mecbur değil tabiki ama:((

eşim evin tek oğlu, kızım da biz evlendikten 7 yıl sonra doğdu, 9.5 aydır kayınvalidem bir kez gelip gördü, o da 1 aylıkken...
bayramda konuşurken, bebek nasıl dedi iyi dedim, adı neydi dedi!!! adını bile bilmiyor...
hediye v.s. beklentim yok, gelmesine de çok hevesli değilim, ama insan biricik torununu merak etmez mi yahu :)

bu arada küslük, kırgınlık v.s. de yok aramızda, kadının huyu böyle...

o gelmiyorsa siz gidin. belki sizden bekliyodur. bazı büyükler, ben çoluk çocuğun ayağına mı gideceğim diye düşünebilir. benim k.v. de çok çağırdık gelmedi 1 senedir. 6 saatlik yola el kadar çocukla, tatil yok bişey yok 4 kere gittik. dedesi babaannesi görsün diye ve onları çok sevmesem de istiyorum ki kızım onları bilsin, tanısın. benim babam yok, dedesini bilsin istiyorum en çokda:((

Başlığı beğendim.. İçeriği beğenmedim.. Kayınvalidenizle derdiniz yok ama modaya uyup bende derdim kayınvalidem diyeyim gibi birşey yapmışsınız sanki..

Evet mecbur değil ve siz bunu bile bile 'senin iki tulumunla mı eksiklerimiz tamalanacak zahmet edip alma ' demeniz çok tuhaf:53:

Kendi ailenizden de böyle beklentiler içerisinde misiniz bilemiyorum ama

Herkes kendi çocuğuna bakmakla yükümlü.. Çocuk yaparken kayınvalidenize mi soruyorsunuz ki ? Eksikleriniz tamamlanmayınca ona kızıyosunuz.. :19:

Çok garip geldi bana.. Babaannesi hırka vs. de örmüş ne bekliyorsunuz ki 1 yıllık bez parasını ben karşılayacağım demesini mi

tulum meselesi öyle benim durup dururken birden parlamam değil.hamile kaldığımdan beri tutturdu iki tulum diye.bu sefer oğlum olacağı için herşeyini baştan alıyoruz.bu hala iki tulum alcam da alcam.hala görünen bir çorap bile yok bu arada.biz de eşimle çıktık karşıya geçtik alışverişimizi yaptık bu seferde niye acele ettiniz ben iki tulum alacaktım dedi.e ben gelmişim 34. hafatama sen hala ne diyorsun.nihayetinde dayanamadım söyledim.kötü mü yaptım?

aman boşver ,,ilgi gösterirsede ben yaptım ben aldım,,die başına kalkarr,,ne güzel kendiniz yapmışınız,,kimse bişe diemez....

asla hayatımda kendimi ya da ailemi üstün görmedim.ne demek o.hepimiz beş metrelik bezle gidiyoruz.sokaktaki en berduş insanın bile benden farkı ne.meseleyi öyle bir tersinden anlamışsın ki.ben ondan bir parçacık ilgi bekliyorum.tek çocuğundan olan tek geliniyim.kızım da karnımdaki bebişim de onun öz be öz tek toorunu.hiç mi hakkım yok birşeyler beklemeye.:47:

Eğer beklediğiniz sadece ilgi olsaydı getirdiği meyvelere verdiği 5 tl ye laf uzatmazdınız.
Konunuza cevap veren bir çok kişiyle birlikte benim anlama şeklim farklı demek ki..
Beklentilerinizi kısmadığınız sürece mutlu olamazsınız.

