• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

maya tup bebekte umudumu aramaya başlıyorum

canım tedavin hayırlı olsun geçen hafta p.tesi günü mü mayadaydın? ben P.tesi Mayadaydım. Beklerken Diyarbakır'dan geldiğini söyleyen bir çift vardı hatta oradaki görevli bayan da Diyarbakırlı olduğunu söylemişti. O sen miydin diye merak ettim

Selam Canım dün nete giremedim bugün okudum. Evet p.tesi ordaydım Şafak hanımla görüşüyoduk oda D.dakırlıymış seni çıkaramadım canım anlatırsan hatırlarım. Bizimle bereaber bi çift daha vardı D.bakırdan gelen. Senin gördüğün kapalı bayan mıydı?

merhaba kızlar daha doğrusu kader arkadaşlarım

Silam ar benden rica etmiş hikayemi anlatmam için, tabii ki anlatırım.uzun olabilir kusura bakmayın canlarım

evlendik 2 yıl çocuk istemedik, sonra 1 yıl istedik ama olmadı
daha sonra bir üniversite hastanesine başvurduk. bir şey yok dendi 6 ay daha bekleyin
6 ay sonra mr çekindim ve endometriozis odakları göründü ama kist yok
tüpbebek raporu aldık aşılama yapmadan hacettepede ilaç protokolumuz belirlendi
ultrasona girdim, 4 cm kist var laparoskopi olman lazım dedi doktor ibrahim esinler
laparoskopi olduk. dediki karnın yapışmış, bir şey yapamadım, bir ay sonra gel açık amelyat dedi
bu konuları bilmediğimden öylece dr dedi diye amelyat oldum. ve sadece 2cm kist çıktı kanallarım iltihaplanmış, amelyatta alalım demiş eşime , eşim anlamamış nasıl yani derken, neyse sonra laparoskopi ile alırız demiş gitmiş
bu arada 1 sene daha gitti
gürgan kliniğe tavsiye üzerine gittik
1 tüpbebek - şaşkınlık içindeyiz -

devamı

gürganda 1. tüpbebek

1 adet 1. kalite ve 2 adet 2. kalite embriyo sonuç ikiz gebelik ve dış gebelik
düşük yaptık ardından baktık ki dış gebelik te varmış bir ay hastanede kaldım ve toplamda 5 ay kanamam oldu

tam amelyat edecekti gürgan bey bir gün sonra, arada bir hastanın konuşmalarını duyduk
durumu benle aynıymış, amelyat zarar verir diye eşi yurt dışından bir doğum kontrol aleti getirtmiş onu önermişler timur gürgan beye o da olur bunu takarız amelyat etmeyiz demiş

biz de duyduk dedik bize de yapılır mı dedik- kendisi bize söylemedi yani- güldü olur biraz masraflı dedi kabul ederseniz olur dedi

1000 tl alet için -adı essure- 900 tl de takılması için verdik, amelyal olmadık. gebe kalsak bebeğe zarar verirmi dedik bir şey olmaz dedi. tedaviyi 6 ay sonraya attı

2. deneme yine gürganda

2 adet 1. kalite emriyo = opu sonrası enfeksiyon kapmışım sonuç negatif

Son düzenleme:
devamı 3. denemem Maya tüpbebek

bulunduğum ilçede 4 çift vardı orada tedavi olmuş ve hamile olan bizde oraya gittik

osman beyle görüştük herşeyi açık açık söyledi bize, boşa amelyat olduğumu, kanallarım alınmadığı için dış gebelik olma ihtimalinin yükseldiğini takılan aletin ne kadar faydalı olduğunun tartışılır olduğunu vb..

sonra dna testlerini istedi - iki yıl tedavide prof dediğimiz merkez bu testleri yaptırmadı--
kan pıhtılaşma sorunum varmış o çıktı, hamile kalamamanın nedeni bu olabilir dedi iğneye başlandı

