Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Tüp denemem olmadı doğal yoldan deniyoruz ama benim bildiğim ortalama hesap olarak transefere iki hafta eklenmesi en ideali. Normal gebeliklerde de geç döllenme vs olunca ultrason haftasıyla adete göre hesaplanan tarih uymuyor,tüpte de hiçbi fark yok. İdeal süre 14 gün olduğu için +2 hafta konuyor. İkinizin söylediği tarihler arası iki üç gün oynar zaten pek önemi yok. Sezaryen tarihini o kadar etkilemez 38.haftadan snra sezaryen yapılır
Gebe kalındıktan sonra tüp bebekte normal gebelikmiş farkı kalmıyor hertürlü adet günü baz alınıyor.

Merhaba arkadaşlar.
Sanki biraz heyecanlıyım ve ilk yazım biraz uzun olacak gibi. Çünkü süreci birileri şu an en baştan bilsin istiyorum. Sonra sosyal deney gibi hep beraber değişkenleriyle beraber karşılaştırmalarımızı yapar tecrübelerimizi paylaşırız diye düşünüyorum. Hem hatıra da olur. Yazılanları yaşananları, hayal kırıklıklarımızı ve sevinçlerimizi ilerde okuruz. Askerlikteki aynı devreler gibi belli bi dönem oluşmuş olur. :)

Ben evlilikten korkan ve kendini işine, gücüne, gezip araştırmaya, dünyayı tanımaya adamış bir gençlik yaşadığım için biraz geç yani geçen sene evlendim ve şu an 37 yaşındayım.

Hamilelik için sırasıyla bütün ön hazırlığımı ve kontrollerimi yaptırdım.
-7 ay önce sigarayı bıraktım.
-Normalde de sağlıklı beslenirim ve hazır gıda, fastfood tüketmem. Bu yüzden beslenmemde bi değişiklik yapmadım ve şimdilik herhangi bir sağlık problemim yok.
-İyi bi kadın doğum uzmanı araştırdım ve ona gittim.
-Kan tahlilleri yapıldı. Hormon düzeylerim ve kan değerlerim normal.
-Yumurtalıklarım, rahim ve rahim ağzı sağlıklı.
-Yumurta rezervim de yaşıma göre gayet iyi seviyedeymiş, endişe edilecek bir azlık yokmuş.
-3 aydır folik asit kullanıyorum.
-Tam bir kedi manyağı olduğum için ve eskiden dışarda çok iyi pişmemiş et ve iyi yıkanmamış yeşillikler yemiş olabileceğim için toksoplazma testi yaptırdım. Neyse ki önceden bu enfeksiyonu habersiz atlatmışım ve bağışıklığım varmış.
-Hamilelikte yaptırmak istemediğim için tetanoz aşımı iki hafta önce tamamladım.
-Diş ve diş etlerim de hamilelikte artan problemlere önlem olması açısından bakıma girdi çıktı.
Özetle ben tam tekmil hazırım ama eşimdeki durumu henüz bilmiyoruz çünkü o şimdilik rahat bi adam :)

Bu arada daha önce eşimle hamilelik için hiç risk almadık ve korunmayı yeni bıraktık. Bu benim ilk deneme hikayem yani.
Ben özellikle Mayıs ayında hamile kalmayı çok istediğim için ilk ve bütün kozlarımı bu ay içinde ovülasyon testi ve yardımcı jel ile birlikte kullanacağım. :)

Haziran başında sonucu sizlerle paylaşırım. Tutturamazsam Haziran'ı pas geçip çalışmalara Temmuz'da devam edeceğiz bakalım 7 ay süre tanıdık kendimize. Hayırlısı..

Aranızda bu aydan itibaren hamile kalmayı planlayan varsa tanışmak, birlikte bu heyecanlı ve gergin süreci paylaşmak isterim. İsteyen herkese bol şans..
İnsallah hemen olur.bu aradaYardimci jel nedir?

Gebe kalındıktan sonra tüp bebekte normal gebelikmiş farkı kalmıyor hertürlü adet günü baz alınıyor.
Tamam ama son adet başlangıcı yumurtanın döllendiği adetin başlangıcı değilse, yumurta önceki aylardan dondurulmuş yumurta oluyorsa nasıl hesaplanacak

Huhuuu kizlaaaar kasigimda ara ara giren batma şeklinde sanci var ve işin garip tarafı 1 haftadr çok az dolgunluk olan göğüslerim bugün fena şişmeye başladılar veeee bugün adet olmam gerekirdi fakat olmadım. Ilk sorum gebelik var mıdır? 27 yaşındayım kist problemim de yok ocaktan beri deniyoruz. Ikinci sorum gebelik testini ne zaman yapayim

Huhuuu kizlaaaar kasigimda ara ara giren batma şeklinde sanci var ve işin garip tarafı 1 haftadr çok az dolgunluk olan göğüslerim bugün fena şişmeye başladılar veeee bugün adet olmam gerekirdi fakat olmadım. Ilk sorum gebelik var mıdır? 27 yaşındayım kist problemim de yok ocaktan beri deniyoruz. Ikinci sorum gebelik testini ne zaman yapayim
Bugün adet gününse artık yapabilirsin varsa çıkar

