mart 2013te hamis oldugunu ogrenenler

MELEĞİNİZİN CİNSİYETİ NE OLACAK GÜZEL ANNELER?

• İkiz;Prenseslerim geliyoooorr :)

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    109
Defne de cok guzel bir isim.ne karisirlar anlamamki.haa soylemeyi unuttum.bebegin kulagina ezan okunup ismini koyuyorlar ya bizim kaynana bilmis ya ilk goren okur diyerekten bizim bebegi gorur gormez hem ezan okumus hem isim.esim israrla kadin ezan okumaz diyor.kaynana hayir diye diretiyor.17 gun sonra sok olduk simdi diyor ben onun ismini ali koydum oyle okudum.zamaninda ali de ali diye tutturmustu.belkide normal ismini soylemedi bile.yapar mi yapar begenmiyordu cunku bizim ismi o neymis oyle diyordu.bir hocaya danisacam zamani gectimi bilmiyorum ama gerekirse hocaya goturup koydururuz ismi.nelerle ugrastiracaklar beni ya.bu kadar sorunu yeni atlatmisken.ne karisirlar herkesin koyacagi isme anlamamki.

yok artık yaaa, senin kayınvaliden de tam cinsmiş. böyle bişey olsa yıkarım ortalığı valla, ayıp yaa. neyse valla hiiiç aldırma, sen onu hiç yaşanmamış say. dediğin gibi danışırsın hocaya. göbek adını ali koyduk de, olsun bitsin. hiç sıkma canını, günahı onun boynuna. bence çook yakıştı tatlı oğlumuza Arda kerem ismi. adıyla büyüsün inşAllahh, hiç kimse tadımızı kaçıramasın en güzel günlerimizdee :16:

yok artık yaaa, senin kayınvaliden de tam cinsmiş. böyle bişey olsa yıkarım ortalığı valla, ayıp yaa. neyse valla hiiiç aldırma, sen onu hiç yaşanmamış say. dediğin gibi danışırsın hocaya. göbek adını ali koyduk de, olsun bitsin. hiç sıkma canını, günahı onun boynuna. bence çook yakıştı tatlı oğlumuza Arda kerem ismi. adıyla büyüsün inşAllahh, hiç kimse tadımızı kaçıramasın en güzel günlerimizdee :16:

Cinsin daha ötesi zaten.bu kadar sıkıntının arasinda isim derdine düsmicemi cok iyi biliyor ve bunu kullaniyor.gercekten aldirmicam ne yapmissa. dedigin gibi gunahi boynuna hesabini kendi versin benim verecek biseyim yok bana sorulmadi kulagina soylenirken.haberim olmayan biseyden de sorumlu tutulmam tahminimce.ben kendi koydugum ismle cagiririm.ama yaptigi da cok cok ayip ve densizlik.firsati kullanma degilde nedir.insanlara kendi istediklerini zorla yaptirmaya alismislar.bizim bildigimiz sadece dogru diyorlar.o yuzden benimle anlasamiyorlar zaten.

Cinsin daha ötesi zaten.bu kadar sıkıntının arasinda isim derdine düsmicemi cok iyi biliyor ve bunu kullaniyor.gercekten aldirmicam ne yapmissa. dedigin gibi gunahi boynuna hesabini kendi versin benim verecek biseyim yok bana sorulmadi kulagina soylenirken.haberim olmayan biseyden de sorumlu tutulmam tahminimce.ben kendi koydugum ismle cagiririm.ama yaptigi da cok cok ayip ve densizlik.firsati kullanma degilde nedir.insanlara kendi istediklerini zorla yaptirmaya alismislar.bizim bildigimiz sadece dogru diyorlar.o yuzden benimle anlasamiyorlar zaten.

zaten nüfus kağıdını almadınız mı? bu kadar sıkıntının içinde neyin hesabını yapıyo Allah aşkına. hiç aldırma bencede. aynen valla, bana da öğrettiler, cahil insanla uğraşmak herşeyden daha zor. o yüzden he deyip geçiyorum. Allaha havale ediyorum...

