Canim sen bu ic mutluluk olayini cozmus gibi duruyorsun varmi bana bir tavsiyen. Mutluluklarim cok kisa mutsuzluklarim cok uzun sanki. Aynen bende hep su olsun hersey cok guzel olacak diyorum olduktan sonra o degilmis diye hep bi arayis icimdeyim..Yaşam sevinciniz eksik ve emin olun bu bebek değil.
Bu bir ruh hali kimine arada bir gelir gider kiminde kalır.
Siz bunu beslemeye devam ederseniz bebek de bir şeyi değiştirmeyecek.
Eskiden üniveristeyi kazanırsam çok mutlu olacağımı düşünürdüm
Yanılmışım
İşe girersem he sıkıntının biteceğini sanırdım
Yanılmışım
Sevgilimin hayatımın anlamı olduğunu o giderse öleceğimi düşünürdüm
Yanılmışım
Hayat beni.çok farklı bir noktaya getirdi ki tüm bunların aalında mutluluğa sebep olamayacağını anladım.
Mutluluk içerden gelen bir şey dışardan gelenler geçici.
Önce siz kendinizle barışık ve mıtlu olmayı öğrenin. Vakti gelince gelecek inşallah bebeğiniz de.
Canim sen bu ic mutluluk olayini cozmus gibi duruyorsun varmi bana bir tavsiyen. Mutluluklarim cok kisa mutsuzluklarim cok uzun sanki. Aynen bende hep su olsun hersey cok guzel olacak diyorum olduktan sonra o degilmis diye hep bi arayis icimdeyim..
Benimde yasim var birazda ondan stress yapiyorum zaman geciyor biyolojik saat ilerliyor diye..Şu an benim bebeğim yok istiyorum yani seni çok iyi anlıyorum ama düşününce benim bir eşim bile yok yaş 30+ düşün. Yani şükret sen benden bir level üsttesin.
Bazen bebeğin olmaması bebeğin olmasından daha hayırlı olabiliyor, bu ince noktayı biz göremiyoruz. Şimdi siz aslında mutsuz olduğunuzu gördünüz ve bebeğe bağlıyorsunuz ama ben bebek yüzünden olduğunu sanmıyorum. Aslında sorunlarınızı bebekle kapatmak istiyorsunuz gibi geldi, sanki ona bağlanmakla her şeyi çözeceğinizi sanıyorsunuz. Fakat bu işler öyle olmuyor. Bizler önce her konuda anneliğe hazır olmalıyız ondan sonra bebek istemeliyiz. Çünkü bir çocuk sevgi ortamında büyümeli, psikolojisi bozuk içinde bir şeyler kalmış bir anneyle değil.
O yüzden önce bir psikoloğa gidin ya da içinizde yaşamadığınız sizi üzen şeyleri yazın ve onları çözün, sonra da hayırlısıysa zaten bebek olur.
Belki içinizdeki sorunları çözerseniz bebek olmadığı için çok da üzülmezsiniz.
Benim 5 yıl evladım olmadı ama ben bunu dert etmiyordum çok fazla, Yeri gelince elbet üzülüyordum fakat hayırlısıysa olsun yoksa olmasın diye dua ediyordum. Ama zamanımı da boş geçirmiyordum, mutlu huzurlu ve içimde hiçbir şey kalmadan geçiriyordum. Ve çok şükür hiç beklemediğim bir anda geldi bebeğim. Yani aslında ne kadar tevekkül ederseniz o kadar daha mutlu oluyorsunuz ve farkına varıyorsunuz her şeyin.
Neden sıkılayım ki? Fikrimi belirtirken uzun oluyor demekki. :)Janet bisi merak ediyorum dikkatimi cektide neden hep uzun yorumlar yapiyosun sıkılmiyomusun okadar ayrintili yazmaktan.
:)Şu an benim bebeğim yok istiyorum yani seni çok iyi anlıyorum ama düşününce benim bir eşim bile yok yaş 30+ düşün. Yani şükret sen benden bir level üsttesin.
Canım onu diyorum ya işte benim geldi geçiyor ve aday bile yok. Üzülmek istesen sebep çok ama başka sıkıntılarım var bebek konusu biraz geri planlara düşüyor. Şu an sen takıntı yapmışsın ondan benim evliliği kafaya takmam gibi. Veya bir başkasının iş konusunu diğerinin ev alma öbürünün okuma meselesi gibi gibi. Yani dünyada dertler bitmiyor sadece dertler arası geçiş yapıyoruz.Benimde yasim var birazda ondan stress yapiyorum zaman geciyor biyolojik saat ilerliyor diye..
Neden sıkılayım ki? Fikrimi belirtirken uzun oluyor demekki. :)
Cok tesekkurler zaman ayirip uzun uzun yazdiniz. Aynen deginiz gibi galiba yapim geregimidir nedir elimdekilerle mutlu olamiyorum hep birsey eksikmis gibi gunlerim onu aramakla geciyor sonra diyorum iste bu ama degilmis aslinda. Ben danismaninizin dediginin tam tersini yapiyorum galiba olumluyu kucuktup olumsuzu buyutuyorumKeşke çözmüş olsam.
Bu biraz da karakterin yatkın oluşu aslında. Gamsız bir insan olsanız bu şeyleri takmazsınız ama biraz üzüntüye yatkın olunca böylesi sıkıntılar ardından geliyor.
