MAYIS AYINDA TÜP BEBEĞE BAŞLAYACAKLAR BURADA BULUŞALIM

dna hasarınız kaç çıktı canım. ilk olumsuz sonucu aldığımızda güvenç hoca kalsiyum iyonofor uygulayacağız demişti. muhtemelen o işleme tabi tutulacak yumurtalar
dna hasarı yuzde %12 cıktı. o normal aralıkta gözüküyor ama bizde canlı sperm az cıktı. spermlerın cogu ölüymüş. o da normal sperm yıkamada bellı olmayan bırsey sanırım. o yuzden tekrar tüp bebek denersek spermlerı buna göre bir yöntemle ayırmaları gerekecek

dna hasarı yuzde %12 cıktı. o normal aralıkta gözüküyor ama bizde canlı sperm az cıktı. spermlerın cogu ölüymüş. o da normal sperm yıkamada bellı olmayan bırsey sanırım. o yuzden tekrar tüp bebek denersek spermlerı buna göre bir yöntemle ayırmaları gerekecek
bunu bilmiyordum canım. spermle ilgilide çok çeşit sorun varmış işin içine girince öğrendik. biizmde ileri hızlımız sıfır. yıkama sonrası bile oran değişmedi

bunu bilmiyordum canım. spermle ilgilide çok çeşit sorun varmış işin içine girince öğrendik. biizmde ileri hızlımız sıfır. yıkama sonrası bile oran değişmedi
bizimkinded lifekasyon biraz yüksekti. lab ortamında döllendirilirken spermler özel bir solisyonla yıkanıyormuydu kafam karıştı?

bizimde son spermıyogramda ileri hız 0 cıktı. daha önceki 2 spermıyogramda boyle bir sorun yoktu bızde anlamadık bır daha test verebılırz baska bır yerde. aklımıza takıldı yanı. hız sorunu olması tüp bebek başarısını etkılıyormuymus bırsey dedılermı

bizimde son spermıyogramda ileri hız 0 cıktı. daha önceki 2 spermıyogramda boyle bir sorun yoktu bızde anlamadık bır daha test verebılırz baska bır yerde. aklımıza takıldı yanı. hız sorunu olması tüp bebek başarısını etkılıyormuymus bırsey dedılermı
ileri hızlının 0 olması normal yolla gebe kalabilme şansımızı dibinde dibine çekiyor bu bir gerçek. bütün sitelere baktım tup bebekte ileri hızlı spermimi seçiyorlar micro yapmak için diye hiçbirseye rastlamadım. sadece bir hastanenin sitesinde microyu anlatırken olgun yumurta alınır ileri hızlı morfolojisi duzgun spermle döllendirilir diyordu.ileri hızlı spermle normal hızda spermin koşma ilerleme kabiliyeti aynı değil ama dölleme potansiyeli aynımı bilmiyorum. dr a da çok sey soramıyorum.çekiniyorum

bizimkinded lifekasyon biraz yüksekti. lab ortamında döllendirilirken spermler özel bir solisyonla yıkanıyormuydu kafam karıştı?
evet canım özel bir bakıma cekiliyor spermler. bu bakım yani yıkama sonrası normal sperm testinde cansız görünen bir sperm hareketli hale gelebiliyor. eşinizin sperm testinde TPMSS VE NM TPMSS oranları ne yazılmış.şimdi bunun arastırmasına girdim. toplamda canlı sperm demekmiş tpmsss. nm tpmss ise normal morfolojide toplam canlı sperm....
tpmss:4,26
nm-tpmss: 0 yani morfolojisi normal olan hiç canlı sperm yok canlı olanların morfolojileri bozuk demekmi oluyor bu .bilmiyorum mantık yürütüyorum sadece

bende varım ilaçlarımı aldım adetimi beklıyorum başlamak için.ilaç fiyatı merak edenler için 4 tane puregon 1 ovıtrelle 1 orlagutran yazmıs doktorum normalde 1660 lıra dedı 1300 e aldım tanıdıktan.sanırım 4 puregon yetmez 1 yada 2 daha alırım dıye dusunuyorum cunku ben asılamada bıle 4 pruıgen kullanmıstım.
Teşekkür ederim cevap verdiğin için inşallah herşey yolunda gider ve istediğimiz sonuçlara hepimiz ulaşırız

