Maske Tak Demesi Kolay

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O konuştuğumuz kısmı bulursam bir köpekle ilgili konuydu orada veteriner olduğunuzu soylemistiniz diye hatırlıyorum yanlış hatırladım sanırım.
Gündemi çok yakından takip ederim ve bence uyemiz bu zorunlu illerin birinde yaşıyor. Uyelere benim hastam olursunuz belki demesinden küçük bir yerde yaşamadığını düşünüyorum. Bende bu illerin birinde yaşıyorum ve öyle takmiyorsa kendi tercihi demiyor ihbar ediyorum. Keşke benim gibi çok daha fazla insan olsa da takmayanlarin hepsi ceza yese. Takmasi gereken zorunlu meslek gruplari var ve yaptirim olmasa da takmak zorunda kısmıni anlamadım? Aksi halinde bir sey zorunluysa yaptirimi vardır.

Bende haftada 2 defa sabah erken saatte toplu tasima kullanmak zorundayim. Yolculuk 2 dk suruyor. Ama yuruyemeyecegim bir yol. Ihbar ettigim 3. Araba oldu. Polis direk pesine dusuyor. Cok duzgun maske takanlarada tesekkur edip iniyorum. Uzunca bir sure maske zorunluluktur, toplumsal sorumluluktur, vicdani olan herkes takar uyarir ve takip eder. Benim aklim almiyor, maske tercih degil Bakan söyluyor, cumhurbaskani söyluyor doktorlar söyluyor. Hala tercih zannediliyor.

O konuştuğumuz kısmı bulursam bir köpekle ilgili konuydu orada veteriner olduğunuzu soylemistiniz diye hatırlıyorum yanlış hatırladım sanırım.
Gündemi çok yakından takip ederim ve bence uyemiz bu zorunlu illerin birinde yaşıyor. Uyelere benim hastam olursunuz belki demesinden küçük bir yerde yaşamadığını düşünüyorum. Bende bu illerin birinde yaşıyorum ve öyle takmiyorsa kendi tercihi demiyor ihbar ediyorum. Keşke benim gibi çok daha fazla insan olsa da takmayanlarin hepsi ceza yese. Takmasi gereken zorunlu meslek gruplari var ve yaptirim olmasa da takmak zorunda kısmıni anlamadım? Aksi halinde bir sey zorunluysa yaptirimi vardır.
Veteriner olmak istediğimden bahsrtmistim belki onu hatırlamışsınızdır. Ben de hem hastane hem kargoda calismasindan vaktinin olduğunu ve kücük yerde yasadigini çıkardım. Büyük yerde hem hastanrde hem kargoda calismak icin çok cesir olmak lazim bence 😃 Büyük şehirler de hic ceza yiyeni görmedim bir şey diyemiyorum ,küvük sehirlerde polisi arıyorsun yasak varken kahvehane açık diye hatta fotoğraflı ihbar ediyorsun bir de orada kyk var karantina altinda olanlarin kaldigi bir yerde polisin umuru değil. Kargocular gibi meslek grupları maddi yaptirimi olmasa dahi riski en aza indirmek için takmak zorundalar anlamında dedim. Siz ceza alani gördüyseniz sikayet etmeye devam edin ben görmedim sikayet edipte olumlu dönüs alani da hic duymadim o yüzden hic cenemi yoramam

Bende haftada 2 defa sabah erken saatte toplu tasima kullanmak zorundayim. Yolculuk 2 dk suruyor. Ama yuruyemeyecegim bir yol. Ihbar ettigim 3. Araba oldu. Polis direk pesine dusuyor. Cok duzgun maske takanlarada tesekkur edip iniyorum. Uzunca bir sure maske zorunluluktur, toplumsal sorumluluktur, vicdani olan herkes takar uyarir ve takip eder. Benim aklim almiyor, maske tercih degil Bakan söyluyor, cumhurbaskani söyluyor doktorlar söyluyor. Hala tercih zannediliyor.
Kurallara uyma, sorumluluk, vicdan, ikaz ve ihbar bunların 1 kişide vücut bulmasi cok zor ihtimal malesef.Cok doğru yapıyorsunuz sizi gönülden destekliyorum. Bunlara sahip olmayana da yaptirim yiyip üstüne su içmek kalacak biz böyle yaptıkça. Bu durumda hala bunu tercih görenleri benim aklım almıyor. Kimse kimseyi bunaliyor diye hasta edip ölümüne yol acamaz. Şu durumda hala bu kurallara uymayanlarin davranışları cinayete teşebbüs gibi çok üzücü

Konu sahibi sekretermiş. Daha doğrusu kendisi öyle yazmış üye bilgilerine...

