Maske Tak Demesi Kolay

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Empati yapın diyorsunuz ama suan ki durum tartışmaya açık bir olay değil farkında mısınız? Bunum empatiyle alakası yok. Dünyaca zor bir dönemden geciyoruz ve kurallara uymak mecburiyetindesiniz. Evet işiniz zor Allah kolaylık versin. Evimizde ne kadar klima ile otursak da dışarı çıkarken mutlaka maske takıyoruz. Sonuçta herkese zor bizler de alış veriş yapınca zorlanıyoruz bu sıcakta.

O zaman kargo dağıtım işini yapmayacaksınız hanımefendi zor geliyorsa. Umarım birileri şikayetçi olur

Şöyle ki kargo dağıtım şirketimiz var daha doğrusu babamın ben kendim sağlık sektörü çalışanıyım ama yeri geliyor işler yetişmiyor hele bu dönemde kurye olarak şirkete yardım sağlıyorum evlere dağıtım yaparak. Şöyle ki salgın hastalığın farkındayım işin içindeyim zaten ama şöyle ki sıcak memlekette oturuyorum 40 derece sıcaklık ve 200 eve dağıtım yapıyoruz tek kişi çoğu evin asansörü yok kaç kat merdiven çık arabaya bin in yürü ağzımdan nefes alamıyorum bırakın maske takmayı. Pozitif hastalar ile temas sırasında bende gereken her şekilde tedbir alıyorum alınmalı ama bu kargo işini yapanlar anlar imkanı yok maske takamıyorsunuz. Ve müşteri ile zaten 2 metre uzaktan iletişim kuruluyor kapısına bırakılıyor kargo eldiven kullanılıyor buna rağmen o serin klimalı evinin kapısını açıp ama maske tak yaa diye konuşanlara ister istemez artık tahammül edemiyorum cevabı veriyorum. Biraz da kağıt üstünde yazılan değilde pratik hayatta bazı şeyleri değerlendirip yorum yapılsın isterim. Buraya niye yazdın derseniz sosyal medya gücü duyarlılık farkındalık yaratmak amacıyla. Ayrıca maskeyi taksak nefes almak için ağzımızdan elimizle maskeyi çekip nefesleniyoruz daha çok ağzımıza mikrop götürmüş oluyoruz sürekli. Empati yapamayan için şöyle söyliyim ağzını burnunu tıkasın ve bir kere 3 katlı binayı çıkıp insin derim sadece bir kere dayanılır mi?Konuya beğenmedim diyenler zaten empati yapamayan kişiler bizim işimiz insanlarla olduğu için her 2 sektörde de memlekette çok var sizden alışkınız :)

Bir tarafta sağlık çalışanı olup ailelerini göremeyenler, bir tarafta kargolarımız ile temas halinde olan siz değerli sağlık çalışanı :skandal: Ne diyebiliriz ki empati yapıyorum şuan yaptığınıza da açtığınız konudaki hayıflanmanızada akıl sır erdiremiyorum..

Bari yüz koruyucu siperlik takın 9 10 TL bir şey... Hastanede enfekte olsanız kargo dağıtırken tüm şehri virüs yayarsınız. Empati diyorsun da sen yaptın mı hiç empati??

Siz sağlık çalışanı olsaydınız o kadar korunaklı kıyafetler sonrası bir maske için bu kadar duyar kasmazdınız. Sağlık çalışanları ne yapsın. Kaç kat maske koruyucu kıyafet giyiyorlar. Sizin yaptığınız şımarıklıktan başka bir şey değil

Kargo şirketlerinde çalışan tanıdıklarım var, yaşları da sizden büyüktür eminim ki, gayet maskelerini takıyorlar. Zor olduğunun farkındayız tamam da diyelim taşıyıcısınız, o gün kargo götürdüğünüz 200 kişiden çoğunu hasta edeceksiniz. Taşıyıcı kişi maske takmadığı sürece kapıyı açanın takması faydasız. %3 koruma sağlıyor. Bu kadar insanın vebaline girerim acımam diyorsanız devam

Tüm cevaplari okumadım belki yazılmıştır.
PTT Kargo Apt kapisinin önünde arıyor, corona tedbirlerinden dolayı paketinizi yukarı çıkaramıyoruz, ilgili kodu verin buraya bırakacağız diyor. Başka zaman olsa hoşuma gitmez ama o da zor koşullarda çalışıyor diye tamam diyip inip alıyoruz asagidan. Bence mantıklı bi cozum yöntemi, belki siz de uygulayabilirsiniz.
Bize gelen Ptt esim ımza atmadığı icin kargoyu vermedi. Esim de almıyorum dedi. Ama o dönemde diğer kargo şirketleri kod yöntemine geçmişti PTT geçmemişti. Geri gönderdik kargoyu başka yerden aldık. Ama şuan hala getiriyor bütün hepsi kapıya kadar . Kendileri imza atıyor gidiyor. Sağolsunlar. Işleri zor ama.

