Meğer tek sorun başımdaki kalabalıkmış

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.257
7.049
398
Bir kaç kez bebeğimin doğumundan sonra olanlar için konu açmıştım kv ile olan aorunlar ama hak veren ama abartmışsın diyen ama haksızsın diyen oldu.Son olaylardan sonra pek görüşmüyoruz ailesinin evine de sadece bir kez kayınpederim rica edince gittim bebeğimi de almıyorlar sevmeye bile sadece görümcemle birlikte bir kez geldiler.Bebeğimin kolik olduğundan bahsetmiştim son olan olaylardan sonra evde yalnız kaldık kalalı bebeğim maşallah çok sakin bir bebek oldu arada sırada ağlasa da çok kısa sürüyor gülerek masajlar yaparak sarılarak güzel cümşeler kurarak kendisini sakinleştiriyorum.Farkına vardım ki anne iyiyse bebek de iyi anne stresliyse bu kesinlikle bebeğe yansıyor.Etrafta yorum yapan karışan birileri olduğunda o kafayla o sinirle hırsla emzirdiğimizde çocuğa süt değil zehir geçiyormuş adeta bebeğimi gülerek emzirmeye başladığımda farkına vardım 😒O psikolojiyle bebeğimi bile yeterince sevemediğimi düşünür neden deli olacak kadar sevmiyorum ne zaman çok seveceğim ki diye kendimi sorgulardım iyi bir anne değilim derdim bebeğimi deli olacak kadar seviyorum artık.Burada lohusa psikolojisiyle eş aikesi baskısı gören varsa size tek diyeceğim şey susmayın ne olur ben şu an en başından ses etmediğime öyle pişmanım ki emin olun boyun eğseniz de yaranamıyorsunuz.Dert değil bu sefer kafamın ne kadar rahat olduğundan bahsetmek istedim size.Soracağım şu ki nasıl gardımı düşürmeden bu seviyeyi koruyabilirim ? Biri bana azıcık ağlasa pişmanım dese yumuşayacak bir saflığa sahibim

Son düzenleme:
Bir kaç kez bebeğimin doğumundannsonra olanşar için konu açmıştım kv ile olan aorunlar ama hak veren ama abartmışsın diyen ama haksızsın diyen oldu.Son olaylardan sonra pek görüşmüyoruz ailesinin evine de sadece bir kez kayınpederim rica edince gittim bebeğimi de almıyorlar sevmeye bile sadece görümcemle birlikte bir kez geldiler.Bebeğimin kolik olduğundan bahsetmiştim son olan olaylardan sonra evde yalnız kaldık kalalı bebeğim maşallah çok sakin bir bebek oldu arada sırada ağlasa da çok kısa sürüyor gülerek masajlar yaparak sarılarak güzel cümşeler kurarak kendisini sakinleştiriyorum.Farkına vardım ki anne iyiyse bebek de iyi anne stresliyse bu kesinlikle bebeğe yansıyor.Etrafta yorum yapan karışan birileri olduğunda o kafayla o sinirle hırsla emzirdiğimizde çocuğa süt değil zehir geçiyormuş adeta bebeğimi gülerek emzirmeye başladığımda farkına vardı 😒O psikolojiyle bebeğimi bile yeterince sevemediğimi düşünür neden deli olacak kadar sevmiyorum ne zaman çok seveceğim ki diye kendimi sorgulardım iyi bir anne değilim derdim bebeğimi deli olacak kadar seviyorum artık.Burada lohusa psikolojisiyle eş aikesi baskısı gören varsa size tek diyeceğim şey susmayın ne olur ben şu an en başından ses etmediğime öyle pişmanım ki emin olun boyun eğseniz de yaranamıyorsunuz.Dert değil bu sefer kafamın ne kadar rahat olduğundan bahsetmek istedim size.Soracağım şu ki nasıl gardımı düşürmeden bu seviyeyi koruyabilirim ? Biri bana azıcık ağlasa pişmanım dese yumuşayacak bir saflığa sahibim
Siz anne baba ve kardesi size bakmak icin gelen sonra annesine babasi tv izliyor sabah kahvaltı hazirlamiyor diye esinin zor sustugunu soyleyen. Annesine babamla kardesim gitsin evine diyen uye degil misiniz?

