mecbur değil tabiki ama:((

Canım, her insanın sevgisini gösterme biçimi farklıdır..Belki kayınvaliden kendince yeteri kadar gösteriyordur sevgisini..
Herkesin kendine göre bir anlayışı vardır, bizim gibi olmalarını beklemek yanlış olur..
Sen dayınla, annenle veya bir başkasıyla kayınvalideni karşılaştırırsan hata yapmış olursun..
Kendini de boşu boşuna yıpratırsın..

Bu arada fakirlik, zenginlik, doğu-batı kültürü...Bu tip karşılaştırmalar da yapma bence..
İnsani değerlerin bunlarla hiçbir alakası yok çünkü..

aslında biz çok sevgi içinde büyüdüğümüz için yadırgıyorum galiba.anneannem bile 95 yaşında,kazık kadar bizi öşşş yavruum diye şloppp diye öperdi.eşimi de hiç sarılıp öpmezmiş.hala da öyle.o yüzden midir nedir eşim hep dibimde

ınsan bazen durumunu sozlere dokemıyor yanlıs anlasılıyor bu durumda.bız sadece yıllık ızınde gıdebılırız kaynanama.gecen sene cagırmaya tenezzul etmedıler nıye gelmıyosunuz vs yok yok ıste.zorla gıttık ogluyla torunuyla vakıt gecırsın dıye.gıttım kaldım geldım gerektıgı kadar samımı oldum sımdı hafta sonları nette kızımı gosterıyoruz arada ordan meraba deyıp gecıyorum ne aarıyorum ne soruyorum boyle ıyı.zorlamaylada babaanne olunmuyor ıste bende bu durumu kabul etmıyorum aslada etmıcem.yaslı ınsanlarsınız hos gencte olsak ecel nezaman gelır bellı degıl ama baska kımlerımız var aılemızden baska hıcmı basmıyor kafaları.sıze bır sey soyleyımde sasırın kızımı goturup gostermeme kayınvalıdemlere.ılk kızımı kaybettım cenazesıne gelmedıler yabancı gıbı arayıp bassaglıgı dıledıler.kaynanamların komsuları cevresı bılmıyomus ılk kızımı kaybettıgımı sok oldum gızlemısler.bu unutulurmu soyleyın bana.ınsanlıgımı yapıp allaha havale edıyorum bu kadar.

her insanın sevgi anlayışı farklıdır.çünkü yetişme tarzı farklıdır.benim içinde böyle vıcık vıcık sevgi gösterileri saçma gelir,gösteriş gibi gelir.çünkü böyle yetişmedim.

babamlar kalabalık bir aileydi ve birlikte yaşadılar belirli süre.babaanne,dede,amca yenge biz ve kuzenler hep birlikteydik.babam dedemlerin yanında bizi kucağına almazdı.ayıp karşılanırdı.ama canından çok severdi.kucağına alıp öpmese de sevdiğini gayet iyi hissederdim.ben de çocuklarımı gelip gidip şap şap öpemem.çocuklarım da öpülmekten hoşlanmaz.

zorla güzellik olmaz...
kadının içinden gelmiyo demekki...
kimse kimsenin çocuğuna bişeyler almak zorunda değil...
sende ona alma madem rahatsız oluyorsun...
beklenti çıtasını düşürmekte fayda var...
sana karşı kötü mü kaynanan..
eşini dolduruyor mu...
seni sevmiyor mu...
yani tek sorun anlattığın gibiyse eğer...
sen aramış ve sorun yaratmışsın kusura bakma...

Ölüyorum bitiyorum öyle lafta olmuyo yani.İlla bişeyler alması lazım.Harçlık vermesi lazım.

Niye beklenti içindesiniz ki?Beklemeyin.
Kimseden böyle şeyler beklemeyin.

kimi insanın gönlü zengindir cömerttir torunları veya sevdikleri için herşeyini döker kimide dünya malına deger verir 3-5 armut bile cok degerlidir onun içi yapı meselesi...
bu kadar takılma anlıyorumda yapısı bu napcan oldugu gibi kabul et lafta dokundurma belki değişir ilerde cocugun yetiştimi farklı davranır yardımcı olur insanlar değişiyor keyfine bak takılma okadar ..

tüh yazıklar olsun ayıp yahu

tüm yazıları okumamışsın sanırım.tek sorun bu değil.kusura baktım

kocanın ailesinden(abla,abi,yenge,kardeş,anne,baba...) beklenti içine(şahsi değil, oğullarını da ilgilendiren ailevi-maddi veya manevi) girmemek meselesi çok incedir bence. ben k.v. ve çetesinden beklenti içine asla girmiyorum, kendim için değil; oğulları ve torunları için. evlendikten 1 sene sonra ev almıştık, hem eşimin ailesi hem de benm aileme uzaktık. benim annemler geldi, annem salon perdemi diktirdi, ablam da su arıtma cihazı alıp taktırdı ev hediyesi. 1 liralık plastik kap alsalar da yeterdi benim için. aradan zaman geçti eşimin anne babası geldiler. ilk kez bu tarz bişey bekledim onlardan çünkü eşim dedi bana annemler bişey getircek olursa kabul etmiycem, paraları çok yok. ok dedim. zavallı eşim!!! ben de eşim bunu deyince ve daha tam tanımıyorum ailesini ufak tefek, pazardan da olsa ev hediyesi getirirler sandım ve evi görmeye diye 3-4 valizle kutuyla geldiler. baktım kutulardan biri tencere kutusu. kesin tencere almış dedim kendi kendime. vestiyerin üzerine koymuş zavallı eşim de aynısını düşünüp. ama ben hemen dalmadım tabii. bunlar içerde otururken çaktırmadan baktım ki; içi kete, poğaça dolu!!! bize yapp getirmişler dedim. önemli değil benim için. ama esas hüsran bundan sonra:)

