Maske Tak Demesi Kolay

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sağlık çalışanıyım. Sizin kargo işinde taktığınız basit maskeler ben n95le yokuş çıkarak işe gidiyorum nefessiz kalıyorum ama asemptomatik olup bulaştırabilirim değil mi?
Hastanede klima çalıştırmıyoruz covid yüzünden. Üstüne koruyucu giysilerimiz de var düşünebildiniz mi?
Asansörü bile kullanmıyodum ee salayım biraz sen yeterince işimize çomak sokacakmışsın zaten

Tropikal iklimde yasiyorum bazi gunler nem %90lari buluyor. Hava hep sicak ve bogucu. Ona ragmen su an maske zorunlulugu var, disari cikan herkes maske takmak zorunda. Takmayanlar ilk uyarida 300$, ikincide 1000$, devam ederlerse 10.000$ ve 6 aya kadar hapis cezasi aliyorlar. Dolayisiyla butun herkes maskeli, kargo dagitanlar da dahil.

Ben daha cok sizin hem saglikci olup hem de surekli insanlarla muhatap oldugunuz ikinci isi yapmaniza takildim. Benim cevremdeki butun saglikcilar aileleri ile bile evi ayirdilar, kargo dagittiginiz her insani da riske atmak cok ciddi bir sorumluluk degil mi?

Kusura bakmayın ama çok iticisiniz. Allah kimseye hastalık vermesin. Sizin gibi tehditkâr konusan sağlıkçiların eline hiç düşürmesin.
Ayy ne düşücem eline ya, Kendini yurtiçi kargo sahibi çakma sağlık bakanı sanıyor 😂
Su zihniyetinize bir bakın. Hem insanları riske atıyorsunuz, hem de sağlık çalışanı olmanızın sözde havasıyla tehdit ediyorsunuz. Allah bizi insaflı sağlık çalışanların eline düşürsün.

Fırıncılar napsın?
Siz en azından dışardasınız
Babanızın işine yardım ediyorsunuz o işe mecbur da değilsiniz mevcut işiniz var zaten
Herkes of çok sıcak başlarım maskeye derse ne olacak ülkenin hali?
Eğer zorluğu çekemiyorsanız babanız 1 eleman daha alsın
Hem 1 kişi daha iş sahibi olur
Hemde hakkını vererek yapar işini
Çünkü bu şekilde devam ederseniz sizi ve dolayısıyla babanızı kargo şirketini sürekli şikayet ederler
Çünkü sonuna kadar haklılar

Şöyle ki kargo dağıtım şirketimiz var daha doğrusu babamın ben kendim sağlık sektörü çalışanıyım ama yeri geliyor işler yetişmiyor hele bu dönemde kurye olarak şirkete yardım sağlıyorum evlere dağıtım yaparak. Şöyle ki salgın hastalığın farkındayım işin içindeyim zaten ama şöyle ki sıcak memlekette oturuyorum 40 derece sıcaklık ve 200 eve dağıtım yapıyoruz tek kişi çoğu evin asansörü yok kaç kat merdiven çık arabaya bin in yürü ağzımdan nefes alamıyorum bırakın maske takmayı. Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı ama bu kargo işini yapanlar anlar imkanı yok maske takamıyorsunuz. Ve müşteri ile zaten 2 metre uzaktan iletişim kuruluyor kapısına bırakılıyor kargo eldiven kullanılıyor buna rağmen o serin klimalı evinin kapısını açıp ama maske tak yaa diye konuşanlara ister istemez artık tahammül edemiyorum cevabı veriyorum. Biraz da kağıt üstünde yazılan değilde pratik hayatta bazı şeyleri değerlendirip yorum yapılsın isterim. Buraya niye yazdın derseniz sosyal medya gücü duyarlılık farkındalık yaratmak amacıyla. Ayrıca maskeyi taksak nefes almak için ağzımızdan elimizle maskeyi çekip nefesleniyoruz daha çok ağzımıza mikrop götürmüş oluyoruz sürekli. Empati yapamayan için şöyle söyliyim ağzını burnunu tıkasın ve bir kere 3 katlı binayı çıkıp insin derim sadece bir kere dayanılır mi?Konuya beğenmedim diyenler zaten empati yapamayan kişiler bizim işimiz insanlarla olduğu için her 2 sektörde de memlekette çok var sizden alışkınız :)
Haklısın cidden biraz önce dışarı çıkarken maske taktım cidden nefes almayı zorlaştırıyor sıcak+efor. Yazın tatil bölgelerinde kim maske takar ki diyede düşündüm.