Ne yazacagimi bilemedim açıkçası. Bir sağlıkçı olarak sizin de takmanız gerek bunu bizden iyi biliyorsunuz. Evet zor bisey bende bunalıyorum çoğumuz oyle.
Gerçi ben gecen gun bir tıp merkezine gittim.
Doktora muayne oldum ve kan aldırmam gerekiyordu
Kan alan hemşire de maske yoktu. Orda bazı hastalarda maske yoktu.
Dun de yemek soylettim, bugun de ,getiren servis elemanı maskeliydi her 2 si de
Kargo her gun geliyor benim evime,mübalağa yapmıyorum. Her gün. Dogum yapacağım icin eksikleri alıyorum bebege bazısında maske var bazısında yok kuryelerin.
Benim yaşadığım yer demi tuhaflık var anlamadim.
Tv de yasak diye gösteriyorlardı sanki takmamak?

1sadekahve 1sadekahve sanırım sıcak havada maske takmak çok rahat birşey sizin için? Sadece zorluğundan bahsettim
Evet bayılıyorum maske ile 8 saat klostrofobik şekilde dolaşmaya. Hatta yetmiyor cok sevdigimden siperlik takıyorum.
Zorluğundan bahsedip yazıya hak vermişsiniz. Haklısın zor ama takmak zorundasiniz diye belirttiğinizi hatırlamıyorum. Bu tarz bencil düşünceye bu tarz bir destek sadece düşünceyi pekiştirir. Aaa bak hak veriyorlar der. 8 saat zor nefes almayı hastanede bir başina ve nefessiz vefat etmeye tercih ederim. Malesef 2 kişi ayni yerdeyken 1 kişinin takmasnin neredeyse riski hiç kaldırmadıgi soylenmisken size beğenmediğim koymakta haksız sayilmam bence.
Sadece benim takmamla kendimi koruyabilsem inanin umrumda olmazdi ama ayni gemideyiz. Ben en az 8 saat(yol hariç) bunu yasiyorsam o da yasayacak kurallara uyacak, uyacaksiniz, uyacagiz, uyacaklar...

Bu dönemde herkes de sağlık çalışanı oldu mübarek. Bildiğim ve tanıdığım sağlık çalışanları nefes almaya vakit bulamıyorlar şu sıra. Çoğu evine gitmiyor, çoluk çocuğu ile görüntülü görüşüyor telefondan. Siz maşallah hem hastanede hemde kargoda çalışabiliyorsunuz. Hastanede vale yada girişdeki danışmada çalışan elemanlardan falansınız sanırım diğer türlü bir açıklaması yok. Ayrıca evet empati yapıyorum, haksızsınız. Kapıma gelen kuryede maske olmasa şikayet ederim, net.

Sağlık calisaniyim sıcak hastanede o önlükle gözü sımsıkı saran gözlükler hem n95 üzerine maskeyle saatlerce çalışıyorum. Pozitif hastalara tulumlarla müdahale ediyoruz ki giydiğimizin 10.dakkasinda sırılsıklam oluyoruz. Kendimden ziyade bı hastalık kapıp da kimsenin vebaline girmek istemem. Bence siz de girmeyin.

Ne yazacagimi bilemedim açıkçası. Bir sağlıkçı olarak sizin de takmanız gerek bunu bizden iyi biliyorsunuz. Evet zor bisey bende bunalıyorum çoğumuz oyle.
Gerçi ben gecen gun bir tıp merkezine gittim.
Doktora muayne oldum ve kan aldırmam gerekiyordu
Kan alan hemşire de maske yoktu. Orda bazı hastalarda maske yoktu.
Dun de yemek soylettim, bugun de ,getiren servis elemanı maskeliydi her 2 si de
Kargo her gun geliyor benim evime,mübalağa yapmıyorum. Her gün. Dogum yapacağım icin eksikleri alıyorum bebege bazısında maske var bazısında yok kuryelerin.
Benim yaşadığım yer demi tuhaflık var anlamadim.
Tv de yasak diye gösteriyorlardı sanki takmamak?
Evet yasak para cezasi var ama gördüğüm kadarıyla yaptirimda cooook eksiklikler var. Yaşadığınız yerde değil insanlarda tuhaflık var. Keşke ikaz etseydinz o hemsireyi ben olsam onun kan almasina izin vermezdim. Hatta orada tartışmaya girerdim küheylanlanirsa. Ki korona günlerinde hiç tercih etmiyorum diyalog uzatacak konuşmalara girmeyi ama kimseyi bu şekilde riske atamaz kimse. Ses cikarmayinca sorun yok saniyorlar. Sesimizi cikarmak zorundayiz.

