Meğer ne yalnızmışım....

yasam_destek

içimde büyüyen bir AŞK var :)
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
280
284
53
Kalabalık bir ailede doğdum. Evin en küçüğü, en gözdesi gibi büyütüldüm. Tabi bu şekilde olmasında hastanelerde çok uzun süre sıkıntılı dönemler geçirmem. 16 yaşında kalp ameliyatı oldum kan sulandırıcı ilaç kullanıyorum o günden beri. 22yaşında kadın hastalıklsrından muzdarip bir sorun yaşadım. Rahmini alacağız dediler izin vermedim. Ölümü göze almıştım. Bir sevdiğim vardı evlenip çoluk çocuğa karışacaktık. Buraya kadar ailem hep arkamda oldu. Ben de onların yüzünü kara çıkarmadım okudum devlet memuru oldum atandım. 1,5 yıldır sévdiceğimle evliyim. Bebeğimizi kuucağımıza almamıza günler kala doktor kontrolünde kalp kapaklarımda sıkıntı olduğunu ve acilen bebeği almaları gerektiğini söylediler. 1 gün sonra sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim. Çok şükür Rabbime ki çok sağlıklı bir evladım oldu. Ancak kalp sıkıntılarını gidermek için yapılan tedavilerde sezeryan dikişlerimin içeridrn kanadığını ve hayati twhlikemin olduğunu dsöylediler. Acilen rahim alınması için müdahalede bulundular. Rahim alındı şimdi kapaklardaki sorunlar da gideriliyor. Allahın izniyle sağlıkla çıkacağım hastaneden. Kardeşlerim şimdiye kadar maddi manevi destekleriyle yanımda olduklarını söylediler telefonda.
Durumum sıkıntılı olduğu için özel bir üniversite hastanesinde tedavi altındayım. Haliyle biraz masraflı olacak. Eşim dün kardeşlerimi arayıp durumu bildirmiş destek isteyebiliriz demiş. Kardeşim de duruma bakarız demiş. Başka bir kardeşim de düğünde gelen altınları sormuş. Herhalde ona istinaden destek olacaktı biZe. Şok oldum eşim bunları bana söylerken. İsteyeceğimizden değil, Allahıma şükürler olsun ki maddi anlamda pek sıkıntımız yok. Belki az bir miktar isteyecekti eşim bilemiyorum ama kardeşlerimin böyle geri adım atması çok zoruma gitti. Oysa ben onlar ne isterse hep yanlarında oldum. Bir alo ile maddi ve manevi hep destek oldum. Helali hoş olsun gözüm yok sözüm de yok ama ben burda canımın derdine düşmüşken onların ödemeleri altınları düşünerek yapmamızı hatırlatmaları beni çok kırdı. Demekki bir ayağımız çukura düşse arkamızdan tutacak kimsemiz yokmuş dedim kendi kendime. Eşim hiç üzülmememi, her şeyi hallettiğini söyledi. Burdan sağlıkla çıkmamın ona en büyük mutluluk olacağını söyledi. Eşim ve bebeğim olmasa kimsem yokmuş diyebilirdim.
Şimdi 5 günlük minik bir evladım var. Onun için bir an önce iyileşip yavruma kavuşmak için çabalıyorum.
Biliyorum çok uzun oldu ama anlatmadan rahatlayamazdım. Okuyan herkese teşekkürler.

böyle ihtıyacın olan zamanlarda kimseyı bulamazsın canım,
hani derler ya çil yavrusu gibi dağıldılar, işte onu yaşamışsın,

normal zamanda sen de onlara yardım elini uzatıyor muydun? belki onların şu an durumu yok o yüzden bir şey yapamadılar sizi hep iyi durumda zengin göruyorlarsa da nasılsa vardır demiş olabilirler, forumda neler okuyoruz yalnız tek başına bırakılan sen değilsin..

Allah yardımcınız olsun ya ne zorluklar atlatmışsınız. İnşallah tez vakitte sağlık problemlerini atlatır aydınlık günlere kavuşursunuz. Ailenize de kırılmayın belki eşiniz yanlış anladı olabilir mi? Çünkü o anki psikolojiyle insanların söylediği herşeyden yanlış anlamlar çıkarabiliyoruz.

Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin
Moralinizi bozmayın insanların eşref ve eşek saatleri olabiliyor belki ters bir anlarına denk geldi eşiniz.
Yada kardeşleriniz eşinizin altınları elinizden aldığını size maddi gücü olduğu halde yeteri kadar destek olmadığını düşünüyorlarsa da böyle yapmış olabilirler
Tepkileri size değil de eşinize gibi geldi bana
Yoksa insan kardeşi için elinden geleni fazlasıyla yapar muhakkak

çok geçmiş olsun..Rabbimden başka kimseye muhtaç olmayan inş..benim abimde böledir merak etmeyin herkes aynı..çok şükür aramız iyi her seferinde sorar bişey lazımmı felan diye bak beni arayın bilmem ne bikere istedik maaşı napıyosunuz dedi :) hayat böyle canım..

