Markette tartisma sizce kim haksiz ???

Terbiye, görgü, edep, adap, nezaket, kul hakkı...

Mevcut nesili eğitecek halimiz yok maalesef, keşke olsa ama bu sitede binlerce anne var en azından bundan sonraki nesile öğretebildiğimiz kadar güzel davranış ve temel insanlık bilgisi öğretelim.

Ortalık işgüç sahibi olmuş ama adam olamamış erkekler ve boyunca çocuğu olmuş ama hanımefendi olamamış kadınlarla dolu.

Ve her yerdeler...

Her yerde var demek ki bu insanlardan .
Bize de olmuştu bir keresinde eşimle sinemaya gittik bilet sırası vardı. Normal sıramıza geçtik. Bi anda yandan hemen önümüze kaynak yaptı bi çift . Ben asla tahammül edemem böyle şeylere. İzin istese veririm ama beni aptal yerine koyamaz . Bende hanımefendi sırada biz varız önümüze geçtiniz dedim . Kadın hem suçlu hem güçlü bi anda bana cirkef diye bağırmaya başladı . al be senin sirani mi yedik falan demeye başladı . Tabi ben susamam böyle dengesizlere .Bende cevabını verdim. Sonra paşa paşa geçti sıraya .
Bunlara hiç bişey demeyeceksin seni aptal yerine koyup gidecek sende saf gibi bekleyeceksin . Ben onun zevki için neden 2 dakika daha bekleyeyim ki . Ben nasıl sıraya giriyorsam o da girmek zorunda. Edepsiz cirkef diye bağırmaya başlarlar ama asıl cirkef kendileri . Toplum içinde nasıl davranacaklarını bilmiyorlar.

Mesele bir iki dakika beklemek değil ki, haksızlığa ve saygısızlığa tahammül edememek.
Ben de hiç katlanamam böyle tiplere, konu sahibi az bile yapmış. Ben öndekiyle birlikte olup olmadığını bile umursamazdım. Birlikte de olsa ayrı alışveriş yapıyorsa sırasını bekleyecek.

Geçen hafta havaalanında denk geldi böyle bir tip. Yandan yandan gelip önümdeki kadının önüne geçti anında müdahale ettim.

Ya ben tartismayi sevmiyorum. Cirkeflik cikar falan tahammul edemiyorum boyle seylere... Soyleyeceksem de bastan gordugumde uyarir soylerim guzelce..

Mesele bir iki dakika beklemek değil ki, haksızlığa ve saygısızlığa tahammül edememek.
Ben de hiç katlanamam böyle tiplere, konu sahibi az bile yapmış. Ben öndekiyle birlikte olup olmadığını bile umursamazdım. Birlikte de olsa ayrı alışveriş yapıyorsa sırasını bekleyecek.

Geçen hafta havaalanında denk geldi böyle bir tip. Yandan yandan gelip önümdeki kadının önüne geçti anında müdahale ettim.
Aynen..geçen sene benimde havalanında pasaport kontrolü sırasında önüme anlamıştı bir turist hatun.önce kibarca uyardım baktım tınlamiyor tartıştım. Baktım yine kadın arkama geçmiyor gittim güvenliğe şikayet ettim.arkamdaki yolcularda bana destek oldular kadın paşa paşa geçti en sona ceza olarak..:halay:Haksızlığa asla tahammül edemem.ne bana yapılmasına ne de benim yanımda başkasına. .

Aslında mesele bir iki dakika beklemek değil bende çocuğum küçük olup durmamasına rağmen eğer arkadaki kişinin bir iki parça alacağı şey varsa kendim teklif ederim bazen yada sorunca izin veririm..
İnsanı enayi yerine koyduklarını düşünüyorlar ya ben ona ayar oluyorum.:KK11:
Biz insan değiliz çünkü bende söylerim haksızlık varsa durumda geçen hastaneye gittim zaten çocuğa evde halamlar bakıyor bir an önce eve gitsem diyorum sıra bana gelcek içerdeki çıkınca kapıda bekliyom. Abla resmen eliyle ittirdi. Abla sıra benim diyom 5 dk muayene olup çıkcam ben hemen diyor hee öyle desene ben şeker kuyruğundaydım zaten dedim.
Hiç saygı yok zaten yazık yazık dedi.. Sen çok saygilisin falan derken en heycanli yerde numaram yandı:sopa:

Terbiyesiz ve son derece görgüsüz bir hareket..isterse bir parça şey almış olsun.sizden izin almadan nasıl önünuze geçebilir?Birde özür dileyecgine hakaret etmiş. .Böyle insanlara asla taviz vermem.sonuna kadarda tartışırım. Başıma geldi bi kaç kez..denediklerine bile pişman ettim.:sinirli:
Valla al benden de okadar Söke Söke alırız :KK70::KK70:

en sinir bozucu seydir, ben cogu zmn bisey soyleyemem oyleye beklerim icim icimi yer.
iyi yapmissiniz soylemekle, kiarca sormussunuz. ama ne yazikki karsidaki sizin gibi olmayinca cirkeflige vuruyor.
kadinin konusmasini anlatisinizdan gozumde kv canlandi :) ne varki bunda buyuttun der, sonrada isi Allah'a havale etmeye getirir.
cok guzel yapmissiniz, bosverin dusunmeyin artik.