Adana sıcağında normal şartlarda nefes alınmıyorken maske ile imkansız sizi anlıyorum ama virüs bu allah korusun tedbirli olmak lazım

Sizi hatırladım bir konuma bu tavrinızla çelişmeyen bir cevap yazıp kalbimi kırmıştınız. Herkes destek olurken en olmaz yerden birde kalkıp bana yürümüştünüz. Hikayede saldiracak bir taraf yoktu ama siz beni kendini ovmek ve insanlara yaranmak icin iyilik yapmakla itham etmistiniz. Anlayamamıştım neden böyle davrandığınızı. Açıkçası bu konunuz ile ne kadar bencil olduğunuzu anladım. Herkesi kendiniz gibi sanıp benim hikayeme de o cevabı vermişsiniz demekki.. Ayrıca konunuza gelecek olursak maske takmak zorundasınız. Ben saglikciyim işin içindeyim diyerek de bilirkişi kesilmeyin milletin başına. Insanlar sizin yüzünüzden enfekte olursa ne olacak ? Birde hastaneye gelirsiniz ben bakarım diyorsunuz yahu bu nasıl cevap ayıp değil mi ?

Bende is yerinde tek basima odadayim. Ama ara ara gelen oluyor kimsenin vebalini alamam diye maskeyi asla cikarmiyorum. Gidip gelirken yuruyorum. Haksizsiniz. O tulumun icinde n95 maske ile saatlerce calisanlari dusunun. Belirti gostermeyebilirsiniz. Kargoyu teslim ederken 2 mt mesafeniz olmasi imkansiz. Yada herhangi bir evden mikrop kapip evinize tasidiginizda uzulmeyecekmisiniz. Maske sart bunun otesi yok niye bu kdr bu kdr insan maske diyor ulkeler birbirini yiyor lutfen bu kdr kritik bir gorevde boyle davranmaniz en basta saglikcilara haksizlik

Pozitif vakalara temas eden biri neden maskesiz kargo dağıtımı yapıyor?
Siz Olayın ciddiyetinin farkında mısınız?

Babanız bi zahmet kendine birkaç kurye alsın

Kendinizi ve diğer insanları koruyun lütfen

Ayrıca kargo dagitmanizi hic dogru bulmadım

Benim polen alerjim var nisan mayıs haziran ayı bana hep azap olur. Ama mecburen o maskeyi hergün dışarı çıkarken takıyorum. Çünkü mecburiyet. Bu sene insanlar ilk kez maske taktı onu da ağzına mı taktı yüzüne mi taktı başka yerine mi taktı ne zormuş bizim memlekette insanları kurallara uydurmak.

Mecbursan maalesef takılacak o

Şöyle ki kargo dağıtım şirketimiz var daha doğrusu babamın ben kendim sağlık sektörü çalışanıyım ama yeri geliyor işler yetişmiyor hele bu dönemde kurye olarak şirkete yardım sağlıyorum evlere dağıtım yaparak. Şöyle ki salgın hastalığın farkındayım işin içindeyim zaten ama şöyle ki sıcak memlekette oturuyorum 40 derece sıcaklık ve 200 eve dağıtım yapıyoruz tek kişi çoğu evin asansörü yok kaç kat merdiven çık arabaya bin in yürü ağzımdan nefes alamıyorum bırakın maske takmayı. Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı ama bu kargo işini yapanlar anlar imkanı yok maske takamıyorsunuz. Ve müşteri ile zaten 2 metre uzaktan iletişim kuruluyor kapısına bırakılıyor kargo eldiven kullanılıyor buna rağmen o serin klimalı evinin kapısını açıp ama maske tak yaa diye konuşanlara ister istemez artık tahammül edemiyorum cevabı veriyorum. Biraz da kağıt üstünde yazılan değilde pratik hayatta bazı şeyleri değerlendirip yorum yapılsın isterim. Buraya niye yazdın derseniz sosyal medya gücü duyarlılık farkındalık yaratmak amacıyla. Ayrıca maskeyi taksak nefes almak için ağzımızdan elimizle maskeyi çekip nefesleniyoruz daha çok ağzımıza mikrop götürmüş oluyoruz sürekli. Empati yapamayan için şöyle söyliyim ağzını burnunu tıkasın ve bir kere 3 katlı binayı çıkıp insin derim sadece bir kere dayanılır mi?Konuya beğenmedim diyenler zaten empati yapamayan kişiler bizim işimiz insanlarla olduğu için her 2 sektörde de memlekette çok var sizden alışkınız :)
Empati? Maske takmamaya mi? G. Terde aksa takacaksin. Bizde çalışıyoruz klima zten çalışmıyor çünkü riski cogaltiyor evet cok cok zor sürekli maske kullanmak bunaliyorum ve klostrofobim var ama takmak zorundayiz. Birde haklı gibi sana doğru yolu gosterenleri gommussun. Kurallara uymayacaksan çık işten otur evinde.

Benim polen alerjim var nisan mayıs haziran ayı bana hep azap olur. Ama mecburen o maskeyi hergün dışarı çıkarken takıyorum. Çünkü mecburiyet. Bu sene insanlar ilk kez maske taktı onu da ağzına mı taktı yüzüne mi taktı başka yerine mi taktı ne zormuş bizim memlekette insanları kurallara uydurmak.

