• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Günaydın gadınlaaar!
Çok yoruldum ben bu ara yaa. Daha 23 Nisan etkinlikleri var. Yoruluyorum ama canım da sıkılıyo. Durgunum, gerginim, huysuzum, bi değişiyim. Bahar depresyonuna girdim gene zaar. Hayat çoh sıkıcıı.. Bıktım hep aynı şeyleri yapmaktan. Hoff..
Bahar bende eskiden neşe kaynağıydı yaşadığımı hissediyorum derdim. Artık bezgin Bekir gibi duruyorum. Öylece hiç bir şey yapmadan.. biraz değişim lazım galiba hepimize.

senellaa senella senin yumurta iş başında!!! degerlendirrrrrrr yaw hem dans gribe iyi geliyormus ki 😂🤣😀🙄 benim de tahmini yum zamanlarim 13 gunum🙄 bi kere calistim.

benim kaderim heral de aynen biri bitti digerleri başladıi . rabbim gunah yazmasin neyseki peder valide hayatta degiller🤦🏻‍♀️canlari sağolsun yinede ama, cok zor insanlar biliyosun.. sabaha kadar yatmadim agladim, kimseyi dogru dürüst gormeden doncem mecbur huzurumu kacirmasinlar. tamam dedim bisi diyemiceken seneye ben gidince yazlik tutarim giderim doya doya ailemle zaman gecirim yada ablam tuttuyor zaten her yil yanına giderim siz utanin. beni hasret birakmayin naparsaniz yapin dedim, cok agladi konusucam söz benim degil bizim evimiz orasi senin diyip durma dedi🤣istersen onlara ver ben calisio kazanmadim ki , sen bana ortam yarat hasret birakma aileme yeter dedim. rabbim elbet bakar yüzüme..
Canım senin isteğin çok net.. ailenle olmak.. mekan ve şartlar çok önemli değil sonuçta.. bunu bu sene de yapamaz mısın? Tamam git yazlığınıza, orada tatil yap, sonra git ailenle zaman geçir.. bu mümkün değil mi?

Amaninnn 5 cocukmu :KK57: yok bacim yokk sen o yazliga uğrama bence,
Hayir bisey degil çocuk fikrinden bile vazgecebilirsin tatil sonrasi, bence hemen başla tedaviye vakit nakittir,
Bize geçen yaz misafir gelmişti iki çocuklu.. ben o zaman demiştim, bu çocuklar bana mesaj olarak mı geldi acaba diye :) çocuk fikri bir süre rafa kalkıyordu bende, iki çocuğu olan görümcem ikna etti herşeyin güzel olacağına :)

Evet aydan aya farkediyor, son 2 ay böyle olunca yaş da 40 olunca daha karamsarlaşıyorum ister istemez, 1 yılda çok tedavi gördüm o yüzden şimdilik 1-2 yumurta için o kadar hormon almak istemedim, inşallah doğru olanı yapıyorumdur, hamileliklerim doğal yoldan olduğu için şansım olduğunu düşünüyorum inşallah öyledir 🙏
Kesinlikle doğru olduğunu düşünüyorum. İki yumurta ile tedaviye başlamak çok anlamlı değil.. zorlama bir durum gibi olabilir. Bence doğal yoldan denemek ve biraz da vücudu dinlendirmek iyi olabilir.
Uzun süre tedavi görünce insan doğal yoldan olacak fikrinden uzaklaşıyor. Ben şu aralar öyleyim. Bu ay ben de tedavisiz geçtim, yumurtlamayı bilmek istiyordum ama denemek için değil ne zaman Regl olup iğneye başlayacağımı hesaplamak için.. sonra kendime çeki düzen verip bu ayı da değerlendirmek istedim ama öyle bir saldım ki, ne tam yumurtlama tarihimi biliyorum ne de doğru düzgün değerlendirdim :)

Çok harcamadık aslında ilk başladığımda 6500 dü fiyat eşim doktor diye %25 indirim yapıyorlar 5000 ödedik hiç birinde transfere gidemedim ordan da 2000 iade oluyor yani her tedaviye 3000 ödedik
Canın ben de ilk iki tedavide yumurta toplama aşamasına gelemedim. doktora giderken canım çok sıkıntı. bir sorun var ve tedavi aşamasında ortaya çıkıyor diye. Ama kullanılan ilaçlardan kaynaklandığını söyledi ve başka ilaçlarla tedaviye devam ettik. 3. Tedavide az yumurta toplandı hala kafamda soru işaretleri var ama 5. Gün embriyosu transfer edilince rafa kaldırdım. Ve sonuç negatif olunca yumurta toplanamayan tedavilerden bile daha az etkilendim. Ama bu sonucu sanırım kendim yarattım. Doktora durmadan ben negatife hazırım, tedavinin bir parçası, ama yumurta toplayamamaya hazır değilim bu bana bir sorun var hissi veriyor diyordum :) hayat da bana hazır olduğumu verdi :) ama şu hayatı da hiç anlamıyorum. Tedaviye başladığım zaman kendiliğinden hamile kalacağımı da sanıyordum, onu neden vermedi ki :)

