- 30 Temmuz 2008
- 1.027
- 69
- 363
- Konu Sahibi PassioneLore
-
kızlar günaydın...biz bugün 33. haftamıza girdik oğluşumla....cumartesi can beydeydik..benim oğlan 2900 gr ve 49 cm olmuş..ben bu çocuğu nasıl doğurucam hiç bilemiyorum valla arkadaşlar:)) tosun mübarek...suyu filan iyi dedi...nst ye bağladı...şu an için herşey yolundaymış...melekcim benim sezaryan işi zorunlu...2 sebepten..1. si plasenta bebeğin önünde...yani çıkış tıkalı...ikincisi daha önce 2 kere myom ameliyatı geçirdiğim için normal doğum şansı vermiyor doktor...önceki ameliyat yerlerinde ıkınmaya bağlı açılma olabilir diye....bu sezaryan işini de konuştuk biraz...epidural i tavsiye etti...ben tabi pimpirik bir hatun olarak anestezist işinin ehli mi? iyi tanıyor musunuz dedim?? evet dedi...25 senedir aynı evde yaşıyoruz hatta:))) meğer karısıymış....epidurali 15 dk. da bitiriyormuş...bebeği de ilk sen görüyorsun dedi...ama epiduralde sonda zorunluymuş...epidural sonrası bel ağrısı olayına da kesinlikle alakası yok dedi...o bel ağrıları doğum yapan herkeste olur...çünkü denge merkezi değişiyor...karın bölgesinden bir anda 7-8 kg yük kalkıyor vs. dedi...ama spinalde 2-3 gün süren çok ciddi baş ağrıları oluyormuş...doğumdan 5 gün sonra ortaya çıkıyormuş...bu da spinal in yan etkisi dedi...bir de anladığım kadarıyla epidural sezaryan da daha az ağrı hissediliyor...fakat beneim bir handikapım var...doğum sonrası myomlarım temizlenecek benim..o esnada seni uyku ilacı ile uyuturuz dedi..ama doğum esnasında ameliyathanede konuşulanları duymak ne kadar doğru bilmiyorum..o anda birşey aksi gitse...sen herşeye şahit olacaksın..tansiyonum çıkar valla benim...yani daha karar veremedim epidural mi, genel anestezi mi? şu anda planlı olarak 9 şubat da alınacak olarak gözüküyor..tabi benim yumurcak süpriz yapmazsa...
kızlar günaydın...biz bugün 33. haftamıza girdik oğluşumla....cumartesi can beydeydik..benim oğlan 2900 gr ve 49 cm olmuş..ben bu çocuğu nasıl doğurucam hiç bilemiyorum valla arkadaşlar:)) tosun mübarek...suyu filan iyi dedi...nst ye bağladı...şu an için herşey yolundaymış...melekcim benim sezaryan işi zorunlu...2 sebepten..1. si plasenta bebeğin önünde...yani çıkış tıkalı...ikincisi daha önce 2 kere myom ameliyatı geçirdiğim için normal doğum şansı vermiyor doktor...önceki ameliyat yerlerinde ıkınmaya bağlı açılma olabilir diye....bu sezaryan işini de konuştuk biraz...epidural i tavsiye etti...ben tabi pimpirik bir hatun olarak anestezist işinin ehli mi? iyi tanıyor musunuz dedim?? evet dedi...25 senedir aynı evde yaşıyoruz hatta:))) meğer karısıymış....epidurali 15 dk. da bitiriyormuş...bebeği de ilk sen görüyorsun dedi...ama epiduralde sonda zorunluymuş...epidural sonrası bel ağrısı olayına da kesinlikle alakası yok dedi...o bel ağrıları doğum yapan herkeste olur...çünkü denge merkezi değişiyor...karın bölgesinden bir anda 7-8 kg yük kalkıyor vs. dedi...ama spinalde 2-3 gün süren çok ciddi baş ağrıları oluyormuş...doğumdan 5 gün sonra ortaya çıkıyormuş...bu da spinal in yan etkisi dedi...bir de anladığım kadarıyla epidural sezaryan da daha az ağrı hissediliyor...fakat beneim bir handikapım var...doğum sonrası myomlarım temizlenecek benim..o esnada seni uyku ilacı ile uyuturuz dedi..ama doğum esnasında ameliyathanede konuşulanları duymak ne kadar doğru bilmiyorum..o anda birşey aksi gitse...sen herşeye şahit olacaksın..tansiyonum çıkar valla benim...yani daha karar veremedim epidural mi, genel anestezi mi? şu anda planlı olarak 9 şubat da alınacak olarak gözüküyor..tabi benim yumurcak süpriz yapmazsa...
Seminere geldin mi bilmiyorum doğumla ilgili olana.Sezeryanda epiduralin hiçbir anlamı yok demişti doktor.Çünkü elini kolunu bağlıyorlar kıpırdayamıyorsun bebek çıkıncada sana vermiyorlar.O nedenle gereksiz zaten ameliyat olduğu için acıda hissetmiyorsunuz.O nedenle sezeryanda gereği yok sadece ekstra masraf demişlerdi.Gerçi karar senin.Ama ben normal yaparsam herhalde epidural yapacağım çünkü o zamana bebek çıkar çıkmaz anneye veriyorlarmış.:CüvCüv:
Benim kuzenmide de aynı sorun oldu.Ama nırmalde adet sancılarım bile çok fazla olurdu benim ve tansiyorum fırlardı.Normalde 9-5 olan tansiyon bir bakmışsın 14 olmuş.O duruma gelirsem de Gökmen Bey sezeryan yapalım der herhalde.Ben de ne yapacağımı bilmiyorum.
valla kızlar ben epidural sezaryanı sadece 2 şeyden tercih edeceğim: 1) bebeği hemen görebileceğim....2) genel anesteziye göre ağrı/sızı/sancı çok çok daha azmış doğum sonrasında...bu çok önemli bir konu...çünkü doğum sonrası kendimde ve normal olmak istiyorum..malum tanışılacak ve tanışır tanışmazda emzirilmesi gerecek yeni bir birey olacak odada...ayrıca herkesin mutluluğunu görmek ve tanık olmak istiyorum...tabi fotoğraf çekimi de olacak....anne güzel görünmeli di mi ama.....ama tek derdim işte ameliyat esnasında yolunda gitmeyen birşeyler olursa ve bunu ben duyarsam...kısmet artık...doğuma kadar bir sonuca bağlarım sanırım...
melek bir problem mi var neden küvezi düşünüyorsun. ben çok eski konuları bilmiyorum. bir hastalık durumu mu varda onu aklına getiriyorsun? ben 1 ay kadar önce medicali aradım ve küvez olayını sormuştum.bende 27 haftalık hamileyim insanın aklına herşey geliyor çünkü. doğduğunda ki probleme göre küvezin parasını alıyorlarmış şimdi hangileri hatırlamıyorum.Biri anlatmıştı tanıdığının bebeğinden hiç para almamışlar. onunda bebeği küvezde yatmış. epiduralde eşlerimiz doğuma girebiliyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?