Mecbursan maalesef takılacak o

Dediginize katiliyorum bende normalde Turk kanallari yok, Turkiye'deki maske takma durumunu bilmiyordum birkac gundur youtubedan NTV izleyene kadar. Merak ettim hic kamu spotu yapilmadi mi maske takilmasi ile ilgili? Benim gordugum %50nin maskesi agzini kapatiyor, burun acikta. Ne anlami kaldi o zaman maske takmanin diye dusundum.

Keske kamu spotu yapilsa maske ile agiz ve burun tamamen kapatilir ve maskenin filtreleri acilarak takilir. Maskenin metal kismi ile burnun ust kismi iyice sıkistirilir ki maskeyi duzgun tutsun...seklinde.

O yapmaz bu yapmazsa o zaman çark dönmez kargolarınız nasıl gelir :) umursamaz değilim bakın bunlar pratik hayatın gerçekleri ben işin içinde olarak böyle zorlanıyorsam normal vatandaşın ne düşündüğünü tahmin etmek çok zor değil :)
Çalıştığım yerde gelen müşteriler de çoğu bu kafada. Dezenfektanla mi olcak yok maskeyle mi gecmeyecek diyorlar. Bu kadar cahalet olmaz olmamalı ya ama var o yüzden keşke diyorum bu virüs doğal secilimle halletseydi işini kendini emniyete alani vurmasaydi ama malesef. İnsanlara zarar bu düşünceler. Kendini umursamayani ben hiç umursamam zaten. O yüzden sizinle muhatap olmak zorunda kalanlara üzüldüm.

Dediginize katiliyorum bende normalde Turk kanallari yok, Turkiye'deki maske takma durumunu bilmiyordum birkac gundur youtubedan NTV izleyene kadar. Merak ettim hic kamu spotu yapilmadi mi maske takilmasi ile ilgili? Benim gordugum %50nin maskesi agzini kapatiyor, burun acikta. Ne anlami kaldi o zaman maske takmanin diye dusundum.

Keske kamu spotu yapilsa maske ile agiz ve burun tamamen kapatilir ve maskenin filtreleri acilarak takilir. Maskenin metal kismi ile burnun ust kismi iyice sıkistirilir ki maskeyi duzgun tutsun...seklinde.

Canım maske takmayı hepsi biliyor maskeyi neden takıyorlar biliyor musun ceza yememek için. Kimse görmüyorsa burnu açıyorlar. Çeneye indiriyorlar. Nasıl ki polis yoksa kırmızı ışıkta basıp gsçiyorsa gören yoksa ceza yoksa maske de iniyor aşağı. Geçen pazara gittim pazarcılar maskeyi takmış çenelerine.
insanların burnu açık. Sosyal mesafe sıfır

Ve sürekli anons yapılıyor anonsta maske takın mesafeye uyun pazarcıların takması mecburi diyor. Kapılarda zabıta var. Ama denetleyen yok. Biz de durum şu. Saldım çayıra ben göstermelik yasal uyarımı yaparım uyan uyar uymayan ölürse ölür. Kalan sağlar benimdir.

Cehaletinize alkış mı tutsaydık? Empati yapamıyor değiliz, elbette maske takmak zor. Ama bu zorluğun alternatifi maske takmamak olamaz, çünkü diğer ihtimal insanları öldüren bir virüsün yayılmasına aracı olmak. Sizi etkilemese bile başkalarının hastalanmasında, hatta ölümünde payınız olsun ister misiniz? Sanmıyorum o kadar kötü olun ama kesinlikle empatiden ve mantıklı düşünmekten yoksunsunuz.

Türkiyede uzun sure maske satisi yasaklandi. Devlet ucretsiz dagitacak diye bi 5 6 hafta bekledik sanirim. Telefona gelen kodla eczanelerden alindi.
Ben maske alamadim. Haftalarca kod gelmedi. Evde 4 kisiyiz bir tek anneme kod geldi. Üstte metal kisim yok verdikleri maskelerde. Ambalajli degil aciktan eczaci 5 tane saydi verdi 😣
Yani neresinden tutsan biz maske isinden sinifta kaliriz zaten.

Konu sahibi, kargocunun isi elbetteki zor.
Maske elbette sıkıcı.
Ama esneyecek bir konu degil. Takin maskeyi. Nasil saglik calisanisiniz 😣

Ben asciyim bazen mutfak 60 dereceyi buluyor. Bone, bileklere kadar ceket ve maskeyle calisiyoruz. Pandemiyle alakasi yok isimizin normali bu.

Yani ?

Hayrınıza dagitmiyorsunuz o kargolari biliyorsunuz degil mi ,

Aa tabi ki biliyorsunuz , babaniz fazladan isci calistirmasin ,cebinizden para cikmasin diye insanlarin canini hice sayip babaniza yardim ediyorsunuz.

Zorunuza gidiyorsa calismayin hanimefendi, mecbursunuz maske takmaya, cerrahi maske abarttiginiz kadar etkilemiyor ,agizdan nefes alamiyormussunuz nefes zaten burundan alinir,bi de öyle deneyin.

Neyse ama farkindalik olusturdunuz bende,maskesiz gördügüm her kargo calisanini sikayet edecegim,sagolun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X