mart 2013te hamis oldugunu ogrenenler

MELEĞİNİZİN CİNSİYETİ NE OLACAK GÜZEL ANNELER?

• İkiz;Prenseslerim geliyoooorr :)

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    109
selam herkesee, yazamadım bayagıdır yaw, geçmişi de okuyamadım. umarım herkes iyidir. ilk bi hafta ne kadar zor geçiyormuş ya, öldüm uykusuzluktan yorgunluktan. alışmışız hamileyken yiyip içip yatmaya :1: biz iyiyiz çok şükür. yarın kontrolümüz var, hem bana hem bebişe. duygummm doğurmamışsın hala. heyecanla bekliyoruz. Allah yardımcın olsun canımm. öpüyorum herkesi, kuzularıylaa.

yok canım bende beklemedeyim gece sancılar geldi ama yalancı dediğimizden sabahtan kalktım eşimi gönderdim nevresimlerden tutun salon takımlarına kadar herşeyi makinaya attım toz aldım dip köşe süpürdüm sildim balkonları yıkadım bi mutfağım banyom tuvaletim kaldı yemek molası verdim hemde size bakayım dedim benim kız gelmezse pazartesi suni sancı alcam ya annemlerde cuma cumartesi gelicekler hadi bakalım esila minam suni sancıya mahkum etme beni kuzum hayırla kolaylıkla sağlıkla gel :32:

Kizlarr k.validemden bi tarif aldim daha dogrusu kendisi uygulamali gosterdi bi corba tarifi bilenler vardir da ben iki gundur iciyorum masallah arttigini fark ediyorum sutumun tarif soyle;

İnce bulguru bi su bardagi kadar alip 5 su bardagi kadar suyun icinde pisiriyorsunuz kaynadiktan biraz sonra da icine 2 3 su bardagi sut koyuyorsunuz tuzunu da ekliyorsunuz cok kaynatmadan icebilirsiniz cok da basit sabah kahvalti niyetine iciyorum bi deneyin derim bol boll sut olur insallah :))

sağol canım bende yarın yapıyım.bulgur zaten çok faydalı banada dün komşum bdediki bulgur pilavı kuru soğan ye öğlenleri bende yaptım yedim :)

Erkek anneleriii, doktor amcamiz ilk 40gün çan yöntemi ile sünnet yaptirirsaniz ileride çocuk travma yaşamaz ve narkoz da gerkmez dedi. Ağrı eşikleri de yüksekmiş 3günde iyileşir diyo. Gerçi daha göbeğimiz bile iyileşemedi bizim.. Siz ne düşünüyosunuz? Ne zaman yaptiricaksiniz? Hiç içim elvermiyo kücümenimi götürüp canini acitmaya ama kararsiz kaldim travma falan olursa bi de..

Ben cok kucuk diye dusunuyorum. Hatta bezliyken daha zor iyilesir gibi geliyo. İlk cisinde cok agliyomus o kadar. Cok kararsizim acikcasi. Simdi cok aci cekicek sanki buyuyunce idrak eder diyorum ama o zaman da travma yasar 5kisi zor tutarsiniz falan dedi dr. Ayy cok zor bi karar canim yaa

travma olmuyor korkma ama doktorunu bulursan biz oğluma 7 yaşında yaptırdık doktora muayeneye gidiyoruz dedik gittiğimiz yer çok güzeldi ama bizimki hayatta kimseye göstermez biryerlerini ama orda yanında bir abi oyun oynattı plastion ekrana bakarken dr da yanaguna sürüyo bak bunu orana sürücem diyo narkozsuz iğne yaptı bi o zaman ahh falan diyo sonra çıkıyo müzik falan çalıyo göbek atıyosun o arada uyusuyo tekrar gırıyo oyuna devam ederken kesiyo dikiyo hiç duymuyo.sonrada sünnet oldun diyo doktor bizimki şaşırıyo.tabi videoya falan çekiyolar sonradan izledimde anlatıyorum yanına girmedim.eve gelince akşam biraz ağrısı oldu ama iyileşme süreci zor tabi bebekken yaptırmak en güzeli.bizde yaptırmak istiyoruz 3 4 aylıkken.yakınlarım yaptırdı çok memnunlar.hem büyüyünce yok düğünmü yapıcaksın yok kapı kapı mı gezdiricveksin mevlüte kimi çağırıcaksın bir sürü iş birde karışan çok oluyor.en iyisi bebekken yaptırmak.sonrada buyuyunce giydiriir fotoğraf çektiririz.

