Maske Tak Demesi Kolay

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısınız. Allah yardımcıları olsun.
Ben evime şu getiren kişilere kargo çalışanlarını asla bahşişsiz göndermiyorum.
Nasıl helal bı para kazanıyorlar.

Neydi bu şimdi. Gerçekten bu konuda destek mi bekliyorsunuz. Sağlık çalışanı biri olarak böyle konuşmanız size yakışıyor mu? Örnek olacağınıza halkı galeyana getirmeye çalışıyorsunuz.

Şöyle ki kargo dağıtım şirketimiz var daha doğrusu babamın ben kendim sağlık sektörü çalışanıyım ama yeri geliyor işler yetişmiyor hele bu dönemde kurye olarak şirkete yardım sağlıyorum evlere dağıtım yaparak. Şöyle ki salgın hastalığın farkındayım işin içindeyim zaten ama şöyle ki sıcak memlekette oturuyorum 40 derece sıcaklık ve 200 eve dağıtım yapıyoruz tek kişi çoğu evin asansörü yok kaç kat merdiven çık arabaya bin in yürü ağzımdan nefes alamıyorum bırakın maske takmayı. Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı ama bu kargo işini yapanlar anlar imkanı yok maske takamıyorsunuz. Ve müşteri ile zaten 2 metre uzaktan iletişim kuruluyor kapısına bırakılıyor kargo eldiven kullanılıyor buna rağmen o serin klimalı evinin kapısını açıp ama maske tak yaa diye konuşanlara ister istemez artık tahammül edemiyorum cevabı veriyorum. Biraz da kağıt üstünde yazılan değilde pratik hayatta bazı şeyleri değerlendirip yorum yapılsın isterim. Buraya niye yazdın derseniz sosyal medya gücü duyarlılık farkındalık yaratmak amacıyla. Ayrıca maskeyi taksak nefes almak için ağzımızdan elimizle maskeyi çekip nefesleniyoruz daha çok ağzımıza mikrop götürmüş oluyoruz sürekli. Empati yapamayan için şöyle söyliyim ağzını burnunu tıkasın ve bir kere 3 katlı binayı çıkıp insin derim sadece bir kere dayanılır mi?Konuya beğenmedim diyenler zaten empati yapamayan kişiler bizim işimiz insanlarla olduğu için her 2 sektörde de memlekette çok var sizden alışkınız :)
Gerçekten çok haklısınız dün burada çok sıcaktı kullandigim ürünler farklı farklı yerlerde eşimde çalışmaya başladığı için tek başıma yaptim bir haftanın alışverişini, sicakta maske boğdu boğazım kurudu catladim bir,iki saatlik alışverişte Allah açıkta çalışanlara kolaylık versin

Şöyle ki kargo dağıtım şirketimiz var daha doğrusu babamın ben kendim sağlık sektörü çalışanıyım ama yeri geliyor işler yetişmiyor hele bu dönemde kurye olarak şirkete yardım sağlıyorum evlere dağıtım yaparak. Şöyle ki salgın hastalığın farkındayım işin içindeyim zaten ama şöyle ki sıcak memlekette oturuyorum 40 derece sıcaklık ve 200 eve dağıtım yapıyoruz tek kişi çoğu evin asansörü yok kaç kat merdiven çık arabaya bin in yürü ağzımdan nefes alamıyorum bırakın maske takmayı. Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı ama bu kargo işini yapanlar anlar imkanı yok maske takamıyorsunuz. Ve müşteri ile zaten 2 metre uzaktan iletişim kuruluyor kapısına bırakılıyor kargo eldiven kullanılıyor buna rağmen o serin klimalı evinin kapısını açıp ama maske tak yaa diye konuşanlara ister istemez artık tahammül edemiyorum cevabı veriyorum. Biraz da kağıt üstünde yazılan değilde pratik hayatta bazı şeyleri değerlendirip yorum yapılsın isterim. Buraya niye yazdın derseniz sosyal medya gücü duyarlılık farkındalık yaratmak amacıyla. Ayrıca maskeyi taksak nefes almak için ağzımızdan elimizle maskeyi çekip nefesleniyoruz daha çok ağzımıza mikrop götürmüş oluyoruz sürekli. Empati yapamayan için şöyle söyliyim ağzını burnunu tıkasın ve bir kere 3 katlı binayı çıkıp insin derim sadece bir kere dayanılır mi?Konuya beğenmedim diyenler zaten empati yapamayan kişiler bizim işimiz insanlarla olduğu için her 2 sektörde de memlekette çok var sizden alışkınız :)
Yinede müşterinin yanına yaklasmadan takip uzaklaşınca nefes almak için indirirsiniz,eşimde dükkanda takıyor maske eldiven çoğunluk takıyor kendi sağlığımız ve başkaları için kalabalık ortamlarda onlemimizi alalım tez zamanda kurtuluruz inşallah

ya kusura bakmayın ama mantıklı değil dedikleriniz sokaga çıkma yasağı var mahallede çocuklar oyun oynuyor bazı kadınlar dışarıda oturuyor ki o oturma şekilleri sosyal mesafeyse bende pikachuyum.

Doktorların maske takmalarından dolayı yüzlerinde maske izleri neredeyse yara yapacak halde,o kadar dikkate ragmen binlerce sağlık çalışanı hastalığa yakalandı,bir iki hafta öncesine kadar (ben anadolu yakasında oturuyorum )riski bölgeler çok az görünüyordu geçen baktım artık riskli bölge olarak gösteriliyor ki buda korkunç.