Maske takmak zorunuza gitmiş de, kendinizi de korumak için takmanız lazım zaten.

Veteriner olmak istediğimden bahsrtmistim belki onu hatırlamışsınızdır. Ben de hem hastane hem kargoda calismasindan vaktinin olduğunu ve kücük yerde yasadigini çıkardım. Büyük yerde hem hastanrde hem kargoda calismak icin çok cesir olmak lazim bence 😃 Büyük şehirler de hic ceza yiyeni görmedim bir şey diyemiyorum ,küvük sehirlerde polisi arıyorsun yasak varken kahvehane açık diye hatta fotoğraflı ihbar ediyorsun bir de orada kyk var karantina altinda olanlarin kaldigi bir yerde polisin umuru değil. Kargocular gibi meslek grupları maddi yaptirimi olmasa dahi riski en aza indirmek için takmak zorundalar anlamında dedim. Siz ceza alani gördüyseniz sikayet etmeye devam edin ben görmedim sikayet edipte olumlu dönüs alani da hic duymadim o yüzden hic cenemi yoramam
Evet olablir ordan öyle hatırlamışim sanırım.
Ben cenemi yormuyorum genelde ihbar ediyorum gelmezseler bir daha arıyorum. Cok nadirdir uyardigim. Bunu ses icinde, yapıyorum korona içinde birinin özgürlüğünün başladığı yerde birinin özgürlüğü bitecek bunu lafla ogrenmiyorlarsa parayla öğrenecekler. Küçük yerde de yaşasa bir sağlık çalışanı olarak kargo için vakit bulmasi yine imkansiza yakın çalışma saatlerine göre bu farklı bir durum sanırım. Bazi ihbarlarim havada kalsada bir çoğundan sonuc aldim bu arada sizde aramiza katilin bence ne kadar bildirim o kadar yaptirim bu ihbarlara göre sekil alıyor çoğu kural.

Hangi sektörde olursa olsun çalışmak kolay değildir, hepsinin illa ki zorlukları vardır, ki birçok iş sektörü insan temaslı, buna sucular da dahil, market çalışanları da dahil, evet havalar sıcak hele bu sene anormal sıcak, fırın başında ekmek yapan usta da bunalıyordur, evlere su dağıtımı yapan da kargo dağıtımı yapan da, polis de, fabrikada çalışan işçi de, hepsine kolaylıklar diliyorum evlerine gittiğiniz insanlar kadar sizlerin de sağlığı için maske şart, benim korona taşıyıcısı olmadığımın garantisi var mı? Belki bir an kapıyı açtığım esnada tutamadım kendimi öksürdüm ya da hapşırdım veya siz hapşırdınız, sosyal mesafeyi istediğiniz kadar koruyun apartman kapalı alan, kapalı alanlarda maskesizseniz sizler için çok daha fazla risk var, benden aldığınız virüsü belki başka bir müşteriye, ailenize, sevdiklerinize, çoluk çocuğunuza bulaştıracaksınız, böyle bir riski göze almaya değer mi?
Kaldı ki maske takmak zorunlu hale geldi, gelmeseydi de en azından kendiniz ve sevdiklerinizin sağlığı için zorunlu hissetmelisiniz.
Maske dünyayı saran pandemi yok olup gidene kadar hayatımızın bir parçası olacağından tartışmaya açık bir konu değil, sizlerin de maske yüzünden tartışıp banlanmanızı istemem bu sebeple konuyu yorumlara kapatıyorum.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X