Emekli, evi var bilmem ne? Sevgi parayla mı ölcülüyor?
Beklentileriniz hep maddi yönde nedense? Ördügü tulumu, hırkayı bile begenmiyorsunuz! İlla paraya deger ya da direkt para olarak birseyler olması mı lazım?
Tavrınız ve tutumunuz bana cok ilgin geldi.
:44:

niye ilginç olsun ki.tüm yazılarımı okumadan bu kanıya varamazsınız.torununu ilk okul gününde arayıp sormayan.özledim deyip geldiğinde bir paket çikolatayı esirgeyen,zor bir hamilelik geçirdiğimi bile bile bir kere hatır sormayan,kendi öz oğlunun hiçbir derdine koşmayan ve buna rağmen herşeyimize karışıp söz sahibi olmaya çalışan bir insan....benim taaaa dünyanın bir ucundaki ablam ki eşimden de küçük,onun bizim için kendini paralamasını görünce eşim de annesinden bekliyor ilgi.haksız mı?eşim elinden geldiğince koşturur peşlerinde.bu mudur yani?

Arkadaşım bende buna takıldım ne demiştin 4 mandalina ile 2 armut getirmiş.diye.5 tl de para vermiş.
bari iyi bir çikolata getirseydi demişsin bir mesajında...
yukardada 4 yaşında çocuğu o mu getirilir.zaten meyvesini yer demişsin.
ne güzel işte sağlıklı bişey getirmiş.sevinmen gerekir bence...
bende bu konudaki tüm yazılarını okudum.tek sorun olarakta bunu algıladım açıkçası.
maddiyat önemli değil,manevi açıdanda bişeyler beklediğini yazmışsın ama her mesajında
maddiyat var,ablan şunu göndermiş,annen şunu almış vs..

kayınvalidenin huyunu öğrenmişsin.bence takılma böyle şeylere.

yarım elma dedim diye elma yarısı alıp gelecek değil ya misal işte.

sen böyle kayınvalidenden birşeyler beklıyorsun oda yapmıyor ya oda senden birşeyler beklıyodur sende yapmıyorsundur ve oda senin yaptıgın gibi arkandan sayıyodur

böyle bir ihtimal olabilirmi?

imkanı yok.ona özel günlerde eşarplar cantalar vs ufak tefek hediyeler aldım hevesle.o da beğenmedi kapıcıya verdi.bi de yüzüme karşı söyledi.çok üzüldüm ama enayilik ya yoruluyor diye şarjlı süpürge aldık.onu da beğenmedi iade etti.daha birsürü şeyy...öyle bir beklenti içinde olamaz yani:50:

Verse miktarı beğenmiyorsunuz vermese vermedi diyorsunuz.

Kimseye muhtaç değilken maddi beklentide olmak niye? İnsan sevgisini para ile mi gösterir.

hiçbir şekilde göstermezse bari öyle olsun diyoruz ama o da iyi bişey değilmiş.öğrenmiş olduk sağol

inanın sevgisini sözel olarak belirtmeyen o kadar çok insan var ki memlekette , çünkü biz türkler için genelde şımarmasın diye çocuk aklı başına geldikten sonra sevilmez, sevgi gösterilerek yetiştirilmez (tabi istisnalar kaideyi bozmaz), ve çogu insan o iki çift lafı duymak ister, şahsen benim kaynanam içten sarılıp öpse çocuğumu başkada bişey istemem, öncelikle sevdiğini söylüyomuş kayınvalideniz anladığım, siz illa maddi olarak bunu göstersin istiyorsunuz, kadın 5 lira veriyo bu sefer 5 lirayı beğenmeyip çikolata alsaydı diyosunuz, benim mantığımda size bakması ihtiyaçlarınızı gidermesi gereken tek kişi eşinizdir, onun dışında başkalarından göreceğiniz herşey lütuftan ileri gelirki herkeste göstermek zorunda değil, ablam böyle etti, başkası böyle yaptı kimseyi kimseyle karşılaştırarak mutlu olamazsınız, herkesi olduğu gibi kabul etmek ve beklenti içine girmemek inanın herşeyin kapısını açacak bişey ....