Eger ikinci dalga gelirse şaşırmam

Maske olmayan ülkeler var adamlar bulamıyor korunamıyor biz buluyoruz ama terliyoruz,hepimiz terliyoruz kendinizi kandırmayın ama eğer daralırsanız virüse yakalanan kişilerin konuşurken nasıl nefes alamadıklarını izleyin

Yalniz maskeyi pozitif hastalardan korunmak için değil , eğer siz pozitifseniz etrafa bulastirmamak için takmak zorundasiniz. Hemde sağlık çalışanıymissiniz yani risk çok daha fazla. Ama sadece kendinizi düşünüyorsunuz başkalarını degil. Zaten herkes aynı şeyi yaptığı için bu salgın hiçbir zaman bitmeyecek.
Eğer işinizi gereği gibi yapamayacaksaniz hicn yapmayın vebal de almayın

Abartmiyorum pisligin icinde atila atila geliyor.bizim burda var ve tiksindim resmen.kargo subesinin disinda hemen onunde herkesin dolandigi yerlere tukurdugu arabalarin parkettigi pisligin ortasina yigiyorlar o kargolari🤮
Ne alakası var poşeti sıyırıp atınca bişey kalmıyor dışardan kendi aldığımız şeyler ne kadar temiz ki sonucta dış paketi nerelere düşüyor bilmiyoruz.
Millet keyfinden değil mecburiyetten alisveris yapıyor yani benim gibi gerçekten ihtiyaç olmadıkça çarşıya pazara gitmeyenler.. yoksa kargo sipariş verip haftalarc beklemeye meraklı değiliz gidip pat diye almak varken

Maskeye dayanamıyorsanız
Allah korusun basınıza birsey gelse hastanede ne yapacaksınız
Kimsenin severek taktığını düşünmüyorum
Evet çok zor ama mecbur
Sizin , ailenizin ve karşımızdakilerin sağlığı için
Kolaylıklar diliyorum

[/QUOTE

O kadar haklısınız ki, Allah yardımcınız olsun ne diyeyim. Keşke burda konu falan açmasaydınız kadın platformunda. Şimdi herkes üstüne çullsnır😬

Tüm cevaplari okumadım belki yazılmıştır.
PTT Kargo Apt kapisinin önünde arıyor, corona tedbirlerinden dolayı paketinizi yukarı çıkaramıyoruz, ilgili kodu verin buraya bırakacağız diyor. Başka zaman olsa hoşuma gitmez ama o da zor koşullarda çalışıyor diye tamam diyip inip alıyoruz asagidan. Bence mantıklı bi cozum yöntemi, belki siz de uygulayabilirsiniz.

Yaa bir de üstelik sağlık çalışanısiniz daha çok bilinçli olacağınıza maske takamayalim diyorsunuz sıcaklarda umarım bir gün ceza yersiniz bu durumdan paşa paşa takacaksiniz kendinizi düşünmuyorsaniz etrafınızdakilere risk oluşturamazsiniz bu bir toplum kurali.. ayrica zor geliyorsa kargo dağıtmak dağıtmayın o zamanın silah mı dayadilar kafaniza

Ben de maskeyle boğulacak gibi oluyorum. Bir de ortaokul çocukları sınava girecek onlarla, üniversite çocukları da. Haklısınız gerçekten çok zor maskeyle dolaşmak bu sıcaklarda

Konu olarak siz o kadar haklısınız ki ben de sağlık çalışanıuım yaptogı ve dediği cok yanlış ama hastaneye hasta lazım ne demek ya cidden merak ediyorum niye hasta lazım olsun?
Ne kadar rahatsınız, umursamaz ? Siz terlemeyin , rahatsız olmayın ama para kazanın tabii o kısmından da vazgeçmeyin. Kim hasta olursa olsun tabii yine işinize geliyor hastaneye hasta lazım. Elinize düşmek istemem Allah vermesin, Allah korusun. Maske takmak istemiyorum diyene ne diyelim istiyorsunuz tabii takma canım kıyamam mı diyelim ? Mecbursunuz takacaksınız , şikayet ederim takmayanı ben olsam ki ediyorlarmış zaten neyse ki duyarlı insanlarımız.

Maskeye dayanamıyorsanız
Allah korusun basınıza birsey gelse hastanede ne yapacaksınız
Kimsenin severek taktığını düşünmüyorum
Evet çok zor ama mecbur
Sizin , ailenizin ve karşımızdakilerin sağlığı için
Kolaylıklar diliyorum
Kendisi sağlık çalışanıymış

Yaptığınız çok yanlıs burası da sıcak aynı şekilde ben korkudan cift maske takıyorum ve asla indiremiyorum. iş yerinde dısarıda maskeyi indir kaldır olmasın diye su bile içmiyorum maske değişim zamanında sadece su içebiliyorum ne demek maske kullanmasak. Neredeyse 2 aydır ailemi göremiyorum siz biraz fazla gözü kara geldiniz bana

Merhabalar öncelikle Allah yardımcınız olsun sizin ve tüm kargo dağıtıcılarının biz sizlerin sayesinde ihtiyaçlarımızı görüyoruz bu zorlu dönemde o yüzde size teşekkürü borç bilirim.Maske olayına da gelirsek maskeyi tek kulağınıza geçirin apartmanda kimse yoksa.kapıya geldiğinizde de komple takın derim hem kendiniz hem de karşınızdakinin güvenliği için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X