Doğal Saç Bakım Kürleri Maydonozu Saclarimiza Nasil Uygulayabiliriz ??

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

asya82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
33
0
41
slm arkadaşlar ben bi kere kuaförde saçlarıma maydonoz sürmem önerilmişti ama ben nasıl sürcemi unuttum aslında arkadaşlar kaynatıp yıkıyomuşuzda nasıl yani sonra şampuan sürüyomuyuz ve ne kadar aralıklarla yapmalıyız ve ne işi yarıyoki?bilgisi olan varsa beni aydınlatırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.selamlar herkese
 
arkadaşlar saçda maydonoz ne işi yarıyor.bilen varsa beni aydınlatsın lütfen
 
Maydanoz


Demir deposu, A, C ve K vitaminleri içeriyor. Regl ağrıları da dahil pekçok derde çare oluyor. Üstelik afrodizyak.


Hem lezzetli, hem de son derece yararlı bir bitki maydanoz. Üstelik de çok bol. Her mevsim, pazar ve manav tezgahlarında bulmak mümkün.En önemli özelliği içerdiği C vitamini ve demir. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor. Maydanozda ayrıca, kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum ve klorin ile A ve K vitamini bulunuyor.
. Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten ) kaynağı olduğu için görme gücüne, kılcal damar sistemine, adrenal bezine ve troid bezine iyi geliyor.
. Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı, kanı arttırarak oksijeni ****bolize ediyor ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine yardım ediyor. Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindiriyor. Barsak solucanlarının düşürülmesine yardım ediyor. Gazın dışarı atılmasını sağlar.
. Kanı temizliyor,kansızlığa, mesane iltihaplanmasına, karaciğer rahatsızlıklarına, damar sertliğine etkili. Kan şekerini normal seviyede tutuyor.
.Tohumlarının idrar ve safra söktürücü, adet kanamalarını kolaylaştırıcı nitelikleri var. Adet sancılarına iyi geliyor.
.Grip ve nezleye iyi geliyor. Kansere karşı koruyucu.
.Yatmadan önce ağızda çiğnenen bir demet maydanoz rahat uyumayı sağlıyor, ağız kokusunu alıyor. Bulantılarda ve nefes darlığında bir tutam maydanozu iyice çiğneyerek yutmak kişiyi rahatlatabiliyor.
.Yara, kesik ve morartıları iyileştiriyor.
. Önemli bir afrodizyak.
. Maydanoz folik asit içerdiği için de önemli bir bitki. Folik asit merkezi sinir sisteminin işlemesinde hayati bir rol oynuyor. Folik asit incebağırsağın ilk kesiminde emiliyor, sonra karaciğere giderek orada ****bolize oluyor.
. Maydanoz kozmetik malzemesi olarak da önemli. Cilde ve saç dökülmelerine iyi geliyor.
Kullanılışı
Maydonozu çiğ yemek son derece faydalı. Kaynatarak elde edilen maydanoz suyu da çeşitli biçimlerde kullanılır.
Cilt için;2 bardak kaynatılmış suya, 1 demet yıkanmış maydanoz sapları ile beraber atılır. Üstü kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika kaynatılır. 20 dakika demlenmeye bırakılır süzülür. Böylece etkili cilt losyonu ve lapası elde edilir.Temiz cilde lapası sürülüp 20 dakika bekletilir. Sonra cilt, süzülen maydanoz suyu ile yıkanır. Her gün günde birkaç kez uygulanır.
Karaciğer yorgunluğunda, hafif ateşte, adet düzensizliğinde, hazım zorluklarında;20 gram maydanoz, 1 litre suda haşlanır ve bu çay ara sıra içilir.
Egzama yaraları için; bir su bardağı dolusu maydanoz, bir su bardağı tuvalet ispirtosu ölçüsü ile uygun bir kapta bir hafta bekletilirse, elde edilen losyon çok faydalı bir pansuman ilacıdır.
Bulantılarda ve nefes darlıklarında;bir tutam maydanozu iyice çiğneyerek yutmak kişiyi rahatlatır.
Kaynatılan maydanozun suyu gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihaplanmaları önlüyor ve yanmayı geçiriyor.
Kaynatılıp suyu sirke ile karıştırarak saçlar yıkandığında saçların uzaması ve kuvvetlenmesini sağlıyor.
Ergenlik sicilcileri için maydanoz losyonu:3 yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış maydanoz ve 100 ml 70 derecelik etil alkol, 2 hafta boyunca ağzı kapalı kavanozda bekletildikten sonra süzülür, 300 ml arı su eklenir. Hazırlanan bu losyonla her gün bir parça pamuk nemlendirilir ve yüz temizlenir.

Maydanoz C vitamini ve güçlendirici etkinlik yönünden çok zengin bir bitkidir. İştah açar, ter çıkartır, ateş düşürür. Kadınların düzensiz adet görmelerini yoluna sokar ve organizmayı zehirlerden arındırır. Bu yüzden maydanoz karaciğer hastalıklarına, sarılığa, egzamalara, selülite, romatizmaya, gut hastalığına ve idrar
yolları taşlarına karşı tavsiye edilir.

Maydanoz, C vitamini, E vitamini, B grubu vitaminlerden folik asit, A vitamininin öncüsü karolenoidlerden çok zengindir. Taze yenen 8-10 dal (20 gram kadar) maydanoz, yetişkin insanın günlük C vitamini ihtiyacının yarısını karşılayabilir.

