BÖLÜM36
Bugune kadar tedavımın aşamalarından bahsettım .. bıraz da bızı tup bebege ıten nedenlerden bahsetmek ıstıyorum .. Eşim ve ben yaklasık beş yıldır mucadele verıyoruz .. bır çok tedavı gorduk .. sayısız dr ve merkezle gorustuk ... olumlu olumsuz bır suru doktor ve tedavı maceramız oldu ... bır kaç kez de olsa kısa mutluluklar yaşadık ne yazık kı sonu gelmedı ..
.... bızım sorunumuzun buyuk bır kısmı eşimden kaynaklanıyor .. benım de ufak tefek sorunlarım var ama umutsuz degıl ... eşimin sperm sayısı dusuk ,hareketlerı yetersız ve morfoljısı bozuk ... bu yuzden bu konuda cok tecrube sahıbı bır merkeze yonlenmek zorundayız ...
....... Bıraz araştırmayı seven bır tipim ... hatta bu yuzden bır cok dr dan eleştırı bıle aldım .. :1no2: ama ne yapalım dert bızım derdımız ... bu yuzden araştırmak ve incelemek zorundayız ...
erkek ınfertıletısınde saglıklı spermın yumurtayı dollemesı cok onemlı .. Mayada ozellıkle bu konuda cok cıddı calışmalar yapıldıgını gordum .. şans yıne bızden yanaydı ... MACS yontemı dıye bır teknık kullanıyorlar ... ve bu teknık turkıyedekı
tup bebek merkezlerınden sadece Mayada uygulanıyor ..
......... MACS yontemınde spermler ozel bır solusyon içersınde manyetık bır alana yerleştırılıyor .. embrıyolog Kerem beyın bana anlattıgına gore bazı spermler saglıklı gozukse bile olmek uzere olabılıyormuş .. işte bır nevı mıknatıs gıbı olan bu teknık sayesında sağlıksız ve olmek uzere spermler ayıklanabılıyormuş .. saglıklı ve sorunsuz spermlerle yumurtalar dollenıyormuş .. yanı şansınızı en az % 50 arttırabılıyorsunuz ...
....Erkek infertılesınde sorun yaşayanların bence mutlaka bu yontemı yaptırması gerek dıye dusunuyorum .. tabıı önce allahın yardımı ve bagışıyla ..... inşallah burada mucadele veren tum arkadaşlarımın yuzu guler ....
......daha once de söyledıgım gıbı kendımı burada verılen mucadelenın bır parcası olarak goruyorum ... iyi ki varsı kadınlar klubu.....:enbuyukkk:
...