- Konu Sahibi BenAyKizim
-
rahmetli dayım çok ama çok fakirdi.çok da uzaktaydı evi.saatlerce yolu ablamla beni sevmek için gelir çok adi acayip çikolatalar getriridi.ama bize özel o yaşımda onun kıymetini bilirdim.sevgisini öyle güzel gösterirdiki.omuzlarında taşırdı bizi koskaca adam.çocuğa hitap etmenin yolunu bilirdi.okuma yazması yoktu cahildi ama...offf çok özledim.
kayınvalideme bakarsan da görgülü bilgili istanbul hanımefendisi....
tek derdin bu olsun arkadasim.
Canım, her insanın sevgisini gösterme biçimi farklıdır..Belki kayınvaliden kendince yeteri kadar gösteriyordur sevgisini..
Herkesin kendine göre bir anlayışı vardır, bizim gibi olmalarını beklemek yanlış olur..
Sen dayınla, annenle veya bir başkasıyla kayınvalideni karşılaştırırsan hata yapmış olursun..
Kendini de boşu boşuna yıpratırsın..
Bu arada fakirlik, zenginlik, doğu-batı kültürü...Bu tip karşılaştırmalar da yapma bence..
İnsani değerlerin bunlarla hiçbir alakası yok çünkü..
ya işte aynen öyle bağlar kopuyor.eskiden ilgilenirdim gider gelir dr lara götürürdüm.ha baktım ki kendini paralayan tek ben.arayı açmaya başladım.şimdi de gelmiyonuz gitmiyonuz vs oldu.e napalaım ne ekersen onu biçersin
aslında biz çok sevgi içinde büyüdüğümüz için yadırgıyorum galiba.anneannem bile 95 yaşında,kazık kadar bizi öşşş yavruum diye şloppp diye öperdi.eşimi de hiç sarılıp öpmezmiş.hala da öyle.o yüzden midir nedir eşim hep dibimde
ınsan bazen durumunu sozlere dokemıyor yanlıs anlasılıyor bu durumda.bız sadece yıllık ızınde gıdebılırız kaynanama.gecen sene cagırmaya tenezzul etmedıler nıye gelmıyosunuz vs yok yok ıste.zorla gıttık ogluyla torunuyla vakıt gecırsın dıye.gıttım kaldım geldım gerektıgı kadar samımı oldum sımdı hafta sonları nette kızımı gosterıyoruz arada ordan meraba deyıp gecıyorum ne aarıyorum ne soruyorum boyle ıyı.zorlamaylada babaanne olunmuyor ıste bende bu durumu kabul etmıyorum aslada etmıcem.yaslı ınsanlarsınız hos gencte olsak ecel nezaman gelır bellı degıl ama baska kımlerımız var aılemızden baska hıcmı basmıyor kafaları.sıze bır sey soyleyımde sasırın kızımı goturup gostermeme kayınvalıdemlere.ılk kızımı kaybettım cenazesıne gelmedıler yabancı gıbı arayıp bassaglıgı dıledıler.kaynanamların komsuları cevresı bılmıyomus ılk kızımı kaybettıgımı sok oldum gızlemısler.bu unutulurmu soyleyın bana.ınsanlıgımı yapıp allaha havale edıyorum bu kadar.
zorla güzellik olmaz...
kadının içinden gelmiyo demekki...
kimse kimsenin çocuğuna bişeyler almak zorunda değil...
sende ona alma madem rahatsız oluyorsun...
beklenti çıtasını düşürmekte fayda var...
sana karşı kötü mü kaynanan..
eşini dolduruyor mu...
seni sevmiyor mu...
yani tek sorun anlattığın gibiyse eğer...
sen aramış ve sorun yaratmışsın kusura bakma...
sorun tabiki kayınvaliem herkes gibi.ikinci bebeğime hamileyim.kızımda da bunda da bir çöp yapmadı yahu.eşim tek çocuk ve kızımda biricik torunu.arada bir iki hırka vs örer o kadar.ne gidince haşlık verir ne bişey.kızıma hamileyken de böyle garipti.lafa gelince ölüyorum bitiyorum sevgimden der hava atar ama kzıma şu da babannnemden denecek birşey yapmadı.bu bebişime de hala iki tulum alacak lafta.en sonunda senin iki tulumunla eksiklerimiz tamamlanmayacak boşuna zahmet etme dedim patladım.kızım bu sene anaokuluna başladı ne geldi ne gördü.arabayla 5 dk lık yol.insan torununun ilk mürvetini görmez mi?
biz bir kuru maaşla geçiniyoruz.onların emeklisi var evleri kendinin.hani para sıkıntısı da yok.olsa bile ne farkeder millet açlıktan ölüyor ama çoluğuna çocuğuna canını veriyor.maddi olarak birşey beklemek değil.Allah a şükür eşim elinden geleni yapıyor ama yarım elma gönül alma diye bişey var.valla ben on a daha çok şey almışımdır.özel günlerde normal zamanlarda ama bu kadın neden böyle bencil anlamıyorum.
ayyy tamam yarım elma gönül alma dedim ama 4 yaşındaki çocuğa o mu getirilir ki kızım hiç hoşlanmadı.zaten evde meyvesini yer yani.
ne olursa olsun insan anne babasından ilgi sevgi bekliyor.napalım yahu
tüm yazıları okumamışsın sanırım.tek sorun bu değil.kusura baktım
Arkadaşım bende buna takıldım ne demiştin 4 mandalina ile 2 armut getirmiş.diye.5 tl de para vermiş.
bari iyi bir çikolata getirseydi demişsin bir mesajında...
yukardada 4 yaşında çocuğu o mu getirilir.zaten meyvesini yer demişsin.
ne güzel işte sağlıklı bişey getirmiş.sevinmen gerekir bence...
bende bu konudaki tüm yazılarını okudum.tek sorun olarakta bunu algıladım açıkçası.
maddiyat önemli değil,manevi açıdanda bişeyler beklediğini yazmışsın ama her mesajında
maddiyat var,ablan şunu göndermiş,annen şunu almış vs..
kayınvalidenin huyunu öğrenmişsin.bence takılma böyle şeylere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?