Maya güncem.... Adım adım tüp bebek........

• Konu Sahibi Konu Sahibi cans
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydınnnnnnnnnn ....günaydın arkadaşlar ..yenı bır gune başladık ..bu guzel nısan sabahı hepımıze şans ugur ve mutluluk getırsın ...............

hayırlı sabahlar canım................inş nısan ayı başlayanlar için herşey guzel olur............guzel sonuçlar alırsınız...........

BÖLÜM 14
Bugün 2 . günüm ... ikinci iğnelerimi yaptırdım ...henüz bır yan etkısı yok ..kendımı gayet ıyı hıssedıyorum ..aslında korktugum şeylerden bırı de iğnelerın yan etkılerı ..çunku bunyeye gore farklıllıklar gosterebılıyor . öyle cok ılaç kullanıyoruz kı ... kendıme şaşırıyorum ..benm rahmetlı babannemin kocaman bır ılaç torbası vardı .. gün içersınde sureklı torbadan ilaç cıkarıp içerdi canım... sankı o ılaçlar hiç bıtmezdı .. bu gıdişle ben onu gececegım galıba ..çunku her saat başı ya ilaç içiyorum ya da iğne vuruluyorum ...:sm_confused:
Bugun mayada dıger hastalarla sohbet etmek fırsatım oldu .. oyle çok öyku var kı insanın uzulmemesı mumkun degıl ...aslında her insan bır dunya .... allahım inşallah umut bekleyenlerın dıleklerını bır an once verır......

BÖLÜM 15
Bugün tedavımın 3 . günü ... sabah her şey yolundaydı.. guzel bır kahvaltı yaptım ... Mutlu bır şekılde işe gıttım .. bu arada moralım super .. bahar bana her zaman mutluluk verır ... bır sure sonra kızardıgımı farkettım daha dogrusu arkadaşlarım fark ettı .. yanakların kızarmış ne oldu ? dıye sorduklarında cevap veremedım tabii ... henuz iş yerındekı arkadaşlarıma tup bebek yaptırdıgımı soylemedım ... lavaboya gıttıgımde gecekekten kıpkırmızı oldugumu gordum ... ama moral super ya .. hayatımda ılk defa endışelenmedım ..ilaçların yan etkılerının oldugunu bılıyorum ..ilaçların ateş basması , başagrısı , bulantı gıbı yan etkılerı var ... hemen suveterimi çıkardım .. gomlegımle kaldım .. ardından taze sıkılmış portakal suyu soyledim kantınden .. kendımı hiç dınlemedım .. öyle iyı geldı ki bır sure sonra normale dondum ...mutlu mutlu derslerıme devam ettım ...
Saat 16 30 da iğnelerımı vurdurmaya gıdecegım ... şimdilik iyi gıdıyorum .. allahın izniyle ...yerimseniben

cans ben 2. tedaviye başlamaktan korkuyorum , haziranda kısmetse, ama sen anlattıkça tedavi olasım geldi hemen... anlatmaya devam edeceğini umuyorum moralim düzeliyor.. bahar gelmesi süper oldu buarada, hakkaten moral veriyor insana:)

cans ben 2. tedaviye başlamaktan korkuyorum , haziranda kısmetse, ama sen anlattıkça tedavi olasım geldi hemen... anlatmaya devam edeceğini umuyorum moralim düzeliyor.. bahar gelmesi süper oldu buarada, hakkaten moral veriyor insana:)

merhaba canım... korkular ,endıseler , tereddutler hep bız insanlar için .. ama bır yerlerden başlamak gerek ..çaba gosterıp hayatı zorlamak gerek ... hiç korkma canım ..inşallah sonu hayırlısıyla gelecek ... hazıran ayı gelınlerın ayı derler hep ..ama senın üzüm gozlü bebegının ayı olsun inşallah .... :1hug:

BÖLÜM 2
Aynı gün saat 10 00 ..... Telefon çalıyor .... Tanımadığım bir numara açsam mı acaba? ... Aslında hiç müsait değilim .. Ama içimden bir ses açmamı söylüyor... Açıyorum ... Oldukça güvenli, kendinden emin , net bir erkek sesi ... ... ''Merhaba ... Kadınlar kulubünden Kazen '' diyor.......... Bir an anlamıyorum ... Ne? ... Kim ? .... Kadınlar kulubü mü ? ... Telefon numaramı nereden buldunuz?.....gibi sorularla bayıyorum adamı....:utangac:

Bence resmen fırçaydı benle konuşman ; )

Bana ; "Telefon numaramı nereden buldun ? " Diyişiniz vardı ki aha dedim çattık gene bir arızaya. Hayır bana inanmamış hanımefendi Maya'dan aradıklarında sevinmiş.

