Meğer herşey nekadar da boş…

BeyazKaranfil11

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Mart 2021
429
53
48
Ah ahhh… Aslında benim hiçbir derdim yokmuş. Kafaya taktığım şeyler nekadar saçma sapan şeylermiş. 1 ay önce ekonomiden şikayet ettiğimiz günleri özledim. Benim bir derdim yok var dersem yazıklar olsun bana…
Çok doluyum sadece deprem olayını atlatamıyorum işe giderken radyoda haber dinliyorum işte akşama kadar haber youtube da enkaz videoları deprem anı videoları, rüyamda olduğum yerde deprem (Marmara bölgesinde yaşıyorum). Ağlamak istiyorum sürekli kendime kızıyorum. Kafama taktığım saçma sapan aptalca şeyleri düşünüyorum. Meğer ne kıymetliymiş bazı şeyler, sabah kalkıp işe gitmek akşam eve gelip Tv izlemek nekadar değerliymiş. Ah ahh yüreğim yanıyor… Helede kızının elini tutan baba Seni asla unutamam…
Özür dilerim bu konuyu açıp sizi meşgul etmek istemem derdim var deme haddimde yok sadece herkesi çok sarstı herkesin yüreği yandı biliyorum. Öylesine içimi dökmek istedim

Dua edicez.Sadaka vericez.İbadetlerimizi terketmicez.

Aynı duygular içindeyim. Çok üzgünüm. Gece kalkıp ağlıyorum. Nasıl düzelecek bunca yara. Kalanlar ne olacak? Çok yakın dostlarım Maraş taydı. Ne diyebilirim? Canları sağ. Şükür tabi. Ama arkadaşlarınden, öğrencilerinden ölüm çok. Nasıl toparlayabilir bu insanlar? Biz nasıl toparlayacağız? Bilmiyorum. Oturdum ağlıyorum şuan. Tarifsiz duygular içindeyim. Ne zor bir coğrafyada ne kadar bilinçsizce yaşıyoruz. Her şey boş geliyor. Hiç bir şey eskisi gibi olamaz ki. İçim daralıyor. Geceleri hep deprem oluyor rüyamda.

Evet hiçbirşey eskisi gibi olamayacak maalesef. Ahhh benim canım ülkemin cefakar insanları ahh yüzümüz gülmedi. Bu nasıl bir felaket. Kar yağsın diye beklerken simsiyaha büründü heryer. İzlerken bile nefes alamıyorum günlerce ufacık alanda sıkışıp kaldılar gözlerinin önünde eşleri çocukları anaları babaları öldü. Bu nasıl çaresizlik Allahım Ah ah yuvaları yıkıldı. Yüzlercesinin yüzü gitmiyor gözümün önünden çocuklarına bisküvi alan baba… Ahhh of of yandı yüreğim… Bundan ders alalım tabi ama alsak ne olur yitip giden onca insan. Güzel memleketim… Allahım o insanlara yardım et ne olur

Bu durumdan ders çıkardık mı ?
Hayır.
Hala fırsatçılık yapıyoruz.
Hala dünya malının kimseye kalmadığını göremiyoruz.
Binlerce ev yıkıldı.
Yakın civardaki şehirlerdeki kira ve satılık ev fiyatları yükselmiş durumda.
Kesinlikle ders çıkardıgımız felan yok.
Safi kötü bazıları

Öyle tabi

Ne sandınız ki

Hayat boş aslında

Artık gülüp geçiyorum önemsiz şeylere

Yazıklar olsun…
Bu durumu kötü iğrenç çıkarları için kullananlara lanet olsun.
İnsan hiçmi üzülmez hiçmi yanmaz yüreği. Yemek yerken pişmanlık hissediyorum bir şeye gülerken aklıma geliyor pişman oluyorum. Müzik dinlemek istemiyorum suçluluk hissediyorum. İnsanların hiçbirşeyi kalmadı neyimiz varsa bölüşmek zorundayız helede kiralık satılık evi olanlar yazık yazık… Sözün bittiği yer.

