Markette tartisma sizce kim haksiz ???

İnsan kibar olur acil olduğunra bir iki parça seyi bir sepetle bekleyen insana sorar cevaba göre davranırım biraz kibar olsalar keske

Ben de neden onume gectin demezdim. Gereksiz tartisma olmus.
Laftan anlayacak biri olsa onune gecmezdi.
En fazla 1 dakika beklemek kimseyi zarara sokmaz bence.
Ya neden öyle diyorsun canım kimse kimseye haddini bildirmesin o zaman herkes at koştursun :KK12: bide biz izmir sıcağında otobüsün açılmasını beklerken arka kapıdan binen uyuzlar yok mu bi gün saçını başını yolucam onların :sopa:

Ya neden öyle diyorsun canım kimse kimseye haddini bildirmesin o zaman herkes at koştursun :KK12: bide biz izmir sıcağında otobüsün açılmasını beklerken arka kapıdan binen uyuzlar yok mu bi gün saçını başını yolucam onların :sopa:
İstanbul'da arka kapıları açmazlar sadece ön kapı açılır bu yüzden :KK53:
Sırada kaynak yapmayı sevmem hiç yapmadım da, bir sefer otobüsün orta kapısını yanlışlıkla açmıştı kaptan, ben de gayrı ihtiyari binmeye çalıştım tam binerken kapattı az daha sıkışıyordum. Yani artık kaynak yapmak otomatiğe mi bağladı diyorum :KK53:

İstanbul'da arka kapıları açmazlar sadece ön kapı açılır bu yüzden :KK53:
Sırada kaynak yapmayı sevmem hiç yapmadım da, bir sefer otobüsün orta kapısını yanlışlıkla açmıştı kaptan, ben de gayrı ihtiyari binmeye çalıştım tam binerken kapattı az daha sıkışıyordum. Yani artık kaynak yapmak otomatiğe mi bağladı diyorum :KK53:

İzmir de çok olur arka kapı veya orta kapı açık :110: ağızlarına ıslak terlikle vurucaksın :KK11:

Aha tam da daha dün manavda buna benzer bir şey yaşadım. Alacaklarımı aldım, tarttırıyorum. Bir kadın geldi, elinde tek bir poşet var. İzin filan istemeden önüme atladı, izin istese geçsin tabi, ne olacak. Ama nerede o insanlık... Israrla araya sıkıştırmaya çalışıyor poşetini, şunu tartta gideyim diyor. Neyse, manav sıraya yönlendirdi kadını. Sonra kasaya geçtik. Baktım yine bu, gelmiş önüme atladı. Kasiyer, hanımefendi sıraya geçin, diyor. Şunu alıp gideceğim diye diretiyor kadın. Neyse ben de "Hanımefendi kraliyet ailesinden sanırım, önceliği var, biz eşek gibi bekleriz, ne olacak," dedim. Kadın bozuldu, suratından belli ama burun gökten inmiyor. Neyse neticede ben çıkarken, o hala bekliyordu. Yani sıraya girse çoktan halletmişti işini ama bir aristokrat asla sıraya girmez tabii, o da haklı. :deli:

Aha tam da daha dün manavda buna benzer bir şey yaşadım. Alacaklarımı aldım, tarttırıyorum. Bir kadın geldi, elinde tek bir poşet var. İzin filan istemeden önüme atladı, izin istese geçsin tabi, ne olacak. Ama nerede o insanlık... Israrla araya sıkıştırmaya çalışıyor poşetini, şunu tartta gideyim diyor. Neyse, manav sıraya yönlendirdi kadını. Sonra kasaya geçtik. Baktım yine bu, gelmiş önüme atladı. Kasiyer, hanımefendi sıraya geçin, diyor. Şunu alıp gideceğim diye diretiyor kadın. Neyse ben de "Hanımefendi kraliyet ailesinden sanırım, önceliği var, biz eşek gibi bekleriz, ne olacak," dedim. Kadın bozuldu, suratından belli ama burun gökten inmiyor. Neyse neticede ben çıkarken, o hala bekliyordu. Yani sıraya girse çoktan halletmişti işini ama bir aristokrat asla sıraya girmez tabii, o da haklı. :deli:
Tabakhaneye b.k yetiştirmek bu olsa gerek :işsiz:

