Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
aaaa yok daha neler.. ben de onu kullanırım adetliyken.. normal vakitlerde ağrı çeşidine bağlı olaraktan parol vermidon mide için famodin kullanıyorum kuzu..
Prospektüsü incelersen görürsün. Hamilelikle ilgili bölümde,gebelik planlıyorsanız 3 ay önceden kullanmayı bırakın,hamileliği güçleştirebilir yazıyor. Araştırdım da tüpteki tüycükleri mi yok ediyomuş neymiş. Net bi bilgi için doktora sorcam gidince. Baksana minik kırmızı şeye neler yapıyomuş

Prospektüsü incelersen görürsün. Hamilelikle ilgili bölümde,gebelik planlıyorsanız 3 ay önceden kullanmayı bırakın,hamileliği güçleştirebilir yazıyor. Araştırdım da tüpteki tüycükleri mi yok ediyomuş neymiş. Net bi bilgi için doktora sorcam gidince. Baksana minik kırmızı şeye neler yapıyomuş
aman prospektüslere bakarsan depresyon ilacına intihar vakaları görülebilir yazıyor.. mümkün olduğunca yan etkilere bakmamaya gayret ediyorum.. ne işe yaradığına bakarım yeter :)

ne zaman gideceksin doktora.. beni de bilgilendir.. bana daha çok var gitmeme

ne zaman gideceksin doktora.. beni de bilgilendir.. bana daha çok var gitmeme
Adet olursam 3.günü gidicem. Olmazsam zaten gidicem. Yani her türlü iki hafta sonra sanırım :) yav öyle diyosun da ben de atıyorum göz bebeğinde sararma yapmasını dikkate almam ama gebeliğe engel yazınca ciddiye alırım :)

aman prospektüslere bakarsan depresyon ilacına intihar vakaları görülebilir yazıyor.. mümkün olduğunca yan etkilere bakmamaya gayret ediyorum.. ne işe yaradığına bakarım yeter :)
Bu arada depresyon ilaçları özellikle ergenlik ve ilk gençlik döneminde olmak üzere intihar isteğine yol açabiliyor,doğrudur.

sahura kalkıyoruz ama uykumu alıyorum yani erken yatıp uykumu almış olarak uyanıyorum ama gün içinde sanki hiç uyumamış gibi ağzım yırtılırcasına esniyorum ve yorgun hissediyorum Rabbim inşallah nasip etmiştir de bebiştendir

ay o zaman hamilikten olabilir kızz, halsizlik ,bitkinlik, uyku hali, her kokuyu daha net duyma, ve mide bulantsısı da varsa belirtilerde tadından yenmez bu haller

Adet olursam 3.günü gidicem. Olmazsam zaten gidicem. Yani her türlü iki hafta sonra sanırım :) yav öyle diyosun da ben de atıyorum göz bebeğinde sararma yapmasını dikkate almam ama gebeliğe engel yazınca ciddiye alırım :)
Bu arada depresyon ilaçları özellikle ergenlik ve ilk gençlik döneminde olmak üzere intihar isteğine yol açabiliyor,doğrudur.
yav ben yanlıştır demedim.. yan etkilerine rağmen ilaçları kullanıyoruz onu demek istiyorum..

elbette gebeliğe engel teşkil edecekse içmeyelim bir daha, benim de dr randevum 2 hafta sonraya ki olmayız inşallah.. adet olunca gelirsin demişti ya.

sen de boğaymışsııınn kuzuuu :) senin de yeni yaşın hayırlı olsun doğum günün kutlu olsun ben arsızlık edip söyledim sen ses etmemişsinn :KK68:

dvtb dvtb senin de doğum gününmüş, nice nice bebişli yıllara inşallah, gönlünce olsun herşey canım.

Merhaba hanımlar. Buralarda da bebek yapma düşüncesinde de yeniyim. 3yillik evliyim ama daha ancak bu ay bebek konusunu gündemimize alabildik:KK60:sanırım eşim de ben de biraz korkuyoruz bebek ve sorumluluğundan. Ama anne baba olunca hepsinin geçeceğini ona sımsıkı baglanacagimiza inanıyorum. Velhasıl bu aya kadar hiç yumurtlama takibi vs yapmadım. Ilk defa bu ay adetim bittikten sonra gün aşırı birlikte olmaya çalıştık. Ben de meraklandım. Sizlerin mesajlarını okuyup iyice kendimi kaptırdım. Ilham oldu yasantilariniz bana. Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah :anne::KK54:

Hoşgeldin, inşallah çok beklemeden hamile kalır ve yavrunu kucağına alırsın. Sorumluluk tabi ki ağır ama kucağındayken daha güçlü ve korkusuz hissediyorsun kendini, herşeyle başa çıkacak gücü görüyorsun kendinde. İnşallah güzel haberini alırız en yakında

valla bilmiyorum ki laboquıck ovu testinin içinde hediye vermişlerdi erken gebelik testimi değil mi hiç bilmiyorum..üzerinde belirtmiyor erken diye sadece gebelik testi yazıyor.. ve hala kırmızılar yok...
Aynı markanın 20 lıgının ıcınde 2 tane cıkıyordu ben aldıgımda erken gebelık testıdır, aslında ustunde belırtıyor erken gebelık testı oldugunu canım.

yav ben yanlıştır demedim.. yan etkilerine rağmen ilaçları kullanıyoruz onu demek istiyorum..

elbette gebeliğe engel teşkil edecekse içmeyelim bir daha, benim de dr randevum 2 hafta sonraya ki olmayız inşallah.. adet olunca gelirsin demişti ya.
Amaan diyince küçümseme gibi oldu,yazışırken jest ve mimikler yok tabi iletişim kısıtlı yanlış anlaşılma olabiliyo :) ben o kadar beklemem eczacıma sorarım, o daha net açıklar. Sorunca sana da haber veririm

Günaydın gençler :KK52: bugün yeni bi sinir stres sebebim oldu. Ben regl döneminde çok ciddi ağrılar çeken biri olarak uzun yıllardır dolorex kullanırım. Şimdi prospektüsü okudum gebeliği engelleyebilir, 3 ay önceden bırakın diyor. Saf gibi içiyomuşum yaa :kızgın:Gebeliği beklerken içilecek masum bi ağrı kesici öneriniz var mı? Siz ne kullanıyosnuz?

Bana doktor hamilelikte kullanabileceğim en masum ilaç olarak parol verdi ama hiç ağrı kesmiyor, gerçi benim migreni kesen ağrı kesici de yok. ama hamilelik öncesi ben de dolorex içiyordum, ve bakmamıştım prospektüsüne. ben şok belki de düşük de o yüzden olabilir mi, düşükten önce de kimyasalda da içmiştim dolorexi :(

Bana doktor hamilelikte kullanabileceğim en masum ilaç olarak parol verdi ama hiç ağrı kesmiyor, gerçi benim migreni kesen ağrı kesici de yok. ama hamilelik öncesi ben de dolorex içiyordum, ve bakmamıştım prospektüsüne. ben şok belki de düşük de o yüzden olabilir mi, düşükten önce de kimyasalda da içmiştim dolorexi :KK43:
Bilemiyorum bunu sormam lazım. Düşüğe vs sebep olabiilir mi bilmem,şimdilik öğrendiğim tutunmayı engellediği. Net bilgi için eczacıyla konuşucam. Ben de bitek regl döneminde içerim. Nadiren migrende de.

6 yıl kadar once depresyon teshısı konuldu bana, antıdepresana baslandı ama tık gelısme yok, baska bılac verdı doktor ama hıc uyarmadı benı sadece dedı kı dıgerınden bıraz daha etkılı, ben aldım ıctım ılacı gece bı kendıme geldım, kendımı atmısım balkon demırlerıne ayaklarımı sallandırıyorum asagıya dogru ve oyle bır sıkıntı atlasam ucarım gıderım gıbı bır hıs var ıcımde atlayasım var, (bu arada ev 6. kat, ve 1. katta da kot farkı var 1.kat 3. kat ile esıt yanı 9. kat gıbı hayal edın yukseklıgı. sonra esım geldı yanıma sen ne yapıyosun burda dedı benı ıcerı cektı aldı. uykusu cok agırdır ama nasılsa allh tarafından uyanmıs ve benı arayası gelmıs, normalde baska odada yatsam farketmez o derece. bılmem dedım hatırlamıyorum nasıl geldıgımı. sabah ılk ıs ılcın yan tkısıne bakmak oldu ıntıhar vakalarını attırıyormus, ınanmadım ınternete baktım, ılacı kullananlarda ıntıhar etme ıstegı artıyormus ve eden 2-3 de vaka okudum bır daha da ılacı kullanmadım. bazen dıkkat etmek gerekıyor gercekten. ben de genellıkle yan etkı okumadan ıcerım ama bu bana ders olmustu.

Back
X