😮oyyy yavrum benim üzülme o delik kalbinden öpüyorum seni🥰💋 korkma ilerde seni insallah guzel sağlıklı yaşam bekliyor💐 benimkinde kapakı duzgun kapanmıyor son zamanlar da coştu ses etmiyorum. çunkum apandisit ameliyatim da cok kiprasmis zor + uyandirilmisim. hemoroidte riskli deyip narkoz vermediler. laproskopi olmaliyim iyiyim🤐
Bunu mutlaka anestezi doktoru ile paylaş canım. Sonuçta onların uzmanlığı bu seni en iyi şekilde uyutup uyandırmaları için yardımcı olman lazım.. ne bileyim belki yöntemi bile bu anlattıkların belirler. Normalde genel anestezi yapıyorlar ama belki senin durumuna özel lokal yaparlar, ya da başka çözümler neyse işte.. ama mutlaka paylaş..

bilmiyorum ki şansım varsa hic uyanmam 😂o ameliyat sonrası sıkı takibe alındim dis ceksen basina bisi gelse bilinsin uyar aileni cevreni oncesi sana ilac verilmeli o neyse iste 🙄 aileme herkeze soylendi esime de annem soyledi talimat bu diye bil. trde bana her ay igne yapiyorlardi . penesil muadili kalbi korusun diye. bi ara biraktim igneyi kotulesince bin firca yedim .5 yıl istikrarlı olucaksin her ay olucaksin dedi kac dooktor. burdakiler bakti yok bisey dediler😀 olma igne vermiyoruz igne antibiyotik sevmiyoruz( ben bayiliyorum sanki😮) . isvicreli bilim adamlarindan iyimi bilcek trdeki drlar iyiymişim iste😜😂
Peki İsviçreli bilim adamları iğne vermedikten sonra nasılsın :)

Bende kardiyoloji dr. sordum dün, homosistein baksak mi diye, adam yüksekse bile homosistein yuksekligine tek çözüm folik asit dedi,zaten kullaniyorsun dedi,özel hastanede bile adamlari test yapmaya ikna etmeye çalışıyoruz
Bazı özel hastane doktorları sistem ne kadar dayatsa da hastanın yanında oluyor. Ben çalışırken özel sigorta limitlerim dolmuştu. Doktora gittim parayı ödeyeceğim faturasını bankanın emekli sandığına gönderip alacağım. Ama doktor bu detayı bilmiyor limiti dolu bir özel sigorta görüyordu. Bir film istedi ve eliyle de gösterip bu omurlar arasında bir sorun var fıtık çıkacak muhtemelen istersen hiç film çektirip masraf yapma limitin dolmuş dedi :) sonuçta çektirdim ve dediği çıktı. O doktoru çok severim ben.. hastanın yanında yer alan ve becerisini görüntülemeye bağlamayan doktor sonuçta :)
Seninki de bunun bir şey olmuş. Çözümü için verilecek ilacı kullanıyorsan ihtiyaç duymamış

Bahardandır diye düşünüyorum mevsim geçişleri adamı yoruyor bence de.. durumunu değiştirebilecek olanlar değiştirebilir, bunun için de Mevlananın sözü aklıma gelir
'Hakk'ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. "Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?

Aaa sende mi zıkkımcılardansın bende bende:KK53:
bu arada kardiyoloji doktoru sigara kullaniyormusun demedi bile, acaba bu doktorda mi kabzimandi, yada sigara kalp sagligi uzerindeki olumsuz etkilerini bıraktımı, pes mi etti
Galiba artık daha fena etkiler var. Stres çok zararlı derler ya her şeyde. Şimdi bir de gerilim eklediler ona. Sanırım bunlar sigaradan çok daha zararlı

Galiba artık daha fena etkiler var. Stres çok zararlı derler ya her şeyde. Şimdi bir de gerilim eklediler ona. Sanırım bunlar sigaradan çok daha zararlı
Evet evet katılıyorum zıkkım, stres endişe kadar vücuda zarar vermiyordur.. en azından beslenme ile su ile o kötü etkileri en aza indirebiliyoruz 😁

Evet evet katılıyorum zıkkım, stres endişe kadar vücuda zarar vermiyordur.. en azından beslenme ile su ile o kötü etkileri en aza indirebiliyoruz 😁
Katılıyorum sana.. benim de eşim içiyor tabiki bırakmasını çok isterim ama içiyor olmak en büyük sorun değil. Eşim iki dayısını akciğer kanserinden kaybetti, bir tanesi de ağzına bir kere sigara koymamıştı. Aile doktorumuz bunu bildiği için şok oluyor, hala nasıl içiyorsun diyor :) şu an eşimin başı belada; aile doktorumuz, endokrin doktoru ve benim doktorum yakasında sigarayı bıraksın diye :)

Katılıyorum sana.. benim de eşim içiyor tabiki bırakmasını çok isterim ama içiyor olmak en büyük sorun değil. Eşim iki dayısını akciğer kanserinden kaybetti, bir tanesi de ağzına bir kere sigara koymamıştı. Aile doktorumuz bunu bildiği için şok oluyor, hala nasıl içiyorsun diyor :) şu an eşimin başı belada; aile doktorumuz, endokrin doktoru ve benim doktorum yakasında sigarayı bıraksın diye :)
İnşallah bırakalım zamlar da geliyor art arda zaten.. en güzeli bırakmak marjo da derdi anlaşarak ayrılın 😯😁

Back
X