Evet yasak para cezasi var ama gördüğüm kadarıyla yaptirimda cooook eksiklikler var. Yaşadığınız yerde değil insanlarda tuhaflık var. Keşke ikaz etseydinz o hemsireyi ben olsam onun kan almasina izin vermezdim. Hatta orada tartışmaya girerdim küheylanirsa
Ben zaten var ya doktor gel demese gitmeyecektim de. Doktor yer değiştirdi yani oraya geçti iste. Cok şaşırdım esim şikayet edelim falan dedi Benim yüreğim yok sanirim hamilelikte zorluyor😤😤 Guatr hastasıyım ben gittim ve pişman oldum da . Evden hic çıkmıyorum neredeyse işlek bir yerde oturuyorum,bugun bakayım dedim camdan herkes sokakta kalabalık. Korona olmadan boyle kalabalık yoktu hatta.

Ben zaten var ya doktor gel demese gitmeyecektim de. Doktor yer değiştirdi yani oraya geçti iste. Cok şaşırdım esim şikayet edelim falan dedi Benim yüreğim yok sanirim hamilelikte zorluyor😤😤 Guatr hastasıyım ben gittim ve pişman oldum da . Evden hic çıkmıyorum neredeyse işlek bir yerde oturuyorum,bugun bakayım dedim camdan herkes sokakta kalabalık. Korona olmadan boyle kalabalık yoktu hatta.
İlk etapta şikayete gerek bile yok. Ben sizde kan aldiemak istemiyorum çünkü maskeniz yok ya maskenizi takin ya da maskeli biri alsin diyecektiniz. Baktiniz ters yapıyor elinize teli alıp polisi arıyorum diyecektiniz. Çünkü bu da bir tür usulsüzlük sayılıyor ve suç heleki siz bu kadar korunurken. Lütfen bir daha dikkat edin ve yaptirim sağlayın. Böyle böyle bu cahaleti yenecegiz yoksa kimse kimseyi umursamıyor. Hele ki kendini umursamayan sizi zaten hiç umursamaz. Susup isleme devam edince ya da sadece susunca hicbir şey duzeltemeyiz.
Evet malesef ne karantina dinliyor insanlar ne kural. Daha fazla ceza , daha fazla denetim daha fazla uyarı , daha fazla ihbar gerek.

Haklisiniz ama bu süreçte bazı meslek gruplarına daha çok iş düşüyor. Ben 1 dakikadan fazla takınca boğulacak gibi oluyorum bir de sizi düşünemedim. Maske takmayan insan da aa maske tak demem çünkü takmamak kendi tercihi benim dememle takacak değil. Söylenip de kimseyi germeye gerek yok. Maalesef süreç geçene kadar maske kullanmak zorunda olan bir meslek grubusunuz kolaulıklar dilerim

Haklisiniz ama bu süreçte bazı meslek gruplarına daha çok iş düşüyor. Ben 1 dakikadan fazla takınca boğulacak gibi oluyorum bir de sizi düşünemedim. Maske takmayan insan da aa maske tak demem çünkü takmamak kendi tercihi benim dememle takacak değil. Söylenip de kimseyi germeye gerek yok. Maalesef süreç geçene kadar maske kullanmak zorunda olan bir meslek grubusunuz kolaulıklar dilerim
1. Takmamak kendi tercihi olamaz. İnsiyatif diye bir şey yok kural var maske konusuyla ilgili herkes takmak zorunda.
2. Maske kullanmak zorunda olan meslek grubu diye bir şey yok herkes evinin dışında maske takmak zorunda.
3. Kural olduğu için para cezasi var

4. Siz veterinerdiniz diye hatırlıyorum haber izlemiyor ve gündem takip etmiyor musunuz?
Ne kuraldan haberiniz var ne yaptirimdan şaşırdım bir veteriner olarak gundemden ve kurallardan bu kadar uzak kalmaniza. Çok çok üzücü sizin gibi bol mürekkep yalamış birinden bunları okumak.