doğum yapan arkadaslar hastanede neler lazim oluyor valizimi hazirladim ama unuttugum bir sey varmi demekten kendimi alamiyorum

kizlar epidural ve spinal anestezinin karisimini yaptiran varmi kombine mi neymis memnun kalan varmi

Canim yanina gogus kremi alabilirsin almadiysan hatta simdiden surmeye basla daha etkili olur bi de ben keske silikon gogus uclari var ya onlardan alsaymisim valize ddm oglum alamadi gogsumu cok sikinti cektim kiyafetleri sen ayarlamissindir zaten hayirli dogumlarr :) saglikla kavus yavruna

Canim yanina gogus kremi alabilirsin almadiysan hatta simdiden surmeye basla daha etkili olur bi de ben keske silikon gogus uclari var ya onlardan alsaymisim valize ddm oglum alamadi gogsumu cok sikinti cektim kiyafetleri sen ayarlamissindir zaten hayirli dogumlarr :) saglikla kavus yavruna

silikon gögüs ucunu iyiki almamışsınız bebekle ten teması hem anne sütünü artırır hemde anne ve bebek bağını güçlendirir. anne adaylarımız gögüs uçları içe çökük diye bebeğimi emziremeyeceğim endişesine kapılır fakat bizim gögüs ucuyla işimiz yok bebeğin ağzını memeye doğru bir şekilde verirseniz bebek çok kolay bir şekilde emecektir. kahverengi bölgenin tamamını veya 3te 2lik kısmını bebeğimize veriyoruz ve bebek süt kanallarına baskı yaparak kolayca sütünü içiyor :)

zaten nüfus kağıdını almadınız mı? bu kadar sıkıntının içinde neyin hesabını yapıyo Allah aşkına. hiç aldırma bencede. aynen valla, bana da öğrettiler, cahil insanla uğraşmak herşeyden daha zor. o yüzden he deyip geçiyorum. Allaha havale ediyorum...

Cikarttik nufus cuzdanini daha 3 gunlukken cikarttik cnm.onlar icin bizim durum sikınti degil cnm benim.tesadufen sut sagiyordum yogunbakimdayken sut sagma odasi haric tel yasak oldugundan bir gun aradi guluyor guluyor guluyor nasilsin iyimisin bisey cikmicak gittiniz ama diyor.ben musayit degilim telefon yasak dedim kapattim baska hicbise demeden.ben perisan olmusum oralarda hala guluyor dengesiz.onlar bizim cektigimiz sikintilari sikinti saymadigi icin oyle bir ugras icine girmistir.zaten hamileyken de inanmiyordu.biz doktormu gorduk gitsek neler cikar birsuru doktora gidiyorsun heryerinde bise goruyorlar yok cocukta bisey diyordu.halbuki bir onlarin tabirince kafa doktoruna gitseler kendilerinde neler cikar haberleri yok:))))Aldirmamak lazim onlarlami ugrasacam.

Benim de bir gogsumu cok guzel aliyor digerini hic alamiyor cebellesiyoruz saatlerce.hastanedeyken hemsire sunu soyledi mantikli geldi banada.en az 20 dk bir gogsu 20 dk diger gogsu olmak uzere toplam 40 dk.emzirmeye oncelikle calisilacakmis.ama en fazla 1 saat surmeliymis cunku 40 dk da ugras sirasinda bebek doyuyorsa doyuyormus cunku.1 saatten fazla ugrasirsan hem bebege hem sana eziyeettir.zaten bir saat boyunca memeyle ugrasip hala uyumayan huzursuz olan bebek doymamistir demisti.o yuzden 40 dkdan sonra ememiyorsa mama veriyordum.suan da oyle yapiyom.cunku zaten sut az gelmiyor duzgun.sagsam bile 1 saatte 50cc cikiyor.yani benim bebek gunde toplam 4 defa mama yiyor toplam 250 300cc arasi 50 70 cc arasida anne sutu aliyor.bebegin gunluk sut alimi kilosuyla cok alakaliymis ben bilmiyordum.19.gunumuz 3 kutu mama bitti 4.yu actik.beslenme dr.u bizi kontrole geldiginde cok iyi mamanin yaninda anne sutu alabiliyormus demisti.bende hocam sutum az geliyor mecburen mamada veriyoruz drlar oyle soyledi.cok mu besliyorum ben bu cocugu diger cocuklara bakiyorum benimki kadar yemiyorlar demistim.o da bebegin kilosuyla alakali almasiyla seninki 4 kilo digerleri 2 kilo.4 kiloluk cocugu beslemekle 3 kiloluk cocugu beslemek bile cok farkeder demisti.sizler gunde ne kadar emziriyorsunuz anneler yaklasik kac cc cikiyordur sutunuz ya da mama veriyorsaniz ne kadar veriyorsunuz.

