Ilık suda yoğursaydın kabarirdi canım 1 yemek kaşığı toz maya bile yeter ozamanKızlar 6 su bardağı una 1.5 yemek kaşığı kuru maya kullandım
Kuru maya ilk defa kullanıyorum üstüne biraz su ekledim az şeker döktüm
Ama hamur kabarmadi gibi acaba ılık su da bekletmedigim için mi yada bır yarım saat daha dursa kabarır mi
Ilık suda yoğursaydın kabarirdi canım 1 yemek kaşığı toz maya bile yeter ozaman
Herkez bilmez ama az tuzda koyunca bekletirken maya ya daha güzel kabarır bazıları tuz olmaz keser der ama çok güzel kabarır tavsiye ederim
Biliyordum böyle birşey denilcegini tamamen yanlış biliyorsunuzTuz kristalleri mayayı öldürür. Hamuru yoğurduktan sonra tuzunu koyup tekrar yoğurun diyorlar genelde şefler. Zaten mayanın üzerine direkt tuzu döküp beklerseniz mayanın ne hale geldiğini görürsünüz.
Instant mayayı suyada eklemeye gerek yok direkt una katabilirsinz üstündede yazıyor zatenİnstant kuru. maya mi? Yoksa normal kuru maya mi? İnstanti ilik suda bekletmene gerek yok. Direk ilik su ile yogurmaya basladiginda yarim saatte kabarmasi gerekir. Normal kuru maya ise ayni yas mayada yaptigin gibi bir sure ilik suda bekletmen gerekirdi. Ama iki turlusunde de bir miktar seker atman mayayi kolaylastirir. Aklinda bulunaun.
Ben farkli bir sey mi yazdim :)Instant mayayı suyada eklemeye gerek yok direkt una katabilirsinz üstündede yazıyor zaten
Kabartma tozu mantığı
Ben suda beklemeye gerek yok amaBen farkli bir sey mi yazdim :)
Ilık sütte mayayi eritiyorum 1 tatlı kaşığı sekerle beraber.Kızlar 6 su bardağı una 1.5 yemek kaşığı kuru maya kullandım
Kuru maya ilk defa kullanıyorum üstüne biraz su ekledim az şeker döktüm
Ama hamur kabarmadi gibi acaba ılık su da bekletmedigim için mi yada bır yarım saat daha dursa kabarır mi
Biliyordum böyle birşey denilcegini tamamen yanlış biliyorsunuz
Hayatımda hiç mayalı hamur yapmamış biri değilim.
Sürekli poğaça, pişi ,pizza, ekmek hamurlari yaparım kabartma toZuyla değil söylediğim şekilde mayalı yaparım
Sizede tavsiyem tuz ile bekletmeniz ozaman ne hale geldiğini görürsünüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?