Bir kaç kez bebeğimin doğumundan sonra olanlar için konu açmıştım kv ile olan aorunlar ama hak veren ama abartmışsın diyen ama haksızsın diyen oldu.Son olaylardan sonra pek görüşmüyoruz ailesinin evine de sadece bir kez kayınpederim rica edince gittim bebeğimi de almıyorlar sevmeye bile sadece görümcemle birlikte bir kez geldiler.Bebeğimin kolik olduğundan bahsetmiştim son olan olaylardan sonra evde yalnız kaldık kalalı bebeğim maşallah çok sakin bir bebek oldu arada sırada ağlasa da çok kısa sürüyor gülerek masajlar yaparak sarılarak güzel cümşeler kurarak kendisini sakinleştiriyorum.Farkına vardım ki anne iyiyse bebek de iyi anne stresliyse bu kesinlikle bebeğe yansıyor.Etrafta yorum yapan karışan birileri olduğunda o kafayla o sinirle hırsla emzirdiğimizde çocuğa süt değil zehir geçiyormuş adeta bebeğimi gülerek emzirmeye başladığımda farkına vardım 😒O psikolojiyle bebeğimi bile yeterince sevemediğimi düşünür neden deli olacak kadar sevmiyorum ne zaman çok seveceğim ki diye kendimi sorgulardım iyi bir anne değilim derdim bebeğimi deli olacak kadar seviyorum artık.Burada lohusa psikolojisiyle eş aikesi baskısı gören varsa size tek diyeceğim şey susmayın ne olur ben şu an en başından ses etmediğime öyle pişmanım ki emin olun boyun eğseniz de yaranamıyorsunuz.Dert değil bu sefer kafamın ne kadar rahat olduğundan bahsetmek istedim size.Soracağım şu ki nasıl gardımı düşürmeden bu seviyeyi koruyabilirim ? Biri bana azıcık ağlasa pişmanım dese yumuşayacak bir saflığa sahibim
Birak es ailesi baskisini ben kendi ailemin yorumlarina bile tehammul edemiyordum.

Bebegim suan 5aylik,dogdugunda yok agzina lokum sur yok tuzla yok b.kla sacma sapan geleneksel seyler soyleyip duruyodu annem teyzem falan.

En sonunda bunu ben dogurdum ister tuzlarim ister kinalarim. Sen 3tane dogurmusun buyutmusun bitmis, bunada buyutme denirse. Ev isi yemek temizlik diye cocuklarinla ilgilenemedin onun eksikligini benim bebegimde tamamlamayami calisiyosun anlamiyorum dedim. Sen beni tuzlamisin ama deodarant kullanmasam ter kokuyorum demekki yalan sacma seyler Uygulamayla iyi anne olunmuyomus dedim
Cok sert oldu ama bunu yapmak zorundaydim cok mudehale ediyodu cildiriyodum.

O karisinca teyzemde mudehale hakki goruyodu kendinde. Ilk bebegimi 22ay emzirmisim kalkmis bana benim ogutlerimi dinle sutun olur kizim oyle yapti deyince. Doktor degilsin bise degilsin kizina verdigin ogutlerle 3.ayda bebege mama destekli emzirdi. Ben kendi bildigim guvendigim saglikcilarfan tavsiyeler aliyorum siz hic sknti yapmayin dedim.

Bunlari dedirttiler zorla bana yoksa ellerinde deli olacaktim

siz güçlü durup kendinizi ezdirmediğinizde bunun pozitif şekilde bebeğe nasıl yansıdıgını tekrar tekrar hatırlayacaksınız. güclü olmak zorundayım bebeğim için diyeceksiniz. gücünüzü oradan alacaksınız. sizin adınıza sevindim ama sizinkiler bulaşık tipler şimdi bulaşmadıkları için rahatsınız. tekrar başlarlarsa benzer şeyleri yaşayabilirsiniz.

o daha gardını duşurmuş halin miydi?
valla merak etme sana kimse bir şey yapamaz. mandalina suyuna bile çocuğa baldıran zehri verilmiş gibi davranmıştın. tamam tepki ver de ben senin tepkini çok abartı ve saygısızca buldum.
bebeğini de tek başına buyut kimseyi yaklaştırma, kimseye eş ailesine sevmek için bile verme, sonra da öğretmenlerine, hocam bize çok hırçın dışarıya çok utangaç diye dert yanarsın.

o daha gardını duşurmuş halin miydi?
valla merak etme sana kimse bir şey yapamaz. mandalina suyuna bile çocuğa baldıran zehri verilmiş gibi davranmıştın. tamam tepki ver de ben senin tepkini çok abartı ve saygısızca buldum.
bebeğini de tek başına buyut kimseyi yaklaştırma, kimseye eş ailesine sevmek için bile verme, sonra da öğretmenlerine, hocam bize çok hırçın dışarıya çok utangaç diye dert yanarsın.

