Mayıs anneleri bebişleri için nasıl besleniyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi zonox
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zonox

Let it Rain
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.806
696
698
Kızlar, gün geçtikçe bazılarımızın bebekleri ileride tombiş tombiş olucak bazılarımızın kide normal seyir edicek. Eğer bebeklerimiz için neler yediğimizi ve nelerin yaradığını yazarsak hepimiz için ve en önemlisi bebeklerimiz için çok faydalı olacak.

bu topiğe maksimum özen gösterirsek çok mutlu olurum.

kendi listemi paylaşayım
sabah kahvaltım
peynir,
bal, 1 çay kaşığı
üzüm pekmezi 1 çay kaşığı,
zeytin 4 5 adet
kıvırcık (domates, salata kullanmıyorum o nedenle) çünkü turfanda kullanmak zararlıymış
kesinlikle her sabah YUMURTA (DOKTORUM ÖZELLİKLE TEMBİHLEDİ)
2 dilim çavdar ekmeği
1 bardak açık çay
ara
meyve (portakal, mandalina, kırmızı elma) doktor yeşil elma öneriyor kilo almamam için ama ben yiyemiyorum
öğle
kesinlikle sebze yemeği (fasulye, kabak, enginar, pırasa)
salata (kıvırcık ve havuçlu) bol limon az yağ ve mümkünse tuzsuz
ikindi
ceviz (fındık, badem, siyah üzüm) en az 1 i ve 1 bardak süt
akşam
öğlen ne yaptıysam aynısını yiyorum

haftada 2 kez balık yemeye çalışıyorum ve arada bir salatama ton balığı atıyorum
yatarken 1 bardak süt ve ilaçlarım 30 dk öncesinde

veeeeeeeeeeeeeeeee en önemlisi 7 8 bardak su içiyorum

mesela keçi boynuzu, üzüm pekmezi, bal, ve ceviz çok faydalıymış bebişlerimize. eğer süt içemiyorsanız nestle nesfit ile tüketebilirsiniz. asla kakaolu ürünlerle sütü karıştırmayın (besin değeri ölüyor)

canlarım siz de buna benzer paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

[/B]

Son düzenleme:
yeni konumuz hayırlı olsun.ben ögün olarak yazamıycam çünkü çok degişiyo ögünlerim ama hergün mutlaka yediklerimi yazayım.3 ceviz,1tatlı kaşıgı harnup pekmezi,1 tatlı kaşıgı bal,peynir,zeytin,et ürünlerinden biri,1 büyük su bardagı süt,3 çeşit meyve,bol bol su.anammmmm daha yediklerimin yarısını yazdım ne çok yiyormuşum beeee

kızlar bu arada harnup pekmezi anne ve bebek için çok faydalıymış tavsiye ediyorum.ha bide hergün 2 kuru kaysı ve 1 hurma yiyorum

KIZLAR ben de bir şey ekleyeyim:
haftada 2 gün mutlaka balık tüketelim.çok faydalı.

kızlar bende çalıştığım için sürekli düzgün bir beslenme programım yok ancak özellikle dikkat ederek yediklerim ceviz-fındık-badem/günde bir bardak ayran/günde iki bardak süt/hergün en az 2 porsiyon meyve genelde biri yeşil elma diğeri portakal veya mandalina/haftada bir balık-denizbalığı olması önemli çiftlik balıklarını boşa yeme dedi doktorum/haftada 2 defa kırmızı et/haftada bir baklagil/tabi en önemlisi en az 7-8 bardak su

sabahları mutlaka yumurta, zeytin ,peynir arada kaşar
öğlen sebze yemeği bazen makarna mutlaka yoğurt daha sonra ceviz meyve muz mandalina portakal
çikolata yada gofret yiyiyorum.
akşamda et yada tavuk olabilir.balık yiyemiyorum sevmiyorum.
süt yatmadan önce içiyorum.

Benim sabah kahvaltilarim klasiktir, istedigim kadar kizarmis ekmek yada normal, haslanmis yumurta yada peynirli, dolatesli vs. omlet seklinde ama muhakkak en az bir yumurta, peynir cesitleri ama yasak olan kuflu kasar yada pastorize edilmemis sutten yapilanlarindan degil, recel, domates, salatalik, ve zeytin. Buna alternatif olarak arada akitma yerim recel yada bal ile ve sut icerim muhakkak ama arada haftada 3 kez filan sut yerine cay olur:) Kilo sorunum yok hatta ne kadar cok yisemde almiyorum o yuzden rahat yiyebiliyorum, kilo problemi olanlar kisitlasinlar tabii..
Ögle yemekleri va aksamlari haftada 3 kez balik ve yanina sebze, baklagil yemekleri bunlarda cok önemli ve et/tavuk yiyorum, ama ögle ve aksamlari tabagimi bölerek kullaniyorum, balik sebze ve yesillikler, yada bakliyat salata/sebze ve yogurt/cacik seklinde, yani her ögun almam gerekenleri tabakta görmeye özen gösteriyorum, esimde bu rejime uyuyor artik, ama arada kizartmada yiyoruz biz, zararli biliyorum ama kacamaklarim oluyor.
Bu ana ögunlerin disinda oturdugum her yerinde evin hatta yatak odasi basucumda saklama kaplarinda findik ceviz bulunduruyorum, gece yatmadan sutumu icmeyi ihmal etmiyorum. Pekmezin faydali oldugunu okudum onuda gunume katmaya karar verdim..
aklima gelen baska sey olursa yazarim. Cok faydali bir forum bence..
Unutmadan misirda yiyorum ben cok, hergun yemeye özen gösteriyorum hatta...

