• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Masabaşı Çalışanların Zayıflama Deneyimleri

bende dün akşam naneli yoğurt ve iki tane salatalık yedim.sabah ballı sirkeli su ,ardında bir tane yumurta yedim...şimdi su içiyorum...sabah tartıldım kio vermiş gördüm kendimi ama bu tartı inip çıktığı için pek güvenemedim...pazartesi bakalım sonuç belli olur...

cok degil cnm, olum orucu diyeti yapmiyoruz. Yediklerinde zararli bisey goremedim. Hem yakarsin...Icini rahat ettirmek istiyosan biraz bacak hareketi falan yap oturdugun yerde. olsun bitsin.

dün akşam yürüyüş yaptım 45 dakika 10 tane de mekik çektim ne zorlandım ama artık her gün çekmeye çalışıcam bu arada bacak hareketlerini de dün gün içerisinde çok tekrarladım bacaklarımı kaldırırken derin nefas alıp karnımı içine çekince bence karın kaslarıda çalışıyo bu fikri verdiğin için tekrar teşekkürler

selam kızlar
haftasonuna geldik yine
pazartesi bakalım ne olacak tartı sonuçları
ben hiç spor yapamıyorum bazılarınız yapıyor sanırım
evde ne gibi hareketler yapabilirim
varsa bildiğiniz hereketler bana da tarif edebilir misiniz

selam kızlar
haftasonuna geldik yine
pazartesi bakalım ne olacak tartı sonuçları
ben hiç spor yapamıyorum bazılarınız yapıyor sanırım
evde ne gibi hareketler yapabilirim
varsa bildiğiniz hereketler bana da tarif edebilir misiniz

Benim evde kondisyon aletim yok. Ben de her pozisyonumuharekete cevirmeye calisiyorum.
1-kanepeye ya da yere uzan, bacaklarini karnina dogru cekip bisiklet cevirme hareketi yap. Yatarak pedal cevir yani.
2-Ip atla
3-Dizi falan seyrederken bacak hareketleri yap, koltukta otururken. Iki bacagini birlestirip indir kaldir yapabilirsin.
4-yan yatip bacak indir kaldir hareketi yapabilirsin her iki bacak icin ayri ayri.
Evde yapabilecegimiz cok hareket var. Biraz yaratici dusun, sen de bulabilirsin daha fazlasini.

Yağ yakımını hızlandırmanın yolları?
Metabolizmanızı hızlandırıp, vücudunuzun yağ yakma oranını çoğaltmak istemez misiniz?
Spora gidemiyorum, uzun süre aç kalmaya dayanamıyorum, diyet yapsam da çok yavaş kilo veriyorum diyenlerdenseniz, uzman tavsiyelerine kulak vermenizde fayda var!

Özellikle beslenmesine dikkat edemeyenler, atıştırmalık gıdalarla açlığını giderenler gün geçtikçe vücutlarındaki yağ oranını çoğaltarak kilo alımına neden oluyorlar! Uzmanlar, normal insan metabolizmasının günlük olarak yaktığı kalori miktarının 1800-2200 arasında olduğunu belirtirken, bu rakamı dengeli ve düzenli olarak çoğaltmak elinizde! Örneğin; yiyeceklerde sıklıkla kullandığınız limon suyu vücutta yağ birikimini engelleyerek kilo verilmesine yardımcı oluyor. Buna ek olarak özellikle bol su tüketimi ve size zor da gelse yapılabileceğiniz akşam yürüyüşleriyle yağ yakıcı etkiyi maksimum seviyeye çıkarmanız mümkün.

İşte limonun şifresi;
• Kalsiyum, C ve B vitamini desteği sağlayarak metabolizmanın hızlı ve efektif çalışmasını yardımcı olur. Böylece kalori ve yağ yakımını çoğaltır.
• Vücutta birikimini engelleyerek kilo kontrolüne yardımcı olur,
• Yavaş çalışan sindirim sisteminin daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlayarak metabolizmayı hızlandırır.
• Özellikle gece saatlerinde yavaşlayan sindirim sisteminin sabah çalışması için uyarılmasını sağlayarak
• Aynı zamanda limon suyu ekstresi mükemmel bir detoks aracıdır.
• İçerdiği yüksek miktardaki lif ve pektin sayesinde gıdalarla alınan şekerlerin vücuda alımını- emilimini- yavaşlatarak alınan kalori miktarını azaltır. Bu şekilde kilo kaybını hızlandırır.