Şaka bir tarafa bu günlüğü hiç aksatmadan yazmanı rica ediyorum. Çok güzel bir yazı dizisi gibi olacağa benziyor.

Tedavi sürecinde sana ve eşine bol bol şans diliyorum.

Herşeyin hayırlısı olsun...

Kazen

Bence resmen fırçaydı benle konuşman ; )

Bana ; "Telefon numaramı nereden buldun ? " Diyişiniz vardı ki aha dedim çattık gene bir arızaya. Hayır bana inanmamış hanımefendi Maya'dan aradıklarında sevinmiş.

Şaka bir tarafa bu günlüğü hiç aksatmadan yazmanı rica ediyorum. Çok güzel bir yazı dizisi gibi olacağa benziyor.

Tedavi sürecinde sana ve eşine bol bol şans diliyorum.

Herşeyin hayırlısı olsun...

Kazen

ne desem .. nasıl anlatsam bılemıyorum ama çok pardon :utangac: ..bıraz garıp bır konuşma oldu ama sız de benı maruz gorun .. gunluk hayatın olagan akışı içinde yaşamaya çalışırken sankı alaca karanlık kusagından gelen bır telefon hayatınızda en cok ıstedıgınız şeyı ... en çok ihtıyacınz oldugu bır anda sıze mujdelıyor .... bundan daha guzel ne olabılır kı ..... herhalde daha guzelı o mınık ellerı öpmektır ... hayatı sevıyorum , baharı sevıyorum ,buradakı arkadaşlarımı seviyorum ... kadınlar kulubunu çok sevıyorum...........hihoyyyt

merhaba canım... korkular ,endıseler , tereddutler hep bız insanlar için .. ama bır yerlerden başlamak gerek ..çaba gosterıp hayatı zorlamak gerek ... hiç korkma canım ..inşallah sonu hayırlısıyla gelecek ... hazıran ayı gelınlerın ayı derler hep ..ama senın üzüm gozlü bebegının ayı olsun inşallah .... :1hug:

Cans sana ne diyeyim bilmem ki, içimden geçenleri sanki sen yazıyorsun buraya, üzüm gözlümü bekliyorum hep, her gece, her gündüz, son 4-5 senedir her bahar, her yaz...gönlünden geçen tüm iyi dileklerin gerçek olsun inşallah.. Allah hepimizin yüzünü güldürür inşallah bu sene..günlüğünün devamını bekliyorum.. buarada senin ilk denemen mi?:nazar:

BÖLÜM 16
Bugun tedavimin 4 . günü ... hep soylerler ya yaşanmadan anlaşılmazmış tecrubeler .. buradakı bır çok arkadaşımın gectığı bu yoldan agır agır ilerliyorum ben de .. zor ve dikenli bır yol ..arada tokezledıgım de oluyor .. ama yolun sonundakı gul bahçesı her şeye deger ...
akşam iğnemı vurulduktan sonra bayaa bır agrım oldu ..sol yumurtalığım çok agrıdı ... butun gun neşe pınarı gıbı dolaşan ben durgunlaştım sessızleştım .kabuguma çekıldım ... acaba neler oluyordu içerıde ? bu agrı hayır mı yoksa şer miydı ? ...
ben bazen hayattan işaretler beklerım ..özellıkle onemlı kararların ve olayların eşiğindeysem ... allahtan bır işaret bekledım ... dedım kı eger bu ağrı ıyıye işaret edıyorsa bır seyler olsun ... oldu mu? olmadı ..... ama agrı geçtıfisfisfis
bugun ultrason kontolum var .. bakalım neymış bu sol yumurtalığın derdı ?

BÖLÜM 17
Ben geldimmmm .. cok bilinenen bır edebiyat kuramı vardır .. insanların ruh hallerı ıklımlere gore şekıllenır dıye .. şöyle kı sureklı yagmurlu ve kapalı bır havası olan ingilterede insanlar da soguktur ..meşhur ingiliz soguklugu aslında iklımın gostergesıdır .. oysa sıcak ve guneşli bır havaya sahıp olan akdenız insanları neşelı .canlı ,kıpır kıpırdır ...
Bunları neden mı anlattım ? bugun Ankarada sabahtan berı hava kapalı .. kendısını gosteren bahar bugun yok ... dolayısıyla benım de neşem yok .... taaaa kiii yumurtalarımı gorene kadar ... ultrason randevuma gıttım .. Osman hoca muayene etmeden once şerıfe hemşire ile konuştuk ..soldakı yumurtaların catlamış olabılecegınden bahsettım ... guldu tabıı kı bu ne hız dedı ... Osman hoca geldıgınde ona da soyledı o da guldu .. muayene cok ıyı gectı 10 --12 yumurta gorduk ... hatta 3 tanesı 10 mm olmuş bıle .. endometrıum ( rahım içi tabakasının kalınlığı ) 7 mm ... her şey cok guzel gıdıyor dedı .. inşallah .. Osman hocaya ve mayaya guvenıyorum .. .. allah hepimize yardımcı olsun

canım o kadar pozitifsinki sanırım bu olumlu enerjin herseyı etkıleyecek ve cok yakın bır zamanda hamıle oldugunu mujdeleyeceksın bıze buna kalpten ınanıyorum

