meduller kanser :(

Rica ederim. Allah acil şifasını versin. İnşallah güzel haberlerle dönersiniz. Görüşmek üzere :)

Merhaba, ben meduller tiroid kanseriydim. 2007 de ilk ameliyati sonrada 2008 de digerini oldum. Kalsitonin degerlerinden bahsediyorsunuz sanirim dusmedi derken. Benim ilkinden sonr yukseldigi icin ikinci ameliyati oldum ve bilateral lenfleri aldilar

Belki sorunuz varsa yardimci olabilirim.

Merhaba ,

Oncelıkle cok tsk ederım bana bu konu hakkında yazdıgınız ıcın benım babam 20 aralıkda amelıyat oldu lenf bezlerını fln tamamıyle aldılar ocak ayın pede gırdı ve dedıgınız gıbı kalsıtonın degerlerı cok yuksek ve bedde medıasten kısmında da ve yıne boyun kısımlarında tımor olusmus sımdı pzrt gunu tekrar acıl amelıyat olucak amelıyatı baya rısklı boyun kısmının sag ve sol tarafı bıde ıman tahtısı denılen gogus bosluguna kadar tum bezlerı temızlıceklermıs ınsallah babamda sızın gıbı ıyı olur suan pekı kalsıtonın degerlerınz dustu mu ıyılesmenıze cok sevındım ve umutlu oldum ınsallah benım babamda sızın gıbı ıyı olur. Ve ınsallah cok gecıkmemısızdır

Her hastalik her insanda farkli seyreder.kaldi ki tip bile sasirabiliyor bazi durumlarda.daha iki gun once yaziyordu gazetede artik yapacak bir sey kalmamis bir kac gun omur bictikleri kanser hastasi kendi cenazesini organize ediyormus ki aylardir bir sey olmamis daha.her seyin basi moral.bol edin ve birbirinize destek olun.gecmis olsun

çok geçmiş olsun arkadaşım, Allah babana tez zamanda şifa versin...bu türünü bilmiyorum ama kanser çok zor bi hastalık ve moral çok önemli, babanızı iyileşeceği yönünde motive edin elinizden geldiğince, bizim ailede de var biliyorum Allah yardımcınız olsun... tedavi mümkün hiç unutmayın bunu

Tesk ederım ınsallah ıyı olacak sıze de cok gecmıs olsun allah sıfa versın tum hastalara sızde ne kanserı var ?

Esim oldu bitti. Tiroit bezleri temizlendi 12 yasundan beri sorunu varmis zaten. Atom tedavisi gordu. Simdi yilda 2 kere kontrolleri yapiliyor. Ben hastaligin adini anmiyorum. Uzerine fazla konusmk istemiyorum. Cok sukur grip gibi atlattik bi basimiza ailelere soylemeden. Icim agladi belli etmedim esime. O mizmizlaninca kizdim hic hastalik konusmadik.. hic arastirmadim kimseye bisey sormadim. Kendimizi bir doktora emanet ettik. Mete durene gittik. En iyisi oydu zaten. Doktorun dediklernden baska hicbir lafa itibar etmedik..

Evet mete durenı duymustum pekı kanser turunu bılıyo musunuz? Cok gecmıs olsun ne guzel saglıgına kavusmus

Tesk ederım ınsallah ıyı olacak sıze de cok gecmıs olsun allah sıfa versın tum hastalara sızde ne kanserı var ?

çok Sağol canım, babam hasta benim de o yüzden senin psikolojini çok iyi anlıyorum...biz 7 yıl önce lösemi, geçen sene de akciğer kanseri atlattık, şimdi tedavi bitti sadece doktor takibi var...canımın içi babam da hevesle torununu bekliyor... şükürler olsun Allah'a...darısı da sizin başınıza canım, çok çok geçmiş olsun

İlkokulda bi arkadaşım yakalanmıştı bu hastalıga.
Ameliyat oldu mu tam bilmiyorum sadece ilaçla tedavi edilmişti hatırladıgım kadarıyla.
Şuan çok sağlıklı.

Babanız için acil şifalar diliyorum.
Geçmiş olsun.

.