normal kahvaltı ama artık siyah çayı bıraktım yeşil çay yada ıhlamur.arada meyve ama hergün bol bol evde yaptığım yoğurt.bugünlerdede kefire başladım.kuru üzüm,kan üzümü taze sıkılmış meyve suyu kırmızı pancar falan ne bulursam atıyorum.ama benim iştahım çok açık pasta kek çok tüketiyorum malesef

Bende sabahları; 2 dilim beyaz peynir, 2 ince dilim kaşar,4/5 zeytin,tereyağ,bal,domates ceviz ve haşlanmış yumurta yiyorum ama yumurtayı hergün değilde 2 gündir bire düşürdüm çünkü alerji yaptı arada bazen,meyva bazen süt değişiyor.Öğlen yedikleirm değişiyor çalıştığım için ama genel olarak sebze yemeye çalışıyorum hamile olduğumdan beri Et yiyemiyorum nedense tavuk ve köfte olarak bazen yiyiyorum,balıkda pek tüketemiyorum bi tiksinti geldi ondan da.. Gece tv karşısında Pringles'a takmıştım bi aralar kafayı ama artık onuda bıraktım tuzlu ve yağlı olduğundan meyva salatası yiyorum yada süt içip yatıyorum..Offf bu ne ya bi okudumda korktum kendimden :)) Bu arada birşey danışıcam ben hamile kalmadan önce hiç tuz aramazdım yemeklerde ama şimdi yemeklere resmen tuz atıyorum vede az değil hani, cnm çok tuz çekiyor,Ödem yapıcak diyede korkuyorum çok şükür olmadı daha bişey..

bende öyle listeyle beslenmiyorum..Arkadaşlarımla oturup kahvaltı yaparız haftada 2-3 kere ozaman çok düzenli yiyorum :))) öğlenleri çorba akşamdan kalan yemekten yiyorum..Balık yiyemiyorum oyüzden hergün ceviz tüketiyorumm...Ara öğünde sade yoğurt yiyemediğimden içine bal katıp yiyorum :))Hergün mutlaka muz elma portakal yiyorum..Salatam eksik olmaz bide....

ben de her gün 3-4 adet ceviz 1 muz meyve ve sık sık meyve sıkıp suyunu içiyorum günde en az 3lt su içiyorum hergün peynir bir haşlanmış yumurta ve 2 kaşık pekmez yiyorum gece yatmadan 2 bardak süt içiyorum sebze ağırlıklı besleniyorum ayranı bol tüketmeye çalışıyorum hafta da 1 balık ymeye çalışıyorum et ve tavuk nadir yiyorum hafta da bir muhakak baklagil yapıp yiyorum ama bu hafta iştahsızdım pek iyi beslenemedim ekmek olarak genelde tam tahıllı ya dakepek ekmeği tüketüyorum inşallah hepimizin yedikleri kuzularımıza yarar

selam kızlar ben,

her sabah saat 7:15 de kahvaltı yapıyorum 2 dilim ekmek genelde kepekli,çavdar ya da yoksa beyaz ekmek genellikle hergün 1 yumurta peynir,lor, tereyağı bal, zeytin taze yeşil biber bu şekilde kahvaltı yapıyorum..

yanıma ceviz,fındık,badem,kuru erik,kuru incir,hurma alıyorum tabi sizi okuduktan sonra ben bayağı abartıyomuşum mesela 3 tane falan hurma yiyorum3-4 ceviz 4 tane badem 4 tane fındık gibi ..işyerine gelince saat 9 gibi falan tek tük ağzıma atıyorum..sonra bir bardak süt içiyorum normal yağlı süt içiyorum. 10,30 yada 11,00 gibi elma yada 2 tane mandalina veya muz veya kivi birinden yada bir kaçından genelde yiyorum..