doğum yapan arkadaslar hastanede neler lazim oluyor valizimi hazirladim ama unuttugum bir sey varmi demekten kendimi alamiyorum

kizlar epidural ve spinal anestezinin karisimini yaptiran varmi kombine mi neymis memnun kalan varmi
canım bende hazırladım çantamı bekliyorum gecelik takımı pijama takımı iç çamaşırı çorap hasta bezi ped havlu ıslak medil sıvı sabun emzirme sütyeni gögüs pedi terlik koydum kendim için bebek için hastane çıkışları ağız bezleri ıslak mendilini bezini sarı tülbent puset ve kalın battaniyesini koydum bi köşede bekliyorlar :9:eksik bişey varsa yazın bacılar
canım yaş 33 valla 2. çocuğa bakacak sabır da yok bende. o yüzden büyük konuşmuyorum ama düşünmüyorum. Allah kızıma sağlıklı ömürler versin. kaynanamın annesinin ismi elif, aslında çok sevdiğim bi isim. bi de ikinci ismi de bulmuş elif naz koyun dedi:9: bizim soyadı zaten destan biliyosunuz :1: anneme sordum sence ne koyayım diye, kendi evladınız gönlünüze göre koyun dedi canım annem. sırf kaynanama sinir olduğum için koymadım. kendi kızına koysaymış annesinin ismini :19:

33 olsa ne var sankim hem 33 hiç göstermiyorsun kiiii, elif naz ibrahim tatlısesin kızının adı :9: benimde babam esila minayı sevmiyor bu neee sılanın başına e koymuşlar felan diyor sonra kıza karışmıyorum ama oğlan olduğu zaman kesin bora olacak diyor kayınbabamda kendi adı olsun diye cemal diyor bende toprak istiyorum soyadımız zaten yılmaz aman allahım düşünmek istemiyorum bileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :14: :9:

Cikarttik nufus cuzdanini daha 3 gunlukken cikarttik cnm.onlar icin bizim durum sikınti degil cnm benim.tesadufen sut sagiyordum yogunbakimdayken sut sagma odasi haric tel yasak oldugundan bir gun aradi guluyor guluyor guluyor nasilsin iyimisin bisey cikmicak gittiniz ama diyor.ben musayit degilim telefon yasak dedim kapattim baska hicbise demeden.ben perisan olmusum oralarda hala guluyor dengesiz.onlar bizim cektigimiz sikintilari sikinti saymadigi icin oyle bir ugras icine girmistir.zaten hamileyken de inanmiyordu.biz doktormu gorduk gitsek neler cikar birsuru doktora gidiyorsun heryerinde bise goruyorlar yok cocukta bisey diyordu.halbuki bir onlarin tabirince kafa doktoruna gitseler kendilerinde neler cikar haberleri yok:))))Aldirmamak lazim onlarlami ugrasacam.

ay aynı benim kaynanam yaa, ne desem güler. sinir ediyo beni, kadının ciddiye aldığı hiç birşey yok. ayrıca hiç sevinmiyo torunu olacak diye, şaşırıyorum ya, tek oğlu neticede. bi doğsun kızım, o zamn da sevmesinler bakalımm :)