Canscım canım arkadaşım yumurtalrın sayısı maşallah güselmiş hayırlı sona ulaşırsın bu sefer işallah

hikayeni atkip edicem. inşallah dileklrin en yakın zmanda gerçekleşir.o kadar güzel anlatıyosun ki bi an kendimi senin yerine koydum. bian sen ben oldum sanki. bend e tedavi görüyorum. yumurtlamamda biraz problem var benim de. geçen yıl bu zmanlar kendiliğinden hamile kalıp düük yaptım. şimdi göbekten merional kullanıyorum. ama işe yardı. bu ay olmadı ama umudumu yitirmedim. Serüvenini merakla bekliyorum. vuslata erdiğinde de sanki ben gibi sevinicem. süperrrrrrrrr. bayıldıııııııııııımmmmmm

BÖLÜM 18
5 koca gunu devırdık allahın izniyle ... Hani derler ya '' zaman değilmiş geçen ömürmüş anlamadım '' Saatler geçiyor günler, aylar ...... ömur geçiyor be arkadaşlar ... akıp gıden zamanda tutundugumz dallar elımızde kalmasa ... hayat bıze guzel meyvelerınden verse ne guzel olurdu ? di mi ? Olacak inşallah ben gonulden ınanıyorum ... ama en onemlısı Allahın yardımı ve izni .... çok ıyı bılıyorm kı o yuce yaradıcı ol demeden hiç bir sey olmuyor ....
Bugunku programım şöyle .... genelde 13 00 kadar okulda oluyorum ..hayatımın bu donemınde öğleden sonraları butun saatlerımı tedavıme ayırıyorum .. gereklı ozenı gostereyım kı bana gerı donsun ... Önceden yaptırdıgım tahlil sonuçlarını alacagım . akcıger fılmı ve ekg sonuçlarımı da alacagım .. yarın osman hocayla degerlendırecegız ... ozellıkle belırteyım arkadaşlar ısmarlama tedavıye sakın başlamayın ayrıntılı ınceleme ve sıze ozel bır tedavı programı isteyın ... sonuçlar husran olabılır ... Allaha şukur Mayada bu konuya ozellıkle dıkkat edıyorlar .. mutlaka tahlıl ve sıkı takıp ..... O yuzden içim rahat ... ben gıdıp tahlıllerımı alayım sonra da ignelerımi vurulayım .. goruşmek uzere .......

NOT,, bana destek olan ve ıyi nıyetlerını ıleten tum arkadaşlara bınlerce teşekkur .. hepnızi çok sevıyorum...

canım ya nekadar güzel anlatıyosun hislerini yaşadıklarını inşallah allah gönlüne göre versin
hayırlı bi bebek nasip etsin sana

BÖLÜM 19
Küçükken annem çalışıyordu benım . Bu yuzden annanem buyuttu benı .. O bana sevgısını ve emegını verdı ..Ben ona çocuk kalbımı ... oyle guzel anlaşıyorduk kı onla ... sabahları yattıgım odanın penceresınden kumruların sesiyle uyanırdım .. mutfaktan gelen kızarmış ekmek kokusu, cay bardaklarının sesı huzur verırdı bana.... annanemle en cok sevdıgımız şey o zamanlar radyoda yayınlanan arkası yarınları dınlemektı... Acaba yarın ne olacak ? katıl bulunacak mı ? ya da kızla oglan mutlu sona erecek mı ?
ışte bugun aynı hıslerı yenıden yaşadım ... Klınıge gıdıp ıgnemı olduktan sonra gul hemşireyle sohbet ettık bıraz . Acaba yarın ne olacak ? yumurtaların boyutları ne olacak ? yeterlı sayıda yumurta toplanacak mı ? toplama işi kolay gececek mı ? toplanan yumurtalar dollenecek mı ? kacıncı gun transferı yapılacak ? sonrakı gunler nasıl gececek ? vesaıre vesaıre ...
Butun bu soruların cevabı tabıı allah nasıp ederse arkası yarınlarda gızlı ... bakalım hayat bıze neler gosterecek ?

hayat sana da ,isteyen herkese, hepimize de gülen yüzünü göstersin inşallah..

Back
X