öğlen burda ne varsa onu yiyorum gün geliyo kuru fasulye gün geliyo kabak oluyo ve fix bulgur pilavı +yoğurt ya da pirinç pilavı aç olduğum için yiyorum.. akşam üstü saat 5 de veya 5,30 bir portakal

evimde haftada 2 yada 3 kez mutlaka sebze yemeğe özen gösteriyorum haftada 1-2 kez kuru baklagil ve en az 3 kezde et yiyorum burdaki balıklara güvenemiyorum ve ben balık için ölürdüm yiyemiyorum. karar verdim büyük marketlerden alıp fırında yapıcam en azından haftada 1 kerede yeterli olur.. yemekle birlikte ya da yemekten 1 saat sonra 1 büyük kase ev yapımı yoğurt yiyorum ayran içersem 2-3 bardak içiyorum ...

yatmadan da belki bi elma veya kivi, muz , ayva,ne varsa bi tane yiyorumm

aralarda yediğim çikolatalar bunlara dahil değil.. çünkü feci şekilde yemeye başladım vee bu ara havuç cezeryesine taktım işte bu yüzden şuan tartılsam kesin 56 ile başlamış olan ben zaten şuan kendimi 62 die biliyorum ama 65 oldum gibi

hergün mutlaka yumurta ve süt ürünleri tüketmeyi unutmayalım kızlar ve özelliklede ceviz..

pekmez varda içimiyodum artık devam edicem onada..

bu arada sebzeleri kendi sularıyla yani su eklemeden pişirmeye özen gösteriyorum kısık ateşte buharıyla vitamini gitmesin die mutlaka sizlerde yapıyorsunuzdurda .. hepsini çiğden katıyorum ağzını kapatıyorum pişmesine yakın bakıyorum.. çorbalara tavuk ya da et suyu kullanıyorum ama doğal kendim pişirip ayırdığım sebze yemeklerime çoğuna havuç koyuyorum kızlar elimden geldiğince marul yemeğe gayert ediyorum çünkü sütten fazla kalsiyum kaynağı olduğunu öğrendim.. şimdilik aklıma bunlar geldi tekrar yazışırız..

kızlar enginar yemeyi unutmayın. inanılmaz besin değeri var ve bebğinize çok faydalı

soğan, havuç,bezelye,patates (ince ince kıyın) tencereye zeytinyağı koyup bu malzemeleri atın. üzeri taşasıya su ekleyin. ve kaynamaya bırakın (1 kesme şeker ve 1 çay kaşığı tuz eklenilebilir) kaynayınca içine temizlenmiş enginarlarınızı atın ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

alın size hem pratik hem de besleyici bir yemek

bir de danino'nun bebek yoğurtlarını alın kalsiyum için, cerenliyağmur'da önermiş marul da kalsiyum deposu.

Canım ben bebek yoğurdu değilde probiyotik yoğurdunu yiyorum hemde afedersin kabızı önlüyo..Dr. sordum çok iyi demişti arada onuda tüketebilirsin

kızlar bu arada harnup pekmezi anne ve bebek için çok faydalıymış tavsiye ediyorum.ha bide hergün 2 kuru kaysı ve 1 hurma yiyorum

hurmaya biraz erken başlamışınız..hurma oksotosin saglımasını saglıyım doğumu kolaylaştıyor henüz erken değil mi..ben yanlş biliyorsam benide de uyarın lütfen

ya ben acayip tatlı şeylere düştüm lokum helva çikolata ne bulursam yiyorum önce yemiycem zararlı diyorum sonra amaan herzaman hamile olmuyorumya deyip atıyorum ağzıma off ya iştahım çok açık.

zonox ,,

sayfamız hayırlı olsun .sana teşekkürler..
kızlar bende kefir içmenizi öneririm.bebeğin kemik yapısı için faydalıymış.

hergün mutlaka tükettiklerim
1 dilim peynir(en az,bazen yanına kaşarda ekliyorum)
1 kase yoğurt
2 bardak süt
2 adet meyve
cevi badem yada fındıktan bir çeşidi
1 yumurta

diğerleri öğüne göre değişiyor salata çorba,sebze yemeği oluyor veya et yemeği,balık falan oluyor..ekmekler çavdar yada kepekli

selam herkese...ben de size sıklıkla tükettiklermi yazayım:
Her sabah mutlaka 1 yumurta,1 dilim keçi peyniri(kalsiyum oranı fazlaymış),1 bardak süt.
ara öğün 2 bardak ayran,2 ceviz.
öğle yemeği 2 kaşık pilav,sebze yemeği.
ara öğün meyve 3 çeşit(mutlaka kivi)
akşam çorba,sebze ve et yemeği,salata
Ayrıca ben yoğurdumu evde yapıyorum.et suyumu kendim yapıyorum.haftada 1 gün brokoli çorbası.haftada 1-2 balık.her gün 2 ceviz 3 fındık,5 badem ve 1 hurma yiyorum.

sabah kahvaltısında-mutlaka 1 yumurta 2 çay kaşığı pekmez,krem kaşar ve tel peynir(keçi peyniri bıktırdı yiyemiyorum)domates,tere,yeşil ve siyah zeytin3-4tane,

ara öğün olarak meyve(elma muz kivi mandalina- süt-bazen ceviz(ceviz midemi bulandırıyo)antepfıstığı

öğlen yemeği hafta için-ne yazıkki iş ortamında imkanım olmadığı için ekmek arası peynir marul domates

akşam yemeği - genelde değişiyor bazen sebzeli yemekler bazen mantı et olarak köfteli yemekler vs yanında yeşil salatar

mutlaka haftada 2 kez fırında balık.

bir de bir sorunum var çok sevdiğim yemek olunca patlayana kadar yiyorum sonra ara öğün ne yazıkki yiyemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…