33 olsa ne var sankim hem 33 hiç göstermiyorsun kiiii, elif naz ibrahim tatlısesin kızının adı :9: benimde babam esila minayı sevmiyor bu neee sılanın başına e koymuşlar felan diyor sonra kıza karışmıyorum ama oğlan olduğu zaman kesin bora olacak diyor kayınbabamda kendi adı olsun diye cemal diyor bende toprak istiyorum soyadımız zaten yılmaz aman allahım düşünmek istemiyorum bileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :14: :9:

sağol canım benim, valla göstersemde göstermesem de yaş ortada :1: evet yaa ibonun kızının adı bi de, di mi :9: Allah aşkına bizim içimize sinsin, gerisi hikaye. hangi zamandayız, hamile, lohusa halimizle, nelerle uğraştırıyolar bizi. en iyisi taviz vermemek. eşimde bilir beni, bi damarım vardır, basılırsa kıyamet kopar, o da uzak durur o damardan :60::60:

sağol canım benim, valla göstersemde göstermesem de yaş ortada :1: evet yaa ibonun kızının adı bi de, di mi :9: Allah aşkına bizim içimize sinsin, gerisi hikaye. hangi zamandayız, hamile, lohusa halimizle, nelerle uğraştırıyolar bizi. en iyisi taviz vermemek. eşimde bilir beni, bi damarım vardır, basılırsa kıyamet kopar, o da uzak durur o damardan :60::60:

sende tuncelili sayılırdın dimi ;) o damar bende de var :9:

canım ben doğurmadan yazın şu doğum hikayeleriniziii yaa bu arada rüyamda senin keremciği gördüm inanılmaz güzel bir bebektiiii maşaallahh erkek bebek görmek iyi haber derler hayırlısı bakalım bu arada bugünde baş ağrısıyla uyandım ya anlamıyorum neden böyle oluyor

canım inşallah senin bebeğinde dünyalar tatlısı şirin m, şirin bir kız olucak.

ay aynı benim kaynanam yaa, ne desem güler. sinir ediyo beni, kadının ciddiye aldığı hiç birşey yok. ayrıca hiç sevinmiyo torunu olacak diye, şaşırıyorum ya, tek oğlu neticede. bi doğsun kızım, o zamn da sevmesinler bakalımm :)

Ya ben de normalde gulen bir insanim ama dedigin gibi normal bir gulme degil ciddiye almama gulmesi yada boyle hani sinirden gulunur ya oyle bir gulme onunki.ortam zaman anlamaz adini da ben cok pozitif bir insanim koymus :))))guleyimmi aglayayimmi :)))pozitifi de bilir :))))

Ya ben de normalde gulen bir insanim ama dedigin gibi normal bir gulme degil ciddiye almama gulmesi yada boyle hani sinirden gulunur ya oyle bir gulme onunki.ortam zaman anlamaz adini da ben cok pozitif bir insanim koymus :))))guleyimmi aglayayimmi :)))pozitifi de bilir :))))

ay sevsinler onun pozitifini :1: benimki bilmez öyle şeyler. sen hep gül inşAllah. Allah iyi niyetli insanları hep güldürsün, kötü niyetlilerin de ayağına dolandırsın. Aminnn :)

aynen canım, valla nerden gelmiş bilmem, sakin, uyumlu biriyimdir ama sinirlendinmi de Allah şerrimden korusun :1:
biz ki munzurun asi kadınları olcak o kadar :9:
canım inşallah senin bebeğinde dünyalar tatlısı şirin m, şirin bir kız olucak.
teşekkür ederim canımm hayırlı olsun sağlıklı olsunda inşaallahh ama inan çok merak ediyorum kime benziyor diye heycanlanıyorum artık yaaa:8:

canım bu sınavdı senin için bak yavaş yavaş atlatıyorsun şükürler olsun artık gelmeni bekliyoruz ona göre ;) tabii gelinini görmeye geliceksin ;)