Bastan duzgunce uyardik sonucu boyle oldu pisman degilim ama sussam onu beklesem oylece o zaman rahat edemezdim

Çok iyi yapmışsınız...

Herkes böylelerine "aman tartışma çıkmasın" diye sessiz kalırsa o zaman daha da arsızlaşıp her platformda çirkinleşirler, her şeye hakları olduğunu düşünürler.

Emin olun bağırıp çağırsa da, olay çıkarıp öfkesini kusup rahatlamış görünse de onun da günü mahvoldu, huzuru kaçtı yani yaptığının bedelini ödedi.

Ben olsam niye önüme geçtiniz diye sormazdım bile. Altı üstü 1 dakika daha bekleyecektiniz. Bu kadar sabırsız tahammülsüz olmayalım. Ne gerek varmış şu kadar laf dalaşına falan.

O zaman o hatun 1 dk beklesin , zaten onun beklemesi gerekiyor. Saygısızlığa ses çıkarmamayı doğru bulmuyorum asla, önemli olan 1 dk az çok beklemek değil terbiyesiz insanlara tepki göstermek.

Bizimde gecin dediklerimiz oluyor benim sinir oldugum nokta sormadan etmeden aptal yerine koymaya calismasi boyle insana musade etmem

+1
Bende 1 sepet eşya varsa, başka birinde 2 parça; tabi ki yer veririm öküz değilim ya.

Yokya neden geciyormus arkadas sira var daha orda beklemeyi bilmiyorsa oturcak evinde hic tahammulum yok insan gibi benim birkac parca birsyim var gecebilirmiyim der tabi derim ama uyaniklik yapmasinlar oyle bide hem suclu hem guclu tavra bak

O zaman o hatun 1 dk beklesin , zaten onun beklemesi gerekiyor. Saygısızlığa ses çıkarmamayı doğru bulmuyorum asla, önemli olan 1 dk az çok beklemek değil terbiyesiz insanlara tepki göstermek.

Anlamış mı peki? Bide hakaret etmiş haklı gibi. Allaha havale etmiş falan. Sonuçta konu sahibi yine zararlı çıkmış

Bence haklısınız. Böyle medeniyet görmemişleri bu şekilde adam etmek lazım aslında. Sen sus, ben sus, iyi valla, memleket ayılara kalsın. Evet, bu tür davranışlar ayılık, kimse kusura bakmasın. "Aman 1 dakika daha beklesem ölmem ya, geçsin önüme" insiyatifimi ancak düzgünce sıramı isteyen birinde kullanırım, ve hatta istemese de aldığı azsa kendim teklif ederim. Burada sorun beklemek değil, haksızlık ve saygısızlık çünkü. Sapla samanı ayıralım bir.

bana böyle bir manyak bir kere denk geldi, ama genelde ben sıramı veririm özellikle arkadakinin elinde tek parça varsa.. açık açık arkamdaki insana bakıyorum, tipini beğenmediysem sıra falan vermiyorum :27: önüme geçene de izin vermiyorum.. yani oradan çıkıp doğuma gitmeyeceğine göre beklesin 5 dakika fazladan.. hak yiye yiye normal hale getirdiler artık hadsizliği..

Sizin siranizi alan insandan ozurmu bekliyordunuz tabi cirkeflesecek cunku ozur dileyerek hatasini kabul etmek yrrine zeytinyag gibi uste cikmak egosunu oksuyor.
Yerinde tepki gostermissiniz.munakasaya girmek sinirinizi adabinizi bozar bu tip insanlarla

Ya izinsiz öne geçmeleri bi yana, tepki verdiğinizde "aman al senin olsun sıra, tamam" gibisinden laflar edip sizi suçlamaya çalışmaları yok mu...
Kızılan şey benim sıramı benden izinsiz gasp etmen zaten, izin istesen insan gibi zaten veririm sıramı hatta sen istemeden bile veririm elinde fazla bir şey olmadığını fark ettiğim anda...

Back
X