ilaç protokolü ile her zaman 2-3 yumurta çıkarken şimdi 8 yumurta çıktı

PGT yapıldı, 2 tane sağlıklı embriyo çıktı, 5. gün transferi adnan bey yaptı

Şu an 7+4 günlük tek bebeğe hamileyim çooooooook şükür Rabbime

ıSteyen herkeze versin, tamamınaa erdirsin inşallah kızlar

maya ile ilgili
* hiç sıra beklemedik, bakkal gibi değildi yani hatta çok şaşırdık, merkezde işimiz hiç yarım saaten fazla sürmedi
* osman bey ve adnan bey ikisi beraber ultrasona bakı ilaçları beraber karar verdiler
*hemşireler deneyimli, sabırlı, bilgili ve insanı rahatlatan bir güleryüzle ve disiplinli çalışıyorlar , istediğiniz her zaman arayabiliyorsunuz ve azar işitmiyorsunuz
*merkez çok ferah, odalar ev gibi her imkan var, opu ve transferden sonra istediğimiz kadar kaldık, bizi iki saatte dışarı atmadılar
*ilaçlarda da indirim yaptılar ve ihtiyacımız olan ilaçları hemşire karneye yazılmış şekilde odaamıza getirip tarifini yaptı
* fiyatlarda uygun, örneğin yumurta toplamadaki bayıltma için biz hep150-200 tl fazladan veriyorduk istemediler
* istediğimiz zaman hocalara ulaştık, konuştuk. gürgan klinikte timur beyi görmek isteyinde önce nedenini açıklayıp ikna edip ardınan 2 saat bekliyorduk padişah huzuruna çıkar gibi :)
* kan tesleri için de yol gösterdiler nerede nasıl hangi hastane bire bir anlattılar
* arabamıza her zaman park yeri bulduk- bu da baya önemli-
* tedavi sırasında ben de eşim de stres olmadık hep sakindik çünkü her konuyu planladılar bu da bizi olumlu etkiledi

gürganla ilgili şunu söyleyeyim, iyi bir merkez ama kaliteli hizmet verecekleri hasta sayısını aşmışlar
yani kapasitenin iki katı hasta alıyorlar, timur bey de bir hastanede bir yurt dışında bir merkezde, şimdi istanbula da el atmış. bi de tv ya çıkıyor onu görünce git de hastalarına bak diyesim geliyor. çünkü kendisin 2,5 yılda 3 kere gördüm. son transferimde herkezi azarladı ben ne oldu dedim çocuğa cevap verir gibi yok filan dedi ama ben ağlamaya başladım bile yani. 2 kere tedavi olmşum ve benim kan pıhtılaşma sorunum varmış, prof beyin haberi yok!!!! bize denk gelmedi diyelim. olumlu tedavisi olanlar da var.

biz maya tüpbebeğe çekinerek gittik ama memnun kaldık , tavsiye ederim
burada bir ikiz ve tek erkek bebek doğdu. bir de üçüz gebe var ve bir de biz çok şükür .

osman bey de adnan beyde ekip de çok deneyimli embriyolog da baya duyulmuş deneyimli PGT için de ankarada en iyi isim olan Gen-lab ile çalışıyorlar
. prof diye aldanmayın. çok yoğun merkezlerde size özel tedavi olmuyor çoğu zaman malesef

özel sorusu olanlara yardımcı olurum kızlar

Rabbim hepimizi dileğimize kavuştursun inşallahhhhhhhhhhhh (amin)

Son düzenleme:
meralun canım bebişlerine sağsalim kavuşursun inş. allah hepimizin gönlüne göre versin. Canım yaşadıklarını okudum maalesef bizde dr kurbanıyız 3,5 yıldır tedavi gördük ama kruger testini isteyen olmadı aşılamalarda bile kruger istenmedi hatta aşılamamı yapan dr a spermiyogram istemiyor musunuz dedim gerek yok dedi. Şimdi düşünüyorumda eşimde hiç sperm olmayabiliri tese sorunu olabilirdi nasıl bi dr bunu istemeden aşılama yapar anlamıyorum hayır kendime kızıyorum ne kadar aptalmışım diye. Daha sonra kendim okudum araştırdım kruger diye bi test varmış (tabi kk nın bu konuda katkısı çok olu) hemen eşimi aradım gidip hemen kruger testi yaptır dedim ve sonucu aldık morfoloji %2 şok olduk geçen zamanı mı emeğine mi hangisine yanarsın. Osman hoca doğal yolla gebelik şansımızn % 3 olduğunu söyledi yani anlayacağın bende dr kurbanıyım ama senin sonu güzel olmuş allah kucağına almayı nasip eder inş.

bu arada kızlar osman hocayla görüşmeye kara kaplı bi defterle gittim. içinde gitmeden önce araştırdığım sormak istediğim merak ettiğim ne varsa her şeyi yazmıştım hocanın yanında başladım tek tek sormaya hiç sıkılmadan hepsini tek tek cevapladı bana çok iyi çalşıp gelmişsin dedi hatta yaşadıklarımı anlatınca şok oldu krugeri falan anlattım uzun zaman nedensiz infertilite teşhisi kondu dedim şaşırdı nedeni belli dedi morfoloji ve pco dedi. Bana sen bazı dr dan daha çok araştırıp bulmuşsun dedi

MERALUN COK TESEKKÜR EDERiM CANIM ..

Hikayen bizlerin umudunu , basarma inancini arttiracak insallahh ..

Bebisinle cok güzel bir 9 ay diliyorum canim ..

Allahim saglikla dogum yaptigini da göstersin ..

Darisi bizlere olsun ..

