- Konu Sahibi masumpapatya
-
Ameliyat olalı 13gun oldu.dort gun once alçım çıktı alçım çıktıgında buyuk hayalkırıklıgı yasadım burnum baya kucuk ve kalkıktı onden bakılınca burun delıklerım net olarak gorulebılıyordu.doktorum bant taktı va daha cok kaldıracak sekılde bantladı.düşecek merak etme dedı ama benım ıstedıgım duz ve normal bı burundu kavıs ve kalkık olmasını ıstemıyordum.doktorum inecegi konusunda cok emın ama cok korkuyorum cunku ust dudak burun açım baya geniş ve burnum baya kısa gorunuyor onden.sizce düzelir mi
Bu arada arnıca krem ıkı gunde tum morarıklarımı gecırdı kesınlıkle tavsıye edıyorum.
Merhabalar,
Aslında okuyarak da gördüğüm üzere bu sorular defaatle sorulmuş yorumlar yapılmış ve cevaplar verilmiş. Ancak için hiç rahat etmediği için tekrardan yazmak ihtiyacı hissediyorum.
Ben Mart ayında daha evvel olduğum bir ameliyataada bağlı olarak çöken kıkırdaklarımın da sonucuyla Mart ayında rinoplasti oldum. Ancak bantlarım çıktığında burun sırtında bayağı büyük bir ödem vardı. Doktor beklememizi ve ineneğini söyledi. Lakin durum değişmedi ve içte de yamulmalar görmesi sonucu doktorum 22 Mayıs da tekrar ameliyat etti beni. Yani ikinci ameliyatı da geçireli henüz bir ay oluyor. Şu an burun sırtım gayet düzgün. Burun deliklerimden biri haliyle diğerinden daha büyük zira burnumun içleri de iyice dikiş doldu. Burun ucumun henüz şiş olmasını da normal karşılıyorum. Ancak bir sıkıntım var. Doktor kemiğimi sağ yandan kırdığını söyledi ve burada inmemiş bir ödem var şu anda. Hususen aynaya baktığımda ben kendim yamukluk görüyorum. Dışarıdan bakan kimseler burnumun güzel olduğunu söylediler. Ancak bu şişlik gitgide barizleşiyor ve bu canımı sıkıyor. Burnumun üzerininde başka bir şey varmış gibi. Sanki bir bant halinde ve acıyor. Doktorum son kontrolde her şeyin normal olduğunu ve bunun inmesinin 6 ay alacağını söyledi. Yine de ben bu şişlikten yana sıkıntılıyım zira üçüncü kez de aynı şeyleri yaşamak beni çok korkutuyor. Bu konuda fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Sevgiler..
Acı olacak zaten daha yeni olmuşsun ameliyatı ama yine de -buraya da yazdığın gibi- acıdan rahatsızlıklık huzursuzluk duyuyorsan, doktoruna anlat eğer yine de tatmin olmazsan başka doktora danış derim.
Senin ameliyatın kapalı yapılmış o zaman açık ameliyat olsa kesik izi olurdu aşağıdaayrıca bu fotoda ameliyat izinden korkanlar için
hiç bir şekilde iz kalmıyor ameliyattan çıktığım akşam aynayı alıp direk kesilen yere baktım inanılmaz sanki hiç açılmamış gibiydi bende hiç bi iz kalmadı ilk günden itibaren orda kızarıklık dahi yoktukafamçokkarıştı
Hikayenden çok etkilendim yani hastane de tek başına kalman filanBu topiği muzsuz olupta ameliyata bir türlü cesaret edemeyenler için açıtm.
Sizlere burun estetiği olma yolunda neler çektiğimi anlatmaya kalkışsam sayfalar dolusu yazı çıkar.
Öncelikle eşim estetiğe korkunç derecede karşıydı ve ihtiyacım olmadığını düşünüyordu.Gecelerce hıçkıra hıçkıra ağladım, kavgalar ettik...
Ailem bu konuyu açamayacağım kadar tutucuydu ve nihayetinde onlardan habersiz oldum.
Eşim karşı olduğu için maddi destektede bulunmadı ve ben çalışan bir bayan değilim öğrenciydim.
Paramı inanırmısınız kuruş kuruş biriktirdim.
Ve hala hatırladıkça çok üzüldüğün ameliyat günü...;
elime çantamı alıp tek başıma hastaneye gidip ameliyat oldum eşim uyandığımda yanıma geldi ama o gece hastanede kalmadı sabaha kadar kusmuştum ve yüzüm korkunç bir hal almıştı 2 gece hastanede kaldım
herkesten gizli olmuştum bir tek eşim biliyordu oda hiçbir konuda karışmayacaktı ne halin varsa gör demişti..:sinifsinif:
Ve bu anlattıklarımdan tam üç ay sonra çook ama çok mutluyum hiç pişman olmadım iyiki o çılgınlığı yapmışım.
Demem o ki ben bu olanaksızlıklara rağmen yaptıysam ve bugün çok mutluysam siz neden cesaret edemeyesinizsengözlerimebaksanab
Bu topiği muzsuz olupta ameliyata bir türlü cesaret edemeyenler için açıtm.
Sizlere burun estetiği olma yolunda neler çektiğimi anlatmaya kalkışsam sayfalar dolusu yazı çıkar.
Öncelikle eşim estetiğe korkunç derecede karşıydı ve ihtiyacım olmadığını düşünüyordu.Gecelerce hıçkıra hıçkıra ağladım, kavgalar ettik...
Ailem bu konuyu açamayacağım kadar tutucuydu ve nihayetinde onlardan habersiz oldum.
Eşim karşı olduğu için maddi destektede bulunmadı ve ben çalışan bir bayan değilim öğrenciydim.
Paramı inanırmısınız kuruş kuruş biriktirdim.
Ve hala hatırladıkça çok üzüldüğün ameliyat günü...;
elime çantamı alıp tek başıma hastaneye gidip ameliyat oldum eşim uyandığımda yanıma geldi ama o gece hastanede kalmadı sabaha kadar kusmuştum ve yüzüm korkunç bir hal almıştı 2 gece hastanede kaldım
herkesten gizli olmuştum bir tek eşim biliyordu oda hiçbir konuda karışmayacaktı ne halin varsa gör demişti..:sinifsinif:
Ve bu anlattıklarımdan tam üç ay sonra çook ama çok mutluyum hiç pişman olmadım iyiki o çılgınlığı yapmışım.
Demem o ki ben bu olanaksızlıklara rağmen yaptıysam ve bugün çok mutluysam siz neden cesaret edemeyesinizsengözlerimebaksanab
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?