Sorunumu biliyorum ama tedavisini bilmiyorum.
Danışmanım (terapi alıyorum) bana bir şey için sıkıldığımda üzüldüğümde hep "olumsuzu küçült, olumluyu büyüt" de dedi. Dua gibi olsun bunaldıkça söyle dedi.
Hayatımdaki olumlular. Mesleğim, ailem, arkadaşlarım vs vs. Hep onlar hakkında düşündüm güzel şeyler de var evet dedim.
Yine danışmanımın tavaiyesiyle kendime bir huzur odası kurdum zihnimde. Hayalde sınır yok. İster kitaplarla dolu bir oda isterseniz sahil kenarı hayal edin. Her detayını düşünün planlayın ama oradaki tek insan siz olmalısınız.
Durumumuzun sebebi biraz da bağımlı insanlar olmamızdan. Ben öyleyim mesela bir insana, bir hedefe, bir hayale soegusızca bağlanıyorum bive tüm odağım o oluyor. Ta ki gerçekleşene kadar. Sizin bebek istemeniz gibi.
Ancak anladım ki ben ne ladar plan yaparsam yapayım ne kadar zorlarsam zorlayayım zamanı değilse olmuyor.
Siz zihin olarak bebekten daha doğrusu bebek olmayışından biraz uzaklaştırın kendinizi. Bir hobi, el işi, boyama, dil öğrenme vs gbi şeyler edinin bende işe yaradı.
Bir de ahmet şerif izgörenin youtube da bir videosu var "avucımuzdaki kelebek" adında. Onu izleyin.
Keşke daha fazla yardımcı olabilsem.
Amin insallah Allah tum isteyenlere versin. Sizinde sagliklica kucaginiza alin insallah. Bu ay kimsayal gebelik yasadim onca ay ugrastim cift cizgiyi gordum sevincim iki gun surdu daha yeni birkac gun once birazda ondan sanirim bu kadar yikilmam1 sene sonrasinda tedavi olun diyolar.. belki hic bi sorun yoktur ve basit bir islemle yardimla hamile kalirsiniz kim bilir.. hersey imtihan gercekten bize.. Rabbim kimini varligiyla kimini yokluguyla intihan ediyor.. herseyden once hayirlisini sagliklisini istemek gerekli..insaAllah Rabbim tum isteyenlere hayirli saglikli evlatlar versin..
Gercekten oyle hep bisey buluyorum kendime bu olsun hersey duzelecek diye. Olunca dogru duzgun sevinemiyorum bile sonra onun yerini bi baska sey aliyor. Bilmiyorum genetikmi mutluluk genim mi eksik nedir ama bende hep bi mutsuzluk haliCanım onu diyorum ya işte benim geldi geçiyor ve aday bile yok. Üzülmek istesen sebep çok ama başka sıkıntılarım var bebek konusu biraz geri planlara düşüyor. Şu an sen takıntı yapmışsın ondan benim evliliği kafaya takmam gibi. Veya bir başkasının iş konusunu diğerinin ev alma öbürünün okuma meselesi gibi gibi. Yani dünyada dertler bitmiyor sadece dertler arası geçiş yapıyoruz.
Tesekkur ederim. Cok gecmis olsun, ins bi sonrakini sag salim kucagina alirsin..bi kez oldu diye hep olacak diye birsey yok. Olumlu dusun ve tedaviyi ihmal etme derim.. para gelir gecer ama bu yillar gelmezAmin insallah Allah tum isteyenlere versin. Sizinde sagliklica kucaginiza alin insallah. Bu ay kimsayal gebelik yasadim onca ay ugrastim cift cizgiyi gordum sevincim iki gun surdu daha yeni birkac gun once birazda ondan sanirim bu kadar yikilmam
Canim senin gibi guclu kadinlari gormek bana da guc veriyor.. cocuk konusunda cok umutsuz degilim. Hayirlisini istiyorum daha vakti varmis diyorum hepimizin olur insallah.. cook yanlizim eve tikildim kaldim eskiden boyle degildim
Merhaba..12. ayimiz bu ay daha once baska bi nesenden gidince hersey yolunda denmisti bana. Bide yurtdisinda yasiyorum infertility i sigortam karsilamiyor hepsi cepten gidecek bi ultrasound a 1800 dolar hesap cikariyorlar. Su asamada onca parayi vermeyi gereksiz buluyorum
Biraz daha dusunmuyorum tedavi cunku gercekten cok pahali burda on on bes bin dolarlarTesekkur ederim. Cok gecmis olsun, ins bi sonrakini sag salim kucagina alirsin..bi kez oldu diye hep olacak diye birsey yok. Olumlu dusun ve tedaviyi ihmal etme derim.. para gelir gecer ama bu yillar gelmez
Ah canim dil sorunum var hic arkadasim yok ben calismiyorum ama esim cok yogun calisiyor. Cekingen yapida biriyim girisken degilim hic. Esim olmadan eve tikilip kalmiyorum..Çalışmıyorsan işe gir veya hobi edin ne biliyim arkadaşlarınla daha sıkı görüş kafan daha raht eder. Yurt dışındayım yazmışsın gezecek görecek çok yer var gez toz biraz havanı degiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?