Bende haziran ayında ilk haftası başlıorum kısmetse mayada.ilk tüp denemem umut tüp bebekte oldu negatif maalesef.bu sefer şansımı maya da denemeye karar verdim bende.hayırlısı Rabbim herkesi dileğine tez zmanda kavuştursun inşallah

Selam Canım dün nete giremedim bugün okudum. Evet p.tesi ordaydım Şafak hanımla görüşüyoduk oda D.dakırlıymış seni çıkaramadım canım anlatırsan hatırlarım. Bizimle bereaber bi çift daha vardı D.bakırdan gelen. Senin gördüğün kapalı bayan mıydı?

Yok canım benim gördüğüm açıktı. Kapalı bayan sizinle gelip konuştu D.bakırlı olduğunu söyledi ben de eşimle sizin sağ tarafınızda oturuyorduk uzun ve sarı saçlıyım belki hatırlarsın..

sen lucrin kullanmaya başladın mı?

idillll canim benim nasilsin???
canim uzun zamandir hic görüsemedik seninle,
ya arada bi ugra canim merakta birakma...
Canim benim yazdiklarimi okuyormusun bilmiyorum ama benim ikizlerim olcak,
aslinda durumum iyi ama son 10 gündür 3 yada 4 gün arayla kahve rengi lekelenmem oluyor ama doktorlar normal dedi,
son 1 haftadirdia yadiklerimi sürekli cikartiyorum
yoksa hersey yollunda canim..
seni kocaman öpyüorum..

ah canım beniim eminim halinden hiç şikayetçi değilsindir.. olma da zatenn çok tatlı sıkıntı bunlarr..allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahh.. ben aynıyım şimdilik bi gelişme yok yaza kısmetse 3. denemeye gidicez. artık yıprandım çok ama bi kere daha deneyelim napalım.. dualarından eksik etme beni... öpüyorum çookolumunekankayizsmile

Yok canım benim gördüğüm açıktı. Kapalı bayan sizinle gelip konuştu D.bakırlı olduğunu söyledi ben de eşimle sizin sağ tarafınızda oturuyorduk uzun ve sarı saçlıyım belki hatırlarsın..

sen lucrin kullanmaya başladın mı?

evet canım o bendim senide hatırladım. lucrin kullanmaya başladım son 7 iğnem adet olmayı bekliyom sen başladın mı tedaviye?

ah canım beniim eminim halinden hiç şikayetçi değilsindir.. olma da zatenn çok tatlı sıkıntı bunlarr..allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahh.. ben aynıyım şimdilik bi gelişme yok yaza kısmetse 3. denemeye gidicez. artık yıprandım çok ama bi kere daha deneyelim napalım.. dualarından eksik etme beni... öpüyorum çookolumunekankayizsmile

canim benim tabiki degilim biz bu günleri görmek icin ne yollardan gectik..
canim insallah bu defa rabbim göbegni bos yollamaz,
ben her duamda sizlerin icinde dua ediyorum....
kendine cok ama cok iyi bak canim okaydirigubbakcemile3

merhaba arkadaşlar ben pkos hastasıyım 2 kere yumurtlama tedavisi gördüm sonuç negatif
şimdi tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz maya da başlayacagım kısmet olursa inanılmaz bi heyacan var
burda sizlerle paylaşımlarda bulunmak istiyorum

merhaba arkadaşlar ben pkos hastasıyım 2 kere yumurtlama tedavisi gördüm sonuç negatif
şimdi tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz maya da başlayacagım kısmet olursa inanılmaz bi heyacan var
burda sizlerle paylaşımlarda bulunmak istiyorum

canım hayırlı olsun tedavin allah gönlüne göre versin ne zaman başlıyosun?

3 ,4 güne kadar mayada tedaviye başlıyorum arkadaşlar çok heyecanlıyım.eşim yanımda olmıcağı için biraz da üzüntülüyüm aslında,mayada eşlerimiz için rapor falan veriyorlar mı bilen var mı aranızda? aradım merkezi ama görüşemedim kimseyle yoğunlarmış biraz.yani iş yerine vermek için rapor eşimin hiç izni kalmadıda :(

3 ,4 güne kadar mayada tedaviye başlıyorum arkadaşlar çok heyecanlıyım.eşim yanımda olmıcağı için biraz da üzüntülüyüm aslında,mayada eşlerimiz için rapor falan veriyorlar mı bilen var mı aranızda? aradım merkezi ama görüşemedim kimseyle yoğunlarmış biraz.yani iş yerine vermek için rapor eşimin hiç izni kalmadıda :(
dianacım ben de bu haftaiçinde görüştüm ordan kevser hanıma, eşlerimiz için tedavi gördüğümüze dair izin veremiyorlarmıs, refakatci olarak falan dedim, malesef dediler...

canım ben 7 mayısta görüşmeye gidecegim, ondan sonra yaz tatilinde baslarız gibi geliyor ama belli de olmaz, bakalım ne diyecekler...

Back
X