Markette dolandırıldım

İnsanlara genelde inanmadığım için daha dolandırılmadım çok şükür. Dilenciler kendini belli ediyor zaten. Çoğunun tiplerinden belli. Bana yanaştıklarında hemen ters cevap veriyorum veya laf sokuyorum. Beddua etmiyorlarsa iyi :KK53:

Hamileyken bunu yasadim. Bir kadin çocuklarım aç kocam cezaevinde, kahvaltilik alamiyorum dedi, para istedi, para vermem gel marketten al dedim. Utanip sıkılmasın diye sepete ne attigina bakmadim. Arkami bir dondum ki 6li çay bardagi, 5kg deterjan, nutella, birsuru abur cubur, ne idugu belirsiz salam ve sucuk, dilimlenmis tost kasari(ben bile kendime alamiyorum) vs almis. Birdaha asla kimseye bu sekildr bireysel yardimda bulunmam herhalde
Ay resmen benzeri bir durum yaşadığımız. Çok acı gerçekten ya. İnsanın iyi duygularıni sömürüyorlar böyle böyle.. ama gerçek işte ihtiyacı olan istemiyor böyle.

Ay evet yaa bunu bende yaşadım . İstanbul avcılarda yürüyüşe çıkmıştım oğlumla . Bir çocuk yanıma gelip abla kardeşim çok hasta mama alamıyoruz nolur mama al dedi . Bende gittim beraber mamasını aldım . Sonra o çocuğu hep orda gördüm . Markete birileyle girip insanlar gittikten sonra markete tekrar girdiğine şahit oldum . O zaman anladım dolandırıldığımı . 😁😁😁
Aslında mamayı bezi kutusunu açıp yırtıp vereceksin

Ay resmen benzeri bir durum yaşadığımız. Çok acı gerçekten ya. İnsanın iyi duygularıni sömürüyorlar böyle böyle.. ama gerçek işte ihtiyacı olan istemiyor böyle.

O arada cocuklarinin videolarini gösteriyor vs. Bir baskasi adina utanc duydugum birgundu. Dogru duzgun biseyler alsa lafini asla etmem. Mercimek alsin, süt alsin, peynir zeytin alsin, eyvallah ben zaten onu kabul ederek kadini markete sokmusum. Çay bardaklarini gorunce anladim ki bana ev dizdirecek bu kadın 😅

Market otoparkında elinde 2-3 sayfalık sacma sapan bir kitapcığı ,abuk bir anahtarlık vb adını hiç duymadığım bir vakıfa yardım topladığını söyleyerek
Bunlar otogarda da var. Bir dönem her hafta şehirlerarası yolculuk yapıyordum. Otobüsün kalkmasını beklerken biniyordu bu tipler. Her koltukta oturana bir şey fırlatıp arkaya kadar gidiyor. Dönüşte parasını ala ala geri geliyordu. Ben almaacağım dediğinde bir afra tafra

Merhabalar
Ayrıntıya girmiycem. Ama bunu alışkanlık yapıp markette bana bunu alır misin, şunu alır misin diye diye bir ton şeyi manipüle edip aldıran insanlar peyda olmuş. Dikkat edin, ben yandım. Siz yanmayın 😅 bugünün derdi ve dersi bu 😅
Geçem yıl bende düştüm o tongaya😂 o kadar üzüldüm ki kahvaltılık alır mısın kardeşlerimle yiyeceğiz dedi, aldım verdim sonra da kendi alış verişim markete girdim çıktığımda unuttu beni galiba yeniden geldi😂 olsun helali hoş olsun ne diyeyim

Cok korkunç. 😦 Devamli şu manzaralari görsem ciddi manada psikolojim bozulurdu.
Valla alıştım ben. Semtimin dolandırıcıları bunlar,bizimkiler diyip gecer oldum:-) temiz de bir yer sayılır aslında bahsi geçen semt başka ilcelere nispeten ama şahit oluyorum yani işe gelir gibi belirli yerlerde,saatlerde mesai yapar gibi gelip gidiyorlar.
Duruyorsam bir yerde arabada(kızımın okul çıkısında bekliyorum okulun önünde) mesela,stop ettiğimde kilit aciliyor ya,ilk işim o kilidi kapatmak oluyor. En son ışıklarda bir kadın kapıyı yoklayıp beni şuraya bıraksana demişti,açık olsa kilit binecek arabaya.
Işıklara yaklaşırken cam acıksa kapatıyorum,sunroofu bile tam açmıyorum şehir icinde dur kalk akan trafikte ben.
O yazdıgim cocuk camlara vuran mesela,her gün semtin sayfasında birileri paylasiyor camlara vuruyor,para istiyor dikkat edin diye. Şikayette ediliyor ama birşey olmuyor. Aslında zarar vermeye yonelik birşey de yapmıyor,camı tiklatıp soruyor yok işareti yapıyorum gidiyor.
Hastane otoparkındaki adam yazmıstım ya,onu görünce gözgöze gelmemeyi,hızlıca arabaya binmeyi öğrendim ama cebimde biraz bozuk para bulunduruyorum olurda başkasına değil bana bulasırsa hemen verip gittiğim oldu(çantamı acmamak ,cüzdan cıkarmamak için buldugum yöntem bu) 1-2 kez Madde etkisinde belli yada sarhoş yani,bulaşmak asla istemem. Sonradan şikayet ettim ama yine görürüm gitsem eminim orada o adamı orada,o yoksa hastane önunde klasik para isteyen başkaları olacak.
İstanbulda yaşıyorsanız bunlarla karşılasıyorsunuz illaki. Ha her gün yaşanıyor diyemem hepsi ama ben uzun vadede karşılaştıklarımdan bahsettim. Böyle anlatınca tek kalemde,sanki savaşa gider gibi görünmüş farkindayım ama tedbirli olmak lazım.

