Mart Anneleri 3lü Karma Aşıyı Yaptıran Var mı?

besincimevsim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
298
0
41
2.ayın sonunda yapılan bu 3 aşının ateş yaptığı söylüyor arkadaşlarım.hatta birinin bebeği az kalsın havale geçiriyormuş...aşı olmadan önce ateş düşürücüyü içiripte götürmek lazımmış cocuğu...sizden tecrübeli olan arkadaşlar varsa paylaşırlar mı acaba?:sm_confused:
 
ben gitmeden önce 1 çay kaşığı carpol verdim aşıyı vuran ebeyede akşam tekrar vereyimmi diye sordum bunlar ithal aşı o yüzden ateşinin çıkması az bi ihtimal eğer ateşinin çıktığını hissedersen yatmadan öncede 1 çay kaşığı carpol ver dedi. gerçektende ateşi hiç olmadı.
 
bende yaptırdım yan etkisi yok denecek kadar az demişlerdi.gerçektende yok denecek kadar az çıktı.ateşi 36,5 oldu en fazla biraz huzursuzlandı bende ağrısı vardır diye düşünüp akşama doğru yarım ölçek carpol verdim.ertesi gün yine akşama doğru yarım ölçek verdim yetti.çarşamba vurdular,bugün gayet iyi.endişelenme.
 
ben ne gitmeden önce ne geldikten sonra bişey vermedim çok şükür ateşide çıkmadı..sadece gece önlem amaçlı yarım fitil koymuştum ama gerekte yokmuş...yani korkma çok düşük bi ihtimal sanırım ateş yükselmesi..
 
bende 27 de karma aşıya götüreceğim.. bana doktor aşıya gitmeden 1.5 çay kaşığı calpol ver dedi.. ama ateş çok düşük bi ihtimal oluyormuş genede tedbir amaçlı vereceğim
 
kızlar cahilliğime verin bu karma aşı ne devletmi yapıyor özelmi özelsde ücreti ne ne zaman yapılıyor.bizim bir diğer aşı sanırım verem.o ateş yapıyor mu? tşekkürler.
 
artık 3lü karma aşı yok 5 li karma aşılar var bende hemşireye kendimiz getircez aşısını özel alıp ateş yapmayanlardan demiştim ama artık sağlık ocaklarında yapılan 5 li karma aşı özel alınan aşılarla aynıymış boşa para vermeyin dedi bu aşılarda ateş yapmıyomuş bize aynı gün 5 li karma pnomokok ve verem aşıları yapıldı biraz huysuzluk oldu ama ateşi çıkmadı biz atlattık darısı sizlerin başına
 
X