kızlar bebeğinize emzik veriyor musunuz?ben almıştım vermedim henüz.eşim versek mi acaba deyip duruyor.dün çocukdoktorunda kontrolümüz vardı ama sormayı unutmuşum .siz ne yaptınız bu konuda?

ben verdim gitti :)

yok canım bende beklemedeyim gece sancılar geldi ama yalancı dediğimizden sabahtan kalktım eşimi gönderdim nevresimlerden tutun salon takımlarına kadar herşeyi makinaya attım toz aldım dip köşe süpürdüm sildim balkonları yıkadım bi mutfağım banyom tuvaletim kaldı yemek molası verdim hemde size bakayım dedim benim kız gelmezse pazartesi suni sancı alcam ya annemlerde cuma cumartesi gelicekler hadi bakalım esila minam suni sancıya mahkum etme beni kuzum hayırla kolaylıkla sağlıkla gel :32:

inşallah gerek kalmaz canım.pazartesiyede var daha.

kızlar bebeğinize emzik veriyor musunuz?ben almıştım vermedim henüz.eşim versek mi acaba deyip duruyor.dün çocukdoktorunda kontrolümüz vardı ama sormayı unutmuşum .siz ne yaptınız bu konuda?

Ben vermedim cnm.vermeyi de hic dusuuyorum.cunku agiz dis damak ve cene yapisini bozuyor.bebekler bizleri emerken memeyi dilleriyle damaklarinin arasina sikistirarak cekiyorlar.emzikte de ayni durum gecerli.zamanla damak asiniyor yapisi bozuluyor.biz okurken fakulteden once kiz meslekte bebek sagligi derslerinde arastirir sunum yapardik.ordan ve o dersin cok degerli hocasindan biliyorum.tam kanitlanmasa da dil ve konusma bozuklugu yapiyor derdi ozel egitim hocamiz fakultedeyken.alistirmak cok kolay fakat biraktirmak cok zor.benim anasinifina gelip emzik emen ogrencim vardi ve diger cocuklar ona emzikli emzikli deyip gulerlerdi,tecrubesizdim ne yapacagjmi bilemezdim.Isin birde arkadas ortaminda sosyal duygusal psikolojik boyutu var.

cnm sut gaz yapar diiye biliyorum o yuzden ben ıcmıyorum annem ıcırmıyor hurma da sut yapıyor canım bulgur pilavıda aslında bol sıvı en iyisi bu donemde kızartma cok yaglı baharatlı yıyecekler yemememiz lazım kahvaltı ve aksam yemegı yıyorum gun içindede bol sıvı bitki cayı su taze sıkılmış m.suyu 14 gunde 10 kg gitmiş inanamadım daha cook kilo var ama :1:

Aslinda bulgur da gaz yapiyor da sut yapma orani daha yuksek :) kimyon da koyuyorum ben icine oyle iciyorum oglumda gaz yapmadi her bebekte bir olur mu bilmem tabi de ben de isirgan otlu rezeneli cay iciyorum bi de tahin helvasi da cok sut yapiyor arkasindan da su icince mis gibi oluyor ben de 11 kilo verdim nasil verdim bilmiyorum boyuna yiyorum ama :)) daha 12kilom var vercek :)

