mecbur değil tabiki ama:((

Siz siz olun, beklentisiz olun,kendinizi boş yere sıkıntıya sokmayın.Karşınızdaki kişinin belli ki yapısı bu,değişmesini beklemeyin....

bu kaynanalar lafa gelınce mangalda kül bırakmazlar ama icraata gelince yok
haklısın canım bir çocuk önu yok arkası yok torunların çok kıymetlı olması lazım bencede ama gerisini sölemek ıstemıyorum
böyle kaynanalar kefenın cebı oldugunu dusunuyolar heralde

Getirdiği mandalinaları, armutları sayıp ne kadar para getirdiğinin çetelesini tutmuşsunuz. İnanamıyorum :53:
Keşke gelin değil de sayım memuru olarak sizi işe pardon eve alsaydı. :31:

Sizin gibi düşünenlere gerçekten şaşıyorum. Kadın getirse suç olmuş getirmese suç. Hem çocuk bu küçücük şeyde bile mutlu olur diyorsunuz hemde getirdiği küçük şeyleri beğenmiyorsunuz. Çocuk paradan ne anlar. Sanki onu tek başına bakkala mı göndereceksiniz ki. Para verse siz alacaksınız. O yüzden çocuğa verilen 1 lira ile 1000 liranın pek bir ayrımı olmaz. Ancak büyükler için olur. Benim annem de ablama giderken evde yarım karpuz bile olsa götürür. Ama asla bakkaldan birşey almaz çocuklara. Çünkü o tür hazır gıdalar küçük çocuklar için sağlıklı değil bunu bilir. Evde 2-3 patates soğan ne bulursa gönderir. Anlatabildim mi. Yani bunu yapan anneniz olsaydı eminim anne ne gerek vardı o çocuk ne anlar paradan derdiniz.

Ayrıca konu maddiat değil diyorsunuz. Ama baştan sona okudum her cümlenizde maddi konulara değinmişsiniz. Kadının sevmesini de içten bulmuyorsunuz. Yani kadın her gelişinde 100 lira verse çok mu sevmiş olacak. Bir de şöyle düşünün, belki de sizin tavırlarınızı sezdi ve buna layık olmadığınızı düşünüyor.

Her neyse onlar yaşlı insanlar. İleride bakıma muhtaç olsalar yatalak kalsalar bakmakta sizde zorlanırsınız. O yüzden belki o günleri düşünüp para biriktiriyor olabilirler.

almazsa almasın ya, benimki de evimi dolduruyor, ben de ondan hoşlanmıyorum :9: çok nankör bu insanoğlu gerçekten :27:

Buyur burdan yak :9:

Bu tür gelinlere hakikaten yaranılmaz arkadaş :27: Yapsan niye yaptı yapmasan niye yapmadı diyolar

Hayret birşey :19:

Yalnız şu meyve + 5 TL yi beğenmeyip , çikolatanın iyilerinde getireydi iyiydi ye koptum :9: Çocuk için istese meyve daha vitaminli ve 5 tl ye de süt filan alırım der insan.. Çikolatanın iyilerinden kendi iç.in istiyo herhalde :27: Ben hiç bi annenin mevye sebze gibi vitaminler dururken abur cubur vereceğine inanmıyorum da evladına..

Son düzenleme:
canım ya, seninkiler de betermiş. benim k.v. güya benden çekiniyormuş(ki ben her gün sabah akşam 3-5 kez derim, annecim bakın dolapta herşey var, ben erken çıkıyorum die hazırlayamıyorum, istediğinizi çıkarın diye tüm samimiyetimle) ve çekindiği için kahvaltı etmiyor(çekindiğinden değil çünkü alışmış evde eltimin ona her hizmeti yapmasına, benden de bekliyor ve ara ara laf sokuyo, k.v. ye hizmet etmeyeni boşarlar bizde fln diye). o keteyi poğaçayı da getirmiş ki kahvaltıda yiyelim diye. eşim çok kızmıştı annesine, ne ayıp burda yiyecek yok mu diye. tabii eşimin gözünde o zaman yine ben hatalı olmuştum, annesi benden dolayı rahat edemiyomuş, kahvaltı bile yapmadığından getirmiş onları vs... demiyor ki annem üşengeç, tembel, herşeyi eşimden bekliyor...

valla k.v. m çocuğum olduktan sonra bi nebze düzeldi son zamanlarda. çözebilmiş değilim onu zaten, dengesiz bir kadın... bana zararları olmasın, yuvamda huzurumu kaçırmasınlar da ben onlardan hiçbişi istemem, allah onlara booool bol versin, biz bize yeteriz çok şükür.