Poposuna sabun sokmasına izin vermeliydi halbuki

La havle hala kv mi savunan var ne diyim ki insan yaşamadan anlamaz.Hala daha onunla konuşmadığım halde ortaya konuşup bu çocuğa genç kız memesi tutturursak sesi güzel olur sümeyyeye(görümcem) emzir dedim saçmalama anne dedi ama neyse artık karışmıyoruz zaten boşver diye saçma sapan şeyleriadet adı altında uygulayan birine hala mı susayım

Kaynanası bebeğine mandalina yedirmiş üye siz misiniz? Yoksa yanlış mı hatırlıyorum? "Kolik" bir şeyler çağrıştırdı çünkü.
Çocuğunuzu kendi başınıza büyütmeye çalışın. Bebeğinizle tek kaldığınızda onun beden dilini daha iyi anlayabiliyorsunuz ve siz de daha sakin kalıyorsunuz.
Ama yumuşaklığınızı da elden bırakmadan mesafe koyma konusunda şunu söyleyebilirim, bebeğinizi kimseye vermeyin. Hele de kayınvalidenize. Size bebeğiniz konusunda az hasar vermemiş. Her zamanki mesafeyi koruyun, o insanlarla fazla yüz göz olmayın. Olursanız da, lütfen size yapılanları hatırlayın. Şans vermişsiniz, bir şey değişmemiş daha önce.

Kaynanası bebeğine mandalina yedirmiş üye siz misiniz? Yoksa yanlış mı hatırlıyorum? "Kolik" bir şeyler çağrıştırdı çünkü.
Çocuğunuzu kendi başınıza büyütmeye çalışın. Bebeğinizle tek kaldığınızda onun beden dilini daha iyi anlayabiliyorsunuz ve siz de daha sakin kalıyorsunuz.
Ama yumuşaklığınızı da elden bırakmadan mesafe koyma konusunda şunu söyleyebilirim, bebeğinizi kimseye vermeyin. Hele de kayınvalidenize. Size bebeğiniz konusunda az hasar vermemiş. Her zamanki mesafeyi koruyun, o insanlarla fazla yüz göz olmayın. Olursanız da, lütfen size yapılanları hatırlayın. Şans vermişsiniz, bir şey değişmemiş daha önce.
evet mandalina suyu verdi o benim işte 😓

Siz anne baba ve kardesi size bakmak icin gelen sonra annesine babasi tv izliyor sabah kahvaltı hazirlamiyor diye esinin zor sustugunu soyleyen. Annesine babamla kardesim gitsin evine diyen uye degil misiniz?
Begenmedim ve kizgin atanlari anlayamadim? Konu sahibine soru sormusum konu sahibi gayet guzel sekilde ben o degilim demis. Bende detay verin eski konularinizi çünkü hatirlamiyoruz daha iyi yorum yapariz demisim. Mubabbet bu Mune Mune Abla diyor ki begenmedim butonu fikri begenmemek üzerine ama bizim kk da elestiri ve sevmedigine seri atma seklinde kullanıliyor diye . Hakli.
Ben anlam veremedim. Bir fikir belirtmemisim neyin kızgını neyin begenmedimi ?
Feslegen Kokulu Nane Feslegen Kokulu Nane Sadelikherseydir Sadelikherseydir

Poposuna sabun sokmasına izin vermeliydi halbuki

konunun o kısmını bilmiyorum, kafamda arşivlemedim takdir ederseniz. ama konu sahibinin uslubunun ne kadar kotu olduğunu hatırlıyorum. ben saygısızca buluyorum tavrını.
ayrıca laf sokar çok saçma bir tavırla bunu yazmanız hiç hoş değil , çunku ben mandalina suyu verildiğinde de tepki verebileceğini ama tepki verirken saygısızlık boyutuna geçmemesi taraftarıyım.
herkes kocasına ağaç kovuğundan çıkmış gibi davranıyor ama annesi babası tarafından buyutuluyor evlendiğimiz insanlar. sevmek zorunda değiliz ama saygı kaybedilmemeli.

Back
X