Aslinda bulgur da gaz yapiyor da sut yapma orani daha yuksek :) kimyon da koyuyorum ben icine oyle iciyorum oglumda gaz yapmadi her bebekte bir olur mu bilmem tabi de ben de isirgan otlu rezeneli cay iciyorum bi de tahin helvasi da cok sut yapiyor arkasindan da su icince mis gibi oluyor ben de 11 kilo verdim nasil verdim bilmiyorum boyuna yiyorum ama :)) daha 12kilom var vercek :)

evt bulgurda oyle 40 cıkarınca rahatlıcaz insallah bnm daha 18 kilo var :1:

Nerdesiniz ayol terkedilmiş bugün burası. Kızım uyuyo şuan ama vıkırdıyo. Bi yarım saate basar yaygarayı. Çok uykum var ve yarın gene yalnıZız :((( annanem gelir gerçi ama hiç bakamıyo Neşeye. Normalde bi çocuğa bakacak durumda ama Neşe biraz küçük geliyo ona korkuyo. bugün annem vardı bi gün çalışıp bi gün çalışmıyo. Ama hiç dinlenmedim misafir geldi ve işlerim vardı dışarıda. Artık perşembeye dinlenirim inşallah :( birazdan uyarınca emziririrm bi biberon da sağdım geceyi kurtarırız umarım...

dün sabah 6 gibi nişan kanamam geldi. 1-2 saat sonra acile gttik. Açlman yok evde çek sancnı dedi doktor. 24 saati geçti. Bebek hareketleri normal, kan yok su yok. Sancı daha seyrek ama daha güçlü. Tedirgin olmalımıyım? Açılma yı ben evde nasıl anlarım?

kızlar gece sancı tuttu kesin sabaha doğururum dedim sabah nstye gittim tık yok sancı mancı çıkmadı birde doğum vardı yine bebek sesiyle ağladım ne güzel bir duygu hayırlısıyla yaşamak istiyorum bi an önce ama benim kızın geleceği yok yaa doktorda pazartesi gelirsin yatışını yapar suni sancıyla başlarız dedi korkuyorum suni sancıdan rabbim ne olur hayırlısıylaaa kendi sancılarım gelsin cuma günüde annemler gelicek galiba tuhaflardayım anlıcağınız kızlarrr hatijecim canım nişanın gelmiş her an gidebilirsin doğuma bende minicik pembe rengine yakın önümü sildiğimde olmuştu doktora sordum yavaş yavaş açılmaya başladığı içindir demişti başkada bilmiyorum ama ön tarafıma bıçak kesiği gibi sancılar giriyor

kızlar gece sancı tuttu kesin sabaha doğururum dedim sabah nstye gittim tık yok sancı mancı çıkmadı birde doğum vardı yine bebek sesiyle ağladım ne güzel bir duygu hayırlısıyla yaşamak istiyorum bi an önce ama benim kızın geleceği yok yaa doktorda pazartesi gelirsin yatışını yapar suni sancıyla başlarız dedi korkuyorum suni sancıdan rabbim ne olur hayırlısıylaaa kendi sancılarım gelsin cuma günüde annemler gelicek galiba tuhaflardayım anlıcağınız kızlarrr hatijecim canım nişanın gelmiş her an gidebilirsin doğuma bende minicik pembe rengine yakın önümü sildiğimde olmuştu doktora sordum yavaş yavaş açılmaya başladığı içindir demişti başkada bilmiyorum ama ön tarafıma bıçak kesiği gibi sancılar giriyor

E hadi duygu seni bekliyoruz nerdeyse ikinciyi yapııcaz biz :37:

E hadi duygu seni bekliyoruz nerdeyse ikinciyi yapııcaz biz :37:

hahahhahahaa vallahi öyle olcak gibi benim kız gelmiyor daha ama sancılarım var doğum sancısı gelsin diye bekliyorum ayağa kalkıp yürüyemiyorum bi sancı tutuyor kalıveriyorum gel benim minnak kızım bak teyzelerin 2. yi yapıcaklar nerdeysee :9:

Heyyyy duygu israrlara dayanamadi dogurdy :) 2 saat surmus ve 3300 mus
Hosgeldin Esila Mina omrun guzel olsun annenle babanla musmutlu yaşa...

