Maske Tak Demesi Kolay

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fightfreedomm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2020
338
551
53
28
Şöyle ki kargo dağıtım şirketimiz var daha doğrusu babamın ben kendim sağlık sektörü çalışanıyım ama yeri geliyor işler yetişmiyor hele bu dönemde kurye olarak şirkete yardım sağlıyorum evlere dağıtım yaparak. Şöyle ki salgın hastalığın farkındayım işin içindeyim zaten ama şöyle ki sıcak memlekette oturuyorum 40 derece sıcaklık ve 200 eve dağıtım yapıyoruz tek kişi çoğu evin asansörü yok kaç kat merdiven çık arabaya bin in yürü ağzımdan nefes alamıyorum bırakın maske takmayı. Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı ama bu kargo işini yapanlar anlar imkanı yok maske takamıyorsunuz. Ve müşteri ile zaten 2 metre uzaktan iletişim kuruluyor kapısına bırakılıyor kargo eldiven kullanılıyor buna rağmen o serin klimalı evinin kapısını açıp ama maske tak yaa diye konuşanlara ister istemez artık tahammül edemiyorum cevabı veriyorum. Biraz da kağıt üstünde yazılan değilde pratik hayatta bazı şeyleri değerlendirip yorum yapılsın isterim. Buraya niye yazdın derseniz sosyal medya gücü duyarlılık farkındalık yaratmak amacıyla. Ayrıca maskeyi taksak nefes almak için ağzımızdan elimizle maskeyi çekip nefesleniyoruz daha çok ağzımıza mikrop götürmüş oluyoruz sürekli. Empati yapamayan için şöyle söyliyim ağzını burnunu tıkasın ve bir kere 3 katlı binayı çıkıp insin derim sadece bir kere dayanılır mi?Konuya beğenmedim diyenler zaten empati yapamayan kişiler bizim işimiz insanlarla olduğu için her 2 sektörde de memlekette çok var sizden alışkınız :)

Son düzenleme:
Yalnız kargoyu teslim ederken kişilerle aranızda nasıl 2 metre mesafe oluyor Ki? Allah korusun bi enfekte olsanız kargo götürdugunuz insanları da hasta edebilirsiniz.
Şöyleki zile basılıyor kargo kapı eşiğine bırakılıyor ve artık imza kimlik belgesi sorma geçici kaldırıldı kişi kapıyı açınca zaten ben geri çekilmiş oluyorum ve konuşurken nefesimiz bile birbirmize varmaz yani kargoyu alan kişide elini ağzına yüzüne sürmeden yıkadığı sürece tehlike altında bırakmaz kendisini

Bu alkollü araba kullanmak gibi birşey. Tek dileğim sonuçlarına bir tek kendinizin katlanması, sizden hizmet alan kimse sizin yüzünüzden mağdur olmaz inşallah.
Sana bir şey olursa gelirsin hastaneye yine ben tedavin için seni karşılarım umarım :)

Sana bir şey olursa gelirsin hastaneye yine ben tedavin için seni karşılarım umarım :)
Ne kadar rahatsınız, umursamaz ? Siz terlemeyin , rahatsız olmayın ama para kazanın tabii o kısmından da vazgeçmeyin. Kim hasta olursa olsun tabii yine işinize geliyor hastaneye hasta lazım. Elinize düşmek istemem Allah vermesin, Allah korusun. Maske takmak istemiyorum diyene ne diyelim istiyorsunuz tabii takma canım kıyamam mı diyelim ? Mecbursunuz takacaksınız , şikayet ederim takmayanı ben olsam ki ediyorlarmış zaten neyse ki duyarlı insanlarımız.

Eşim kuaför bende onun yanındayım ikimizde eldiven, siperlik + maske takıyoruz eşim o halde fön çekiyor sıcak dediniz dimi? Ve müşteri olsa da olmasa da o şekildeyiz (çünkü denetimler oluyor) birde sağlık çalışanlarını düşünün yüzleri yara oluyor Durumdan şikayet etmek yerine en çok sizin dikkat etmeniz gerek..