En güzeli eşin yanında ve destekçin maşallah
Bu zamanda kardeş kardeşi sormazken(istisnalar hariç) paramı verecekler düşünemiyorum !
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Yukarıdaki bebek olayını okuduğum yere kadar gülümsedim bir ohh çok şükür dedim
Bir evladınız olmuş rabbim sağlıcakla büyütmenizi nasip etsin
Sizi de yavrunuza ve eşinize bağışlasın.
Hiç üzülmeyin herkes kötü günde belli olur sizde herkese ederi kadar değer verirsiniz .

Bence o kadar bozulacak bir durum yok. Eşiniz tek tek tüm kardeşlerinizi arayıp para istiyebiliriz mi demiş?

Kendi ailesini de aramış mı? Net bir hesap çıktıktan sonra şu kadarımız çıkışmadı diye yardım istese bence kimse sizi yarı yolda bırakmızdı. Ama ortada belli bişey yokken, böyle havada konuşulursa, havada cevaplar da alınır.

Allah ım bebeğini analı babalı büyütmeyi nasip etsin
malesef öyle canım takma bunları kafana
keşke her kardeş ismini taşıyan kardeş olabilseydi
sen bebeğine ve eşine iyi bak boşver gerisini

Bende Samsonn ilk senin gibi düşündüm doğrusuda bu
Ama takıları sorması acayip saçma geldi bana

Sen verdikçe dost görünen çok olur.
İste de gör hepsi yok olur.
Sen kendine yetmeyi öğren tüm dünyanın malına gönlün tok olur.Mevlana
Allahtan (azzevecelle)baska dost edinmeyiniz ciddi anlamda guvenmeyiniz en yakininiz bile olsa

Cok gecmis olsun Allah acil sifalar nasip etsin bebeginizde hayirli ve uzun omurlu olsun

Çok geçmiş olsun.
Altinlariniz duruyorken yardım istendiyse haklı olabilirler bence.
Tabi o anda Altinlariniz ne oldu demeleri pek yakisik almamış.
Altın köşede dururken yardim istemek dogru mu.sağlık sozkonusu birde.
Bence herkes aynı şeyi düşünür ilk etapta.

Şanslısın ki eşin yanında. Malesef dünya menfaat dunyası. Annen baban bile yaninda olmuyor.

Oyyy neler neler olmuş, ah be canım keşke tek derdin annemler mi gelsin kv ler mi gelsin olsaydı, o zaman büyük bir dertti ama şimdi konu sağlık olunca hersey unutuluyor değil mi....çok üzüldüm

Kardeşlerin çok ayıp etmiş,sağlık bu yani keyfi değil ki, tez zamanda iyileşmeni diliyorum

Kesinlikle katılıyorum.

E daha 1.5 sene once evlenmisler. Dugun takilari da atiyorum 50 100 bin falansa ve ev araba vs yoksa. onun sorulmasi da normal degil mi? Bana o da abes gelmedi.

Konu sahibi, canini sikacak bir sey yok. Sikma canını kucuk meseleler bunlar. Kendini uzmeye degmez.

Eşiniz madem sizin yanınızda.Boşverin diğerlerini.Erkek kardeşler evlenene kadar kızkardeşine değer veriyor ama evlenince eşler devreye giriyor.Onlara daha çok değer veriyorlar.Bundan sonra sizde herkese hakettiği değeri verirsiniz.Bu arada iyi ki bekarken ameliyat olmamışsın,anneliği tattığına sevindim.En büyük yakının eşin ve çocuğunla mutlu mesut yaşarsın inşallah.

Yok o tamamda yani iş o raddeye gelince sorulsa daha uygun olurdu diyorum.
Gerçi böyle damdan düşer gibi söylerse maalesef damdan düşer gibi bir cevap alır almışta,
Birde şu var bence altını varsa zaten istemez ki yani ben istemem bilemedim.

Önceden arayıp isteyebiliriz demesi bana garip gelmedi, söyleyecek ki karşı taraf hazır olsun kenarda 3 kuruşu hazır dursun, kardeşim beni arayıp akşamdan sabaha para istesin istemem şahsen,çıkışmaz zaten

Haklısın, tuhaf, ben yapamam kardeşine... ama böyle sorsada birisi insan bir duraksar, şimdi 5000 tl mi isteyecek 20 bin mi?
Sonra evlendiği süreçte göz ile görünen bir yatırım yoksa ev araba gibi, takıları ne yaptı diye aklına gelebilir insanın.

Rabbim şifa versin..bebişinide sağlıkla büyüt inşallah...para araya girdiğinde malesef kardeş kardeşe düşman bile oluyor bu devirde...sen iyileşmene bak boşver..onlar utansın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…