Kizlar konustum duyguyla az once hariiiiikaa otesi cok guzel bir dogum hikayesi var masallah 41 kere.dinledim can kulagiyla gozlerim doldu inanki :) cok supriz ve sok bir sekilde geldi ama herkesi sevindirdi minik kuzu.duygunun allah gonlune gore verdi hem normal oldu hem de d.bakirda istiyordu o gerceklesti cok guzel oldu.hastanedelermis en kisa zamanda ziyaretine gidecem.1 2 saatte atlatilan bir dogum oldu be hurma yiyecektim aksam uzerine yasin meryem ve insirah surasini okudum yiyemeden evden ciktik.esim hurmami getirmis onuda yiyerek dogum yaptim.allah herkese boyle dogum versin diyor.sevincten bol aglamali bir gece gecirmisler.sutu varmis sukur ki masallah daha cok olsun.esilacik gece annesinin koynunda misil misil uyumus.yorucu bir yolculuk gecirdi tabi :)) 4 dikisi varmis ama estetik.masallah aradigimda sesi guzel geliyordu.zaten hep neseliydi nesesi dogum salonuna da yansimis.ebeler bile bu kiz telefonla dogurdu deyip guluyorlarmis :)))daha kim kaldi sirada serap var sanirim :))allahim bir omur boyu bebegiyle saglikli sihattli uzun ve guzel omurler gecirmeyi nasip etsin.allah anali babali buyutsun hayirli olsun esila bebegimiz.bilgi aldikca yazarim simdilik bu kadar canlar ;)))

Heyyyy duygu israrlara dayanamadi dogurdy :) 2 saat surmus ve 3300 mus
Hosgeldin Esila Mina omrun guzel olsun annenle babanla musmutlu yaşa...

ay inanmıyorum sürpriz dedik bekliyorduk ama şok olduk
gözün aydın canım kilosuda iyiymiş
Allah analı babalı büyütsün çok sevindim en kısa zamanda senden duymak istiyoruz detayları
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Kizlar konustum duyguyla az once hariiiiikaa otesi cok guzel bir dogum hikayesi var masallah 41 kere.dinledim can kulagiyla gozlerim doldu inanki :) cok supriz ve sok bir sekilde geldi ama herkesi sevindirdi minik kuzu.duygunun allah gonlune gore verdi hem normal oldu hem de d.bakirda istiyordu o gerceklesti cok guzel oldu.hastanedelermis en kisa zamanda ziyaretine gidecem.1 2 saatte atlatilan bir dogum oldu be hurma yiyecektim aksam uzerine yasin meryem ve insirah surasini okudum yiyemeden evden ciktik.esim hurmami getirmis onuda yiyerek dogum yaptim.allah herkese boyle dogum versin diyor.sevincten bol aglamali bir gece gecirmisler.sutu varmis sukur ki masallah daha cok olsun.esilacik gece annesinin koynunda misil misil uyumus.yorucu bir yolculuk gecirdi tabi :)) 4 dikisi varmis ama estetik.masallah aradigimda sesi guzel geliyordu.zaten hep neseliydi nesesi dogum salonuna da yansimis.ebeler bile bu kiz telefonla dogurdu deyip guluyorlarmis :)))daha kim kaldi sirada serap var sanirim :))allahim bir omur boyu bebegiyle saglikli sihattli uzun ve guzel omurler gecirmeyi nasip etsin.allah anali babali buyutsun hayirli olsun esila bebegimiz.bilgi aldikca yazarim simdilik bu kadar canlar ;)))

ay maşallah sütü de varmış hem de kolay doğurmuş çok sevindim
sırada serap ve bayan akıllı varrrrrr

hadi kızlar bekliyoruz :emir_bebek:

Back
X