Tamam ama son adet başlangıcı yumurtanın döllendiği adetin başlangıcı değilse, yumurta önceki aylardan dondurulmuş yumurta oluyorsa nasıl hesaplanacak
Ozmn da şöyle oluyor. Yine adetin 2. Günü tedaviye başlanıyor rahim kalınlaştırma ve ardından progesteron takviyeleri sonrası 19-21 günleri arasında transfer oluyor.Aslında vücudumuzun embriyoyu kabul etme zamanı var ve bu adetin 19-21 günleri mi ne oluyor aşağı yukarı herkesin transferi taze ya da dondurulmuş olsun adetten sonraki belli zamanda yapılıyor.

Ozmn da şöyle oluyor. Yine adetin 2. Günü tedaviye başlanıyor rahim kalınlaştırma ve ardından progesteron takviyeleri sonrası 19-21 günleri arasında transfer oluyor.Aslında vücudumuzun embriyoyu kabul etme zamanı var ve bu adetin 19-21 günleri mi ne oluyor aşağı yukarı herkesin transferi taze ya da dondurulmuş olsun adetten sonraki belli zamanda yapılıyor.
Olabilir, herhalde uzmanların da bu konuda görüşleri değişiyor. Panicattack bebeğin hangi burç olabileceğini hesapladı konu ordan açıldı. Gerisini zaman gösterecek :)

Olabilir, herhalde uzmanların da bu konuda görüşleri değişiyor. Panicattack bebeğin hangi burç olabileceğini hesapladı konu ordan açıldı. Gerisini zaman gösterecek :)
Bende yardımcı olmak için yazmıştım, kova burcu istiyorum ama transferim gecikecek deyince adet tarihine göre hesaplama oluyor şansı olabilir diye düşünerek yazdım.inşallah istediği gibi olur.

Bata kaldı 6 gün. İdrarda baloncuk hamilelik belirtisi sayılır mı hanımlar ya :KK12:biraz da garip bir mesane sancısı galiba, rahimin bile altında. Başka birşey yok yaa offf. Yorgunluk falan baki zaten.

Bence bi yanlışınız var, normalde de hamile kalındığında aslında yumurtlamadan sonra gecen süre iki hafta ama adet günü baz alınıyorsa, tüp bebekte de aynı şey geçerli adet günü baz alınır, sizlere göre yaşım küçük olabilir ama 1 aşılama 4 tüp bebek denemem var kimyasal gebeliğim oldu bu şekilde hesaplandı.

Tedavinin başlandığı adeti takip eden, ara verilmeyen taze transferde dediğiniz geçerli olabilir. Aşağı yukarı doğal gebelik gibi denk geliyodur günler. Aşılama da zaten son adet tarihine göre hesaplanır.
Ama dondurulmuş embriyoda transfer tarihine göre hesaplandığını gözümle gördüm. Adet tarihini sormadılar hiç. Son adet tarihini öğrenip embriyonun kaç günlüğünü öğrenip ekleyene kadar direkt transfer tarihini sordu doktor, mevcut dondurulmuş embriyo transferi yaptıran arkadaşlarımda durum böyle. "Dondurulmuşda adet tarihini değil transferi baz alıyoruz" diyen de kendi doktorum. Kaldı ki her türlü hesapla 3-5 gün fark edecektir zaten. Ama ben blastokist transfer tarihine göre hesaplıyorum. Çünkü böyle sade, güzel, hazır bi hesaplama var. :)

Bende yardımcı olmak için yazmıştım, kova burcu istiyorum ama transferim gecikecek deyince adet tarihine göre hesaplama oluyor şansı olabilir diye düşünerek yazdım.inşallah istediği gibi olur.

Teşekkür ederim.
Ben o hesap işlerinin kurdu oldum zaten. :)
Her türlü ucu ucuna sınırda olacak gibi. 39. Haftaya güveniyorum şu an :))
Ay allaam tuttu da doğum tarihi kaldı :)))
O değil de çözülünce bozulmaz inşallah bu donmuş bebe. :/

Tedavinin başlandığı adeti takip eden, ara verilmeyen taze transferde dediğiniz geçerli olabilir. Aşağı yukarı doğal gebelik gibi denk geliyodur günler. Aşılama da zaten son adet tarihine göre hesaplanır.
Ama dondurulmuş embriyoda transfer tarihine göre hesaplandığını gözümle gördüm. Adet tarihini sormadılar hiç. Son adet tarihini öğrenip embriyonun kaç günlüğünü öğrenip ekleyene kadar direkt transfer tarihini sordu doktor, mevcut dondurulmuş embriyo transferi yaptıran arkadaşlarımda durum böyle. "Dondurulmuşda adet tarihini değil transferi baz alıyoruz" diyen de kendi doktorum. Kaldı ki her türlü hesapla 3-5 gün fark edecektir zaten. Ama ben blastokist transfer tarihine göre hesaplıyorum. Çünkü böyle sade, güzel, hazır bi hesaplama var. :)
Nasıl 3-5 gün fark oluyor?
Adet günü ile transfer günü arasında iki hafta oluyor. Transfer gününü baz alırsan pozitifi aldığın gün 10 günlük hamile oluyorsun, adeti hesaplarsan 29 günlük falan okuyorsun

