Maske Tak Demesi Kolay

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türkiyede uzun sure maske satisi yasaklandi. Devlet ucretsiz dagitacak diye bi 5 6 hafta bekledik sanirim. Telefona gelen kodla eczanelerden alindi.
Ben maske alamadim. Haftalarca kod gelmedi. Evde 4 kisiyiz bir tek anneme kod geldi. Üstte metal kisim yok verdikleri maskelerde. Ambalajli degil aciktan eczaci 5 tane saydi verdi 😣
Yani neresinden tutsan biz maske isinden sinifta kaliriz zaten.

Bir de tabi bu durum var bakın 2 ay olacak değil mi biz maske bulamıyoruz halaaa.

En son satmaya karar verdiler.
şu an geçen sene kullandığım steril tek tek ambalajlanmış el değmemiş cerrahi maskeler şu an piyasada yok.

Eczacı bana maskeyi çıplak eliyle dokunarak gösterdi açık yerde duran kutudan alıp sonra geri koydu. Biz ne yapalım? Bi de böyle bir durum var. Sonra eleştiriyor oluyoruz.

Avrupalı çinli her hafta bilmem kaç tane maske aldı biz parayla da alamadık devletten de alamadık şu an yine aldıklarımız da steril değil.

Ben empati yapicam .büyük ihtimalle sgara iciyosun normalde de nefes darlığı çekiyorsun oyuzden zorlaniyosun.bende öyleyim ..astım falan varmı sende ...madem insanlar tepki gösteriyor ozamn yukarı çıktığında kapıyı çalmadan tak maskeni .insanların içinde rahat olur, sende kimseyle laf kalabalığı yapmak zorunda kalmazsin

Hamileler napsin diyip konuyu başka bir boyuta taşımak istiyorum 😁
Şaka bir yana ben sizi anlıyorum, tak diyen de haklı, siz de..
Zaten şu maske olayları dalga geçer gibi.

Önce sadece hastalar taksın, sağlıklı kişiler takarsa daha tehlikeli dendi, sonra herkese zorunluluk getirildi.
Hoş maske de bulunamıyor ya..
Geçen gün tanesi iki liradan maske aldım.
1 saat kullanıp attım.

Bu arada maskeyi neden ağzınız tarafından tutup açıyorsunuz ki, o kısmını hiç anlamadım.
İlla çıkarmanız gereken bir durum olursa kulak hizanizdan neden çıkarmıyorsunuz, 4 yaşına girmemiş oğlum bile ağız tarafına elini götürmüyor..

Şöyle ki kargo dağıtım şirketimiz var daha doğrusu babamın ben kendim sağlık sektörü çalışanıyım ama yeri geliyor işler yetişmiyor hele bu dönemde kurye olarak şirkete yardım sağlıyorum evlere dağıtım yaparak. Şöyle ki salgın hastalığın farkındayım işin içindeyim zaten ama şöyle ki sıcak memlekette oturuyorum 40 derece sıcaklık ve 200 eve dağıtım yapıyoruz tek kişi çoğu evin asansörü yok kaç kat merdiven çık arabaya bin in yürü ağzımdan nefes alamıyorum bırakın maske takmayı. Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı ama bu kargo işini yapanlar anlar imkanı yok maske takamıyorsunuz. Ve müşteri ile zaten 2 metre uzaktan iletişim kuruluyor kapısına bırakılıyor kargo eldiven kullanılıyor buna rağmen o serin klimalı evinin kapısını açıp ama maske tak yaa diye konuşanlara ister istemez artık tahammül edemiyorum cevabı veriyorum. Biraz da kağıt üstünde yazılan değilde pratik hayatta bazı şeyleri değerlendirip yorum yapılsın isterim. Buraya niye yazdın derseniz sosyal medya gücü duyarlılık farkındalık yaratmak amacıyla. Ayrıca maskeyi taksak nefes almak için ağzımızdan elimizle maskeyi çekip nefesleniyoruz daha çok ağzımıza mikrop götürmüş oluyoruz sürekli. Empati yapamayan için şöyle söyliyim ağzını burnunu tıkasın ve bir kere 3 katlı binayı çıkıp insin derim sadece bir kere dayanılır mi?Konuya beğenmedim diyenler zaten empati yapamayan kişiler bizim işimiz insanlarla olduğu için her 2 sektörde de memlekette çok var sizden alışkınız :)
Haklisin hele birde benim gibi astımın varsa. Sadce sıcak bile yetiyorken tikanmama, ama sigaraya devam öyle de çelişkili bir insanım 😂

Canım maske takmayı hepsi biliyor maskeyi neden takıyorlar biliyor musun ceza yememek için. Kimse görmüyorsa burnu açıyorlar. Çeneye indiriyorlar. Nasıl ki polis yoksa kırmızı ışıkta basıp gsçiyorsa gören yoksa ceza yoksa maske de iniyor aşağı. Geçen pazara gittim pazarcılar maskeyi takmış çenelerine.
insanların burnu açık. Sosyal mesafe sıfır

Ve sürekli anons yapılıyor anonsta maske takın mesafeye uyun pazarcıların takması mecburi diyor. Kapılarda zabıta var. Ama denetleyen yok. Biz de durum şu. Saldım çayıra ben göstermelik yasal uyarımı yaparım uyan uyar uymayan ölürse ölür. Kalan sağlar benimdir.

Anladim acikcasi olaya bu acidan hic bakmamistim. Siz anlatinca hak verdim ben de gercekten bilmedikleri icin takamiyorlar saniyordum.

Hamileler napsin diyip konuyu başka bir boyuta taşımak istiyorum 😁
Şaka bir yana ben sizi anlıyorum, tak diyen de haklı, siz de..
Zaten şu maske olayları dalga geçer gibi.