Ne kadar rahatsınız, umursamaz ? Siz terlemeyin , rahatsız olmayın ama para kazanın tabii o kısmından da vazgeçmeyin. Kim hasta olursa olsun tabii yine işinize geliyor hastaneye hasta lazım. Elinize düşmek istemem Allah vermesin, Allah korusun. Maske takmak istemiyorum diyene ne diyelim istiyorsunuz tabii takma canım kıyamam mı diyelim ? Mecbursunuz takacaksınız , şikayet ederim takmayanı ben olsam ki ediyorlarmış zaten neyse ki duyarlı insanlarımız.
O yapmaz bu yapmazsa o zaman çark dönmez kargolarınız nasıl gelir :) umursamaz değilim bakın bunlar pratik hayatın gerçekleri ben işin içinde olarak böyle zorlanıyorsam normal vatandaşın ne düşündüğünü tahmin etmek çok zor değil :)

O yapmaz bu yapmazsa o zaman çark dönmez kargolarınız nasıl gelir :) umursamaz değilim bakın bunlar pratik hayatın gerçekleri ben işin içinde olarak böyle zorlanıyorsam normal vatandaşın ne düşündüğünü tahmin etmek çok zor değil :)
Pandemiden beri alışveriş yapmıyorum. Eşim telefon aldı mecbur kaldı , evden çalışıyor telefonu sıkıntı yarattı, ups getirdi. Tam donanımlıydı , bizde öyleydik. Tek deneyimim buydu. Bu mantığa göre markette de takılmamalı, kamu dairelerinde de, kuaförlerde takmamalı, ocağın başında çalışan yemek yapanlarda, fırıncılarda zira fırınlarda çok sıcak. Bir tweet vardı hepimiz birbirimizin suratına tükürelim de rahatlayalım diye. Gerçekten bunu yapalım herkes hasta olsun ölen ölsün, maskeli eldivenli duramayanlar bir huzura ersin.

Haklı değilsiniz. Herkes bu kurala uymak zorunda maske takmanız mecburi bir durum. 3 katlı apartmanı koşarak mı inip çıkıyorsunuz anlamadım ki. Maske takmaktan yüzleri yara olan sağlık çalışanları ne yapsın ama yara oluyor böyle maske takmam ben mi desin? Madem bu kadar rahatsızsınız maskeyi takmayın, bu durumda babanıza yardım da etmeyin. Yok eğer ben para kazanacağım diyorsanız o zaman bi zahmet o maskeyi takacaksınız. Yaz sıcağında bayılmıyoruz hiçbirimiz maske takmaya ama takmak zorundayız. Acil ihtiyaçtık bir durum olmadığı için kargodan bir şey istemedim ama yanlışlıkla falan bir şekilde bana denk gelseniz keşke de sizi bir güzel şikayet etsem

Kusura bakmayın ama çok iticisiniz. Allah kimseye hastalık vermesin. Sizin gibi tehditkâr konusan sağlıkçiların eline hiç düşürmesin.

Bir de beğenmeyenler empati yapmayanlar demiş,evet empati yapmadığımız için kimseyi görmüyoruz 2.5 aydır.Çok işimize geldi karantina,evde her gün parti verip dans ediyoruz,tahmin edemezsiniz.
Mune Mune ,umarım konu kapatılır son günlerde okuduğum en saçma şey.Hani maske takmamak için de duyar kasmayın ya bir zahmet,kaç aydır bu hastalık dünyayı kırıp geçiriyor hala şöyle terliyorum maske istemiyorum diye dert ediyorsunuz,inanılmaz.

Su zihniyetinize bir bakın. Hem insanları riske atıyorsunuz, hem de sağlık çalışanı olmanızın sözde havasıyla tehdit ediyorsunuz. Allah bizi insaflı sağlık çalışanların eline düşürsün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X