Ekonomiden şikayet ettiğiniz günleri özlemeyin. Biz onları da hak etmemiştik. Bir çok sorunla başa çıkmak zorunda bırakıldık. Canımızla sınandık kaç kere. Geçmediğimiz yolun-köprünün, kullanmadığımız elektriğin suyun, binmediğimiz aracın vegisini ödedik. Yıllarca rızkımızı iç edip, bizi verginin de vergisi ile sınayıp, bir afet anında bize yaptıkları tek şey IBAN vermek oldu.
Ne olur unutmayalım bunları.
Bunun dışında yaşadığımız korku ortak, kaygılar ortak. Fakat kimsenin ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Herkes hesap verecek. Ne çok insanın vebali var şimdi, ne çok insanın canı yandı.
Öfkemiz büyük, acımız büyük, travmalarımıza her gün bir yenisi ekleniyor.
Ama bunu kabul etmeyeceğiz. Biz böyle bir hayatı hak etmiyoruz.
Liyakat olsaydı ülkemizde, Erzin gibi sağ salim ayakta kalabilirdik belki.

Canım zaten bazı insanların sayıları ne kadar bilemicem umarım azdır,vicdan merhamet duygu su yok olmuş bencil ve açgözlüler.onlar ne depremden korkar ne insanlara üzülürler.taki ölene kadar. Ondan sonrada iş işten çoktan gecmistir

Oysa şu kadar yardim ettik diyenlere inat evini belli müddet parasız kiraya verseler eğer ihtiyaclari varsa yüzde 50 artış yapmadan verseler ne olur.
Çok üzülüyorum böyle bişeyde bile fırsat kolluyor aç gözlüler

Suriyeliler Hatayı doldurmaya başlamış, bu doğrumu? Çünkü içimde dinmeyen öfkem artıyor. Provakasyonda çok fazla her duyduğuma inanmak istemiyorum ama bu doğruysa artık dayanamıyorum

Ilk 3 gün ruh gibiydim. Videolara bakip bi yandan ağlıyor, bir yandan da dua ediyordum. İçime kapandim resmen, düşüncelere dalip duruyordum. Almanya deprem bölgesi olmadığı halde, "deprem aninda ne yapmaliyim, kanepenin yanina mi yatsam" diye düşündüğüm oluyordu. Daha yeni yeni kendime geliyorum, ama kabuslar devam ediyor. O karanlikta daracık yerdr sıkışıp kalmak, nefes alamamak. O çaresizlik. Düşündükçe kalbim sızlıyor. Allah birdaha nasip etmesin.

Çok özür dilerim ama gerçekten artık defolup gitsinler. Lanet olsun hepsine.
Bela ve lanet okumaya devam edin. Komşumuza, tuttuğumuz takım kazanamayınca, sevmediğimiz akrabamıza, serçe parmağımız sehpaya çarpınca beddua ediyoruz. Sonra niye başımızdan bela eksik olmuyor?

Bela ve lanet okumaya devam edin. Komşumuza, tuttuğumuz takım kazanamayınca, sevmediğimiz akrabamıza, serçe parmağımız sehpaya çarpınca beddua ediyoruz. Sonra niye başımızdan bela eksik olmuyor?
Tuttuğum takım kazanmadı diye lanet okuduğumu nereden çıkardınız ülkemiz elden gidiyor! Yağmalıyorlar heryeri. Canımız yanıyor. Bunlar yeterli değilmi zaten canımız burnumuzda. Atatürk’ün ne zorluklarla aldığı Hatay bir afetle elimizdenmi gitsin? Hataylı arkadaşım şehri depremzedelerin boşalttığını Suriyelilerin akın ettiğini söylüyor bu doğruysa aaa iyiki geldiler mi demem gerekiyor?

Her defasında bir önceki musibeti arar olduk değil mi Allah beterinden korusun hepimizi.

Suriyeliler Hatayı doldurmaya başlamış, bu doğrumu? Çünkü içimde dinmeyen öfkem artıyor. Provakasyonda çok fazla her duyduğuma inanmak istemiyorum ama bu doğruysa artık dayanamıyorum
Hatayda ev mi kaldı oturacak , nereyi dolduruyorlarmış ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…