ohh ne güzel bi sonraki gidişinizde halledersiniz o zaman bi ay sonra hayırlısı olsun canımmmm

amann allahımm kız senin günün bellimiydiki cuma günü rendevusu dolumuydu yahuu hatırlamıyorum allah analı babalı büyütsün prensesin adı ne oldu ayy ne güzell canım gözün aydınn olsunnn sık sık haber ver bize evet goossip senin kuzun nasıl oldu haber ver bize.. sıradakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kimmmmmmmmmmmmmmm?
belliydi günü ya cnm perşembe sezeryan olucam demiştim..adı MİRA oldu :) 3290 gr doğdu 38+4 de..

selammm kıslarrr bu hafta geç geldimm o da zar zor oldu eşim jeti unutmuşş :9: işimiz düştü iş yerine aldık jeti de meraktan çatlıyordumm ama geldimm :1::1: doğumm yapann tüm arkadaşlarrrr duydunmu, goossip, çilekli, alipek, peridot yeni doğum yapan kıslarr anladığım kadarıylaa rabbimm analı babalı büyütmeyi nasip etsinnn hayırlı uğurlu olsunnn nazarlar değmesinn kıslarrr :nazar::nazar: celincimm bebeğini rabbim korusunn dualarım seninlee canım benimm..
diğer kıslarr nasılsınızz?? ben maşallahhh doğurmicak gibi dinçimm :9: herkes şaşırıyorr nedense nazar değdirceklerr vallaa Allah korusun :9::9: doktora gittim kıslar perşembe günüü çatı muayemi oldum çok paniktim ama orda rahatladım nedense birazda acım oldu ama geçtii çatı kemiğim biraz içe doğruymuş ama normal için sakıncası yokmuşş.. gıdımda maşallahh tosunn normal olmaz bu gidişle diyorr doktorum 3.400du perşembe günü şuan nasıl bilmiyorum perşembe tekrar gidicem .. normal istiyorsan en fazla 300 gr alırsa olur diyorr doktorumuzz dikişlerinde fazla olur diyorr bende fazla dikişten korkuyorum açıkcası ve doğumda aralık ayını bulurmuşş.. sezeryan olursak 27 kasıma gün verdi doktorumuz perşembe netleşecek hayırlısıı olsun artıkk gıdım da tam aşağıya inmemiş yürüyoruzz artık bol bol tıs tısss :9::9: benden bu kadar kıslarr herkess kendinee vee dünyalar güzeli bebeklerini çok iyi baksınn öpüyorumm :54::54: hayırlı doğumlarr cümlemizee

Benim de bir gogsumu cok guzel aliyor digerini hic alamiyor cebellesiyoruz saatlerce.hastanedeyken hemsire sunu soyledi mantikli geldi banada.en az 20 dk bir gogsu 20 dk diger gogsu olmak uzere toplam 40 dk.emzirmeye oncelikle calisilacakmis.ama en fazla 1 saat surmeliymis cunku 40 dk da ugras sirasinda bebek doyuyorsa doyuyormus cunku.1 saatten fazla ugrasirsan hem bebege hem sana eziyeettir.zaten bir saat boyunca memeyle ugrasip hala uyumayan huzursuz olan bebek doymamistir demisti.o yuzden 40 dkdan sonra ememiyorsa mama veriyordum.suan da oyle yapiyom.cunku zaten sut az gelmiyor duzgun.sagsam bile 1 saatte 50cc cikiyor.yani benim bebek gunde toplam 4 defa mama yiyor toplam 250 300cc arasi 50 70 cc arasida anne sutu aliyor.bebegin gunluk sut alimi kilosuyla cok alakaliymis ben bilmiyordum.19.gunumuz 3 kutu mama bitti 4.yu actik.beslenme dr.u bizi kontrole geldiginde cok iyi mamanin yaninda anne sutu alabiliyormus demisti.bende hocam sutum az geliyor mecburen mamada veriyoruz drlar oyle soyledi.cok mu besliyorum ben bu cocugu diger cocuklara bakiyorum benimki kadar yemiyorlar demistim.o da bebegin kilosuyla alakali almasiyla seninki 4 kilo digerleri 2 kilo.4 kiloluk cocugu beslemekle 3 kiloluk cocugu beslemek bile cok farkeder demisti.sizler gunde ne kadar emziriyorsunuz anneler yaklasik kac cc cikiyordur sutunuz ya da mama veriyorsaniz ne kadar veriyorsunuz.[/QU

