merhaba arkadaşlar
çalışan bir bayanım ve çabuk acil misafir menülerine ihtiyacım var. özelliklede mayasızolmak şartıyla ( bekleme açısından ) :))
kabartmatozu, karbonat kullanarak yumuşak bir poğaça tarifi arıyorum. netten bulduklarımı deniyorum .ama kabartma tozunun vermiş olduğu kurabıye sertliği oluyor. biraz daha yumuşak istiyorum ben . elinizde öyle bir tarif varmı acaba?
ben vereyim 1 tarif,bu poğaçaya bayılıyorum.kurabiye gibi sert olmuyor,mayalı kadarda yumuşak olmuyor.
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 bardak un koyuyorum,az geliyor ekleme yapıyorum yoğurdukça.
içine peynir,dereotu karışımı koyup üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.180derecede pişiriyoruz.üzeri kızarana kadar.
benim yaptığım bir puğaça var yiyenler beğeniyor.
1bardak yogurt
125gram tereyag
1çaybardağı sıvı yag
kabartma tozu bir paket
tuz
aldıgı kadar un çok katı bir hamur olmasın
içine beyaz peynir dereotu 1yumurtanın akını peynirin içine sarısını hamurun yüzüne sür
175 derecede pişir
ben vereyim 1 tarif,bu poğaçaya bayılıyorum.kurabiye gibi sert olmuyor,mayalı kadarda yumuşak olmuyor.
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 bardak un koyuyorum,az geliyor ekleme yapıyorum yoğurdukça.ama yumuşak bir hamur oluyor.
içine peynir,dereotu karışımı koyup üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.180derecede pişiriyoruz.üzeri kızarana kadar.
canım ben kendi poğaça tarfimi vereyim ama ben göz kararı yapıyorum.
1,5 yumurta, (2 yumurtadan birinin sarısını ayırıyorum üstü için, beyazı ziyan olmasın diye diğer 1 yumurtayla hamura katıyorum)
un,
yarım paket eritilmiş margarin,
bi tutam tuz,
bir tutam şeker,
1paket kabartma tozu,
süt ya da yoğurt kafama göre (tahminen 1 bardak)
peynir (ama içine değil bildiğin hamura katılacak)
bunların hepsini yoğuruyorum. 10dk civarı yoğuruyorum. o sırada fırınımı açmış oluyorum ancak ısınır. çok cıvık değil ama sert bir hamur da değil. minik toplar yapıp 180 derecede pişiriyorum.
aynı hamuru peniri hamuru yerine içine katarak denemedim. deneyen olursa yazabilir. böyle çok pratik. hazırlaması 10-15dk.
nilüfer hanımın size yazdığı tarifi yaptım güzel oldu .hemde çok pratik:)))))hamuru çok sert olmasın elinize yapışsın.ben duada ettim fırına atarken oldu vallla!pek olmazdıda.birde hamarat ablanın sitesinden şipşak tatlısını öneriyorum.kolay ve güzel.arzuya göre içine biraz haşhaş atılabilir.sevgiler çalışan bayan.
saol canım denicem mutlaka... yumuşak oluyormu peki. yani mayayla yapılan kadar beklemiyorum tabi ama en azından kurabiye gibide olmasını ,stemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?