İşin de zormuş ya senin de işte her işin ayrı zorluğu var kuzu..
Geliyomuş aman gelsin gecikmesindense gelsin de bitsin de çalışmalara başlayın ☺
Senin de mi çok ağrılı olur yoğun kanaman olur.. ama bemim öyle oldu diye sizin de öyle olacak değil inşallah düzelir canım.
Haklısın canım en azından düzen sağlam gitsin bu sefer bende sağlam calisicam 😀. Cancan hiç sorma benim her ay 3 gün işkence gibi geçer inanılmaz bi ağrı apranax Plus dan başkası kafi gelmez. Kanamam 2 gün çok yoğun sonra az olur. Valla doğumdan sonra geçeceğine pek inanmıyorum bende biraz genetik sanırım. Bu arada kırmızıyi da gördüm :( en azından testle uğraşmadım iyi oldu. Artık gelecek sefere. 😀 inşallah ay sonu senin haberini alıcam gaza gelip hırslı çalışacağım bende 😀😄

İşin de zormuş ya senin de işte her işin ayrı zorluğu var kuzu..
Geliyomuş aman gelsin gecikmesindense gelsin de bitsin de çalışmalara başlayın ☺
Senin de mi çok ağrılı olur yoğun kanaman olur.. ama bemim öyle oldu diye sizin de öyle olacak değil inşallah düzelir canım.
İş konusuna gelince evet zor ama bu devirde iş olsunda zor olsun diyoruz artık. Her iş zor bu devirde hayat şartları zatenn malum.

merhaba hoşgeldin... buraya bakıp kaptırmayan yok kendini bencede..bende rahattım olsada olur olur bi ara derken şimdi oldumu acaba diye kabıma sığamıyorum..:)
Hos buldummm :KK54: Ben de merakliyim artık bakalım. Kendimi öyle kapatırmışım ki buradakiler sureki kendimde belirti arar oldum daha bat a 10 gun var. Ama benim midem bulaniyor sürekli , kasiklarimda adet olacakmisim gibi bir agri bir de yüzüm yanıyor.daha çok erken biliyorum :KK22:
QUOTE="flx77, post: 59937393, member: 924845"]
Hoşgeldin, inşallah çok beklemeden hamile kalır ve yavrunu kucağına alırsın. Sorumluluk tabi ki ağır ama kucağındayken daha güçlü ve korkusuz hissediyorsun kendini, herşeyle başa çıkacak gücü görüyorsun kendinde. İnşallah güzel haberini alırız en yakında
[/QUOTE]
Hosbuldummm:KK54:
Inşallah hep birlikte kucağımizaaldığımız günleri görürüz.

Nasıl 3-5 gün fark oluyor?
Adet günü ile transfer günü arasında iki hafta oluyor. Transfer gününü baz alırsan pozitifi aldığın gün 10 günlük hamile oluyorsun, adeti hesaplarsan 29 günlük falan okuyorsun

Transfer günü; adet dönemi+yumurtlama dönemi+yumurtanın döllenmesi+zigotun rahme inmesi süresinin hepsini kapsadığı için, o gün iki haftalık hamile kabul ediliyorsun zaten. Pozitifi net olarak aldığın gün, yani transferden 14 gün sonra ise 4 haftalık hamilesin.

İlk cevapta verdiğim linki okumamışsın. Ya da google'a "tüp bebek doğum tarihi hesaplama" yaz. Ya da yeni bir link daha vereyim. Son olarak tüp bebekte esas olan adet tarihi değil, transfer tarihidir diyor konuyu kapatıyorum. Belgelerle konuşuyorum daha napiim.

Transfer günü; adet dönemi+yumurtlama dönemi+yumurtanın döllenmesi+zigotun rahme inmesi süresinin hepsini kapsadığı için, o gün iki haftalık hamile kabul ediliyorsun zaten. Pozitifi net olarak aldığın gün, yani transferden 14 gün sonra ise 4 haftalık hamilesin.

İlk cevapta verdiğim linki okumamışsın. Ya da google'a "tüp bebek doğum tarihi hesaplama" yaz. Ya da yeni bir link daha vereyim. Son olarak tüp bebekte esas olan adet tarihi değil, transfer tarihidir diyor konuyu kapatıyorum. Belgelerle konuşuyorum daha napiim.

Pozitifi net olarak aldığın gün, yani transferden 14 gün sonra ise 4 haftalık hamilesin. Bende bunu söylüyorum farklı birşey demiyorum,transferden 14 hün sonra 4 haftalık hamilesin diyorum

Back
X