Market alışverişim sorun oldu

Yarım kilo 35 lira tuttu
Dolmalık biber
Patlıcan
Kabak
Yeşillik
Pırasa
Yogurt
Pecete
Kahve
Su
Kaşar
Süt
Un
Yumurta
Domates
Bide yarımşar kilo meyve
Başkada bişey yok ☺ çokmu tutmuş gercekten ya

Aslında aldıklarınızda birşey yok ama mevsim dışı var mesela patlıcan-biber-kabak vs bunlar mevsim dışı haliyle kilosu pahalı olur.Eşinin yaptığı davranış doğru değil zaten yarım kaşar varmış onu yemeğe koyunca bitecek zaten o yüzden iade falan yapmayın.

Mesela şöyle yapabilirsiniz yoğurt her hafta yada hergün alıyorsanız büyük boylarından alın bazı marketlerde 5 kg bile var en azından en azından uzun süre gider mevsiminde sebze-meyve olayını pazardan halledebilirsiniz en azından markete göre daha düşük olur mevsımı dışında almak isterseniz pazarda bile pahalı olur.

peçete-havlu kağıdı-temizlik ürünlerini-un-bakliyat türleri büyük boylardan alın en azından onlar uzun gider her hafta yada her ay almanıza gerek kalmaz.

Yarım kilo 35 lira tuttu
Dolmalık biber
Patlıcan
Kabak
Yeşillik
Pırasa
Yogurt
Pecete
Kahve
Su
Kaşar
Süt
Un
Yumurta
Domates
Bide yarımşar kilo meyve
Başkada bişey yok ☺ çokmu tutmuş gercekten ya

Burada açıklamış ama bence aldığı sebzeler mevsim dışı o yüzden pahalı tutmuş.

Alisverisinizi nereden yapıyorsunuz? A101 ya da bim gibi marketlerde de hem daha ucuz hem de nerdeyse aynı kalitede ürünler bulabilirsiniz. Ya da esinize söyleyin bundan sonra o yapsın market alışverişini

Sen fazla harcasanda bu sekilde davranmasi o kadar sacma gereksiz ki . Allah askina yiyecek almisin yiyecek . Durumunuz yoksa soylesin guzlce anlarsin yani.

direkt soğuma sebebi.[/QUOTE]
Ne kadar kolay soguyosunuz sevgililerinizden kocalarinizdan

2 -3 bişey alsan 50 tutuyor. Dünyadan haberi yok mu. Ben kaşar yarımken az kaldı diye yenisini alıyorum. Ne var bunda.

Yalnız yarım kilo et 35 çok fazla değil mi?

En son kilosu 40-45 değil miydi, ben mi eskide kaldım?

Eşiniz yine hakli değil ama belki de market tercihi yanlıştır.

Tabi ki haksız, ihtiyaçsa alınacak
Zaten mutfak alışverişi temizlik mslzemeleri vs gepsini alınca 500 ü buluyor

Yalnız yarım kilo et 35 çok fazla değil mi?

En son kilosu 40-45 değil miydi, ben mi eskide kaldım?

Eşiniz yine hakli değil ama belki de market tercihi yanlıştır.

bence de konu sahibi nerden alışveriş yapıyorsun bilmiyorum ama burda 1 kg et senin aldığın fiyata hadi taş çatlasın en pahalı olan yerde 45. yarım kiloya o fiyat çok. eşinizin tepkisini hatalı buldum yeniden belirteyim ama siz alışveriş yaptığınız marketi değiştirin. sebze meyve manavdan et kasaptan tercih edin hem daha taze hem de sizin aldığınız fiyattan çok daha uyguna gelir.

sütü de açık alıyorum ben gerçi orda da sıkıntı şu ki 5 ltden aşağı satmıyorlar. 5lt de 2 kişi bize çok geliyor tüketemeden bozuluyor. buralarda migros yok şok a101 bim var sadece. demek bu kadar ciddi fark var aralarında. bundan sonrası için de bu benim aklımda olsun, aynı şeye neden 2 kat fazla ödeme yapayım ki...

kocana aldırsana tatlım yaaa... ben asla onsuz gitmem alışverişe. Belki de bu yüzdendir aldığım hiç bişeye itiraz etmez

A aritmetik Arkadaşlar marketlerle ilgili tavsiyelerini vermişler.
Eşinize gelince bana resmen çatacak yer aramış gibi geli. O kadar üründen kaşarı bulup çemkirmiş. Emin olun kaşarı bulmasa bu et fazla değil mi? O da olmasa saçmalayacak şey bulurdu gibi geliyor. Büün yemekleri isteyen o, sonra da bir kaşar için olay çıkartan o. Ayıp etmiş. Bırakın küssün. Hatasını anlayana kadar da zıkkım yesin diyeceğim de gene de yapılacak o börekler güveçler paşazadeye.

çok ayıp. gerekli şeyler bunlar.

birde benim alışveriş poşetlerimi görse eşiniz napar acaba? abur cubur bi dünya

eşim asla böyle şeylere karışmazzz.

ben olsam hepsini iade eder güvec kek hiç birşey yapmazdım.

Hayat pahalı ne olacaktı 50lira mı tutacaktı aldıkların normal kaşarda yenir yani ne olmuş yenilene içilene bişey diyen hesap yapan insana sinir oluyorum ozaman hergün ekmek yiyin çok az harcarsınız

Evde alışverişi sen yapıyorsan,eşin bunlardan bir haberse abartı gelmiştir.

Ama bir kaşarın nesi abartı,illaki bitecek dolapta açılmş olan kaşar.

Ya eşin cimri biri, ya da sen çok alışveriş yapan birisin eşin de referasnın kötü..

Edit:Mutfak alışverişlerini eşine yaptır derim,görsün 2 poşetin 200 tl yaptığını.

eşin abartmış fazlasıyla. o zaman babam beni evlatlıktan reddetmesi gerekti. o kadr çok alakasız şeyleri alıyorum ki.

her ailenin maddi dinamiği farklıdır. mesela eşimle benim maaşlarımızı toplayınca gayet iyi bir rakama tekabül ediyor . ama ben daha hiç 200 liralık market alışverişi yapmadım. 5 yıllık evliyim bu arada. ben 200 lira harcasam eşim şaşırır elbette ama market alışverişi ne giden rakamı ben karşılıyorum pek de bir şey demez. kredi kartını verse bana ve fazla bir harcama yapsam bu kadar tepki vermez ama.
tepkisi normal gelmedi bana. ayıp ve kırıcı. yalnız siz de her zaman ki harcamalarınıza göre yapın alışverişinizi. ya da bu kadar dert ediyorsa ve tek çalışıyorsa liste yapıp verin o alsın.

eşim süt ürünleriyle uğraşıyor. bize getirince 5 kilo çok oluyor. ben litre litre sağlıklı plastik olan kaplara koyup buzluğa koyuyorum. sadece vitamin değeri biraz azalıyormuş. o da paket sütlere kıyasla hiçbir şey oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…