haftalar sonra geçen gün öğleden sonra çat kapı geldi.elinde evden koyduğu 3-5 madalina ve 2 armut.çıkarken de kızıma 5 lira verdi.şok oldum yahu.insan utanır ya senin bizden başka kimin var.bir tane torunun.kızım hiç oralı olmadı bile.bari adam gibi bir çikolata al bakkaldan.inanaın ki mesele bize paraları saçsın döksün değil ama manevi destek diye birşey vardır.kapı gibi ananaız arkanızda hissiyatını vermek vardır.
eşim annesine hiç güvenmiyor.bir ihtiyacı olsa asla onu aramaz.yanında olamyacağını sürekli söyleneceğini bilir

niye ilginç olsun ki.tüm yazılarımı okumadan bu kanıya varamazsınız.torununu ilk okul gününde arayıp sormayan.özledim deyip geldiğinde bir paket çikolatayı esirgeyen,zor bir hamilelik geçirdiğimi bile bile bir kere hatır sormayan,kendi öz oğlunun hiçbir derdine koşmayan ve buna rağmen herşeyimize karışıp söz sahibi olmaya çalışan bir insan....benim taaaa dünyanın bir ucundaki ablam ki eşimden de küçük,onun bizim için kendini paralamasını görünce eşim de annesinden bekliyor ilgi.haksız mı?eşim elinden geldiğince koşturur peşlerinde.bu mudur yani?

kaynanandan sevgi mi istiyosun,
çocuklarına sponsorluk mu
şimdi ''tabi ki konu maddiyat'' değil diyeceksin
ozaman 5 liralar çikolatalar meyveler hırkalar tulumlar tamamen duygusal dimi:23:

siz ve sizin gibi yorum yapan arkadaşlar ne desem anlamayacaksınız di mi?nasıl yaşadığımız,ne yediğimiz ne içtiğimiz,bu zor zamanlarımızda neye ihtiyacımız olduğunu anneden başka kim bilecek.kendisi görmüş geçirmiş.herşeyi bilir.insanın dünyaya getirdiği çocuğuna ki eşşek kadar adam da olsa kol kanat germesi gerekmez mi?eşimin hiç kimsesi yok anne babasından başka.bir kuru sap.
peki bizim onlarda bişey beklememiz ayıp mı günah mı?valla sanal da olsa ortam bu laflar canımı acıttı:43:

"kusura baktım" demişsin...
ben lafın gelişi bakma demiştim zaten...
hastasıyım bu fikir beğenmeyenlerinde...
herşeyi satır satır okudum ben merak etme...
fikrim değişmedi hala senin maddeci bi insan olduğunu ve başlığının tam tersini istediğini düşünüyorum...
dilediğin kadar kusura bakabilirsin kusur benim değil nasıl olsa...

maddeci bir insan mı ahaha buna gülerim işte.yahu cebimde eşimin koyduğu 50 tl var daha da dünya da tek dikili taşım yok ama inan ki mutluyum.eşim bile okusa güler buna.para benim için hiçbir zaman mutluluğumdan huzurumdan önce olmadı.ha diyeceksin ki ne bekliyon sen o zaman kayınvalidenden.e defalarca söyledim.ben de buradayım ananız arkanızda hissi vermesini:51:

ben seni anlıorum arkadasım çocuğum yok ama yeğenlerim var ve annemde hem anneanne hem babaanne ...
yapmak zorunda olmasalar bile insan bişi almadan duramıoki annem mesela geçen gün yeğenime evde bisikleti olduğu halde gtmiş bisiklet almış diğerinin kışlık montu kçk geliodu mont almış abim anne almasaydın ne gerek vardı var zaten bisiklieti dedi annemn cevabı '' ya parayı yolda kaybetseydim :))'' yani aldıkları çocuktan çok annemi mutlu edio ... e bnde öyle her gttiğimde mutlaka bişi götürürüm okul çantası,oyuncak, kıyafet,ayakkabı vs vs .. hiç bişi alamıosam mutlaka çikolata cips falan alır götürürüm ve ceplerine harçlık koyarım azda olsa ama zorunlu olduğumdan değil içimden gelio çnkü onlar bnm canım kanım parçammmm bnce kayınvalidenin içinden gelmiyo yapcak bişi yok ama haklısın bn seni anladım