Yağ yakımını hızlandırmanın yolları?
Metabolizmanızı hızlandırıp, vücudunuzun yağ yakma oranını çoğaltmak istemez misiniz?
Spora gidemiyorum, uzun süre aç kalmaya dayanamıyorum, diyet yapsam da çok yavaş kilo veriyorum diyenlerdenseniz, uzman tavsiyelerine kulak vermenizde fayda var!

Özellikle beslenmesine dikkat edemeyenler, atıştırmalık gıdalarla açlığını giderenler gün geçtikçe vücutlarındaki yağ oranını çoğaltarak kilo alımına neden oluyorlar! Uzmanlar, normal insan metabolizmasının günlük olarak yaktığı kalori miktarının 1800-2200 arasında olduğunu belirtirken, bu rakamı dengeli ve düzenli olarak çoğaltmak elinizde! Örneğin; yiyeceklerde sıklıkla kullandığınız limon suyu vücutta yağ birikimini engelleyerek kilo verilmesine yardımcı oluyor. Buna ek olarak özellikle bol su tüketimi ve size zor da gelse yapılabileceğiniz akşam yürüyüşleriyle yağ yakıcı etkiyi maksimum seviyeye çıkarmanız mümkün.

İşte limonun şifresi;
• Kalsiyum, C ve B vitamini desteği sağlayarak metabolizmanın hızlı ve efektif çalışmasını yardımcı olur. Böylece kalori ve yağ yakımını çoğaltır.
• Vücutta birikimini engelleyerek kilo kontrolüne yardımcı olur,
• Yavaş çalışan sindirim sisteminin daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlayarak metabolizmayı hızlandırır.
• Özellikle gece saatlerinde yavaşlayan sindirim sisteminin sabah çalışması için uyarılmasını sağlayarak
• Aynı zamanda limon suyu ekstresi mükemmel bir detoks aracıdır.
• İçerdiği yüksek miktardaki lif ve pektin sayesinde gıdalarla alınan şekerlerin vücuda alımını- emilimini- yavaşlatarak alınan kalori miktarını azaltır. Bu şekilde kilo kaybını hızlandırır.

Sabahlari sirkeli su yerine biraz limon damlatilmis ilik su icsek de faydali olabilir.

Benim evde kondisyon aletim yok. Ben de her pozisyonumuharekete cevirmeye calisiyorum.
1-kanepeye ya da yere uzan, bacaklarini karnina dogru cekip bisiklet cevirme hareketi yap. Yatarak pedal cevir yani.
2-Ip atla
3-Dizi falan seyrederken bacak hareketleri yap, koltukta otururken. Iki bacagini birlestirip indir kaldir yapabilirsin.
4-yan yatip bacak indir kaldir hareketi yapabilirsin her iki bacak icin ayri ayri.
Evde yapabilecegimiz cok hareket var. Biraz yaratici dusun, sen de bulabilirsin daha fazlasini.

güzel öneriler canım bunları yatmadan önce yapıyorum bazen
bir ara spor salonuna gitmiştim orada yaptıklarım kadar zorlamıyor işe yaramıyor mu acaba diye düşünmeye başlamıştım
geçmişten biraz okudum da ip atlamak ve popoyu duvara vurmak güzelmiş onları da yapayım bari

zayıfım, zayıfım, zayıfım,:32::32::32:
hiç göbişim yok tahta gibi oldu dümdüz :32::32::32:
:34::34::34:

güzel öneriler canım bunları yatmadan önce yapıyorum bazen
bir ara spor salonuna gitmiştim orada yaptıklarım kadar zorlamıyor işe yaramıyor mu acaba diye düşünmeye başlamıştım
geçmişten biraz okudum da ip atlamak ve popoyu duvara vurmak güzelmiş onları da yapayım bari

zayıfım, zayıfım, zayıfım,:32::32::32:
hiç göbişim yok tahta gibi oldu dümdüz :32::32::32:
:34::34::34:

spor salonunda yaptiklarin zorluyor belki haklisin ama bi de soyle bak. Mesela yuruyus beni hic zorlamaz. Ama zayiflatiyor. Yani belkide zorlamasi gerekmiyor illa. Zorlayinca kas yapiyoruz belkide bilemiyorum.

