberim yok demedimki. Biliyorum pahalılık var ama ilk defa dışarı çıkıpta insanlarin deli gibi yağ arayisinda olusu deşhete düşürdü beni. Izlemek farkli içinde olmak farklı. Normalde bir şeyi bir markette yoksa almam eve gelirim ama bugün sanki dünyada yağ bitmiş gibi 3 4 market gezdim ve bulamamak strese soktu. Zaten sizler anladinız yeter bana. Ego savaşı yapanlarla isim yok

Sabah eşime ayçiçek yağı birmiş dedim. 150 tl olmuş dedi. Bunu hatıra olarak saklamayı düşünüyorum.🤐
20211218_175642.webp

Kızımla etkinlik yapalım diye öğlen kırtasiyeye gittim karton almaya. Rengarenk aldım kartonları kasaya geldim 10 karton 40 lira dedi yaa o da küçük a4 boyutundalar. İki tane aldım 8 lira verdim ciktim. 2 tane a4 boyutundaki renkli kartona. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Valla yağa tuvalet kağıdına sebze meyve her şeye zam geldi ama beni en çok bu üzdü. Zaten okuyan bi millet değiliz kitaba kağıda gelen zamla okuyan da okuyamayacak bu gidişle. Kardeşim sinava hazırlanıyor incecik test kitabı 45 lira 65 lira. Babam emekli olduğu halde yine çalışıyor çünkü çocukları okuyor.😑😕

Kızımla etkinlik yapalım diye öğlen kırtasiyeye gittim karton almaya. Rengarenk aldım kartonları kasaya geldim 10 karton 40 lira dedi yaa o da küçük a4 boyutundalar. İki tane aldım 8 lira verdim ciktim. 2 tane a4 boyutundaki renkli kartona. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Valla yağa tuvalet kağıdına sebze meyve her şeye zam geldi ama beni en çok bu üzdü. Zaten okuyan bi millet değiliz kitaba kağıda gelen zamla okuyan da okuyamayacak bu gidişle. Kardeşim sinava hazırlanıyor incecik test kitabı 45 lira 65 lira. Babam emekli olduğu halde yine çalışıyor çünkü çocukları okuyor.😑😕

Allah yardımcımız olsun. Valla ben test kitabı ,hikaye roman vs ikinci elden alıyorum . Hem ben ucuza alıyorum ,hemde aldığım kişi benden aldığı parayla yeni kitaplar alabiliyor. Oğluma test kitabı aldım üzerinde cözmesin diye müsfette kağitlar hazırladım. Belki sonra başkasıda kullanır diye. süreklide tembihliyorum kırtasiye malzemelerini güzel kullan diye.

Allah yardımcımız olsun. Valla ben test kitabı ,hikaye roman vs ikinci elden alıyorum . Hem ben ucuza alıyorum ,hemde aldığım kişi benden aldığı parayla yeni kitaplar alabiliyor. Oğluma test kitabı aldım üzerinde cözmesin diye müsfette kağitlar hazırladım. Belki sonra başkasıda kullanır diye. süreklide tembihliyorum kırtasiye malzemelerini güzel kullan diye.
Lise sınavlarına hazırlanıyor kardeşim. 8. sınıf yeni cikan yayınları alıp alıp duruyorlar ikinci ele bakmadik hiç. Maalesef o yaş çocuğu da pek anlamıyor hep al al al. Alabiliyor musun umurunda degil. Her gün geliyorlar kırtasiyeye gideceğim para ver anne. Babam emekli evi var 5 bin alıyor ama yetmiyor doğal olarak çalışıyor adam. Okullar açıldığından beri defter kitap a4 test kitabı yok okuma kitabı verilenin haddi hesabı yok. Alamayan nasi yapıyor bilemiyorum üzülüyorum yaa

H Heide37 senin durum bizden iyiymiş..sen markete gitmemeye devam edersin ..A101 de bile mercimeğin 15 tl olduğunu görmezsin/bilmezsin.Ben markete gitsem de gitmesem de yazdan beri bariz bir şekilde fiyat artışlarının etkisini hissediyorum çünkü ay sonunda açık veriyoruz 🤷‍♀️

Arkadasla her hafta fiyatlar ciddi artista zaten bir hafta cikmayan da arada ki ucurum farkla sarsiliyor..En dandik yağ 129 oldu 5 litresi o da tane ile iki tane urun yasak marketlerde,bazi urunlerden 2 aliniyor 3 yasak..Bugun bimden 3 süt alamadi bir kadin.

ülke memnun halinden daha dün bir tanıdık asgari ücrete zam aldığı için sevinç çığlığı atıyordu reis sağolsun zam yaptırdı diye
Asgari ücrete yapılan zam gıdaya gelen zammı karşılamıyor, ama anlayana tabi 😔

Arkadasla her hafta fiyatlar ciddi artista zaten bir hafta cikmayan da arada ki ucurum farkla sarsiliyor..En dandik yağ 129 oldu 5 litresi o da tane ile iki tane urun yasak marketlerde,bazi urunlerden 2 aliniyor 3 yasak..Bugun bimden 3 süt alamadi bir kadin.
Gross marketten istediğimiz kadar aldık. Yakında onlarda mı vermez?🤔

Ben patates kızartmasıni kestim valla.
Bugün bime gittim 210 TL ödedim.
Peynir 300 Gr , pirinç sucuk, sosis, tost peyniri, yumurta,zeytin, yarım kilo tereyağı.
Ha diyeceksiniz az bile tutmuş.
Sosis ve sucuk ucuz olanından aldım pizza yapacağım diye.
Tereyağı ise BİM'in kendi tereyağı.
Zeytin en küçük şişelerde olanlarından.
Pirinç desen 2,5 kilo baldo bile değil.
Peynir de bimin kendi beyaz peyniri.
Yumurta 15 li.

Gross marketten istediğimiz kadar aldık. Yakında onlarda mı vermez?🤔
Evet canim evet yasaklaniyor yavastan bende irite oldum gorunce halbu ki tatli vs yaparken bende bir kac kutu alirim yani sütün stokculugu mu olur.Coluklu cocuklu ev var yaslisi genci süt lazim yani.Yağ 2.si yasak gecmiyor kasadan.

Ben patates kızartmasıni kestim valla.
Bugün bime gittim 210 TL ödedim.
Peynir 300 Gr , pirinç sucuk, sosis, tost peyniri, yumurta,zeytin, yarım kilo tereyağı.
Ha diyeceksiniz az bile tutmuş.
Sosis ve sucuk ucuz olanından aldım pizza yapacağım diye.
Tereyağı ise BİM'in kendi tereyağı.
Zeytin en küçük şişelerde olanlarından.
Pirinç desen 2,5 kilo baldo bile değil.
Peynir de bimin kendi beyaz peyniri.
Yumurta 15 li.
Eskiden en pahalı muzdu şimdi en ucuz o oldu😡

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X