bende yarın doktora sorucam gece hiç uyumuyoruz sürekli meme emiyo yatırıyorum ağlıyo.dün sabah 7 ye doğru uyudum.gündüz daha iyi uyuyo ama hep misafir oluyo hiç yatamadım o yüzden.ama bundan sonra hafta içi kimse olmadığında bende yatarım.2 gündür daha rahatım gece kimse kalmıyor.o yüzden oturma odasında geçiriyorum akşamları hemde hayattan kopmamış oluyorum.öbür türlü yatak odasına tıkılıp kalmak zor oluyo.bakalım mamaya ne diycek bizim doktor.senin hemşirenin dediği çok mantıklı zaten banada anlatmıştın.yarın inşallah çok canı yanmadan alırlar kanını ve sarılığıda geçmiştir inşallah.bende kontrol olucam.bide göbeği düşmek üzere sanki korkuyorum acaba problrmmi var diye sanki fırlamış gibi geliyo kanamış gibi.diğer oğlumun 10.gün düşmüştü.

selammm kıslarrr bu hafta geç geldimm o da zar zor oldu eşim jeti unutmuşş :9: işimiz düştü iş yerine aldık jeti de meraktan çatlıyordumm ama geldimm :1::1: doğumm yapann tüm arkadaşlarrrr duydunmu, goossip, çilekli, alipek, peridot yeni doğum yapan kıslarr anladığım kadarıylaa rabbimm analı babalı büyütmeyi nasip etsinnn hayırlı uğurlu olsunnn nazarlar değmesinn kıslarrr :nazar::nazar: celincimm bebeğini rabbim korusunn dualarım seninlee canım benimm..
diğer kıslarr nasılsınızz?? ben maşallahhh doğurmicak gibi dinçimm :9: herkes şaşırıyorr nedense nazar değdirceklerr vallaa Allah korusun :9::9: doktora gittim kıslar perşembe günüü çatı muayemi oldum çok paniktim ama orda rahatladım nedense birazda acım oldu ama geçtii çatı kemiğim biraz içe doğruymuş ama normal için sakıncası yokmuşş.. gıdımda maşallahh tosunn normal olmaz bu gidişle diyorr doktorum 3.400du perşembe günü şuan nasıl bilmiyorum perşembe tekrar gidicem .. normal istiyorsan en fazla 300 gr alırsa olur diyorr doktorumuzz dikişlerinde fazla olur diyorr bende fazla dikişten korkuyorum açıkcası ve doğumda aralık ayını bulurmuşş.. sezeryan olursak 27 kasıma gün verdi doktorumuz perşembe netleşecek hayırlısıı olsun artıkk gıdım da tam aşağıya inmemiş yürüyoruzz artık bol bol tıs tısss :9::9: benden bu kadar kıslarr herkess kendinee vee dünyalar güzeli bebeklerini çok iyi baksınn öpüyorumm :54::54: hayırlı doğumlarr cümlemizee

canım ultrason kilosu bende tutmadı o yüzden çok fazla takma eger gerçekten istiyorsan normal doğur.

canım ben genel anesteziyle oldum ama kendimi çabuk ayılıcam diye şartlandırmıştım gerçekten öyle oldu bebekten önce ayılmıştım odamdaydım bebek bile benden sonra geldi odaya :) ama ilk doğumda geç ayılmıştım.penye battaniye ağız bezi kıyafetleride bol al fazla olsun birşey olmaz.hayırlı doğumlar canım.

Back
X