nihayet beni anlayan biri çıktı ki bakın o da beklenti içinde olanlardan değil veren mutlu eden ellerden.:46::46::46:

tüm yorumları okudum şamar oğlanına da döndüm sağolun varolun.yok mandalinaydı yok 5 liraydı uzatılmış durmuş.4 yaşındaki bir çocuğun gönlünü alamayan,bir tane oğlunun yüreğine hitap edemeyen sevgisini esirgeyen bir kadından dert yanayım dedim ki öyle delice de kafaya takmış değilim bu konuyu.hani burada arkadaşlarla paylaşayım muhabbet olsun dedim.bu forum niye varki zaten.
ama demek ki doğru anlatamadım kendimi.evleniğimiz günden beri yaşlı oldukları için birlikte oturmayı teklif ettiğim,her zaman koluna girip çarşı pazar dolaştığım,birşey görüp beğenip hediyeler aldığım,ara ara gücüm yettiğince temizlik vs ne yardım ettiğim,icabında kundaktaki bebeğimi bırakıp gece yarılarına kadara onuniçin dr peşinde koştuğum,simit poğaça alıp alzheimer hastası kayınpederimi 'ne iyi ettin de geldin Allah razı olsun' diye mutlu ettiğim,oğluna torununa çiçek gibi baktığım içim çok büyük yanlış yaptım ben bir paket çikolata isteyerek.
meğer ben ne aşağılık maddiyatçı bir eşşekmişim.sağolun.sizler olmasanız ben kişiliğimin karakterimin ne kadar bozuk olduğunu anlayamayacaktım vaah bana vahhh:50::50:
hepinize çok teşekkür ederim:37:

tulum meselesi öyle benim durup dururken birden parlamam değil.hamile kaldığımdan beri tutturdu iki tulum diye.bu sefer oğlum olacağı için herşeyini baştan alıyoruz.bu hala iki tulum alcam da alcam.hala görünen bir çorap bile yok bu arada.biz de eşimle çıktık karşıya geçtik alışverişimizi yaptık bu seferde niye acele ettiniz ben iki tulum alacaktım dedi.e ben gelmişim 34. hafatama sen hala ne diyorsun.nihayetinde dayanamadım söyledim.kötü mü yaptım?

Bence kötü olmuş evet.. Madem almışsın herşeyini neden tulum yüzünden tatsızlık çıkmasına sebep oluyorsun, başlıkta ki gibi böyle bi mecburiyeti yok sonuçta..

Yalnız şu işaretlediğim kırmızı cümleyi anlamadım :53: Ne demek bu sefer oğlum olacağı için herşeyini baştan alıyoruz.. Yani diğeri kız diye mi sonradan aldınız, önemsemediniz :53:

Bence kötü olmuş evet.. Madem almışsın herşeyini neden tulum yüzünden tatsızlık çıkmasına sebep oluyorsun, başlıkta ki gibi böyle bi mecburiyeti yok sonuçta..

Yalnız şu işaretlediğim kırmızı cümleyi anlamadım :53: Ne demek bu sefer oğlum olacağı için herşeyini baştan alıyoruz.. Yani diğeri kız diye mi sonradan aldınız, önemsemediniz :53:

yok yahu öyle dğil kızımın hiçbir kıyafeti uymadı hep pembeler.yani herşeyini baştan sona almak zorunda kaldık.badisi kıyafetleri demek istedim

yok yahu öyle dğil kızımın hiçbir kıyafeti uymadı hep pembeler.yani herşeyini baştan sona almak zorunda kaldık.badisi kıyafetleri demek istedim

İyi bari sevindim..

Ama kızına da ilk olduğu için uyan birşey yoktur ki.. Neyse..