Ay aynisi benim basima geldi gecenlerde.Cok bilinen bir aliaveris magazasinda.Cocugum icin biriki parca birsey aldim kasada bekliyorum cizgiyi geçmeden.Arkadan uyanik bir hanim geldi pat gecti cizgiyi gitti bir kasanin önünde bekliyor.Hemen hanımefendi sirada ben varim dedim duymazdan geldi.Bi kere daha soyledim yok duymaz gibi yapti ama bu arada o magazanin kasiyerleri de ses etmedi.Sonra neyse dedim bosver diger kasalardan biri bosalinca ben geciyordum ki o terbiyesiz kadin yine onume atladi bu sefer o kasaya gecti.O kasiyeler yine ses etmedi bu sefer ben basladim soylenmeye.Davranisini soyluyorum sirada ben varim uyariyorum hala devam ustune tekrar onume atliyorsun derken kadın bana terbiyesiz saygisiz ben kac yasinda kadinim da falan filan.Dedim bi rica et benim de cocugum durmuyor ben nasil bekliyorum üstüne insani aptal yerine koyuyorsun duymazdan geliyorsun.Saygi duyacaksin dedim.Oo goreceksin bir laflar soyledi islemini de yapti o terbiyesiz kasiyerler de hic ses etmedi.Beni konusturma dedim yasina basina bak dogru konus.Hem suclu hem güçlü.

Yasliyim diye bu ne saygisizlik böyle anlayamiyorum rica etse tamam derdim ama duymazdan gelip 2 defa sirami almaya kalkışmasi cok sinir bozucu.

O magazaya da bir daha girmem.o kasiyerler film seyreder gibi seyretti olayi.

Bi de bunun avmde kiyafet sirasinda olani var;)
Isim acil siranizi alabilir miyim diyor,elindeki ekmek sut falan degil yani baya baya tisort pantolon ceket falan almis. Sanirsin onlari giyip toplantiya yetisecek gerizekali:KK70:yahu avmdesin mubarek insan, isin ne kadar acil olabilir?vermiyorum sira falan,bekle:-)

o atarli kasiyerlere ayri bir sinirliyim zaten bugun markette bekliyorum baktim sira cok bide bakiyorum gelenlerde olcak gibi ikinci kasayi acmiyormusunuz dedim kasiyer hanim geldi bi arfali tafrali gelisi var bir sey demedim.
haa bu arada ekmegini hakkiyla kazananlara asla bir diyecegim ilerde belki benimde meslegim kasiyerlik olucak. kendi alaninda is bulamazsam bu meslege yonelicem cunku. kasiyerlik cok is bulunan bir alan

Babasinin hayrina aciyo cunku kasayi ,trip atmasi dogal hey Allah'im ya.Benim onume de poseti firlatmisti bi tanesi sonra ozur diledi konu kapandi.

Kasiyer,bankaci,doktor fark etmez herkes isini duzgun yapmak zorunda kimse kimsenin tribini cekmek zorunda degil.

ya ne güzel herkes sadece laf söylüyor bakış atıyor vs ben sinir krizi geçiriyorum elime koluma hakim olamıyorum ya omuzuna tık tık tık yaparım ya elimdeki fırlartırım :( yanından geçerken bi omuz atarım :(

ne kıroluk :( :( yaşlıysa falan çemkiririm ama genelde dövesim geliyor. otobüsler de marketlerde de hiç sinirime hakim olamıyorum yani yanımda eşim olmasa eliyle beni çekmese kendi tarafına saçından tutup yolarım o derece sinirlerim bozuluyor böyle durumlarda :(

Bazı kadınlar cidden markette kasa kuyruğunda aşırı çirkefleşebiliyor. Sanki 3 dk milletten çalıp uzaya gidecek.
Manyak millet ya.
Geçen eşimle alışveriş yaptık. Aylık alışveriş, araba dolu ve akşam saati. Arkamda 40 yaşlarında bir abla var. Siz geçin dedim, tabi geçicem diye atar yaptı manyak, sonra vazgeçtim geçme bekle sen insanlık yaramıyor sana dedim:KK70: bekledi paşa paşa.
en ıyısını yapmıssınız