İnşallah
Canım 7 günlük ilaçlarım şuana kadar 1400 tl civarı tuttu. catlama iğnesi orgalutran vs daha ilave edilecek aşağı yukarı 2000 e yaklaşır. kendini nasıl hissediyorsun kısmını nasıl açıklayacağımı bulamadım ama çok enerjik ve moralli olmamakla birlikte sıradan bir iş yapıyormuş gibiyim. ocak ayındaki tedavimde 4 yumurtam büyümüştü. bugun ki kontrolümde 7 gibi saydı drum. ocaktaki olumsuz sonuctan sonra arısutu bal polen ginseng tozu ve probolis tozunu macun hainde yedim. çok merak ediyordum bi fark olacakmı diye.inşallah sonuçlar hayırlı olur.hepimizin. siz ne durumdasınız
inşallah canım inşallah bnde adet olmayı bekliyorum hayırlısı ile ozaman başlayacağım bnm ilk çok heyecanlıyım Allahım ümitlerinizi boşa çıkarmasın inşallah

ileri hızlının 0 olması normal yolla gebe kalabilme şansımızı dibinde dibine çekiyor bu bir gerçek. bütün sitelere baktım tup bebekte ileri hızlı spermimi seçiyorlar micro yapmak için diye hiçbirseye rastlamadım. sadece bir hastanenin sitesinde microyu anlatırken olgun yumurta alınır ileri hızlı morfolojisi duzgun spermle döllendirilir diyordu.ileri hızlı spermle normal hızda spermin koşma ilerleme kabiliyeti aynı değil ama dölleme potansiyeli aynımı bilmiyorum. dr a da çok sey soramıyorum.çekiniyorum
Bnde bulAmadm ona dair brsey kafamızda deli sorular ama cevaplayan yok:KK66:

Selam herkese hayırlı evlatlar nasip olur inşallah bize bu hayırlı aylarda , ben de 3.5 yıllık evliyim 3 transfer 2 iptal tüp bebek tedavim var . Rezerv azlığı ve sperm sorunumuz var , ilk 2 tedavim izmir irenbede oldu 3. Tedavim bahçeci fulya da oldu. Bu adette d. Bakır bahçeci de başlayacam . İnşallah yumurta bulunur ve tedaviye başlarım .
Bu ay gidecektim burda bir arkadaş ari sütü bal polen önerdi egricayirdan sipariş verdim onu kullanıyorum 2. Adette gidecem yararı olacağını umut ediyorum

Neden o ilacı içmeni söyledi ki acaba
Bu çoğu tedavide kullanılıyormuş, kısa protokol diyorlar. Yumurtaları ve hormonları baskı altında tutup tedaviye böyle başlamak için. öncesinde iki tane aşılama geçirdim bununlada alakalı olabilir.

İyi akşamlar kızlar ben ileri derecede pkos hastasıyım eşimde sperm azlığı,morfoloji bozukluğu var ve ileri hareketli sperm 0.Mart ayında aşılama yapılmaya karar verdik ama ileri derece ohss olduğum için tüp bebek yapmaya karar verildi.22si olgun 34 yumurta toplandı 12 si döllendi 6. gün 5 adet iyi kalitede blastokist embriyomuz oldu.Bu cumartesi lucrin iğnesi olup adet olmayı ve rahimin hazırlanması gerekiyordu, ammmaaaa bugün kanamam oldu, yani transfer iptal kanamayı durdurmak için primolut kullanmaya başladım.Transferi umutla bekliyodum, biraz hayal kırıklığı yaşıyorum.

evet canım özel bir bakıma cekiliyor spermler. bu bakım yani yıkama sonrası normal sperm testinde cansız görünen bir sperm hareketli hale gelebiliyor. eşinizin sperm testinde TPMSS VE NM TPMSS oranları ne yazılmış.şimdi bunun arastırmasına girdim. toplamda canlı sperm demekmiş tpmsss. nm tpmss ise normal morfolojide toplam canlı sperm....
tpmss:4,26
nm-tpmss: 0 yani morfolojisi normal olan hiç canlı sperm yok canlı olanların morfolojileri bozuk demekmi oluyor bu .bilmiyorum mantık yürütüyorum sadece
benim eşim zor tahlil verir.gittiğimizdeki sperm durumu ile 22 yumurtadan 18ini döllediğine göre sıkıntı yoktur. diye düşünüyor.

benim eşim zor tahlil verir.gittiğimizdeki sperm durumu ile 22 yumurtadan 18ini döllediğine göre sıkıntı yoktur. diye düşünüyor.
maşallah gayet iyi sayı canım. sperm dollemede sorun olusturmamış.5. güne kadar gittimi embriyoların

maşallah gayet iyi sayı canım. sperm dollemede sorun olusturmamış.5. güne kadar gittimi embriyoların
evet. 5. güne kadar gitti fakat tutunamadı. ben ilk koyulan embriyo ve tedaviyi biraz rast gele görüyorum. çünkü baştan gizli şekerime troidime bakılsaydı progestan fitil yerine iğne verilseydi tutunurdu diye düşünüyorum.progestan fitilin pek faydasını gördüğümü sanmıyorum. ve ilkinde yumurta toplamaya vücudumun verdiği tepki yüzünden ertelenebilirdi.şu 13 mayısta direksiyon sınavını atlatayım arayacağım. bulunduğum yerde ne adam gibi bir dr var ne de dr tavsiye edecek biri. diğerkötülenen merkezlerde tutanın nasıl tutuyor diyorum kendi kendime. çok nasip işi:işsiz::işsiz::işsiz:

evet. 5. güne kadar gitti fakat tutunamadı. ben ilk koyulan embriyo ve tedaviyi biraz rast gele görüyorum. çünkü baştan gizli şekerime troidime bakılsaydı progestan fitil yerine iğne verilseydi tutunurdu diye düşünüyorum.progestan fitilin pek faydasını gördüğümü sanmıyorum. ve ilkinde yumurta toplamaya vücudumun verdiği tepki yüzünden ertelenebilirdi.şu 13 mayısta direksiyon sınavını atlatayım arayacağım. bulunduğum yerde ne adam gibi bir dr var ne de dr tavsiye edecek biri. diğerkötülenen merkezlerde tutanın nasıl tutuyor diyorum kendi kendime. çok nasip işi:işsiz::işsiz::işsiz:
kişilerde gözle görülür sorun olmadığında olumsuz sonuca dayanmak daha bir farklı oluyor.hadi bizler sıkıntılarımızla oyalanıyoruz zaman geçiriyoruz olumsuzlukları birşeylere bağlayıp daha rahat bakıyoruz.Ama sizin gibiler için durum daha farklı. 2. günde orta kalitede embriyo ile yapılan bir transfer ve marka olmamış bir hastanede tutarken....marka olmuş referansı yüksek aa kalite embriyo yerleştirilen sorunsuz görülen bir bayanda bu embriyo tutmayabiliyor...Tüp bebekte şansımız %100 değil .yaradan bile normal yolla gebeliğin şansını % 25 kararlamışken üstelik :) tevekkül edip tedbir alacağız canım.

kişilerde gözle görülür sorun olmadığında olumsuz sonuca dayanmak daha bir farklı oluyor.hadi bizler sıkıntılarımızla oyalanıyoruz zaman geçiriyoruz olumsuzlukları birşeylere bağlayıp daha rahat bakıyoruz.Ama sizin gibiler için durum daha farklı. 2. günde orta kalitede embriyo ile yapılan bir transfer ve marka olmamış bir hastanede tutarken....marka olmuş referansı yüksek aa kalite embriyo yerleştirilen sorunsuz görülen bir bayanda bu embriyo tutmayabiliyor...Tüp bebekte şansımız %100 değil .yaradan bile normal yolla gebeliğin şansını % 25 kararlamışken üstelik :) tevekkül edip tedbir alacağız canım.
aynen canım nasip olmadıktan sonra herşey a kalite olsa ne olacak. bende bulunduğum ilde bi yer olmadığı için.yakın bir ilde yine araştırıp iyi olan merkezlerden birinde yaptırdım.tutmadı.bende transferde rahme enjekte edecekler sandım.ama bişey olmamıştı.2 taneyi nasıl transfer ederler bilmem.

İstanbul Bahçelievler'de Prof.Dr.Süha Sönmez var. Onla görüştük. İlk olucak bizim için,
Eşimin tedavisi yapan doktor ona yönlendirdi. Bizde ona güveniyoruz. Eğer son dakika bir karar değişiklği yapmazsak onla tedaviye devam edicez. Sen hangi merkeze gidiyorsun? Bazen düşündüğümde karnıma ağrılar giriyor.

Bahçeci Umut Tüp Bebek Merkezi, Cem Bey doktorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

aynen canım nasip olmadıktan sonra herşey a kalite olsa ne olacak. bende bulunduğum ilde bi yer olmadığı için.yakın bir ilde yine araştırıp iyi olan merkezlerden birinde yaptırdım.tutmadı.bende transferde rahme enjekte edecekler sandım.ama bişey olmamıştı.2 taneyi nasıl transfer ederler bilmem.
sen hangi ildesin canım? tek transferle 2 embriyo transferi aynı canım.

Herkese iyi akşamlar,2 haftadır diş doktoruyla uğraşıyorum arkadaşlar,tedaviye başlamadan kontrol ettireyim dedim,üç dolgu bir de kanal tedavisi gördüm on günde,bugün son kez kontrole gittim,dişimde kist varmış,ağrımadık için de fark edilmemiş,bugün o dişimi çektiler,altındaki kisti temizlediler,dikiş atıp beni eve gönderdiler.Doktorların hepsi tanıdık,tüp bebek tedavisi göreceğimi de biliyorlar,kanal uzmanı bu iltihapla tedavin sonuca ulaşmazdı dedi,tüp bebekten önce kanında vücudunda iltihap olmamalı dedi.Tedaviye başlamadan sizler de dişlerinizi muayene ettirin isterseniz

Back
X