Diş etlerinde, yaraların kapanmasında, kansızlık ve romatizmadaki olumlu etkileri A, C ve E vitaminleri ile folik asitten zengin olmasıyla açıklanabilir. Son yıllardaki çalışmalar C ve E vitaminleri ile karotenoidlerin damar sertliğine bağlı kalp hastalıkları ve kanserlerde koruyucu etki gösterdiğini işaretlemektedir. İdrar söktürücü etkisi birleşimindeki flavon glikozidinden dolayıdır.

Maydanoz, demir, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi minerallerden de zengindir. Bunun yanında sodyumu az içerir. Potasyum, magnezyum ve kalsiyum tansiyonun düzenlenmesin de yardımcıdır. Yüksek tansiyonlu olup, diyetlerinde tuz sınırlaması yapanlar yemeklerinde bol maydanoz koyduklarında tuz ekleme gereği azalır.

Maydanozdan yeterince yararlanabilmek lçin kullanımına özen göstermek gerekir. Her şeyden önce iyi yıkanmalıdır. Çiğ yeneceğinde, yıkandıktan sonra bir süre su içinde beklemek doğru olur. Satın alınan maydanoz kağıt havluya sarılıp naylon torba içine konarak buz dolabında saklanır. Kullanılacağında yıkanır, kullanılmayan kısım temiz bez veya kağıt havlu üzerine konarak nemi giderildikten sonra cam kavanoz içinde birkaç gün buz dolabında bekletilebilir.

Kurutulmuş maydanozda C vitamininin çoğu kaybolur. Bunun yanında A vitamininin öncüsü karotenoidlerdeki kayıp % 30 civarındadır. Kurutma ile mineral değerlerinde kayıp olmaz. Yemeklerde kullanımı açısından kurutulmuş maydanoz kolaylık sağlar.

Kök ve yaprakları özellikle ödemlere, kan dolaşım bozukluklarına, sindirim güçlüklerine, solunum zorluklarına, deri hastalıklarına, kadınların akıntılarına ve sancılı adetlerine karşı etkilidir. Maydanoz göz rahatsızlıkları, akne, cilt lekeleri, yara, bere karaciğer ve dalak rahatsalıkları, yüksek tansiyon için faydalıdır.
Kan temizleyici, kuvvet verici, saçları canladırıcıdır.

Salatalara, omletlere, çorbalara, köftelere bu şifalı bitkiyi bol bol koymalıdır. Böylelikle hem sindirimleri kolaylaştıracak hem de iştahı açacaktır.

Maydanoz, böbrekleri çalıştırarak idrarı bollaştırır. Kan şekeri normal seviyede tutar ve kansere karşı koruyucudur.

Maydanozun çiği de pişmişi de uyku verir. Benzimizin rengini düzelir, canlılık sağlar. Bu yüzden salatalara bol maydanoz
konmalıdır.[/
SIZE]
 
arkadaşlar saçda maydonoz ne işi yarıyor.bilen varsa beni aydınlatsın lütfen

canım slm bunu bende duymuştum banyodan sonra sampuanlama bttikten sonra yarım lt ye suya attğın maydonozları kaynatıp soğuduktan sonra ılıkta olabilir her neyse sacına döküosun ve cıkıosun..bn yaptım parlamıştı sacım birde dökülmeye ii gelio olabilir..ok dene bence hatta bende yapiim hafta 1 kere yapablrsin bu arada
 
arkadaşlar çok teşekkürederim ilgilenip bana bilgi verdiğiniz için.herkesi öpüyorum
 
arkadaşlar maydonoz herşeye cok ii gelio güzel bi bakım ürünü yanie ama sacta kullanıldıgını ilk duyuyom oda şundan olsa gerek maydonoz suyu tonik gibi kullanıo belki sacada bi etkisi olur denemek lazım
 
arkadaşlar bende maydonoz suyunun sacı uzattıgını okudum.ama ne kadar dogru bılemıyorum.yınede denemek de fayda oldugunu dusunuyorum.nasılsa cok zahmetı de yok bır tutam maydonozu kaynat suyunu sacına sür ve beklet: )
 
kizlar bende sifali bitkilerde okumusdum yani maydonozu.cok faydali saca ama usulu baska biliyorum ben:maydonozu elma sirkesi ile vede hattasoganla kaynatip ilidikdan sonra saclar durulanirmis. ben yaptim saclarimda mec vardi ve uzadini daha iyi gordum ,,, ama tabii kisiden kisiye fark edebilir uzman degilim yani.... basarilar kizlar..:)
 
arkadaşlar bende maydonoz suyunun sacı uzattıgını okudum.ama ne kadar dogru bılemıyorum.yınede denemek de fayda oldugunu dusunuyorum.nasılsa cok zahmetı de yok bır tutam maydonozu kaynat suyunu sacına sür ve beklet: )
Ben de denedim, bayağı etkılı geldi, tabi süreklı yapmak çok yorucu oluyor hele çalışan biri olarak daha da zor. bu yüzden sitenin birinden keratin dip bakım yağı aldım, şu an keyfini sürüyorum, çok etkılı dökülme karşıtı ve hızlı uzatıcı ama fiyatı da bir o kadar çok..
 
X