Masallah ya allah nazarlardan saklasın ınsallah benım babamda ıyı olurda bende benım gıbı durum yasayan ınsanlara sızın gıbı umut verebılırım ben evlı deılım bende cok ıstıyorum eger o gunlerı yasıyacaksam babamda gorebılsın benım yanımda olsun dıe

Merhaba,

Umarım rahatsız etmıyorumdur sızı hastalıgınızı hatırlatarak. Ikıncı amelıyatınızdan sonra kalsıtonın degerı hemen dustu mu ek bırsey yaptınız mı atom gormemıssınıdır sanırım. Babam pazart amelıyat olucak ben cok heycanlıyım cunku tek tedavı secenegımız bu oldugunu dusunuyorum.amelıyat baya kapsamlı ve rısklı olucakmıs ve yogun bakımda da kalabılırmıs bır kac gun.ıkıncı amelıyatınızdan sonra kac gun hastanede kaldınız.umarım bu konuları konusarak rahatsız etmemısımdır

canım bızımde akrabamızda vardır doktor trıod ve leflerı aldı tek amelıyatta ozel doktor gırdı devlet hastanesınde
prf dr tuğbay tug

amelyat cok rıslıkı ve basarılı gectı

ılk ay zor tabı 10 gun hastanede yattık
sonra eve cıktık
atom aldık sonra bır atomda bellı sure sonra

ıyıyız sımdı kontrole gıdıoz bellı aralıklı doktor cok onemlı

Cok gecmis olsun tekrar.. Benim degerlerim dustu ve birkac senedir boyle devam ediyor. Umarim babanizinam eliyati basarili gecer. Bu turde tek cozum ameliyat diyorlarve ameliyattan sonra olan degerlere bakiyorlar. Umarim babanizin degerleri de duser.

QUOTE=atas004;34336029]Merhaba ,

Oncelıkle cok tsk ederım bana bu konu hakkında yazdıgınız ıcın benım babam 20 aralıkda amelıyat oldu lenf bezlerını fln tamamıyle aldılar ocak ayın pede gırdı ve dedıgınız gıbı kalsıtonın degerlerı cok yuksek ve bedde medıasten kısmında da ve yıne boyun kısımlarında tımor olusmus sımdı pzrt gunu tekrar acıl amelıyat olucak amelıyatı baya rısklı boyun kısmının sag ve sol tarafı bıde ıman tahtısı denılen gogus bosluguna kadar tum bezlerı temızlıceklermıs ınsallah babamda sızın gıbı ıyı olur suan pekı kalsıtonın degerlerınz dustu mu ıyılesmenıze cok sevındım ve umutlu oldum ınsallah benım babamda sızın gıbı ıyı olur. Ve ınsallah cok gecıkmemısızdır [/QUOTE]

Tabi rahatsiz etmiyorsunuz, nezaman isterseniz sorabilirsiniz. Benimki anladigim kadariyla daha erken teshis edilmis bir kanserdi. Ikinci ameliyatta butun lenfleri aldilar tiroid alti ve boynun sag ve sol taraflarini. 4 saat kadar surdu dediklerini hatirliyorum. 2 gun hastanede kalmistim. Acikcasi degerlerin ne zaman dustugunu hatirliyamiyorum. Zaten ameliyattan sonra bir stressli bekleme sureci oluyor. Ilk ameliyattan birkac ay sonra yukselmeye basladigini hatirliyorum sadece. Benim bildigim kadariyla bu turde tek tedavi ameliyat oyuzden atomun lafi bile gecmedi. Papiler ve folikuler olanda yapiliyor sanirim. Gerci makale arastirdigimizda atomla ilgili arastirmalar vardi ama amerikan tiroid birliginim tedavi llistesinde de bu tur icin atom yoktu diye hatirliyorum.

Babanizin ameliyatinda gogus kismi da varmis, bu bende yoktu o yuzden ameliyat sonrasi durum farkli olacaktir. Benim boyun bolumum oldukca sismisti, boyun yok gibiydi ameliyat sonrasi. Oradaki butun kaslarda isin icine girdigi icin omzumda bir one cokme oldu. Halsizlik ve de ornegin bulasik makinasindan dolaba tabak koyamama gibi seyler oldu. Babanizin belki ilk ameliyattan sonra zaten olmustur. Beni hastanede hareket yapmak uzere uyarmadilar ve o kotu oldu. Baska ameliyat olan bir arkadasim belli fizik tedavi hareketleri yapmis ve daha iyiydi. Daha sonra 1 ay fizik tedaviye gittim.

Ameliyati nerede oluyor babaniz?

Facebookta medullary thyroid adli bir grup var, yurtdisindan kisiler genelde ama cok farkli hikayeleri olan kisiler var. benzer ameliyat gecirmis olan kisiler olabilir.

Umarim ameliyat basarili gecer.

Rabbim şifa versin babana ınşallah
Erken teşhis olduysa Allahın izniyle atlatır.
Allah yardımcınız olsun .

nasıl oldunuz??????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…