1. Takmamak kendi tercihi olamaz. İnsiyatif diye bir şey yok kural var maske konusuyla ilgili herkes takmak zorunda.
2. Maske kullanmak zorunda olan meslek grubu diye bir şey yok herkes evinin dışında maske takmak zorunda.
3. Kural olduğu için para cezasi var

4. Siz veterinerdiniz diye hatırlıyorum haber izlemiyor ve gündem takip etmiyor musunuz?
Ne kuraldan haberiniz var ne yaptirimdan şaşırdım bir veteriner olarak gundemden ve kurallardan bu kadar uzak kalmaniza. Çok çok üzücü sizin gibi bol mürekkep yalamış birinden bunları okumak.
Siz beni başkasiyla karistirdiniz galiba ben veteriner değilim.Ben takmamak önemli değil demedim ki takmamak kendi tercihi benim dememle takacak değil dedim. Cezadan haberi var gündemden haberi var ama takmıyor takmamayi tercih ediyor bu tercihinden dolayı yaptirim uygulanmıyor bu kadar şeyin üstüne benim söylememle takacak değil . Değismeyecek bir sey icin hiicc o güzel çenemi yoramam ne kendimi gererim ne baskasini.Sizin gündemden haberiniz yok galiba 23 ilde var maske takma zorunluluğu.Ve bazı meslek gruplarında zorunlu yani yaptırımı olmasa da takmalılar kargocular da bu meslek gruplarından biri

Siz beni başkasiyla karistirdiniz galiba ben veteriner değilim.Ben takmamak önemli değil demedim ki takmamak kendi tercihi benim dememle takacak değil dedim. Cezadan haberi var gündemden haberi var ama takmıyor takmamayi tercih ediyor bu tercihinden dolayı yaptirim uygulanmıyor bu kadar şeyin üstüne benim söylememle takacak değil . Değismeyecek bir sey icin hiicc o güzel çenemi yoramam ne kendimi gererim ne baskasini.Sizin gündemden haberiniz yok galiba 23 ilde var maske takma zorunluluğu.Ve bazı meslek gruplarında zorunlu yani yaptırımı olmasa da takmalılar kargocular da bu meslek gruplarından biri
O konuştuğumuz kısmı bulursam bir köpekle ilgili konuydu orada veteriner olduğunuzu soylemistiniz diye hatırlıyorum yanlış hatırladım sanırım.
Gündemi çok yakından takip ederim ve bence uyemiz bu zorunlu illerin birinde yaşıyor. Uyelere benim hastam olursunuz belki demesinden küçük bir yerde yaşamadığını düşünüyorum. Bende bu illerin birinde yaşıyorum ve öyle takmiyorsa kendi tercihi demiyor ihbar ediyorum. Keşke benim gibi çok daha fazla insan olsa da takmayanlarin hepsi ceza yese. Takmasi gereken zorunlu meslek gruplari var ve yaptirim olmasa da takmak zorunda kısmıni anlamadım? Aksi halinde bir sey zorunluysa yaptirimi vardır.

Bu dönemde herkes de sağlık çalışanı oldu mübarek. Bildiğim ve tanıdığım sağlık çalışanları nefes almaya vakit bulamıyorlar şu sıra. Çoğu evine gitmiyor, çoluk çocuğu ile görüntülü görüşüyor telefondan. Siz maşallah hem hastanede hemde kargoda çalışabiliyorsunuz. Hastanede vale yada girişdeki danışmada çalışan elemanlardan falansınız sanırım diğer türlü bir açıklaması yok. Ayrıca evet empati yapıyorum, haksızsınız. Kapıma gelen kuryede maske olmasa şikayet ederim, net.
Ben de buna şaşırıyorum internette sürekli mesanemiz patlayana kadar calisiyoruz ailemizi göremiyoruz yaziyorlar ama tanidigim hemsireler doktorlar nöbetleri artti ama is yükleri azaldı. Doktorlardan cok emin değilim ama hemşire arkadaşlarım her zamankinden daha aktif çıkıyor geziyor evde film izlerken hikâye atıyor sonra da vaktimiz yok temalı paylaşım yapıyor.Her meslek grubuna saygım var ailesinden ayrı olanlar kendi isteğiyle ailesine bulaştırmamak icin yurtlarda kalıyor vakitleri olmadığı için değil ama vaktimiz yok görmüyoruz diyenler bana artık abartıyormuş gibi geliyor, pandemi hastanesindekileri hariç tutuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X