Valla benim eşim herşeyin farkında aldım karsıma bir bir anlattım herseyi haklısın biliyorum yaptıkları yanlıs ama ne yapabilirim sen söyle bir ayagi cukurda diyor. ( Diyaliz hastası benim kv.) Bende benim haklılığımı biliyor olman bana yeter dahasını istememde beklememde :)

hem getirdiğinde gözüm yok diyosun hemde tek tek sayıyosun boşver arkadaşım herkes gönlünden geçeni yapsın istiyosa getirsin istemiyosa getirmesin

Buyur burdan yak :9:

Bu tür gelinlere hakikaten yaranılmaz arkadaş :27: Yapsan niye yaptı yapmasan niye yapmadı diyolar

Hayret birşey :19:

Yalnız şu meyve + 5 TL yi beğenmeyip , çikolatanın iyilerinde getireydi iyiydi ye koptum :9: Çocuk için istese meyve daha vitaminli ve 5 tl ye de süt filan alırım der insan.. Çikolatanın iyilerinden kendi iç.in istiyo herhalde :27: Ben hiç bi annenin mevye sebze gibi vitaminler dururken abur cubur vereceğine inanmıyorum da evladına..

Nankörüz arkadaş gelin milleti iştee :27:

ne yaparsan yap huy bu
bazıları görmemiş bilmiyo ondan yapmıyo bazılarıda hesap kitap peşinde
dediğin gibi yapmak zorunda değil ama yapsa hoş olur mu olur neden olmasın
ama bak hamişmisin boşver yapmasın bunu sıkıntı yapma kendine
yaradılışı ole de geç git

Arkadasım benım oglum 3 aylık 5 dklık yoldakı babaannesı 4 gunlukken gordu dedesı hıc gelıp gormedı anneanne dede ve teyzelerı ben kacarak evlendım dıye kus onlarda hıc gormedıler ıstemıyolarda benım oglan bayagı yoksul yanı :9:
ha sen haklısın ınsan beklıyo evet benım oglum dogunca kapı komsumda ceyrek taktı 3. Gun goren babaannesıde ceyrek taktı :27:

hem mandalina armut almış hem 5 lira vermiş ayıp yahu :51::51::51::51:

Ben anneannemden ne mandalina gördüm nede elma dönüm dönüm bahçesi var içleri çeşit çeşit meyve dolu ama bir tane elma koparıpda vermemiştir yanına gittigimizde bile vermezdi

Kadının parası yoktur belki, işte çocuğa örgü filan örüyormuş meyve getiriyormuş, düşündüğünü belli ediyor azda olsa,şart mı illa para vermesi...Benim kayınvalidemde maddi anlamda çok bir şey yapmaz, ben nişanlıyken nerdeyse bana hiç hediye almadı, aldıklarıda eski moda, benim giyemeyeceğim türden şeylerdi. Ama bunları hiç sroun etmedim kadın bana yıllarca büyüttüğü, okuttuğu evladını eş diye vermiş, sevgisi, saygısıda yerinde diye düşündüm hiç bir zamanda maddi yönüne takılmadım.

ben sizi anlaybiliyorum inanın bana lafa gelince oooo mangalda kül bırakmazlar ama icrata gelince tık yok canımı çok sıkıyorlar benimde durumlarıda var ve tek torunları nasıl canları duruyor anlamıyorum benim abimde evli çocuğu yok henüz ama nasıl hayaller kuruyoruz oğluma alırken onlarada bir şeyler alıp koyuyorum bilmiyorumda bizmi ince düşünüyoruz yoksa onlar mı işini böyle idare etmeyi adet edinmişler bilemiyorum

Ne kadar beklenti içine girersen o kadar çok üzülürsün.Bunlar içten gelen şeylerdir,almıyorsa içinden gelmiyordur,demekki hevesli bir babaanne değil,yapısı böyle.

Valla güzelim şanslı bile sayılırsın biliyor musun;tulumundan beşiğine kadar herşeyi alsa ve herkesin içinde,ben şunu aldım,şunu yaptım dese,her aldığını yaptığını söyleyip dursa canınız çok daha fazla sıkılır emin olun.Böyle yapacaksa hiiiç yapmasın daha iyi.

Ayrıca şunu sakın unutma,sen birşeyleri unutabilirsin,eşin unutabilir ama çocuk yüreği asla unutmaz affetmez.Çocuğa kim yakın olursa,içten davranırsa o da ona sevgi olarak geri döner.Bu yüzden hiç canını sıkma,annesi ve babası ona yeter de artar öyle değil mi?Bak ne güzel Rabbim nasip etmiş anneliği,kıymetini bil,çocuğuna odaklan,düşünmeye bile değmez inan.