öğlen arası işte yemek yiyeceğim için keteden aldım yanıma 2-3 tane. birazını ayırdım, geri kalanı da dondurucuya koydum ki mikrod.da ısıtıp yeriz sonra diye(ben değil, onlar da varken yeriz diye düşündüm). akşam eve geldim ki k.v. bana diyor; biz onları yiycektik neden götürdün!!! ölür müsün öldürür müsün. anne ben 2-3 götürdüm diğerleri dondurucuda çıkarıp ısıtırız bozulmasın die oraya koydum deidm. kadın zaten ben kahvaltı hazırlamıyom die hafta içi aç dururdu önceden, kendine getirmiş onları yemek için((

herşeyleri hüsran hüsran hüsran. artık onlardan susuzluktan ölcek olsam bir damla su ummam

Kendi aileniz böylesi bir yardımda bulunmasaydı kayınvalideniz için yine aynı şekilde düşünücek miydiniz acaba bunu merak ettim ?
Başlıkta da söylediğiniz gibi zorunda değil !
Bende baba tarafında 15 torundan tek kız torunum..
bu yasıma kadar babaannem banada hiçbirşey yapmadı
Umurumda mı "Hayır"..
Bence siz kendi ailenizin aldıklarıyla ailenizi üstün görüp kayınvalidenize tavır almışsınız..
Eğer alsaydı bu kez annem ablam buradan şunları aldı o bunu layık gördü diyeceksiniz..
Her zaman karşı tarafı suçlamak değil; bazen içimize dönmek gerekir

Başlığı beğendim.. İçeriği beğenmedim.. Kayınvalidenizle derdiniz yok ama modaya uyup bende derdim kayınvalidem diyeyim gibi birşey yapmışsınız sanki..

Evet mecbur değil ve siz bunu bile bile 'senin iki tulumunla mı eksiklerimiz tamalanacak zahmet edip alma ' demeniz çok tuhaf

Kendi ailenizden de böyle beklentiler içerisinde misiniz bilemiyorum ama

Herkes kendi çocuğuna bakmakla yükümlü.. Çocuk yaparken kayınvalidenize mi soruyorsunuz ki ? Eksikleriniz tamamlanmayınca ona kızıyosunuz..

Çok garip geldi bana.. Babaannesi hırka vs. de örmüş ne bekliyorsunuz ki 1 yıllık bez parasını ben karşılayacağım demesini mi

Esinle evlatlarina huzurlu ol, gerisi bos tatlim…Allah muhtac etmesin.

Emekli, evi var bilmem ne? Sevgi parayla mı ölcülüyor?
Beklentileriniz hep maddi yönde nedense? Ördügü tulumu, hırkayı bile begenmiyorsunuz! İlla paraya deger ya da direkt para olarak birseyler olması mı lazım?
Tavrınız ve tutumunuz bana cok ilgin geldi.
:44:

Son düzenleme:
ayyy tamam yarım elma gönül alma dedim ama 4 yaşındaki çocuğa o mu getirilir ki kızım hiç hoşlanmadı.zaten evde meyvesini yer yani.
ne olursa olsun insan anne babasından ilgi sevgi bekliyor.napalım yahu

tüm yazıları okumamışsın sanırım.tek sorun bu değil.kusura baktım

Arkadaşım bende buna takıldım ne demiştin 4 mandalina ile 2 armut getirmiş.diye.5 tl de para vermiş.
bari iyi bir çikolata getirseydi demişsin bir mesajında...
yukardada 4 yaşında çocuğu o mu getirilir.zaten meyvesini yer demişsin.
ne güzel işte sağlıklı bişey getirmiş.sevinmen gerekir bence...
bende bu konudaki tüm yazılarını okudum.tek sorun olarakta bunu algıladım açıkçası.
maddiyat önemli değil,manevi açıdanda bişeyler beklediğini yazmışsın ama her mesajında
maddiyat var,ablan şunu göndermiş,annen şunu almış vs..

kayınvalidenin huyunu öğrenmişsin.bence takılma böyle şeylere.

herkesin sevgisini gösterme biçimi farklıdır kimi torununa herşeyi alır yapar kimi yapmaz.kimseye muhtaç değiliz diyorsun boşver kafana takma kayınvalideni öyle kabullen hiçbir şey söyleme.zaten en büyük zenginlik kimseye muhtaç olmamaktır

sen böyle kayınvalidenden birşeyler beklıyorsun oda yapmıyor ya oda senden birşeyler beklıyodur sende yapmıyorsundur ve oda senin yaptıgın gibi arkandan sayıyodur

böyle bir ihtimal olabilirmi?

Kızı begenmemis hıımm, meyve gereksiz hep olan seyler zaten hem cocukta yemis, en iyisi gelmeden önce bir liste yapın siz kayınvalidenize alacaklarının listesi, cikolatanın markası, kalitesi, adedi vs.. yazın eline verin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…