Bunlar otogarda da var. Bir dönem her hafta şehirlerarası yolculuk yapıyordum. Otobüsün kalkmasını beklerken biniyordu bu tipler. Her koltukta oturana bir şey fırlatıp arkaya kadar gidiyor. Dönüşte parasını ala ala geri geliyordu. Ben almaacağım dediğinde bir afra tafra
Ya zaten mıy mıy konuşuyordu kadın,vakıf ismini geveliyor,icine içine konuşuyor ,bir keresinde bile para disinda soylediği şeyi net duyamadım ki. Vakıf,bağış,para bu üçü belli,diğerleri mıy mıy mıy,ağzının icine icine konuşuyor.
Sonuncusunda ben uygun gördüğüm vakfa yaparım yardımımı bu şekilde yardım yapmiyorum diyerek puskürtmüştüm.

Valla alıştım ben. Semtimin dolandırıcıları bunlar,bizimkiler diyip gecer oldum:-) temiz de bir yer sayılır aslında bahsi geçen semt başka ilcelere nispeten ama şahit oluyorum yani işe gelir gibi belirli yerlerde,saatlerde mesai yapar gibi gelip gidiyorlar.
Duruyorsam bir yerde arabada(kızımın okul çıkısında bekliyorum okulun önünde) mesela,stop ettiğimde kilit aciliyor ya,ilk işim o kilidi kapatmak oluyor. En son ışıklarda bir kadın kapıyı yoklayıp beni şuraya bıraksana demişti,açık olsa kilit binecek arabaya.
Işıklara yaklaşırken cam acıksa kapatıyorum,sunroofu bile tam açmıyorum şehir icinde dur kalk akan trafikte ben.
O yazdıgim cocuk camlara vuran mesela,her gün semtin sayfasında birileri paylasiyor camlara vuruyor,para istiyor dikkat edin diye. Şikayette ediliyor ama birşey olmuyor. Aslında zarar vermeye yonelik birşey de yapmıyor,camı tiklatıp soruyor yok işareti yapıyorum gidiyor.
Hastane otoparkındaki adam yazmıstım ya,onu görünce gözgöze gelmemeyi,hızlıca arabaya binmeyi öğrendim ama cebimde biraz bozuk para bulunduruyorum olurda başkasına değil bana bulasırsa hemen verip gittiğim oldu(çantamı acmamak ,cüzdan cıkarmamak için buldugum yöntem bu) 1-2 kez Madde etkisinde belli yada sarhoş yani,bulaşmak asla istemem. Sonradan şikayet ettim ama yine görürüm gitsem eminim orada o adamı orada,o yoksa hastane önunde klasik para isteyen başkaları olacak.
İstanbulda yaşıyorsanız bunlarla karşılasıyorsunuz illaki. Ha her gün yaşanıyor diyemem hepsi ama ben uzun vadede karşılaştıklarımdan bahsettim. Böyle anlatınca tek kalemde,sanki savaşa gider gibi görünmüş farkindayım ama tedbirli olmak lazım.

8 yildir İstanbuldayim ama bana denk gelen sadece "bakar misiniz?" Veya Allah adı vererek para isteyen kadinlar. 😁 Bir de cicek satan cocuklar... 🙄
Arabaya vurma, hastane onunde maddeli para isteyen adamlar ya da cop basinda yemek yiyen dilenci gormedim. 😬

Geçen çöp arabası sırtında çekiyor adam yanında karısı…

O an baktım kadın adama beni gösteriyor. Onca kişinin içinde en enayi beni bellediler galiba.

Abla açım şunları şunları al diyordu.
Allahtan keriz günümde değildim yürüdüm gittim.

İyi oldu öğrendiğim almam bi daha yolumu değistiririm.

Geçen pazarda kadının biri eşimin yanına gelip bana patates alır mısın demiş. Almış o da. O da mı dolandırıldı acaba?
dolandırıcıysa da insaflıymış 😂 o doğru olabilir ya pazar alışverişi istememiş ya da of ben çok safım 😂

senelerdir eskimeyen moda
bakar mısınız beni dilenci sanmayın
yolda kaldım ya da hastanede yakınım var
bi yol parası verir misiniz
bu insanlara çok kızıyorum
yalancılıkla adilikleri kendilerine ama gerçekten zorda kalmış insanlara onlar yüzünden yardım edemiyoruz belki de. belki birgün biri gerçekten yolda kalacak ve kimse inanmayacak
işte bunun vebali büyük
Allah belalarını versin

Back
X