Ne esimin aılesınden ne de kendı aılemden hıc beklentı ıcınde olmadım benıde yalan cıkarmadılar ıkı taraf da :)
Ramazan bayramında kızımın dogum gunuydu, babaannedeyız bu arada, gece saat 10 oldu esıem ılla pasta l getır dogun gunu ktlayacgız dıye dıretıyor kayınvalıdem, bende gerek yok dıyorum zaten hıc onemlı degıl bızım ıcın bu gıbı durumlar neyse, esımı oturtmuyor oda yarın alırım dedı ama zorla gıttı almıs geldı, gorumcemın cocuklarıda vardı mumları ufledıler alkıs fılan dogum gunu kutluyorlar, bende ılk dogun gununde hedıye alamamıstı kayınvalıdem 2. de alacak onun ıcın dıretıyor sandım o kadar ısrarın bır anlamı olmalı dıye dusunmustum, kızım mumları ufledıgıyle kaldı, oyle dokundukı bana, alt katımızda tuhafıye vardı 1 corap alıp elımden bu geldı kızım dese basımın ustune koyardım, bır cop bıle almadı. bız cok badıreler atlattıktan sonra sahıp olduk kızıma ve oglundan ılk torunu, gorumcemın cocuklarının butun ıhtıyacları karsılanıyor bayramlarda okullar acılınca dogum gunlerınde, alınsın alınmalıdırda herkes hıssetmelı aılesının varlıgını bu bazen maddıyatla olur bazen manevıyatl.... velhasıl o gece cok buruk oldu benım ıcın canları sag olsun genede....

eşim evin tek oğlu, kızım da biz evlendikten 7 yıl sonra doğdu, 9.5 aydır kayınvalidem bir kez gelip gördü, o da 1 aylıkken...
bayramda konuşurken, bebek nasıl dedi iyi dedim, adı neydi dedi!!! adını bile bilmiyor...
hediye v.s. beklentim yok, gelmesine de çok hevesli değilim, ama insan biricik torununu merak etmez mi yahu :)

bu arada küslük, kırgınlık v.s. de yok aramızda, kadının huyu böyle...

Son düzenleme:
benim kayınvalidem benim çocuğuma birşey almasa ben hiç niye almadı etmedi diye kafa yormam bu benim ailem içinde geçerli ,alsa kendi torunudur içinden gelmiş almış derim ama almasalarda kimseden bişey beklemem,bu konuyu okuyunca çokmu saftiriğim yoksa dedim:27:hep birşeyler beklemek mi lazım

eşim evin tek oğlu, kızım da biz evlendikten 7 yıl sonra doğdu, 9.5 aydır kayınvalidem bir kez gelip gördü, o da 1 aylıkken...
bayramda konuşurken, bebek nasıl dedi iyi dedim, adı neydi dedi!!! adını bile bilmiyor...
hediye v.s. beklentim yok, gelmesine de çok hevesli değilim, ama insan biricik torununu merak etmez mi yahu :)

bu arada küslük, kırgınlık v.s. de yok aramızda, kadının huyu böyle...

Sendeki kayınvalideye sahip olmak isteyen bayan KK' da cok vallahi.. :52:
Torununa bu kadar kayıtsız kalması hos degil tabii, ama burda neler var iki dakika rahat bırakmayanı, torununu kendisi dogurmus gibi sahiplenen vs. vs.
Bunun orta kararlısı yok mu yahu?

Son düzenleme:
Kendi aileniz böylesi bir yardımda bulunmasaydı kayınvalideniz için yine aynı şekilde düşünücek miydiniz acaba bunu merak ettim ?
Başlıkta da söylediğiniz gibi zorunda değil !
Bende baba tarafında 15 torundan tek kız torunum..
bu yasıma kadar babaannem banada hiçbirşey yapmadı
Umurumda mı "Hayır"..
Bence siz kendi ailenizin aldıklarıyla ailenizi üstün görüp kayınvalidenize tavır almışsınız..
Eğer alsaydı bu kez annem ablam buradan şunları aldı o bunu layık gördü diyeceksiniz..
Her zaman karşı tarafı suçlamak değil; bazen içimize dönmek gerekir :34:

asla hayatımda kendimi ya da ailemi üstün görmedim.ne demek o.hepimiz beş metrelik bezle gidiyoruz.sokaktaki en berduş insanın bile benden farkı ne.meseleyi öyle bir tersinden anlamışsın ki.ben ondan bir parçacık ilgi bekliyorum.tek çocuğundan olan tek geliniyim.kızım da karnımdaki bebişim de onun öz be öz tek toorunu.hiç mi hakkım yok birşeyler beklemeye.:47:

Back
X