Merhabalar arkadaşlar =) bende aranıza katılmak isterim.Salı gününden beri diyet yapıyorum. Sabahları 1 elma veya 1 dilim ekmek ve domates yiyerek geçiştiriyorum çünkü kahvaltı edemiyorum,sevmiyorum. Öğle yemeği olarakta bazen 2 haşlanmış patates veya 1 meyveli yoğur Danone yiyorum. 1 - 1.5L su içiyorum. Akşamları da meyve veya et,pilav falan yiyorum ekmeksiz. 4 gündür diyetteyim 67.8 olarak başladım bu sabah 65.6 olarak uyandım.Umarım 1-2 ay içinde 55 kiloya ulaşırım. =) :72:
hoşgeldin :71: seninle aynıyız kilo yönünden. birlikte vereceğiz bu kiloları buna inan :8:
Gunaydin arkadaslar.
Aramiza yeni katilanlar, uzun bir aradan sonra tekrar donenler, hosgeldiniz.
19 mayista calistim maalesef, Cuma tatilinde de kacaklarim var, ama ufak tefek, cok degil yani.
Persembe aksami onceki aksamdan kalan 1 tabak yengec-karides corbasi+1 minik kiymali borek. Fatmagulu seyrederken 1 waffle, bol meyveli, az cikolatali.
Cuma sabah guzel bir kahvalti. menemen+2 dilim kadar ekmek+cay.
Oglen 1 saat kadar yuzdum. Yanaklarim pembish oldu, biraz yandim. Yuzup eve gelince 1 waffle yedim, cok acikmistim. Yine az cikolatali, bol meyveli.
Aslinda fazladan waffle yedim, onun disinda normal.
Aksam mangal yaktik bahcede. Yaninda bol salata yedim. Tatli olarak da ananas yedim.
Bu sabah dayanamadim, tartildim 57 gordum. Bilmiyorum ne derece dogru...Farkedilir derecede kilo verdim, cok mutluyum. Bu haftasonunu da 2 waffle kacagiyla atlattim.
Ama bgn benim dogum gunum...1 dilim pasta yemeyi hakettim sanirim. :56:
yeni yaşın kutlu olsun simurcum. nice mutlu yıllara canım :71::71:
Bu arada midemde bu aralar eksime ve bulanti var. Sirkeli suya ara vericem daha iyi hissedene kadar.Hamilelik bulantilari nezamandan itibaren baslar bilen varmi...

:49: hamile olabilirmisin ki acaba ? bulantılar kişiden kişiye dğeişir. heyecanlandım bak şimdi bebek olabilirmi ki acaba :66:

dün öğle birşey yemedim. bir bardak çorba içtim.
akşam dürüm arası çiğköfte ayran yedim.
kahvaltı yapmadım.sirkeli ballı su içtim. sabah eşim tuhaf uyandı. tavırlı nedense. birşeye kızmış yine konuşmuyor. tarip atıyor. bıraktım kendi haline.
bugün inşallah istanbula kardeşime gidecez. bu akşam orda kalacaz. ne çabuk büyüdüde evlendi gitti :43:

Kalça İnceltme Hareketleri-Kalçaları Zayıflatma Egzersizleri
Eskiler her ne kadar kadının kalçalısı demişlerse de günümüzde kalçanın güzel görünümüne ilişkin estetik algısı toplumda kökten değişiyor. Eskisi gibi büyük kalçalara sahip olan hanımlar yerine düzgün biçimli ve sıkı kalçalı bayanlar daha estetik bulunuyor ve elbette rağbet görüyor. Şimdi bizler de sizlere büyük kalçaları inceltmek için bazı bölgesel zayıflama hareketleri tavsiye edeceğiz. Bu sayede daha zayıflamış, içimli ve sıkı kalçalara sahip olmabilecek ve dar eteklerden, şortlardan ve kot pantolonlardan korkmanıza gerek kalmayacak. Üstelik bu kalça sıkılaştırıcı egzersizler için spor salonlarına gitmenize hiç gerek yok.

Kalça kaslarını hedef alan “Pilates” egzersizleri, jimnastikle bile çalışmayan kasları harekete geçirerek, vücudunuzun kısa sürede forma girmesini sağlıyor.

Bacak sıkılaştırma egzersizi

Yüzükoyun yere uzanın. Rahat hareket etmek için yere bir havlu serin. Kollarınız yerde çapraz olacak şekilde başınızı kollannızın üstüne yaslayın. Bacaklarınızı gergin tütün ve bir bacağınızı yerden 5-10 cm. kadar yukarı kaldırın. Bu sırada diğer bacağınız gergin bir şekilde parmak ucuyla yeri göstersin. Hareket sırasında nefes alın ve karnınızı içe doğru çekin.

Sırtüstü uzatma Egzersizi

Sırtüstü yere uzanın. Çeneniz dik bir şekilde, başınızı yerden kaldırın. Sol bacağınızı uzatıp, sağ bacağınızı dizden kırın ve iki elinizle kavrayın. Rahatça nefes alın ve verirken sol popo kasınızı sıkın. Bu sırada karnınız bir sünger gibi kasılacak. Hareketi en az 10 kez tekrarladıktan sonra aynı egzersizi diğer bacakla gerçekleştirin.