Bu durumlar yasanirken ses cikarmayan magaza market vs ye bir daha gitmemek lazim.Acikcasi ben o cok bilindik kiyafet mağazasına gitmiyorum seviyesizligin haddi hesabi yok.O kadar atismaya gelip te biri teyze sen ne yapiyorsun demedi.Sirada bekleyenler beni savundu düşünün artik rezilliği.Resmen dövecek beni nerdeyse o terbiyesiz kadin ama calisanlardan ses cikmiyor.Bunun yaslilikla ilgisi oldugunu da düşünmüyorum bir kisinin huyu bozuksa genc yasli farketmiyor

Bu tip şeyler çok basit görünse de, bende de aşırı sinir uyandırıyor. Haksızlığa gelemem, göz göre göre, umursamadan yapılanına, bir de kendisi haklıymış gibi davrananına... Birkaç kere böyle şeyler yaşadım, hatta yerli değil, yabancı hatunlardan da yapanlar oldu ve hepsine müdahale ettim. Hiç susup boşveremem.

İyi yapmışsınız.

ya bunu sadece yaşlı teyzeler yapıyormuş gibi yazmışsınız ama (üstüme alındım:oops:)gençler de yapıyor.

daha geçen gün,iki geç kız,markette ellerinde 2 gofret,iki içecekle önüme geçmeye çalıştılar.izin isteselerdi verirdim.benim de 5-6 parça birşeyim vardı.avm de çalışan kızlar.kasiyeri de tanıyorlar. o da onların tarafında.dedim, ayıp değil mi?e işe gideceğiz dediler.ne olur,bekleseniz?dedim ,insan gibi izin isteseydiniz verirdim.ama siz hiç bir şey söylemeden,önüme geçtiniz,işte bu yüzden vermiyorum sıramı.

içlerinden,beddua ettiler ,suratlarından belli oluyordu ama takmadım.

elimde tek parça var önümde de koca bi dolu araba adam tek parça mı dedi evet dedim
buyrun dedi teşekkur ettim ben geçtim diye biri daha geçti adam bişi demedi ama sinirlendi
zaman falan değil olay saygı
inada binse ben de geçirmem

Aynı sey benm de basıma geldi ne cok varmıs boyle ama ben susmadım tartısmıstık :deli:

ya ne güzel herkes sadece laf söylüyor bakış atıyor vs ben sinir krizi geçiriyorum elime koluma hakim olamıyorum ya omuzuna tık tık tık yaparım ya elimdeki fırlartırım :KK43: yanından geçerken bi omuz atarım :KK43:

ne kıroluk :KK43: :KK43: yaşlıysa falan çemkiririm ama genelde dövesim geliyor. otobüsler de marketlerde de hiç sinirime hakim olamıyorum yani yanımda eşim olmasa eliyle beni çekmese kendi tarafına saçından tutup yolarım o derece sinirlerim bozuluyor böyle durumlarda :KK43:

ben de ayni senin gibiyim ben malesef harekete geciyorum cunku saygisizliga haksizliga hic tahammulum yok bugune kadar tek bi insana da haksizlik etmedim yasi buyuk de olsa kucuk de olsa bazen terbiyeden insanliktan nasibini alamamis yaratiklar cikiyor karsima ben de gereken terbiyeyi veriyorum.dogru mu degil ama birilerinin bunlari kendine getirmesi gerektigine inaniyorum don kisotluk yapiyorum hep.. ya ben nasil sokakta disarida insanlara saygisizlik etmiyorsam kimse de bana edemez bu bu kadar basit. insanlar cok rahat artik dan dun hareketler saygisizliklar falan ben hic gelemem bu tarz hareketlere..ben sorunlarimi konuşarak cozme taraftariyim ama bazen bazilari gelip o damara basinca da kendimi tutmuyorum.kendimden buyuge de lafimi soylerim sadece bir kez el kaldirdim onda da zaten teyze falan degildi igrenç bi kadindi haddini bildirdim ona da neyse bazen ben de deliriyorum işte..

Back
X