Sonracıma genel yorumuna gelince.. Öyle amanda çok kafaya takmış değilim ama maksat muhabbet olsun diye konu açtım demişsin.. Muhabbet bu başlıkta yapılmadığından sen amanda aman çok kafana takmasanda buraya 'dert' edinenler yazıyor.. O yüzden 4 mandalina 5 TL ye takıldık hepimiz bunu beğenmeyip çikolata istemene evet..

Yok geyikte yapsan bu muhabbeti kimse tepki göstermezdi yani..

Neyse artık olan oldu zaten :9: Ama bahsettiğin gibi bir gelinsen helal sana :34: yine de madem 'yardım' ediyorsun , o zaman karşılık bekleme ki adı yardım olsun...

Allah gönlüne göre versin diyerek ayrılıyorum artık :3:

Son düzenleme:
tüm yorumları okudum şamar oğlanına da döndüm sağolun varolun.yok mandalinaydı yok 5 liraydı uzatılmış durmuş.4 yaşındaki bir çocuğun gönlünü alamayan,bir tane oğlunun yüreğine hitap edemeyen sevgisini esirgeyen bir kadından dert yanayım dedim ki öyle delice de kafaya takmış değilim bu konuyu.hani burada arkadaşlarla paylaşayım muhabbet olsun dedim.bu forum niye varki zaten.
ama demek ki doğru anlatamadım kendimi.evleniğimiz günden beri yaşlı oldukları için birlikte oturmayı teklif ettiğim,her zaman koluna girip çarşı pazar dolaştığım,birşey görüp beğenip hediyeler aldığım,ara ara gücüm yettiğince temizlik vs ne yardım ettiğim,icabında kundaktaki bebeğimi bırakıp gece yarılarına kadara onuniçin dr peşinde koştuğum,simit poğaça alıp alzheimer hastası kayınpederimi 'ne iyi ettin de geldin Allah razı olsun' diye mutlu ettiğim,oğluna torununa çiçek gibi baktığım içim çok büyük yanlış yaptım ben bir paket çikolata isteyerek.
meğer ben ne aşağılık maddiyatçı bir eşşekmişim.sağolun.sizler olmasanız ben kişiliğimin karakterimin ne kadar bozuk olduğunu anlayamayacaktım vaah bana vahhh:50::50:
hepinize çok teşekkür ederim:37:

senin sevgi dilin daha çok bişeyler alıp vermeye dayalı ama kaynananınki değil ,olmayabilir yani ne var ki bunda .Durduk yere kendini sıkmışsın.
Şu forumda böyle bir konuya da tabii ki bu tepkiler gelecekti.Yine de çok kötü şeyler yazmamışlar şöyle bir baktım da.

o gelmiyorsa siz gidin. belki sizden bekliyodur. bazı büyükler, ben çoluk çocuğun ayağına mı gideceğim diye düşünebilir. benim k.v. de çok çağırdık gelmedi 1 senedir. 6 saatlik yola el kadar çocukla, tatil yok bişey yok 4 kere gittik. dedesi babaannesi görsün diye ve onları çok sevmesem de istiyorum ki kızım onları bilsin, tanısın. benim babam yok, dedesini bilsin istiyorum en çokda:((

o benim ayağıma gelmiyorsa ben ona hiç gitmem, meraklısı da değilim. varsın kızım da babaaannesiyle dedesini tanımasın, çok gerekli insanlar değiller zaten, çok şükür dedesi ve anneannesi hayattalar onlar yeter kızıma.

hep aynı konular:27:

ben de ilk dönemlerde dedim neden bir şey almıyor böyle mi olur vs diye.sonra baktım almaması daha iyiymiş.

hiçbir işime yaramayan,kalitesiz,kızıma asla yakıştıramayacağım 3 kuruşluk şeyleri alıyor,sonra da neden giydirmiyorsun diye hesabını soruyor.

ben de,siz zahmet etmeyin anne kızımın her şeyi var çok şükür,büyüyünce ne istediğini söyler o zamanlar alırsınız ,diyorum artık,ve öyle düşünüyorum gerçekten de.

onlar mutlu ben mutlu yani şu an:21:

Back
X