• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mastit yardım

ayça_27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
340
3
116
Gaziantep
Iki hafta önce meme ucundaki catlaklardan enfeksiyon kaparak mastit oldum doktora gittim antibiyotik iğne verdi tam geçmedi tekrar gittim hap verdi bunun yanında sık sık emzirip sagiyorum sıcak kompres yapıyorum ama yine tam olarak iyileşme yok cıldırmak üzereyim bu konuda fikri olanlar yardımcı olabilir mi

cnm benim kadar mastit olan yoktur herhalde en güzeli şu vallahi ben daha iyisini bulamamıştım çünlü hep öyle atlattımm önceee sıcak bi duş alıyorsun mastit olan bölgeye masaj uyguluyorsunnn bayagı bi yumusutmaya calısıyorsun tam anlamıyla yumuşamaz ndn çünkü damar tıkalıı dustan çıltıktan sonra meme ucunu iyice sık orda farkedeceksindir beyaz bi tomurcuk sivilce başından kçk bi süt yolu oluşacak işte onu patlattıgında sütü az sagım hemen bebişini emdir nasıl patlatıam dersen biraz cesaret lazım ben kullanmamış bi iğnenin ucunu yaktım çok acı hiissetmiyorsun sine ısırıgı gibi ama inan kii kurtuluyorsun bende bunu netten araştırdım buldumm allah yardımcın olsun cnmm geçmiş olsunnn rahatlayacaksın bak yaptıktan sonraaa....

Iki hafta önce meme ucundaki catlaklardan enfeksiyon kaparak mastit oldum doktora gittim antibiyotik iğne verdi tam geçmedi tekrar gittim hap verdi bunun yanında sık sık emzirip sagiyorum sıcak kompres yapıyorum ama yine tam olarak iyileşme yok cıldırmak üzereyim bu konuda fikri olanlar yardımcı olabilir mi
Öncelikle geçmiş olsun. Sıcak kompres süt akışını hızlandıracağından pek önerilmez. Benim uygulamam genelde emzirirken ya da sağarken sıcak kompres uyguluyordum, emzirmem ya da sağmam biter bitmez soğuk kompres. Faydasını gördüm. Bİrde lahana yaprağını buzlığa koyup göğsünü sar demişti komşular ama onu denemeye gerek kalmadı. İnşallah şifa bulursun.

Öncelikle geçmiş olsun. Sıcak kompres süt akışını hızlandıracağından pek önerilmez. Benim uygulamam genelde emzirirken ya da sağarken sıcak kompres uyguluyordum, emzirmem ya da sağmam biter bitmez soğuk kompres. Faydasını gördüm. Bİrde lahana yaprağını buzlığa koyup göğsünü sar demişti komşular ama onu denemeye gerek kalmadı. İnşallah şifa bulursun.
Bi de böyle deneyeyim ozaman çok teşekkür ederim

Çok geçmiş olsun.Ben de mastit olmuştum.Tam açılmadı damarlar.Bu nedenle göğsümün birinden az süt geliyor ve sönük duruyor.Üstünden de 8 ay geçti.Tekrar açılır mı bilemiyorum.Ben de konuyu takipteyim.

Çok geçmiş olsun.Ben de mastit olmuştum.Tam açılmadı damarlar.Bu nedenle göğsümün birinden az süt geliyor ve sönük duruyor.Üstünden de 8 ay geçti.Tekrar açılır mı bilemiyorum.Ben de konuyu takipteyim.
Açılır tabiki, diğer göğsünüzü bir kez emziriyorsanız onu iki kez emzirin. Geçmiş olsun.

emziriyorum çok şükür ama açılmıyor.Sağınca da anlaşılıyor zaten.Yarı yarıya fark var.
Sağmak ölçüt değil ona takılmayın. Bebeğiniz emdiğinde yetiyorsa az gelmesinede takılmayın bence. Önemli olan bebeğimizin doyması :)

Back
X