Önce sadece hastalar taksın, sağlıklı kişiler takarsa daha tehlikeli dendi, sonra herkese zorunluluk getirildi.
Hoş maske de bulunamıyor ya..
Geçen gün tanesi iki liradan maske aldım.
1 saat kullanıp attım.

Bu arada maskeyi neden ağzınız tarafından tutup açıyorsunuz ki, o kısmını hiç anlamadım.
İlla çıkarmanız gereken bir durum olursa kulak hizanizdan neden çıkarmıyorsunuz, 4 yaşına girmemiş oğlum bile ağız tarafına elini götürmüyor..

Bu maske konusu butun dunyada bu sekilde ilerledi cunku virus o kadar yeni ki hicbir sey bilinmedigi icin hakkinda yeni bilgiler edindikce uygulamalar da degisiyor. Onceden bu kadar fazla semptom gostermeyen hasta olabilecegi bilinmiyordu su an toplumun en az 10%'unun semptom gostermedigi biliniyor o yuzden maske takmanin onemi anlasildi. Tabii maske takip 6 adimlik mesafeyi korumazsak yine bir etkisi olmuyor. Acikcasi salgin uzun sureli ve birkac dalga halinde ilerleyecegi icin surecte bircok seyin degismeye devam edecegini ve bizim de aliskanlarimizi degistirecegimizi dusunuyorum. Bir sekilde virus hayatta kalmak icin bize uyum saglamayi ogrenecek (ornek influenza virusleri artik eskisi kadar olumcul degil) , biz de yeni aliskanliklar edinerek virus ile yasamayi ogrenecegiz :)

Şöyle ki kargo dağıtım şirketimiz var daha doğrusu babamın ben kendim sağlık sektörü çalışanıyım ama yeri geliyor işler yetişmiyor hele bu dönemde kurye olarak şirkete yardım sağlıyorum evlere dağıtım yaparak. Şöyle ki salgın hastalığın farkındayım işin içindeyim zaten ama şöyle ki sıcak memlekette oturuyorum 40 derece sıcaklık ve 200 eve dağıtım yapıyoruz tek kişi çoğu evin asansörü yok kaç kat merdiven çık arabaya bin in yürü ağzımdan nefes alamıyorum bırakın maske takmayı. Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı ama bu kargo işini yapanlar anlar imkanı yok maske takamıyorsunuz. Ve müşteri ile zaten 2 metre uzaktan iletişim kuruluyor kapısına bırakılıyor kargo eldiven kullanılıyor buna rağmen o serin klimalı evinin kapısını açıp ama maske tak yaa diye konuşanlara ister istemez artık tahammül edemiyorum cevabı veriyorum. Biraz da kağıt üstünde yazılan değilde pratik hayatta bazı şeyleri değerlendirip yorum yapılsın isterim. Buraya niye yazdın derseniz sosyal medya gücü duyarlılık farkındalık yaratmak amacıyla. Ayrıca maskeyi taksak nefes almak için ağzımızdan elimizle maskeyi çekip nefesleniyoruz daha çok ağzımıza mikrop götürmüş oluyoruz sürekli. Empati yapamayan için şöyle söyliyim ağzını burnunu tıkasın ve bir kere 3 katlı binayı çıkıp insin derim sadece bir kere dayanılır mi?Konuya beğenmedim diyenler zaten empati yapamayan kişiler bizim işimiz insanlarla olduğu için her 2 sektörde de memlekette çok var sizden alışkınız :)
Çalışan çok insan var. Saatlerce. Sağlıkçı iseniz ki çok daha iyi bilmelisiniz ki 2 gün bile öyle durabilen doktor hemşireler var. Takmama lüksümüz yoktur olamaz. Terlemek Bahane olamaz. Ki siz bilinçli bir birey olmalısınız.. bencede haklı değilsiniz

Sizin bi sağlıkçı olarak kapı kapı gezip kargo dağıtmanız bile başlı başına fiyasko. Siz en riski gruptasınız bi de kapı kapı gezip hem virüs dağıtıyor hem de virüse maruz kalıyor olabilirsiniz. Daha yani hal böyleyken bi de maskesizlik duyarı kasmanız akıl tutulması herhalde.

İşler yoğun ve yetişmiyorsa işe eleman alın.

Keske saglik bakanligi da su konuya etiketlenebilse de sikayet edebilsek.bir de elime dusersin diye tehdit ediyor milleti.

Yani şunu anlayabilirim bi nebze merdiven çıkarken ya da müşteriyle temas halinde olmadığınızda maskeyi indirin çenenize. Ama müşteriyle karşı karşıya kaldığınızda bari maskenizi kaldırın. Bende yolda giderken nefesim daralıyor insanların olmadığı kısımda bi süre indiriyorum.

Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı
Maske takmak istememe durumunuz üzgünüm tamamen fiyasko. Çocukların izinli olduğu gün ve saatlerde minicik çocuklara bile maske taktık. Siz sağlık calısani olarak takmayan bir grup olsun istiyorsunuz.

Pozitif hastalar ile temas edip bir de kendi şirketinize yardımcı olmak bahanesi altında riske attığınız kişilerle empati kurdunuz mu hiç?

Birçok hemşire, doktor kendi testleri negatif olmasına rağmen aileleriyle keyfi mi görüşmüyor sizce?

Maske takmak zorunda degilsiniz tabi ki, evde oturursaniz takmaniz elzem degil.

Ama disari cikiyorsaniz, hatta kamusal alanda calisiyorsaniz mecbursunuz. Hadi biz desek takmasan da olur, ne olacak onu da anlamadim ya, sikayet alirsaniz Alys takmayabilirsin dedi mi diyeceksiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X