Matofin ilaç şeker hastalığı

gulsumaydnl

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2025
23
4
1
25
Arkadaşlar merhaba insülin ve glikozum yüksek çıktı 26 yaşındayım bana matofin verdi doktor zayıflayamıyorum hızlı kilo alıyorum bu problemi yaşıyordum şeker hastalığı tanısı konuldu doktor bu ilaçla başlayalım dedi hiç kullandınızmı fikir olan ya da verebilen sizce kullanmalımıyım yoksa bekleyip yinemi tahşil yaptırsam

Arkadaşlar merhaba insülin ve glikozum yüksek çıktı 26 yaşındayım bana matofin verdi doktor zayıflayamıyorum hızlı kilo alıyorum bu problemi yaşıyordum şeker hastalığı tanısı konuldu doktor bu ilaçla başlayalım dedi hiç kullandınızmı fikir olan ya da verebilen sizce kullanmalımıyım yoksa bekleyip yinemi tahşil yaptırsam
Kilo veremiyosan ve insülin direncin varsa onu kırman çok zor bende de var yüksek hep kullandım matofin bende karın ağrısı ishal yada mide bulantısı ilk haftalar yapabilir ama sonrasında şeker isteğin iştahın kesilir. Kontrol altında olup alman çok iyi olur

Kilo veremiyosan ve insülin direncin varsa onu kırman çok zor bende de var yüksek hep kullandım matofin bende karın ağrısı ishal yada mide bulantısı ilk haftalar yapabilir ama sonrasında şeker isteğin iştahın kesilir. Kontrol altında olup alman çok iyi olur
Doktor verdi ama yemeye başlamaya çok korkuyorum bu yaşta şeker ilacı aşırı korkuttu beni

Bahsettiğiniz şikayetler ben de glifor yaptı sürekli mide bulantısı sürekli ishal ama matofin de böyle olmuyordu demek ki bünyeden bünyeye değişiyor

Senelerdir kullandığım ilaç. Kullanırken yediklerine de dikkat edersen kilo veriliyor.
Merhaba diyet sürecindeyim ama asla kilo veremiyorum ve tatlı krizleri yaşıyorum açlık ve tokluk kan şekeri normal çıktı bu ilaç zayıflamak niyeti ile kullanılıyor mu

Merhaba diyet sürecindeyim ama asla kilo veremiyorum ve tatlı krizleri yaşıyorum açlık ve tokluk kan şekeri normal çıktı bu ilaç zayıflamak niyeti ile kullanılıyor mu
Bana doktorum insülin direnci için vermişti ama zayıflamana da yardım eder demişti

Bana doktorum insülin direnci için vermişti ama zayıflamana da yardım eder demişti
Anladım bende insülin direncinden şüphe ediyorum ama açlık ve tokluk normal çıktı sağlık ocağında yapılan ama yine de bu ilacı kullanmak istiyorum çünkü imkansız kilo veremiyorum şeker bağımlılığı sebebi ile

İyi akşamlar ya bişey soracam ben bugün rutin tahlili yaparken insülin de baktırdım ama tok karnına yaptım tahlili

Glikoz 96 insülin 98 çıkmış normalde insülin üst sınır 15 insülin direnci de 2.5 olması lazım ama benim bu değerlerle insülin direnci 23 küsür çıkıyor tokluk bu kadar etkiler mi

Bahsettiğiniz şikayetler ben de glifor yaptı sürekli mide bulantısı sürekli ishal ama matofin de böyle olmuyordu demek ki bünyeden bünyeye değişiyor
Evet peki nasil atlattiniz veya ilac degisince mi gecti ben ikinci defa degistirdim yine de ayni

Önce gunde 1 ile başladım 15 gün kadar sonra 2 ye çıktım derken bulantılar başladı hamilelikte ki gibi hem de çok beterdi. Korkudan bıraktım yine tek baslicm

Anladım bende insülin direncinden şüphe ediyorum ama açlık ve tokluk normal çıktı sağlık ocağında yapılan ama yine de bu ilacı kullanmak istiyorum çünkü imkansız kilo veremiyorum şeker bağımlılığı sebebi ile
Ben yıllarca hiç şeker tanısı almadım ama var yani şeker problemim. Defalarca şeker yüklemesi yapıldı. Bir kez bir doktor sonuçlarım normal çıktığı halde matofin başladı. Ben yine kilo vermedim dşye hatırlıyorum, verdiysem bile kalıcı veya kayda değer olmadı.

Ketojenik beslenme, düşük karbonat çığır açıcı oldu. Öncelikle şekeri bıraktım. Yaklaşık 3-5 yıl sürdü. Artık şeker ataklarım çok nadir oluyor. Çok sabırlı olmak lazım çünkü şekeri bırakmak benim için yüzde yüz yememelmdeğil, atakları yaşamamak. Canım isteyince yemek, yememek istediğinde o arzuya karşı durabilmek.

Önce gunde 1 ile başladım 15 gün kadar sonra 2 ye çıktım derken bulantılar başladı hamilelikte ki gibi hem de çok beterdi. Korkudan bıraktım yine tek baslicm
Selam canım başladın mı benimde cok bulantım oluyor yemekle birlikte alınması lazım ozaman cok olmuyor ve günde önce yarım sonra da tam tablete çıkmak en iyisi mideyi yormaz hem ağır ilaç gerçekten alıştırarak almak lazım

Selam canım başladın mı benimde cok bulantım oluyor yemekle birlikte alınması lazım ozaman cok olmuyor ve günde önce yarım sonra da tam tablete çıkmak en iyisi mideyi yormaz hem ağır ilaç gerçekten alıştırarak almak lazım
2. Baslamamda midem kötü olmadı ama bende faydası olmadı nedense

2. Baslamamda midem kötü olmadı ama bende faydası olmadı nedense
Sağlıklı beslenmeden diyet yapmadan içersen işe yaramaz tam tersi kilo bile aldırabilir dikkatli olmak lazım bide zamanla belli olur anca kaç hafta oldu başlayalı?

Back
X