Mayalı hamur

Tugceumut

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2017
55
21
3
32
Kızlar 6 su bardağı una 1.5 yemek kaşığı kuru maya kullandım
Kuru maya ilk defa kullanıyorum üstüne biraz su ekledim az şeker döktüm
Ama hamur kabarmadi gibi acaba ılık su da bekletmedigim için mi yada bır yarım saat daha dursa kabarır mi

Ilık suda yoğursaydın kabarirdi canım 1 yemek kaşığı toz maya bile yeter ozaman

Herkez bilmez ama az tuzda koyunca bekletirken maya ya daha güzel kabarır bazıları tuz olmaz keser der ama çok güzel kabarır tavsiye ederim

Mayali hamura ılık su ve ilık sut. Ayri bir kapta birlestirir maya biraz seker tuz koyarsan sa kabariyir. Püf noktayi kacirirsan hamur küser kabarmaz. Bide hamuru ne icin kullanicaksin yapacagn seye gore degisir bekletip bekletmemen..
Hamur cok sert kivamdaysa kabarmaz yumusaklik muhakkak olmali hamurda.tabi bnu da ilık su veya süt sagliyor guzelce

Aynı hatayı dün de ben yaptım, annem çok az ılık süte maya koy hamura karıştır iyice yoğur.sonra fırını ısıt biraz battaniye sar öyle beklesin Bikaç saat dedi hamurum mayalandı. Yoksa çöpe gidecekti deneyebilirsiniz

Ilik su şart .
Ilik su ve süt ile mayayi karistirin biraz da seker atin. Yogurun
Üzerini kalin örtulerle kapatin. Ben battaniyeye sariyorum.

İnstant maya ve yaş maya direkt karıştırılabilir unla. Ama kuru mayayı sıvıyla çözdürmeden kullanmayın diyorlar. Çok iyi yoğurup ılık yerde bekletin. İyice sarıp sarmalayın. Umarım olur.

Tuz kristalleri mayayı öldürür. Hamuru yoğurduktan sonra tuzunu koyup tekrar yoğurun diyorlar genelde şefler. Zaten mayanın üzerine direkt tuzu döküp beklerseniz mayanın ne hale geldiğini görürsünüz.

Kuru maya için ılık su,yaş maya için mutlaka şekerli ılık süt kullanılmalı.annem suda biraz eritirdi kuru mayayi.çok güzel kabarıyordu

Maya önce ılık suda bekletilmeli10 15 dk bile yeter,sonra hamuru yapıp bekleticeksin öyle büyür.

Tuz kristalleri mayayı öldürür. Hamuru yoğurduktan sonra tuzunu koyup tekrar yoğurun diyorlar genelde şefler. Zaten mayanın üzerine direkt tuzu döküp beklerseniz mayanın ne hale geldiğini görürsünüz.
Biliyordum böyle birşey denilcegini tamamen yanlış biliyorsunuz

Hayatımda hiç mayalı hamur yapmamış biri değilim.

Sürekli poğaça, pişi ,pizza, ekmek hamurlari yaparım kabartma toZuyla değil söylediğim şekilde mayalı yaparım

Sizede tavsiyem tuz ile bekletmeniz ozaman ne hale geldiğini görürsünüz.

İnstant kuru. maya mi? Yoksa normal kuru maya mi? İnstanti ilik suda bekletmene gerek yok. Direk ilik su ile yogurmaya basladiginda yarim saatte kabarmasi gerekir. Normal kuru maya ise ayni yas mayada yaptigin gibi bir sure ilik suda bekletmen gerekirdi. Ama iki turlusunde de bir miktar seker atman mayayi kolaylastirir. Aklinda bulunaun.

Instant mayayı suyada eklemeye gerek yok direkt una katabilirsinz üstündede yazıyor zaten

Kabartma tozu mantığı

anneme kuru maya kullanıyor direk koyuyor ıslatmadan güzel kabarıyor hamur sıcak durcak

Ilık sütte mayayi eritiyorum 1 tatlı kaşığı sekerle beraber.
Kabarmayan hamurum olmadı şimdiye kadar.
Denemenizi tavsiye ederim.

profesyonel pasta ve ekmek şefiyim. bu işi okulunda öğrendim. bilimsel bilgilere dayanmayan hiçbir şeyi hiçbir ortamda iddia etmem. siz öyle yapıyorsunuz ve memnunsanız hiçbir problem yok. bildiğiniz gibi devam edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…