Derinlemesine rahatlama

Bu hareket, kısalmış kaslarla, kas kramplarına karşı alınan bir önlem niteliği taşıyor. Sırtüstü yere uzanın. Bacaklarınızı vücudunuzla 90 derecelik bir açı oluşturacak şekilde kaldırın. Ellerinizle bacaklarınızı dizlerinizin altından kavrayın ve mümkün olduğu kadar göğsünüze doğru yaklaştırmaya çalışın. Nefes alın ve içinizden 20′ye kadar sayıp nefesinizi verin.

Omurları açma Hareketleri

Yere uzanın ve ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Daha sonra dizden bacaklarınızı kırın ve belinizin düzlüğünü koruyarak nefes alın. Bu sırada omurlarınızın alt kısmını yerden yavaşça kaldırın. Hareketi yaparken karnınızın bir sünger gibi kasıldığını ve poponuzun sıkılaştığını hissedeceksiniz.

Karın egzersizleri (bölgesel zayıflama hareketleri) ve bölgesel incelme yöntemleri hareketleri arasında özelliklegöbek eritme egzersizleri,ve karın eritmek için derlediğim bu hareketler, bögek, karın ve bel zayıflaması incelmesi için ideal hareketlerdir. Umarım göbek zayıflama çabalarınıza bir katkım olmuş olur. Bölgesel zayıflama hareketlerisüreklilik gerektiren zayıflama hareketleridir. Ve mutlaka diyet ile desteklenmelidir.

1) BİSİKLET ÇEVİRME EGZERSİZİ
Bisiklet sürme egzersizi, karın ve göbekteki fazla kiloları vermede ve karnımızdaki 6 bakla
8 kas dilimlerini) ortaya çıkarmada en etkili yöntemdir. Amerikan diyetisyenler ve egzersiz konseyi tarafından da akredite edilmiş bir egzersiz yöntemidir. yapılışı söyledir:

1. Sırtüstü uzanıp ellerinizi başınızın altına alınız.
2. Dirseklerinizi diz kapaklarınıza değecek şekilde göğüs hizasının altına kadar uzatınız.
3. Bisiklet çevirme hareketi yaparken sağ dirsek sol baldıra, sol dirsek sağ baldıra gelecek şekilde eş zamanlı germe hareketi yapınız.
4. Her 12-16 tekrardan sonra 1 dakika uzanarak dinleniniz. ve en az 5 tekrar yapınız. İlk zamanlar tek tekrardan başlarsanız karnınızda yanma az hissedilir

2) SAĞLIK TOPU EGZERSİZİ VE ÇALIŞMALARI

Sağlık topu egzersizleri de özellikle rectus abdominis adı verilen üst karın kaslarının güçlenmesinde oldukça etkilidir. Bu hareket doğru biçimde şöyle uygulanır:
1. Topun üstüne sırtınız gelecek biçimde uzanınız ve belinizin alt kısmına topu sabitleyiniz.
2.Kollarınızı mekik hareketindeki gibi iki yana açarak bağlayınız.
3. SOnra mekik hareketi ile esneyerek karın kaslarınızı germeye başlayınız.
4. Top kayarsa sabitleyerek devam edin.
5. Her geriye doğru esneme, karın kaslarınızı daha da güçlendirecektir. Her egzersizde 3 sefer 15 kez yapınız.

3) BACAK DİKME EGZERSİZİ

Sağlık topu egzersizleri de karın kaslarının güçlenmesinde ve baklaların ortaya çıkmasında oldukça etkilidir. Bu hareket doğru biçimde şöyle uygulanır:
1. Sırt üstü yatın ve bacaklarınızı 90 derece açı yapacak şekilde havaya dikin.
2. Bacaklarınızı makas biçiminde açıp kapatarak karın kaslarınızın gerldiğini hissedin.
3. Harekin en zor anında bir süre o pozisyonda bekleyin.
4.Hareketi 15 kez tekrarlayın.

