İnanın tam azarlicaktim sonra kız ordan tebessüm ederek ayrıldı hemen fırladı gittiKeşke müdahele etseydiniz. Ben olsam adamı azarlardım.
Göz göre göre sessiz kalmamin sebebi kziin adamı tanıyor olabileceği dusuncesiydi.acaba babasını,amcasimi filan diye düşündüm.kizda gulumsuyorduya masum yavru.o yüzden ne yapacağımı bilemedim.ama sonra dedimki ya babası olsa öyle bakmazdı bu işte bisey var diye içim içimi yediBakış atmakla olmuyo o iş. Müdahale edecektiniz. O adamı orada yerin dibine sokacaktınız. Toplum olarak en hassas olduğumuz konulardan biri bu. Göz göre göre nasıl sessiz kalabildiniz anlamadım..
Konumu tekrar okudum evet çok detay vermişim gerçekten kusura bakmayın arkadaşlar.heleki şu dönemde şort kelimesini kullanmam bile yanlış olmuş kabul ediyorum.Kesinlikle katiliyorum
Market kameralarla dolu,mudure bir sikayete bakardi konu. Gereksiz kiyafet detayi anlatilmasindaki amac farkli gibi geldi bana da insallah yaniliyoruzdur miss
Himm..Çok teşekkür ederim..Kıza öyle demem travma olur demissiniz.peki ne demeliydim eğer uzaklasmamis olsaydı bu durumda ne denir sizce? Eleştirel manada sormuyorum sizi haklı buldum.fakat o kıza yardım etmek için ne denebilir bilemedimMutlaka marketin Halkla İlişkiler veya Müşteri İletişim bölümüne durumu detaylı olarak bildiriniz. Market yetkilileri sizin şikayetiniz veya benzer ekstra şikayetler de olursa bir yaptırımda bulunur.
Öte yandan, kızın kendisi durumu fark etmediyse eğer, ayak üstü bir yabancının tedirgin bir sesle yaptığı "vücuduna kimseyi dokundurma" gibi aileden eğitimini almadığı aşırı hassas bir konudaki uyarısı kızda büyük bir travmaya yol açabilirdi, adamın dokunuşunu değil ama yabancının uyardığı o anı unutamayabilirdi. Neyse ki uzaklaşmış.
Bu kisim beni de rahatsiz etti acikcasi, ama ben konu sahibini iyi niyetli buldugum icin bir sey yazmadim. Yoksa benim hic hosuma gitmiyor anlatilan bu detaylar, taciz olaylarindaki tek sorumlu seref yoksunu adamlardir. Magdur edilen kadinin/cocugun ne giydigi, nerede ne zaman bulundugu degil.Konudaki şort aşağı omuz açık askılı yukarı vb detayları çözemedim. Konu gerçekse ne yapalım, 5 yaşındaki çocukları çarşafa mı sokalım? Taciz gibi bir konuyu anlatırken bile açık giyinmeyin açık giyinmeyin mesajı vermezseniz ölürsünüz.
Konuda düzeltmeler yaptım arkadaşlar kusura bakmayın gerçekten yanlış anlasildiysam.Bu kisim beni de rahatsiz etti acikcasi, ama ben konu sahibini iyi niyetli buldugum icin bir sey yazmadim. Yoksa benim hic hosuma gitmiyor anlatilan bu detaylar, taciz olaylarindaki tek sorumlu seref yoksunu adamlardir. Magdur edilen kadinin/cocugun ne giydigi, nerede ne zaman bulundugu degil.
Elbette eleştirebilirsiniz, sorun etmem.Himm..Çok teşekkür ederim..Kıza öyle demem travma olur demissiniz.peki ne demeliydim eğer uzaklasmamis olsaydı bu durumda ne denir sizce? Eleştirel manada sormuyorum sizi haklı buldum.fakat o kıza yardım etmek için ne denebilir bilemedim
Çok teşekkür ederim arkadaşım çok istifade ettim bilginizden sağolun.ins bütün aileler çocuklarına bu eğitimi verirler.Elbette eleştirebilirsiniz, sorun etmem.
Kızcağızın başına ne geldiğini hiç bilmemesi onun için çok daha sağlıklı. Muhtemelen biraz garipsese de anlamamıştır, çocuklar o kirli düşünceleri anlamazlar; aksi halde isimleri "çocuk" olmazdı zaten.
Benzer br durumda çocuğu takip edip veya yapabiliyorsanız normal bir diyalog kurup ailesinin yanına kadar onunla gitmenizi ve ailesine durumu çocuk duymadan sakince iletmenizi öneririm. Ailesi konuyla ilgili şikayette bulunabilir veya en azından eve gittiklerinde çocuklarına yabancıların temas kurmasına izin vermeme, tepki gösterme eğitimi verebilirler.
Size düşen ikinci görev ise aileyi birkaç saniyede iyi tahlil edip ek birkaç tavsiyede bulunmak olabilir.
Örneğin, aile, böyle bir durumda kızı suçlayacak kadar cahil ve bağnaz bir tipteyse durumu hiç iletmemek daha iyi olabilir; veya durumu öğrenince aklı başında davranamayacak gibi duruyorlarsa da evde çocuklarına bu konunun eğitimini vermelerini tavsiye edebilirsiniz, gibi.
Geçen sene böyle bi olay oldu. Adam arabada 1 - 2 yaşlarında çocuğu kucağına almış pantolonunu sıyırıp kendine bişeyler yapıyormuş. Çocuğun annesi bir zaman sonra fark edip bağırmaya başlıyor adama vururken adamı koruyorlar sana iyilik yaptı diye sonra kadın anlatınca adamı dövüp otobüsten atmışlar.Ya bi de geçende ben otobüste denk geldim bi kadın çocuğuyla otobüse bindi yaşlı adamın biri yer vermek istedi kadın kabul etmedi. Sonra adam çocuğu ver bari dedi
3-4 yaşında bi kız. Sonra kadın çocuğu adamın kucağına verdi adam kucağına aldı çocuğu kadın nasıl bu kadar rahat davranabildi anlamıyorum ve inene kadar saatlerce çocuk adamın kucağında oturdu hatta uyudu. Devir iyi niyet devri değil herkesin aklını başına toplaması Laz'ım baksana küçücük çocuğun bacaklarına baktı diyorsun haysiyetsizler !
Pislikler. Böyle durumda kızı kendi tarafınıza çekip siz yardımcı olsaydınız keşke. Valla kimseye güvenmemek lazım pis herifler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?