4) KOL GERDİRME VE ESNEME EGZERSİZİ

Karın inceltmede işe yarayan bir diğer hareket te kol esnetme hareketidir. Yapılışı:
1. Yere uzanarak ellerinizi kulak hizasında tutun ve mekik vaziyeti alın.
2. Hafifçe kalkmaya çalışırken karın kaslarınızı mümkün olduğunca zorlayın.
3. Ellerinizi ense arkadında kavuşturursanız boynunuz tutulabilir. Hareketi 15 kez tekrarlayınız

5) ÇAPRAZ BACAK EGZERSİZİ
Bu egzersiz bacak dikme egzersizine benzemekle beraber karında değişik kas kitlelerini çalıştırmaktadır. Hareket şu şekilde yapılır:

1. Zemine uzanınız ve fotoğraftaki gibi ellerinizi iki yana uzatın.
2. Bacaklarınızı göğüs hizanızla 90 derece açı olasıya kadar kadırın ve makas hareketine geçin.
3. Bacaklarınızı hiç açmadan ağır ağır dikleştirerek aşağı doğru indirin. bacağınızı indirirken dizkağaklarından kırmayın.
4. Hareketi 15 kez yapınız.
5. Basit ama faydalı bir harekettir. Başlangıç için ideal karın inceltme hareketlerinden birisidir

6) DİRSEK ÜSTÜ ŞINAV ÇEKME HAREKETİ

Bu hareket, sadece karın yağlarını eritmemekte ve vücudunuzun bir çok organını aynı anda çalıştırmaktadır. Hareketi uygulamak için:
1. Mekik pozisyonu alınız. bacakları geriniz ve resimdeki gibi dirseklerinizin üzerinde bulununuz.
2. Tam olarak göğüsünüz yere değmeyecek şekilde kollarınızdan bükülerek ağır ağır yere doğru yanaşıp uzaklaşın.
3. hareketi 15 kez tekrar edin ve 3 sefer uygulayın

kızlar evde yapılacak hareketler

hoşgeldin :71: seninle aynıyız kilo yönünden. birlikte vereceğiz bu kiloları buna inan :8:
yeni yaşın kutlu olsun simurcum. nice mutlu yıllara canım :71::71:

:49: hamile olabilirmisin ki acaba ? bulantılar kişiden kişiye dğeişir. heyecanlandım bak şimdi bebek olabilirmi ki acaba :66:

Cok tesekkur ederim cnm,
Hamile oldugumu sanmiyorum, korunuyoruz cunku, sadece kaza olmus olabilirmi diye gecirdim aklimdan. Bebek istiyoruz ama henuz degil. 2 ay sonra birakicam korunmayi. Turkiyede doktor kontrolunden gecmeliyim once. regli gunume 10 gun kaldi, ozamana anlasilir :1:
2-3 ay once de boyle bulantilarim olmustu, mide ve bagirsakta iltihaplanma teshisi koydu doktor. Perhiz yaptim 2 gun ilac kullandim 3-4 gun sonra gecti. Gene ayni sey olabilir. Buranin havasindanmidir, suyundanmidir bilmiyorum. Hayatimda midemden sikayetim olmazdi, ilk kez bu sene basladi. Bu ucuncu...

dün öğle birşey yemedim. bir bardak çorba içtim.
akşam dürüm arası çiğköfte ayran yedim.
kahvaltı yapmadım.sirkeli ballı su içtim. sabah eşim tuhaf uyandı. tavırlı nedense. birşeye kızmış yine konuşmuyor. tarip atıyor. bıraktım kendi haline.
bugün inşallah istanbula kardeşime gidecez. bu akşam orda kalacaz. ne çabuk büyüdüde evlendi gitti :43:

Amaaan, seninki de bay trip yani...Bi erkek bukadar trip atarmi yaa...Bence tribi kadin daha cok atar. Kocam bana trip attiginda, "senin agzini burnunu kirarim, trip atma lann" diyorum, aninda guluyo, barisiyoruz :1:

Ara ogunde 10.30da bir salatalik yedim. Midem pek iyi degil ama...Bulantim azalmasina ragmen devam ediyor.
Oglen dogum gunum oldugu icin mudurum hepimizi yemege cikardi, pizzaciya gittik. 3 dilim pizza+1 adet tavuk kanadi+1 bardak light kola+az salata yedim.

Amaaan, seninki de bay trip yani...Bi erkek bukadar trip atarmi yaa...Bence tribi kadin daha cok atar. Kocam bana trip attiginda, "senin agzini burnunu kirarim, trip atma lann" diyorum, aninda guluyo, barisiyoruz :1:

bizimkide hak ediyor canım. hamile kadınlar bu kadar tirip atmaz yaa. akşam yatarken iyiydi.sabah da uyandırdı o zaman iyiydi. hatta öperek uayndırdı. yarım saat sonra ne olduysa anlamadım bi surat. ne oldu diyorum cnaım sıkkın diyor. bıraktım kendi haline tam bir gıcık :113::113:

canım bizde 3 aydır korunmuyoruz ama hamile kalamdım bir türlü. bu ayda olmazsa doktora gidecem. hayırlısı olsun hakkımızda

Back
X